FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 18 dec 2020, 09:39

VenamaHrabrih je napisao/la:
18 dec 2020, 09:19
. Nažalost, ZOI je baza uhljeba i teško da će političari dopustiti da zdrav kolektiv preuzme uhljebničku bazu. Tako da je jedina opcija, trenutno, partnerski odnos. Opština, odnosno Kanton, neka organizuje koncerte, manifestacije, sletove, pichkematerine... Sarajevo - utakmice. Kako već napisa jedan uvaženi korisnik, eto ko mi imamo koncerte svakih sedam dana... Uostalom, stavi se podloga da se zaštiti trava i bog te veselio.
Mrka kapa od stadiona u vlasništvu.
Pa ako znas to i znas da se Konakovic s njima kaci i proziva od prvog dana ZOI, znas da ce ih smjenit sviju iz uprave...tako da sve se moze, samo treba imat volje a moramo se borit za nas stadion...fino kazu nema smisla dati da ulazes tolike novce i nedati prihode od izdavanja istog

A na drugu stranu da u narednim godinama nece bit koncerata sigurno, ne znam da li ste primjetili da smo u **** pandemiji
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 dec 2020, 09:41

Denchi je napisao/la:
18 dec 2020, 09:28
Vanja8 je napisao/la:
18 dec 2020, 08:44

Ali jedino sto mi ne možemo po tome jeste atletska staza,nju ne smijemo izmjestiti,sve ostalo,natkrivanje,stolice,bilo koje promjene su u nasoj nadležnosti...

Stani Vanja ba, potpisan je i usvojen promijenjen regulacioni plan po kojem se uklanja atletska?

Zasto se sad ne uklanja? Otkud ti ta ideja uopste?
Ne, atletska staza ostaje zbog same manifestacije i ambijenta otvaranja ZOI84.
Ni jedan stadion na kome su otvorene Olimpijske igre, a imala je, nije izmjestio atletsku...

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 18 dec 2020, 09:45

Ima interesovanja i konkretnih ponuda. Bio sam veoma blizu transfera tokom ljeta, Famalikao je poslao ponudu Sarajevu, ali se klubovi nisu dogovorili. Koferi su bili spakovani, ali sam uspio da prelomim u glavi i nastavim sa dobrim partijama. Nadam se da će u budućnosti doći prava ponuda - ističe Kovačević.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 dec 2020, 09:46

MortemHz je napisao/la:
18 dec 2020, 09:31
bordobijeli je napisao/la:
18 dec 2020, 09:29
VenamaHrabrih je napisao/la:
18 dec 2020, 09:19
Stadion, da bi bio olimpijski, mora ispunjavati uslove da se na njemu mogu održavati olimpijska natjecanja. Sasvim je nebitno da li su to zimska i/ili ljetna natjecanja. Čak je i nebitno da li se i da li će se ikada Olimpijada održati u gradu domaćinu. Da ne elaboriram dalje, primjer je Olimpijski bazen Otoka. Sam stadion Koševo je dio olimoijskog kompleksa ZeTra (ZElenaTRAnaferzala) i kao takav je neodvojiva cjelina dvorane, staze za brzo klizanje, pomoćnih i pratećih objekata, a čak mislim i borilišta na Igmanu i Bjelašnici. Mislim da su glavni i odgovorni ZOI84. Ne da mi se guglati, ali ako je ZOI javno kantonalno preduzeće, onda opština može samo izglasati prijedlog da se dio kompleksa ustupi ili proda FKS. Takav prijedlog ide na kantonalnu skupštinu. Po Ustavu BiH, prostorno uređenje, pravda i uprava, kultura, nauka i sport su u nadležnosti kantona, odnosno, federacije. Bez kantona, priča ne biva. Stadion, nažalost, služi za stjecanje jeftinih političkih poena i to na najnižem, opštinskom nivou. Zato FKS traži partnerski udio u posjedovanju stadiona. Nažalost, ZOI je baza uhljeba i teško da će političari dopustiti da zdrav kolektiv preuzme uhljebničku bazu. Tako da je jedina opcija, trenutno, partnerski odnos. Opština, odnosno Kanton, neka organizuje koncerte, manifestacije, sletove, pichkematerine... Sarajevo - utakmice. Kako već napisa jedan uvaženi korisnik, eto ko mi imamo koncerte svakih sedam dana... Uostalom, stavi se podloga da se zaštiti trava i bog te veselio.
Mrka kapa od stadiona u vlasništvu.
Bravo sve si napisao. Samo ovo sve znalo i prije izbora ali pravili se ludi svi. Mandic je obecao Koševo FKS po našim uslovima, objavljivao slike s papetom itd. Konakovic je isto rekao da ce udovoljiti FKS sto god bude zelio. Kad ono mjesec i nesto poslje izbora Mandic mjenja pricu, sad kaze koševo nije samo FKS. Ocito jedina istina je da je sva ta hajka bila politicka i predizborna igra.
Gdje je to obećao i je li on vlasnik Koševa da može nešto tako izgovoriti?
Pa o tome se i radi da je medju navijace, gradjane pa i ovdje na forumu puštena prica kako general mulja i neda koševo Sarajevu a kad dodje naš Mandic sve ce biti riješeno. Tad sam proglašen ološom zato sto sam napisao da ne vjerujem u te price, čak sta vise mislim da Nam i uprava nisu previse zagrijani da se sad rijesava pitanje stadiona. Ovo je bila politička igrica i botovi su oni koji su nasjeli na tu pricu.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 dec 2020, 09:49

Jel moze neko postavit, to gdje mandic rekao da ce nama dat stadion kako nama odgovara. Ja sam sluso 2-3 intervjua i nije to rekao ali nije ni ovo sto danas prica, vec je to umotavao..

Sto se tice lp to se sad vec vidi da cemo kvalifikacije lige prvaka igrat u zenici a grupu lige evrope u zagrebu..

Dali se moze sa Semirom Efendicem dogovorit za Halilovice ili da srusi koju zgradu na otoci

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 18 dec 2020, 09:53

Ma fgr se satro digla da glasa za bolida Mandica. Zamisli glasas za feminizirane debile iz Nase stranke i nadas se necemu. Nije trebalo ni generala svakako. Ali ovo je dokaz da su oni svi isti. Ja sam malo vise u tome i bolje poznajem situaciju.. Vjerujte ako nisu gori od SDA, nisu sigurno ni bolji. Samo je bitna raspodjela vlasti i zaposljavanje. A sto priuceni ljudi vjeruju u bajke to je druga stvar. Zamisli vjerujes Dini Konakovicu koji je ucestvovao u srozavanju evropskog prvaka. 🤭

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 18 dec 2020, 09:54

Pitar6785 je napisao/la:
18 dec 2020, 09:49
Jel moze neko postavit, to gdje mandic rekao da ce nama dat stadion kako nama odgovara. Ja sam sluso 2-3 intervjua i nije to rekao ali nije ni ovo sto danas prica, vec je to umotavao..

Sto se tice lp to se sad vec vidi da cemo kvalifikacije lige prvaka igrat u zenici a grupu lige evrope u zagrebu..

Dali se moze sa Semirom Efendicem dogovorit za Halilovice ili da srusi koju zgradu na otoci
Normalno da je umotavao i tako kupovao levate.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 dec 2020, 09:56

Pitar6785 je napisao/la:
18 dec 2020, 09:49

Uopste nisi u pravu i nemas potrebu lupati gluposti...
Ako se Stadion sa Opstinom zavrsi do marta mi cemo igrati tekme evrope na njemu jer bi se teren i press room radili odmah,cak bi i grupe mogli igrati na njemu zbog onog UEFA programa solidarnosti gdje ti prvu godinu dozvole ako stadion ne ispunjava sve uvjete...

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 dec 2020, 09:56

Teško nama ako Mandić voli Sarajevo kao njegov idol s fotografije. :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 18 dec 2020, 09:59

Vjerovatno ima ali mi je mozak stao i bas me zanima hoce li se neko jos sjetiti da mi odgovori na ovo pitanje.
Znate li jos neke klubove u svijetu koji dolaze iz glavnog grada te drzave i nove ime tog grada i igraju u najvisem rangu te drzvave.

Znaci:
Drzava: BiH
Glavni grad: Sarajevo
Klub: FK Sarajevo, igra u najvisem rangu PLBiH

Meni na pamet pada samo Roma, Fc Moskva, Kopenhagen i Pristina...hajd ako se neko sjeca...nek napise....bio je NK Zagreb al oni ne znam da li vise i postoje.

Ima klubova koji nose ime i grada kao npr Milan, Barcelona ali nisu iz glavog grada tih drzava.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 dec 2020, 10:02

ado-hz je napisao/la:
18 dec 2020, 09:59
Vjerovatno ima ali mi je mozak stao i bas me zanima hoce li se neko jos sjetiti da mi odgovori na ovo pitanje.
Znate li jos neke klubove u svijetu koji dolaze iz glavnog grada te drzave i nove ime tog grada i igraju u najvisem rangu te drzvave.

Znaci:

Meni na pamet pada samo Roma, Fc Moskva, Kopenhagen i Pristina...hajd ako se neko sjeca...nek napise....bio je NK Zagreb al oni ne znam da li vise i postoje.

Ima klubova koji nose ime i grada kao npr Milan, Barcelona ali nisu iz glavog grada tih drzava.
Ankara

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 18 dec 2020, 10:03

SarajevoJeBordo je napisao/la:
18 dec 2020, 09:45
Ima interesovanja i konkretnih ponuda. Bio sam veoma blizu transfera tokom ljeta, Famalikao je poslao ponudu Sarajevu, ali se klubovi nisu dogovorili. Koferi su bili spakovani, ali sam uspio da prelomim u glavi i nastavim sa dobrim partijama. Nadam se da će u budućnosti doći prava ponuda - ističe Kovačević.
Gdje ovo nadje?

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 18 dec 2020, 10:04

ado-hz je napisao/la:

Znaci:

slika

Ko je igrao PES razumije :mrgreen:

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 18 dec 2020, 10:06

alacious je napisao/la:
18 dec 2020, 10:04
ado-hz je napisao/la:

Znaci:

slika

Ko je igrao PES razumije :mrgreen:
London Blue :puke:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 dec 2020, 10:08

Vanja8 je napisao/la:
18 dec 2020, 09:41
Denchi je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:

Ali jedino sto mi ne možemo po tome jeste atletska staza,nju ne smijemo izmjestiti,sve ostalo,natkrivanje,stolice,bilo koje promjene su u nasoj nadležnosti...
Stani Vanja ba, potpisan je i usvojen promijenjen regulacioni plan po kojem se uklanja atletska?

Ni jedan stadion na kome su otvorene Olimpijske igre, a imala je, nije izmjestio atletsku...
Ali usvojeno je uklanjanje novim regulacionim planom

Je li izglasano opet nesto? I kad?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 18 dec 2020, 10:08

Vanja8 je napisao/la:
18 dec 2020, 09:41
Denchi je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:

Argument na nivou naših akademaca sa DIF-a 😂🤣👍.
Koliko se sjećam nisu bila atletska takmičenja na Koševu, već sličuranje na Zetri.
Neda Mandušić Koševo, to je on poručio u intervjuu.Dakle, nije ništa bolji od propalog generala, ono čovjek očekuje milionske investicije u eri pandemije C-19🤣, rodila ga majka pametnog, a budžet KS će biti manji minimalno preko 100 miliona KM.
Ako misle prevariti Nama, nema šanse...
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 18 dec 2020, 10:09

Nemere @Vanja Ankara
Njhovo ime je Ankaragucu i yebe ih ovo gucu :urnebes:
A grad se ne zove Ankaragucu nego Ankara...mozgaj dalje ja evo šaram po svim ligama svijeta trazim :)
A ne moze ni Londom Blue jer ne igraju Premiership :D

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 dec 2020, 10:15

ado-hz je napisao/la:
18 dec 2020, 10:09
Nemere @Vanja Ankara
A grad se ne zove Ankaragucu nego Ankara...mozgaj dalje ja evo šaram po svim ligama svijeta trazim :)
🤣🤣🤣🤣
Ma bolan ja to Ankari,stavio jer turci se zale da im se uvalio neko u sistem kontrole neba,a ne znaju ko...🤣🤣🤣🤣🤣

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 18 dec 2020, 10:15

Kemo88 je napisao/la:
18 dec 2020, 10:03
SarajevoJeBordo je napisao/la:
18 dec 2020, 09:45
Gdje ovo nadje?

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 18 dec 2020, 10:16

Vanja8 je napisao/la:
18 dec 2020, 10:15
ado-hz je napisao/la:
18 dec 2020, 10:09
Nemere @Vanja Ankara
🤣🤣🤣🤣
Ma bolan ja to Ankari,stavio jer turci se zale da im se uvalio neko u sistem kontrole neba,a ne znaju ko...🤣🤣🤣🤣🤣
Hahahhahahahaa...ludjaceee ajd zdravo odo radit nisi normalan :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Arhitekt, bosnas_, Dave, Google Adsense [Bot], Hamagara, mnon46, XCustom i 78 gostiju.