AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Ma španski igrači ne prolaze u Milanu. Pogotovo ovakvi kao Riqui Puig. On je velik talenat ali za La Ligu i mozda Bundesligu.
Neko je spominjao da Elliot drzi u šaci Lille i pojavila se jutros vijest u vezi toga i da je Milan zainteresovan za Weah-a i Ikone-a. Iskreno više bi volio vidjeti Renata nego Ikonea. Renato nekako baca na Seedorfa i čini se kao mnogo kompletniji veznjak nego Ikone.
Spominje se isto zamjena Papu-a za Caldaru + 15 M za Lamersa i Pessinu.
https://sempremilan.com/cm-it-elliott-r ... acking-duo
https://sempremilan.com/pm-maldini-stud ... o-starlets
Neko je spominjao da Elliot drzi u šaci Lille i pojavila se jutros vijest u vezi toga i da je Milan zainteresovan za Weah-a i Ikone-a. Iskreno više bi volio vidjeti Renata nego Ikonea. Renato nekako baca na Seedorfa i čini se kao mnogo kompletniji veznjak nego Ikone.
Ne bi bilo lose dovesti Puiga iz Barce,Koeman ga ne koristi,a kod nas bi se mogao fino uklopiti.Ali Barca ce u taj dogovor ubaciti u otkupnu klauzulu,tako da ga mogu vratiti nazad.Ja sam prije rekaonda nisam za Gomeza,kao prvu opciju na 10-ci.Moze umjesto Diaza.Sad Maldini razmislja o razmjeni za Caldaru,plus ce uz dodatnih 15 mil € traziti Mattea Pessinu i Sama Lammersa.Pessina je otisao iz Milana u dealu za Contia,a Lammers je dosao ove godine iz PSV-a.Pessina je ove godine debitovao za A reprezentaciju i igra u veznom redu,a Lammers je napadac,koji kazu stilom podsjeca na Van Bastena,ali nije se bas pokazao.Bolje je traziti Zapatu ili Muriela
Edit: Ne vidjoh da je Meepo napisao slican post
Edit: Ne vidjoh da je Meepo napisao slican post
Forza Milan!
Slazem za Sancheza,ali i Ikone ne bi bio los,a igra na poziciji krilameepo je napisao/la: ↑18 dec 2020, 10:52Ma španski igrači ne prolaze u Milanu. Pogotovo ovakvi kao Riqui Puig. On je velik talenat ali za La Ligu i mozda Bundesligu.
Forza Milan!
Muriel ok, cak i mozda Lammers , ali Zapata je pravo trom igrac i mislim da bi propao u Milanu.
Sto se tiče Lammersa nije veci talent od Scamacce koji u oronuloj Genovi ima 6 golova u 6 utakmica i protiv Milana je pokazao da se radi o velikom potencijalu, da je branio bilo ko drugi zabio bi gol.
- OldFashioned
- Kontakt:
Zapata trom ?
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Beduin
- Kontakt:
Samo nikoga ne dovoditi iz Atalante i rahat smo. Caldara je svakako njihov nakon posudbe, koliko se sjecam.
Daj za pocetak Belottia kao zamjena Ibri, a Leaoa neka vrate Lillu u zamjenu za Renata i ja zadovoljan.
Kako god, Maldini je zasluzio da mu se vjeruje pa neka tako i ostane, ne sumnjam u njegove naredne dobre i iskrene poteze.
Daj za pocetak Belottia kao zamjena Ibri, a Leaoa neka vrate Lillu u zamjenu za Renata i ja zadovoljan.
Kako god, Maldini je zasluzio da mu se vjeruje pa neka tako i ostane, ne sumnjam u njegove naredne dobre i iskrene poteze.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Gledao sam ga dosta mečeva i tako mi je izgledao ali helem nejse lik ima 29 godina i kao golgeter nema neku bas vau statistiku uprkos tome sto igra u Atalanti koja je prilicno efikasna ekipa i ekipa koja stvara puno šansi.
- OldFashioned
- Kontakt:
Poprilično je on munjevit za svoju konstituciju. Još uvijek je u najboljim godinama za napadača.
Razlog što mu statistika nije prenapuhana je upravo u stilu igre koji gaji Gasperini jer Atalanta napada sa 7-8 igrača uz mnogo kretanja bez lopte.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Znaci Ibra i Teho ce biti u sastavu u nedjelju,a sto se Kjaera tice izgleda tek poslije nove godine
Sve je to ok, ali 15% conversion rate je los za jednog napadaca.Druga stvar evo bas pročita da menadžment ne želi Papua jer se ne uklapa u njihovu viziju a to su mladi igraci tako da tesko da će se dovoditi igraci od 27+ godina osim ako nisu free transferi.OldFashioned je napisao/la: ↑18 dec 2020, 12:50Poprilično je on munjevit za svoju konstituciju. Još uvijek je u najboljim godinama za napadača.
Razlog što mu statistika nije prenapuhana je upravo u stilu igre koji gaji Gasperini jer Atalanta napada sa 7-8 igrača uz mnogo kretanja bez lopte.
Sad sto je to tako. Neki dan sam pisao kako Elliot nastoji da poveća trzisnu vrijednost kluba i ovo sto rade se poklapa s tim.Dovedes mladog igraca koji ima potencijala i kojem ce se cijena visestruko povecati (Salemakers,Bennacer,Theo,Hauge).
Papu Gomez,Zapata su igraci koji su u 30-ima i Atalanta ce traziti za Papua recimo minimalno 15 M on ce traziti platu od najmanje 3 M i nakon 1 sezone ne mozes ga prodati nikom jer je vec na jedan korak da zavrsi karijeru. Sto se tiče Zapate, sve i da ga Atalanta želi prodati ne bi to uradili ispod 30-35 M a njemu cijena ne moze rasti vise jer je vec u 30-ima i samim tim taj igrac ne pridonosi vrijednosti kluba , a da se ne spominje rizik ako ne proigra kako se od njega ocekuje.
- crvenocrni
- Kontakt:
Sve je to manje vise ok. Ali ako misle bas svakog igraca kupovati na taj nacin onda to i nije idealno za Milan ali ni za neki drugi veci klub. Mora se nekad dovest neko ko je vec dokazan i sa iskustvom. Ne moze se od svakog mladog igraca ocekivat da ce biti pun pogodak i da ce mu cijena rasti.
- Beduin
- Kontakt:
Uoravo tako, vrijednost kluba ne znaci samo dovesti igraca za 12mil eura i naredne godine da on vrijedi 25mil, jer ne mozes od mladosti ocekivati rezultat tek tako, a rezultat podize vrijednost klubu. I ti mladici trebaju od nekoga uciti, ne samo kako dati gol ili presjeci kontranapad, nego i kako se boriti sa pritiskom i svime onime sto rezultat iziskuje.
075 ❤
075 ❤
- OldFashioned
- Kontakt:
Ma mora u svakom ozbiljnom klubu biti spoj mladosti i iskustva.
Oslanjanje čisto na golobrade nikada nije recept za uspjeh, pa tako ni elliotu ništa ne znači što ćemo dovesti toliko mladih igrača ako oni neće znatno pridonijeti igri kluba. To ti ga je spoj, većinom mladi kvalitetni igrači sa par iskusnih. Kada ode Zlaja, ja stvarno vidim Zapatu kao jedno super pojačanje, ne nužno da će on ostale igrače činiti boljima ali ne vidim igrača za 30-40 mil. na toj poziciji koji nudi što i on. Danas se svaki igrač svakako debelo precjenjuje. Sjetimo se kad ovi iz Torina nisu htjeli prodati Belottija za 70 milki. Rinaka će sad dobiti tolike pare za njega.
Oslanjanje čisto na golobrade nikada nije recept za uspjeh, pa tako ni elliotu ništa ne znači što ćemo dovesti toliko mladih igrača ako oni neće znatno pridonijeti igri kluba. To ti ga je spoj, većinom mladi kvalitetni igrači sa par iskusnih. Kada ode Zlaja, ja stvarno vidim Zapatu kao jedno super pojačanje, ne nužno da će on ostale igrače činiti boljima ali ne vidim igrača za 30-40 mil. na toj poziciji koji nudi što i on. Danas se svaki igrač svakako debelo precjenjuje. Sjetimo se kad ovi iz Torina nisu htjeli prodati Belottija za 70 milki. Rinaka će sad dobiti tolike pare za njega.
Na šta vas asocira top 4 , Gazidis i mladi igrači ? Naravno bit ce tu dovedeni i iskusniji igraci ali kao besplatni ili za neke sitne pare(Kjaer,Ibra,Thauvin).
Neki dan je bio intervju s Moncadom, link u prilogu, u kojem se navodi kako to funkcionise i nisu to bas igraci koji se kupuju samo eto sto je hype zbog njih kao sto se radilo prethodnih sezona niti se dovode da bi sjedili na klupi i onda bili odbaceni nakon jedne sezone jer nisu mogli u 3 utakmice pokazati svoj talent.
https://sempremilan.com/moncada-gives-f ... -influence
Neki dan je bio intervju s Moncadom, link u prilogu, u kojem se navodi kako to funkcionise i nisu to bas igraci koji se kupuju samo eto sto je hype zbog njih kao sto se radilo prethodnih sezona niti se dovode da bi sjedili na klupi i onda bili odbaceni nakon jedne sezone jer nisu mogli u 3 utakmice pokazati svoj talent.
https://sempremilan.com/moncada-gives-f ... -influence
- OldFashioned
- Kontakt:
Jasno je meni bilo kada su doveli ćelavca iz Arsenala kojim putem bi htjeli ići.
Sreća tu je Maldini da održi balans. Ako bude sve bilo kako ćelo kaže, Maldini ide.
Pa legenda ima 20ak trofeja, nije lud da bude na funkciji na kojoj je i da gleda kako se Milan svake godine bori za mjesto u LP a ne trofeje.
Sreća tu je Maldini da održi balans. Ako bude sve bilo kako ćelo kaže, Maldini ide.
Pa legenda ima 20ak trofeja, nije lud da bude na funkciji na kojoj je i da gleda kako se Milan svake godine bori za mjesto u LP a ne trofeje.
Ja samo ne znam šta vi očekujete kad je klub u haosu i dugovima. Na sve to i korona dodatno otežava stvari.
Inače Ibra se opet povrijedio, ali se valjda očekivalo da će četrdesetogodišnjak moći iznijeti čitavu sezonu.
Inače Ibra se opet povrijedio, ali se valjda očekivalo da će četrdesetogodišnjak moći iznijeti čitavu sezonu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Beduin
- Kontakt:
Gledam i ne vjerujem, opet bez Ibre. Tek sad mozemo zaliti gubitak ovih prethodnih bodova gdje smo morali dobiti.
Samo Ante na mjesto napadaca, Hakana na krilo i na konju smo, hhh.
Samo Ante na mjesto napadaca, Hakana na krilo i na konju smo, hhh.
075 ❤
075 ❤
Jah , govorio Maldini ne treba rezervni napadač u januaru , mislim da će sada promijeniti mišljenje.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Znaci opet patnja u najavi bez pravog napadaca
- OldFashioned
- Kontakt:
Da smo Bogdo Mandžu doveli, a bilo je šanse.
Valjao bi nam sad pravo, ako i ne bi stovrili neku šansu iz igre, siguran sam da bi njegov i Rebićev presing navukao neki gol.
Valjao bi nam sad pravo, ako i ne bi stovrili neku šansu iz igre, siguran sam da bi njegov i Rebićev presing navukao neki gol.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.