FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Nista ovaj nije bolji od Ajnadzica,ovaj bi i koride da se oragnizuju na kosevu..zaj eba se sto glasa za njega
- feniksptica
- Kontakt:
Sto znaci ipet Zenica ljeti.. cekaj da ovo cekaj da ono na kraju u Zenici praviti stadionAmca007 je napisao/la: ↑18 dec 2020, 09:17Stani brate pa nisu ni preuzeli vlast kako treba. Ko moze za mjesec ista rijesit. Stadion cemo dobiti sad ovde godine sto ide, ne sikirajte se..holyman je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:30Pitanje stadiona u predizbornoj kampanji im je doslo kao kec na desetku. Onaj objavljuje slike sa papetom kao. Da ima ikakve veze sa Sarajevom izjavio bi cisto, korektno, bez okolisanja da ce uciniti sve da Sarajevu predaju Kosevo.
Ne bih se iznenadio i da se konakovic samo htio oprati i udaljiti nakon one izjave da Sarajevu treba Kosevo, u fazonu pjevat cemo muziku za njihove usi.
Sve isti khurac samo drugi dres.
Zivjela opcija Butmir
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ja kao navijac FKS i dalje mislim da je najveci dogadjaj Olimpijske igre za grad Sarajevo... I kao tako, apsolutno prsvo je da se stadion bude olimpijski.
Ljudi zaboravljaju sta znaci Olimpijada.
Ni zbog FKSarajevo se taj predznak ne smije ukinuti. Bar neka nesta ostane da nas podsjexaju da je grad Sarajevo 15 dana bilo centar svijeta.
Ni zbog FKSarajevo se taj predznak ne smije ukinuti. Bar neka nesta ostane da nas podsjexaju da je grad Sarajevo 15 dana bilo centar svijeta.
Polako ljudi, ne letite pred rudu sto se tice stadiona.
Ima jos dosta da se pregovara i dogovara, a ima i stvari koje nisu za javnost.
Odmah se psuje i kune, a niste upuceni.
Samo strpljenja i nista vise.
Ima jos dosta da se pregovara i dogovara, a ima i stvari koje nisu za javnost.
Odmah se psuje i kune, a niste upuceni.
Samo strpljenja i nista vise.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Znaci, dodjes do momenta kad mozes stadion praviti, renovirsti... I bosnjo to stopira, jer eto tu ce biti neki koncerti 
Kae nemoj ga ni raditi onda
Sta napaceni bosnjo, koji je isao da brani Husrefa pred klub, zna sta je zastita terena i ostalih sranja kad su koncerti u pitanju.
Sta zna bosnjo... Nista bolje nije zasluzio od Blekica

Kae nemoj ga ni raditi onda

Sta napaceni bosnjo, koji je isao da brani Husrefa pred klub, zna sta je zastita terena i ostalih sranja kad su koncerti u pitanju.
Sta zna bosnjo... Nista bolje nije zasluzio od Blekica
Zadnja izmjena: Zip, dana/u 18 dec 2020, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Pa sta onda mi trazimo zapravo?Zip je napisao/la: ↑18 dec 2020, 11:33Ja kao navijac FKS i dalje mislim da je najveci dogadjaj Olimpijske igre za grad Sarajevo... I kao tako, apsolutno prsvo je da se stadion bude olimpijski.
Trazimo da nam se olimpijski stadion da na koristenje gdje bi mi mogli da kontrolisemo sbe dogadjaje i radnje na istom tom stadionu.
Iz ovog teksta kojeg je Mandic interpretirao da se naslutiti da ce nedosanjani san ostati stadion Kosevu u rukama FK Sarajevo.
A volio bih da me demantuje i da pojedem vlastita vanago.
I da, Mandic je preuzeo mandat, ne opravdavajte ovaj potez istog nekim spinovima.
@zip kada nam se da stadion na koristenje nece nama neki Mandic moci govoriti kada ce biti atletski miting i neki koncert. U nijednom drugom slucaju necemo uzeti Kosovo osim da kontrolisemo sva dogadjanja na istom. Nadam se da je to jasno.
- Shategabri
- Kontakt:
Govorim u kontekstu Mandićeve priče.skoJaa je napisao/la: ↑18 dec 2020, 11:18Ja ne kontam sa vi ocekujete. Semir Zilic kaze da je Nam svakako za organizovanje koncerata i slicnih manifestacija jer je to prilika za zaradu. Od pocetka se naglasavalo da se ide na to da stadion dovedu u cetvrtu kategoriju i ja vjerujem da ce tako biti. To sto su pojedinci mastali o nekim arenama, to je njihov problem.Shategabri je napisao/la: ↑18 dec 2020, 10:40Pa eno mu Čevljanovića za manifestacije.OsmaDolazi je napisao/la: ↑18 dec 2020, 10:38To je stadion koji je prije svega olimpijski, a onda stadion fudbalskog kluba i ja ga kao takvog želim posmatrati i sve naše aktivnosti će ići u tom pravcu da on bude na usluzi svim građanima kantona i na kraju krajeva države Bosne i Hercegovine. Tu planiramo praviti neke velike manifestacije", dodaje Mandić.
Sto se kaze kod nas u narodu:"Iskali ste, dobili ste"!
Nek zajebaju, kazniti ih ko i ovu zelenu bagru odmah na sljedećim izborima.
Sad bi on, a nije ni zagrijao stolicu kako treba, nešto da fursati, da šilji preko FKS...a ništa protiv svega toga, stadioni se svugdje u svijetu koriste višenamjenski, ne samo za loptanje.
Koševo Zapad
Normalno da ćeš igrati u Zenici na ljeto, pa ne može se stadion napraviti preko noći.
Zadnja izmjena: Kamuflazn, dana/u 18 dec 2020, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Jel ovo šuplja da pojedini igrači donose ili zovu za članske?BordoSarajevo je napisao/la: ↑18 dec 2020, 10:50Trenutno 776 članova, 19 novih ovo jutro i broj raste.![]()
Al je smor čitati ovo oko stadiona, atletske, politike..
Ono što mene najviše zanima je hoćemol nekog od igrača prodati a vjerujem da ima dosta igrača koji imaju konkretne ponude, tu mislim da Kovačevića, Miličevića, Fanima, Tatara, Rahmanovića, Đokanovića, Pidru..
Ja bi iskreno dvojicu prodao, da probijemo led i povećamo prihode, naravno, ako su ponude dobre. Prodao bi Kovačevića i Đokanovića/Pidru/Fanima, ostale bi sačuvao i produžio ugovor. Naravno, samo u slučaju dobrih ponuda i uz dobar procenat a ne neka sića.

-
- Kontakt:
Prije mjesec i pol ovdje se pisalo kako klub ima plan za koncesiju od 35 godina, da je sve razradjeno i da je problem general koji to nece, nego ima neke posebne zahtjeve i mulja nesto . Mene interesuje sta je problem da se u skorije vrijeme potpise ta koncesija sad imamo našeg Mandica, Konakovica u kontonu svi preduslovi da se potpise koncesija FK Sarajevo.
- Shategabri
- Kontakt:
Naravno, treba sačekati da zasjednu, pa da vidimo šta će uraditi po pitanju stadiona.
Priča ostaje priča, šuplje i hajd.
Priča ostaje priča, šuplje i hajd.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
licno znam sta je klub zahtjevao , a vidjet cemo sta ce na kraju ispast , sam Nam je rekao da nije upoznat sa pregovorima ...
- Shategabri
- Kontakt:
Uzmi u obzir da prodaja sad znači ispod cijene.BordoSarajevo je napisao/la: ↑18 dec 2020, 10:50Trenutno 776 članova, 19 novih ovo jutro i broj raste.![]()
Al je smor čitati ovo oko stadiona, atletske, politike..
Ono što mene najviše zanima je hoćemol nekog od igrača prodati a vjerujem da ima dosta igrača koji imaju konkretne ponude, tu mislim da Kovačevića, Miličevića, Fanima, Tatara, Rahmanovića, Đokanovića, Pidru..
Ja bi iskreno dvojicu prodao, da probijemo led i povećamo prihode, naravno, ako su ponude dobre. Prodao bi Kovačevića i Đokanovića/Pidru/Fanima, ostale bi sačuvao i produžio ugovor. Naravno, samo u slučaju dobrih ponuda i uz dobar procenat a ne neka sića.
Pogotovo ako uzmeš u obzir da im na ljeto ističe ugovor (ako ne produže).
Koševo Zapad
Imas priliku da rjesis stadion po prvi put kako treba, da utakmice evrope igras na Kosevu, al glupi bosnjo spominje koncerte neke

Znate li vi, da kad su se arene gradile za potrebe svjetskog prvenstva u rukometu u Hrvatskoj, da iste da bi bile isplative , MORAJU biti preko 80% ispunjene mislim pola godine ili cak i vise...
Pa sad ti zamisli, imas stadion od 30000 mjesta, a svake druge sedmice ti je po 3-4-5 hiljada na tribinama...
Gdje je tu isolativost... Logicno da ce se traziti da sto cise puta u godini bude sto vise ispunjen...
Ako klub dobije stadion pod uslovima kakve zeli, trszit ces da ti neko dodje na kosevo da nebi propao ko zeton zbog velikih troskova odrzavanja stadiona

Znate li vi, da kad su se arene gradile za potrebe svjetskog prvenstva u rukometu u Hrvatskoj, da iste da bi bile isplative , MORAJU biti preko 80% ispunjene mislim pola godine ili cak i vise...
Pa sad ti zamisli, imas stadion od 30000 mjesta, a svake druge sedmice ti je po 3-4-5 hiljada na tribinama...
Gdje je tu isolativost... Logicno da ce se traziti da sto cise puta u godini bude sto vise ispunjen...
Ako klub dobije stadion pod uslovima kakve zeli, trszit ces da ti neko dodje na kosevo da nebi propao ko zeton zbog velikih troskova odrzavanja stadiona
-
- Kontakt:
Kakve gluposti pricate? Stadion nakon sto se da na koristenje FKS ide odmah u proceduru nadogradnje za CAT4 tj teren i ostale sitnice koje se mogu u roku dva mjeseca uraditi.
Dakle sve je na Gdinu Mandicu, da li ce nam predati stadion kao sto je bio dogovor i prije i kao sto su nas ubjedjivali njegovi poltroni ili ce siljiti neku stvar preko ledja FKS.
PS Ko pored ove izjave ne vidi sve, on je slijep...
PPS Ocekujem komentare dezurnih branilaca politickih stranaka na sportskom forumu.
https://sportsport.ba/fudbal/stadion-ko ... dic/385366
- Shategabri
- Kontakt:
Neće nikad biti isplativ sa Krupama, MDK, Radnicima...ali možda bude nešto puniji ako budeš bar ovu konferencijsku grupnu igrao.
Koševo Zapad
Autistično skičanje SDA Husrefovaca i gerijatrije je muzika za uši svih normalnih ljudi! Samo skičite!

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Evo, ne bijah lijen, te se malo raspitah glede stadiona. Naime, stadioni, a konkretno naš stadion, vodi se kao kulturno-sportski objekat od važnosti za Kanton Sarajevo. Isti se nalazi na teritoriji opštine Centar te je ona odgovorna kao mehanizam Grada i Kantona za provedbu kulturno-sportskih manifestacija. Za svoj rad, odgovorna je Gradu, odnosno Kantonu. NADLEŽNOST upravljanja imovinom je na Kantonu koji kroz svoje mehanizme upravlja imovinom manirom dobrog domaćina. Pojednostavljeno, opština nema nikakve stvarne nadležnosti nad stadionom. Jedino što opština može, a uz saglasnost Kantona, jer se radi o objektu od opšte važnosti, potpisivati partnerske ugovore sa unaprijed utvrđenim udjelom. Dakle, sistem i zakon su takvi i Ajnadžić i Mandić i Kurchević Andrija kao načelnici opština, mogu samo obećavati i pričati, a stvarne nadležnosti nemaju, osim u postavljanju signalizacije na cestama, opravke fasade, uređenje parkova i igrališta, sanacije i opravke objekata, itd itd. Načelnicima opština pridaje se moć koju oni, u naravi, nemaju.
Što se riče Konakovićevih "prijetnji" otkazom, on formalno-pravno ne može otpustiti nikoga. Funkcija direktora JU jest politička funkcija, a istoga imenuje kantonalna skupština na javnoj sjednici. Kome će pripasti nadležno ministarstvo koje je odgovorno za održavanje kulturno-sportskih objekata od opšteg značaja? Ko god da dođe na čelo ministarstva, ne može otpustiti nikog od radnika koji imaju ugovor za stalno, jer će se suočiti sa masovnim prilivom tužbi.
Od svega je nužno razumjeti da se načelnik opštine pita za stadion ko Mara za kriv hurac iz prostog razloga što uopšte nije nadležan za pitanje kulturno-sportsko-istorijskih objekata u vlasništvu Kantona.
Što se riče Konakovićevih "prijetnji" otkazom, on formalno-pravno ne može otpustiti nikoga. Funkcija direktora JU jest politička funkcija, a istoga imenuje kantonalna skupština na javnoj sjednici. Kome će pripasti nadležno ministarstvo koje je odgovorno za održavanje kulturno-sportskih objekata od opšteg značaja? Ko god da dođe na čelo ministarstva, ne može otpustiti nikog od radnika koji imaju ugovor za stalno, jer će se suočiti sa masovnim prilivom tužbi.
Od svega je nužno razumjeti da se načelnik opštine pita za stadion ko Mara za kriv hurac iz prostog razloga što uopšte nije nadležan za pitanje kulturno-sportsko-istorijskih objekata u vlasništvu Kantona.
A sto bi igrali u Zenici ako se uspijemo dogovoriti? Sve se na ljetnoj pauzi moze zavrsiti i dovesti u optimalno stanje. Pa manje je novca potrebno za Kosevo i kategoriju 4 nego za bilo koji drugi stadion (osim Bilinog polja).
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, amypitar, Anpa, Antikloc, Arhitekt, belosevic23, boki86, bvsic, Dave, Ferroviere1987, goGlobal, Google Adsense [Bot], Hajdeee, Hamagara, HeavyBassBlues, insimadop, johntravolta123, keli, Lokomotifa, N3R3D, OzmoodPinglewood, Pena, pitara, propoklopac, relativizam, Rodman, ronaldo99, samoFKS, Seipronto, SilaMoc1946 i 192 gosta.