Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Kakve su Astre J? 1.7cdti
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Cek, jel ti ono jednom mijesao ulje i vodu, pisao si prije par mjeseci.StrikeWarzone je napisao/la: ↑17 dec 2020, 18:21Asterikse ovo dan dva primijetih pored tocka od suvozaca fleke od antifriza ispod auta. Otvorim haubu on na minimumu, crijeva mekana termostat uredno otvara auto drzi radnu temperaturu, pritiska u boci nema. Gdje bi moglo propustit![]()
Prije toga, predlagao sam ti da odes kod strucnjaka koji ce pomocu fluorescentnog aditiva otkriti gdje izlazi, ako vec nije u stanju rutinskim pregledom.
Moze pustati na račvi (kod nekih vozila imas jedan saraf kroz koji vremenom prokapa), onda na crijevima, hladnjaku, šelnama, posudi vode itd. Vodu pusta cak kod ode kuciste vodene pumpe.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Jasta je. Samo da mu hoce istec registracija leti na otpad !Asteriks je napisao/la: ↑17 dec 2020, 19:03Cek, jel ti ono jednom mijesao ulje i vodu, pisao si prije par mjeseci.StrikeWarzone je napisao/la: ↑17 dec 2020, 18:21Asterikse ovo dan dva primijetih pored tocka od suvozaca fleke od antifriza ispod auta. Otvorim haubu on na minimumu, crijeva mekana termostat uredno otvara auto drzi radnu temperaturu, pritiska u boci nema. Gdje bi moglo propustit![]()
Prije toga, predlagao sam ti da odes kod strucnjaka koji ce pomocu fluorescentnog aditiva otkriti gdje izlazi, ako vec nije u stanju rutinskim pregledom.
Moze pustati na račvi (kod nekih vozila imas jedan saraf kroz koji vremenom prokapa), onda na crijevima, hladnjaku, šelnama, posudi vode itd. Vodu pusta cak kod ode kuciste vodene pumpe.
Svako 3 mj. nemir. Nisu neki skupi troskovi 20ak KM kako kad al nervira me. Pogledat cu taj saraf da nije tu
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Pa sto ne odes odma majstoru ne kontam 

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Isplati li se po vama uzimati nove četiri ljetne gume?
-
- Kontakt:
Zapamti da guma glavu čuva

Ako već na nečemu želiš štediti , nikad nemoj na gumama .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Prvo, vazno je da gledas gume proizvedene najranije 2019 (imas oznaku DOT). Starije gume, tacnije one od tri i vise godina, cak i ako su odlicno ocuvane te perfektno skadistene mijenjaju svoje karakteristike.

Tu vidis sta se desava vec nakon trece godine.
Dalje, za ljetne gume velicine R15 najbolji izbor su Bridgstone T005 i Verdestein kao top ocijenjene, zatim Michelin C, Goodyear EG, Maxxis Mecotra, Continental CPC 5 itd. Sto se cijena tice, Maxxis je najpovoljnija ali pitanje da li ih uopste ima na nasem trzistu.
Za R16 najbolje su Michelin Primacy 3, Bridgstone T001 itd. Za R17 - Michelin Primacy 4, Bridgstone T005, Maxxis Premitra 5 i Pirelli.
Takodjer vazan je i vijek trajanja, a tu je Michelin trenutno lider. Prema zadnjim info, procijenjeni predjeni put Michelin-a je 47k km (specificno za R17), znaci kilometraza nakon koje bi gume trebalo mijenjati. Iako to zavisi od stila voznje a zavisno od faktora tu mozes kalkulisati sa nekih +/- 5k km... Ostali proizvodjaci ljetnih guma su ispod.
Valja pomenuti da je npr. Sava imala solidan ucinak ali za zimsku verziju dok se sa ljetnim nije proslavila, pogotov Perfecta (velicina do R15), iako je Intensa UHP2 (vece dimenzije) dobila prolaznu ocjenu.

Tu vidis sta se desava vec nakon trece godine.
Dalje, za ljetne gume velicine R15 najbolji izbor su Bridgstone T005 i Verdestein kao top ocijenjene, zatim Michelin C, Goodyear EG, Maxxis Mecotra, Continental CPC 5 itd. Sto se cijena tice, Maxxis je najpovoljnija ali pitanje da li ih uopste ima na nasem trzistu.
Za R16 najbolje su Michelin Primacy 3, Bridgstone T001 itd. Za R17 - Michelin Primacy 4, Bridgstone T005, Maxxis Premitra 5 i Pirelli.
Takodjer vazan je i vijek trajanja, a tu je Michelin trenutno lider. Prema zadnjim info, procijenjeni predjeni put Michelin-a je 47k km (specificno za R17), znaci kilometraza nakon koje bi gume trebalo mijenjati. Iako to zavisi od stila voznje a zavisno od faktora tu mozes kalkulisati sa nekih +/- 5k km... Ostali proizvodjaci ljetnih guma su ispod.
Valja pomenuti da je npr. Sava imala solidan ucinak ali za zimsku verziju dok se sa ljetnim nije proslavila, pogotov Perfecta (velicina do R15), iako je Intensa UHP2 (vece dimenzije) dobila prolaznu ocjenu.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
-
- Kontakt:
Pa napiši čovjeku iskustva, daj mu savjet , predloži...
A kakav će to Opel biti ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Jel znas zasto je Opel GmbH osnovan?bombaysaphire je napisao/la: ↑19 dec 2020, 11:22Pa napiši čovjeku iskustva, daj mu savjet , predloži...
A kakav će to Opel biti ?
Da nije Forda, Opel bi bio najgori automobil

Šalim se, što se tiče motora, 1.7 ok sa nekim manjim kvarovima, sa time da kod Opela kako sam shvatio imaš Fiatove motore, koji su bolji i Opelove koji su lošiji
Jaran iz komšiluka vozi takvu, ne žali se, čini se ok auto, još ako je očuvana, zašto da ne, svakako dijelova imaš, potrošnja nije ogromna
Jedino što sam uvijek čitao je da se neko žali na udobnost Opelovih vozila, ali mislim da tu generalno ljudi pretjeruju i da je više do ličnog mišljenja
Nisam ekspert, ali eto toliko od mene
- BuffonGigi
- Kontakt:
O tome ti pricam

Zayebanciju na stranu, ali nikad ne bih uzeo polovnog Opela sa preko 200k. Nije u pitanju motor, manje vise ti danas nemas loseg motora, iako svaki ima svoje mane. Ja sam za taj 1.7 cuo da su ajnspric dizne osjetljive i da ih nase gorivo zna lijepo uhakat, a nisu jeftine. Meni kod Opela, Forda i Fiata smetaju "sitnice" kao sto su prekidaci u autu, obavezno zamagljivanje stakala bez mogucnosti da ih odmaglis bez krpe, opruge i sajle za spustanje i pomjeranje sjedista...itd itd. Ovo samo navodim primjer stvari koje kao posljedica jeftine izrade znaju da smetaju i nerviraju covjeka, a sto se puno manje desava kod nekih drugih proizvodjaca.
Zavisi od kojeg dobavljaca proizvodjac ugradjuje dizne. Npr. imamo Delphi sa kojima su neki imali problema, pa Siemens, Bosch, Denso itd. Opet, kod nekih vozila Siemens-ove su bile top dok kod drugih promasaj.
Dalje, nema dizne, pogotov ove novije da nije osjetljiva na lose gorivo. Istina neke manje neke vise, ali na kraju joj skrati vijek. Inace, vijek trajanja one provjerenog kvaliteta je cca 250k (iako ima onih koje izdrze duze), ako je gorivo propisane norme.
I sto se Forda tice, radi se o jednom od najudobnijih u svojoj klasi. Npr. u poredjenju karavana vozio sam VW-ov i znam sta pricam.
Problem zamagljivanja generalno ne pogadja Fordove vec prilican broj polovnih modela a rjesava se ciscenjem ispod slivnika te zamjenom filtera kabine uz pretpostavku da je ventilator kabine ispravan.
Glede Astre, znam da je prethodnik ove J, tj. Astra H opravdala ocekivanja obzirom na cijenu, odrazvanje i dostupnost dijelova. Sad, nije neki top nivo ali ima tu kvalitetnih motora, te generalno odlicnih polovnjaka za taj cjenovni rang.
Dalje, nema dizne, pogotov ove novije da nije osjetljiva na lose gorivo. Istina neke manje neke vise, ali na kraju joj skrati vijek. Inace, vijek trajanja one provjerenog kvaliteta je cca 250k (iako ima onih koje izdrze duze), ako je gorivo propisane norme.
I sto se Forda tice, radi se o jednom od najudobnijih u svojoj klasi. Npr. u poredjenju karavana vozio sam VW-ov i znam sta pricam.
Problem zamagljivanja generalno ne pogadja Fordove vec prilican broj polovnih modela a rjesava se ciscenjem ispod slivnika te zamjenom filtera kabine uz pretpostavku da je ventilator kabine ispravan.
Glede Astre, znam da je prethodnik ove J, tj. Astra H opravdala ocekivanja obzirom na cijenu, odrazvanje i dostupnost dijelova. Sad, nije neki top nivo ali ima tu kvalitetnih motora, te generalno odlicnih polovnjaka za taj cjenovni rang.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 19 dec 2020, 14:34, ukupno mijenjano 2 puta.
Ove Astre J u odnosu na Astre H vizuelno izgledaju kao svemirski brodovi. Vidim da, ovisno od paketa opreme, imaju fina sjedista, ne djeluje neudobno osim zadnje klupe. Kontam jel ima neke posebno izrazene mane, a da nisu u pitanju prekidaci i tako nesto.AA23 je napisao/la: ↑19 dec 2020, 11:45Da nije Forda, Opel bi bio najgori automobil![]()
Šalim se, što se tiče motora, 1.7 ok sa nekim manjim kvarovima, sa time da kod Opela kako sam shvatio imaš Fiatove motore, koji su bolji i Opelove koji su lošiji
Jaran iz komšiluka vozi takvu, ne žali se, čini se ok auto, još ako je očuvana, zašto da ne, svakako dijelova imaš, potrošnja nije ogromna
Jedino što sam uvijek čitao je da se neko žali na udobnost Opelovih vozila, ali mislim da tu generalno ljudi pretjeruju i da je više do ličnog mišljenja
Nisam ekspert, ali eto toliko od mene
Vozio sam dosad dva Audija A3, 2003 i 2011. Svaki kvar hvatanje za glavu.
Jos sad kod ovog za mjesec dana veliki servis + onaj safe mode sto se pali, to racunam nije ispod 400KM.
Znaci prodat il auto il bubreg.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
-
- Kontakt:
- StrikeWarzone
- Kontakt:

Volvo i Merc su auta, ostalo su kola.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
-
- Kontakt:
Merc je to prestao ima par godina , yebeni Audi im je prišao više nego ikad što je bilo nezamislivo.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ja imam i jedno i drugo, a imam i Skodu. Doduse Merc je malo starije proizvodnje, ali je i dalje klasa i za Volva i za Skodu. S tim da mi Skoda najmanje troskova stvara, auto se pozlatilo bukvalno.
Đeš mu to reć, mislim da će ga bubreg žignut kad pročita ovo za Audibombaysaphire je napisao/la: ↑21 dec 2020, 14:22Merc je to prestao ima par godina , yebeni Audi im je prišao više nego ikad što je bilo nezamislivo.

SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC