FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Evo jos jednom cu pokusati da objasnim,nisam pravnik pa mi ne zamjeriti i ne hvatajte se za neke sitnice...
Partnerski ugovor je nesto sto smo mi zeljeli,mi moramo da shvatimo da kroz taj ugovor Nam stiti svoja ulaganja...znaci koliko covjek ulozi vodice sa kao udjel FK Sarajevo,za razliku od onog sto je Ajnadzic htio...
Takodjer moramo prihvatiti činjenicu da mi ne možemo biti 100% vlasnici stadiona zbog njegove istorije koja je vezana i za grad i za drzavu...
Ali jedino sto mi ne možemo po tome jeste atletska staza,nju ne smijemo izmjestiti,sve ostalo,natkrivanje,stolice,bilo koje promjene su u nasoj nadležnosti...
Na samom stadionu postoji potreba za milionskim ulaganjima koja cak nisu vidljiva za oko,kao sto je nivelacija drenaža,postavljanje grijača,sredjivanje i obnova kanalizacije,zatvaranje kanala kod atletske staze jer je po UEFA pravilima to od nedavno zabranjeno,press soba,prostorije za VAR...
E sad ljudi su se uhvatili koncerta, manifestacija i sl.
Ono sto se regulise kroz partnerski ugovor jeste zastita terena i stadiona u globalu i svako ostecenje ne bi oporavku snosio klub vec organizator,takodjer regulisalo bi se angazovanje firmi koje bi izvrsile zaštitu travnjaka kao sto se radi svuda u svijetu...
Ovakvim ugovorom izdavanje poslovnih prostora preslo bi u nase ruke sto bi nam uvijek bio neki zalog...
Sve ovo je nama u interesu i u konačnici mi bi dobili nas stadion u kome su i sredstva Nama zasticena...
O ovakvom načinu saradnje zainteresovani smo i mi i Opstina ,jer morate shvatiti da bi Kosevo dobilo Cat 4 potrebno je najmanje 10-12 miliona i Opstina sama nikada ga ne bi dovela u to stanje jer bi stadion bio izrazito neprofitabilna i nama kao dio ulagackih prava i sami predlažu ovakav način partnerstva...
E sad vjerovatno ce biti opet pametnjakovića koji ce mi drzati predavanje ,ali da ih obavijestim da mi zaista vise na pamet ne pada da objasnjavam...
Sacekajte jos malo pa cete se ,naravno ako se dogovorimo i sami uvjeriti...
Partnerski ugovor je nesto sto smo mi zeljeli,mi moramo da shvatimo da kroz taj ugovor Nam stiti svoja ulaganja...znaci koliko covjek ulozi vodice sa kao udjel FK Sarajevo,za razliku od onog sto je Ajnadzic htio...
Takodjer moramo prihvatiti činjenicu da mi ne možemo biti 100% vlasnici stadiona zbog njegove istorije koja je vezana i za grad i za drzavu...
Ali jedino sto mi ne možemo po tome jeste atletska staza,nju ne smijemo izmjestiti,sve ostalo,natkrivanje,stolice,bilo koje promjene su u nasoj nadležnosti...
Na samom stadionu postoji potreba za milionskim ulaganjima koja cak nisu vidljiva za oko,kao sto je nivelacija drenaža,postavljanje grijača,sredjivanje i obnova kanalizacije,zatvaranje kanala kod atletske staze jer je po UEFA pravilima to od nedavno zabranjeno,press soba,prostorije za VAR...
Ono sto se regulise kroz partnerski ugovor jeste zastita terena i stadiona u globalu i svako ostecenje ne bi oporavku snosio klub vec organizator,takodjer regulisalo bi se angazovanje firmi koje bi izvrsile zaštitu travnjaka kao sto se radi svuda u svijetu...
Ovakvim ugovorom izdavanje poslovnih prostora preslo bi u nase ruke sto bi nam uvijek bio neki zalog...
Sve ovo je nama u interesu i u konačnici mi bi dobili nas stadion u kome su i sredstva Nama zasticena...
O ovakvom načinu saradnje zainteresovani smo i mi i Opstina ,jer morate shvatiti da bi Kosevo dobilo Cat 4 potrebno je najmanje 10-12 miliona i Opstina sama nikada ga ne bi dovela u to stanje jer bi stadion bio izrazito neprofitabilna i nama kao dio ulagackih prava i sami predlažu ovakav način partnerstva...
E sad vjerovatno ce biti opet pametnjakovića koji ce mi drzati predavanje ,ali da ih obavijestim da mi zaista vise na pamet ne pada da objasnjavam...
Mislim da smo mi odlicno shvatili neke stvari,ne dira se atletska staza to prvo svakom navijacu Sarajeva smeta i para i usi a i oko kad ode gore,ulozit ce Nam npr 10 mil i po pravu i partnerstvu imat ce npr 25% raspolaganja stadiona kao partner itd.Ali ono sto je bitno i najvaznije to nije koncesija i stadion nikad nece biti "nas".Po meni a vjerujem da razmislja dosta navijaca tako bolje bi bilo da smo negdje na livadi poceli praviti svoje.Vanja8 je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:44Evo jos jednom cu pokusati da objasnim,nisam pravnik pa mi ne zamjeriti i ne hvatajte se za neke sitnice...
-
- Kontakt:
Po ovom sto su Mandic i Konakovic pricali i sto sad pricaju nece biti problema, rekli su sta god budemo zahtjevali da ce ispuniti. Ako su od rijeci iispostuju predizborna obecanja vrlo brzo ce FKS imati svoj stadion. Vrijeme ce pokazati da li ce se ovo desiti ili su kupili jeftine predizborne poene na namaVanja8 je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:44Evo jos jednom cu pokusati da objasnim,nisam pravnik pa mi ne zamjeriti i ne hvatajte se za neke sitnice...
KOŠEVO =FK SARAJEVO
- Shategabri
- Kontakt:
Na kojoj livadi? U Hrasnici?
Kontate li vi, klub je FK Sarajevo, nije FK Hrasnica, FK ne znam Kreševo...nema raspoloživih livada u samom Sa da bi se pravio stadion.
Kontate li vi, klub je FK Sarajevo, nije FK Hrasnica, FK ne znam Kreševo...nema raspoloživih livada u samom Sa da bi se pravio stadion.
Koševo Zapad
Svaki Olimpijski stadion ima atletsku stazu po kojoj ucesnici nose zastave svoje drzave...Ako ne smeta navijacima West Hama ili Aston Ville ,ne znam koje od ova dva kluba dobio na korištenje onaj stadion,normalno da ce pitaru nesto smetati...samoSA je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:53Mislim da smo mi odlicno shvatili neke stvari,ne dira se atletska staza to prvo svakom navijacu Sarajeva smeta i para i usi a i oko kad ode gore,ulozit ce Nam npr 10 mil i po pravu i partnerstvu imat ce npr 25% raspolaganja stadiona kao partner itd.Ali ono sto je bitno i najvaznije to nije koncesija i stadion nikad nece biti "nas".Po meni a vjerujem da razmislja dosta navijaca tako bolje bi bilo da smo negdje na livadi poceli praviti svoje.Vanja8 je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:44Evo jos jednom cu pokusati da objasnim,nisam pravnik pa mi ne zamjeriti i ne hvatajte se za neke sitnice...
Ok,bolje sto ti kazes sve graditi ispočetka,bez obzira na istoriju i tradiciju kluba kojoj i Nam pridaje dosta na važnosti...
Najgore je kad mi pocnemo filozofirati i pametovati ,a na tekmu nas dodje 2 500 ...
Neće nam jarane završiti niko. Svi su političari isti.Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:42Pitanje stadiona je usko vezano za političku ekipu.
Ako je fokus na Koševo, onda nas itekako zanima ko je u političkim foteljama, odnosno ko će nam to završiti bez da nas zajebava.
Naravno, pojedinci kao ovaj Red koriste priliku za svoju (i svojih pulena) političku promociju i to je bezze.
ISTINA ZA VEDRANA!
-
- Kontakt:
Prije izbora je bila drugacije prica, kako general koci da dobijemo stadion i da je on jedini krivac sto kosevo ne pripada FKS i da mulja nesto. Sad odjednom znamo da ne mozemo dobiti koševo kako mi zelimo, sve više vjerujem da su to bili predizborni trikovi a da cemo mi ispaštati i biti podstanari kao i dosad. Volio bi da griješim i da Mandic i Konakovic ispune svoje obecanja da Kosevo daju FKS al iskreno nisam optimistican.samoSA je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:53Mislim da smo mi odlicno shvatili neke stvari,ne dira se atletska staza to prvo svakom navijacu Sarajeva smeta i para i usi a i oko kad ode gore,ulozit ce Nam npr 10 mil i po pravu i partnerstvu imat ce npr 25% raspolaganja stadiona kao partner itd.Ali ono sto je bitno i najvaznije to nije koncesija i stadion nikad nece biti "nas".Po meni a vjerujem da razmislja dosta navijaca tako bolje bi bilo da smo negdje na livadi poceli praviti svoje.Vanja8 je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:44Evo jos jednom cu pokusati da objasnim,nisam pravnik pa mi ne zamjeriti i ne hvatajte se za neke sitnice...
- AlfredNobel
- Kontakt:
Zar je toliki problem ta atletska staza, pa vas toliko bode u oči?
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Stani brate pa nisu ni preuzeli vlast kako treba. Ko moze za mjesec ista rijesit. Stadion cemo dobiti sad ovde godine sto ide, ne sikirajte se..holyman je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:30Pitanje stadiona u predizbornoj kampanji im je doslo kao kec na desetku. Onaj objavljuje slike sa papetom kao. Da ima ikakve veze sa Sarajevom izjavio bi cisto, korektno, bez okolisanja da ce uciniti sve da Sarajevu predaju Kosevo.
Ne bih se iznenadio i da se konakovic samo htio oprati i udaljiti nakon one izjave da Sarajevu treba Kosevo, u fazonu pjevat cemo muziku za njihove usi.
Sve isti khurac samo drugi dres.
Zivjela opcija Butmir
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
Stadion, da bi bio olimpijski, mora ispunjavati uslove da se na njemu mogu održavati olimpijska natjecanja. Sasvim je nebitno da li su to zimska i/ili ljetna natjecanja. Čak je i nebitno da li se i da li će se ikada Olimpijada održati u gradu domaćinu. Da ne elaboriram dalje, primjer je Olimpijski bazen Otoka. Sam stadion Koševo je dio olimoijskog kompleksa ZeTra (ZElenaTRAnaferzala) i kao takav je neodvojiva cjelina dvorane, staze za brzo klizanje, pomoćnih i pratećih objekata, a čak mislim i borilišta na Igmanu i Bjelašnici. Mislim da su glavni i odgovorni ZOI84. Ne da mi se guglati, ali ako je ZOI javno kantonalno preduzeće, onda opština može samo izglasati prijedlog da se dio kompleksa ustupi ili proda FKS. Takav prijedlog ide na kantonalnu skupštinu. Po Ustavu BiH, prostorno uređenje, pravda i uprava, kultura, nauka i sport su u nadležnosti kantona, odnosno, federacije. Bez kantona, priča ne biva. Stadion, nažalost, služi za stjecanje jeftinih političkih poena i to na najnižem, opštinskom nivou. Zato FKS traži partnerski udio u posjedovanju stadiona. Nažalost, ZOI je baza uhljeba i teško da će političari dopustiti da zdrav kolektiv preuzme uhljebničku bazu. Tako da je jedina opcija, trenutno, partnerski odnos. Opština, odnosno Kanton, neka organizuje koncerte, manifestacije, sletove, pichkematerine... Sarajevo - utakmice. Kako već napisa jedan uvaženi korisnik, eto ko mi imamo koncerte svakih sedam dana... Uostalom, stavi se podloga da se zaštiti trava i bog te veselio.
Mrka kapa od stadiona u vlasništvu.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
vala bas, eto nas jedini stadion ima atletsku stazu. sta fali ko da je to bitno. nidje ne pise da je farz da se ukloni, ako je ok i ko nece uticati na cat neka je.AlfredNobel je napisao/la: ↑18 dec 2020, 09:12Zar je toliki problem ta atletska staza, pa vas toliko bode u oči?
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Amar kralj,-9 napolju 

-
- Kontakt:
Sve ce nam se samo reci ukoliko budemo igrali kvalifikacije u Zenici. Tacnije to ce nam reci da li ce nas i ovi veslati kao prethodni.Amca007 je napisao/la: ↑18 dec 2020, 09:17Stani brate pa nisu ni preuzeli vlast kako treba. Ko moze za mjesec ista rijesit. Stadion cemo dobiti sad ovde godine sto ide, ne sikirajte se..holyman je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:30Pitanje stadiona u predizbornoj kampanji im je doslo kao kec na desetku. Onaj objavljuje slike sa papetom kao. Da ima ikakve veze sa Sarajevom izjavio bi cisto, korektno, bez okolisanja da ce uciniti sve da Sarajevu predaju Kosevo.
Ne bih se iznenadio i da se konakovic samo htio oprati i udaljiti nakon one izjave da Sarajevu treba Kosevo, u fazonu pjevat cemo muziku za njihove usi.
Zivjela opcija Butmir
Nazalost, ovaj nacelnik je krenuo parolom da se nikome ni sekunde ne zamjeri osim navijacima Sarajeva tj kroz pricu nema nista nama od stadiona jer on hoce da i atletika bude gore da mu se ASBiH ne zamjeri.
Samo djela prijatelji, ne rijeci.
Promijenili smo one najgore, promijenit cemo i ove bude li bilo potrebe.
Pojedinci, ne padajte tako nisko sada pa samo zato sto ste aktivni pripadnici cetvorke da branite ove rijeci nacelnika. Ovo da je rekao hebeni general, hebavala bi mu se majka od-do!
Sve ce nam reci Juli 2021.
Stani Vanja ba, potpisan je i usvojen promijenjen regulacioni plan po kojem se uklanja atletska?
Zasto se sad ne uklanja? Otkud ti ta ideja uopste?
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 18 dec 2020, 09:30, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
Bravo sve si napisao. Samo ovo sve znalo i prije izbora ali pravili se ludi svi. Mandic je obecao Koševo FKS po našim uslovima, objavljivao slike s papetom itd. Konakovic je isto rekao da ce udovoljiti FKS sto god bude zelio. Kad ono mjesec i nesto poslje izbora Mandic mjenja pricu, sad kaze koševo nije samo FKS. Ocito jedina istina je da je sva ta hajka bila politicka i predizborna igra.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑18 dec 2020, 09:19Stadion, da bi bio olimpijski, mora ispunjavati uslove da se na njemu mogu održavati olimpijska natjecanja. Sasvim je nebitno da li su to zimska i/ili ljetna natjecanja. Čak je i nebitno da li se i da li će se ikada Olimpijada održati u gradu domaćinu. Da ne elaboriram dalje, primjer je Olimpijski bazen Otoka. Sam stadion Koševo je dio olimoijskog kompleksa ZeTra (ZElenaTRAnaferzala) i kao takav je neodvojiva cjelina dvorane, staze za brzo klizanje, pomoćnih i pratećih objekata, a čak mislim i borilišta na Igmanu i Bjelašnici. Mislim da su glavni i odgovorni ZOI84. Ne da mi se guglati, ali ako je ZOI javno kantonalno preduzeće, onda opština može samo izglasati prijedlog da se dio kompleksa ustupi ili proda FKS. Takav prijedlog ide na kantonalnu skupštinu. Po Ustavu BiH, prostorno uređenje, pravda i uprava, kultura, nauka i sport su u nadležnosti kantona, odnosno, federacije. Bez kantona, priča ne biva. Stadion, nažalost, služi za stjecanje jeftinih političkih poena i to na najnižem, opštinskom nivou. Zato FKS traži partnerski udio u posjedovanju stadiona. Nažalost, ZOI je baza uhljeba i teško da će političari dopustiti da zdrav kolektiv preuzme uhljebničku bazu. Tako da je jedina opcija, trenutno, partnerski odnos. Opština, odnosno Kanton, neka organizuje koncerte, manifestacije, sletove, pichkematerine... Sarajevo - utakmice. Kako već napisa jedan uvaženi korisnik, eto ko mi imamo koncerte svakih sedam dana... Uostalom, stavi se podloga da se zaštiti trava i bog te veselio.
- Shategabri
- Kontakt:
Dosadašnje iskustvo nažalost govori da si u pravu.Lecler je napisao/la: ↑18 dec 2020, 09:04Neće nam jarane završiti niko. Svi su političari isti.Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:42Pitanje stadiona je usko vezano za političku ekipu.
Ako je fokus na Koševo, onda nas itekako zanima ko je u političkim foteljama, odnosno ko će nam to završiti bez da nas zajebava.
Naravno, pojedinci kao ovaj Red koriste priliku za svoju (i svojih pulena) političku promociju i to je bezze.
Nadam se da ovi neće samo bla bla bla.
Koševo Zapad
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Gdje je to obećao i je li on vlasnik Koševa da može nešto tako izgovoriti?bordobijeli je napisao/la: ↑18 dec 2020, 09:29Bravo sve si napisao. Samo ovo sve znalo i prije izbora ali pravili se ludi svi. Mandic je obecao Koševo FKS po našim uslovima, objavljivao slike s papetom itd. Konakovic je isto rekao da ce udovoljiti FKS sto god bude zelio. Kad ono mjesec i nesto poslje izbora Mandic mjenja pricu, sad kaze koševo nije samo FKS. Ocito jedina istina je da je sva ta hajka bila politicka i predizborna igra.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑18 dec 2020, 09:19Stadion, da bi bio olimpijski, mora ispunjavati uslove da se na njemu mogu održavati olimpijska natjecanja. Sasvim je nebitno da li su to zimska i/ili ljetna natjecanja. Čak je i nebitno da li se i da li će se ikada Olimpijada održati u gradu domaćinu. Da ne elaboriram dalje, primjer je Olimpijski bazen Otoka. Sam stadion Koševo je dio olimoijskog kompleksa ZeTra (ZElenaTRAnaferzala) i kao takav je neodvojiva cjelina dvorane, staze za brzo klizanje, pomoćnih i pratećih objekata, a čak mislim i borilišta na Igmanu i Bjelašnici. Mislim da su glavni i odgovorni ZOI84. Ne da mi se guglati, ali ako je ZOI javno kantonalno preduzeće, onda opština može samo izglasati prijedlog da se dio kompleksa ustupi ili proda FKS. Takav prijedlog ide na kantonalnu skupštinu. Po Ustavu BiH, prostorno uređenje, pravda i uprava, kultura, nauka i sport su u nadležnosti kantona, odnosno, federacije. Bez kantona, priča ne biva. Stadion, nažalost, služi za stjecanje jeftinih političkih poena i to na najnižem, opštinskom nivou. Zato FKS traži partnerski udio u posjedovanju stadiona. Nažalost, ZOI je baza uhljeba i teško da će političari dopustiti da zdrav kolektiv preuzme uhljebničku bazu. Tako da je jedina opcija, trenutno, partnerski odnos. Opština, odnosno Kanton, neka organizuje koncerte, manifestacije, sletove, pichkematerine... Sarajevo - utakmice. Kako već napisa jedan uvaženi korisnik, eto ko mi imamo koncerte svakih sedam dana... Uostalom, stavi se podloga da se zaštiti trava i bog te veselio.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Shategabri
- Kontakt:
Misliš da nećemo igrati u Zenici? Ne vidim da je realna opcija da išta bude završeno do Evrope.OsmaDolazi je napisao/la: ↑18 dec 2020, 09:26Sve ce nam se samo reci ukoliko budemo igrali kvalifikacije u Zenici. Tacnije to ce nam reci da li ce nas i ovi veslati kao prethodni.Amca007 je napisao/la: ↑18 dec 2020, 09:17Stani brate pa nisu ni preuzeli vlast kako treba. Ko moze za mjesec ista rijesit. Stadion cemo dobiti sad ovde godine sto ide, ne sikirajte se..holyman je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:30Pitanje stadiona u predizbornoj kampanji im je doslo kao kec na desetku. Onaj objavljuje slike sa papetom kao. Da ima ikakve veze sa Sarajevom izjavio bi cisto, korektno, bez okolisanja da ce uciniti sve da Sarajevu predaju Kosevo.
Zivjela opcija Butmir
Nazalost, ovaj nacelnik je krenuo parolom da se nikome ni sekunde ne zamjeri osim navijacima Sarajeva tj kroz pricu nema nista nama od stadiona jer on hoce da i atletika bude gore da mu se ASBiH ne zamjeri.
Samo djela prijatelji, ne rijeci.
Promijenili smo one najgore, promijenit cemo i ove bude li bilo potrebe.
Pojedinci, ne padajte tako nisko sada pa samo zato sto ste aktivni pripadnici cetvorke da branite ove rijeci nacelnika. Ovo da je rekao hebeni general, hebavala bi mu se majka od-do!
Sve ce nam reci Juli 2021.
Koševo Zapad
Smeta mi atletska, isto ko da gledam sa Trebevića tekmu kad sam pri vrhu.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Mislim da olimpijski stadion ne mora imat atletsku stazu. Uglavnom imaju, al nije nužno. Ako se ne varam, stadion na kojem su otvorene ZOI 2002. u Salt Lake Cityju nema atletsku stazu. Možda je nekad i bila, sad je nema, a stadion je i dalje olimpijski. Ako se na stadionu otvore/zatvore olimpijske igre, taj stadion je olimpijski. A vjerujem da je više igrom slučaja uvijek otvarano na tim arenama gdje ima atletska staza, i radi kapaciteta i svega (po pravilu, najveći stadion u svakoj državi je arena sa atletskom stazom), nego zato što je neophodno da bude. Za ljetne igre je staza potrebna, al za zimske ne.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Beli98, Bing [Bot], mnon46, OsmanhodzicBuco, SineTalexy i 44 gosta.