AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 19 dec 2020, 13:13

Moze Papu vala sto da ne. Hakan bi onda morao doci sebi i ne bi mogao ucjenjivati za novi ugovor.
Jovic i Giroid ko go da dodje boljeg nemamo na klupi haha
Kabak se mora dovesti.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 dec 2020, 13:33

Rebić isto sutra vjerovatno neće igrati. Problemi sa stopalom. Dakle, Ibra, Kjaer, Gabbia, Bennacer, Rebić, te Kessie i Theo pod pritiskom žutog kartona i suspenzije.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 19 dec 2020, 13:34

Kakve je brzine taj Kabak, nisam nešto Schalkea gledao.
Zadnja izmjena: OldFashioned, dana/u 19 dec 2020, 13:47, ukupno mijenjano 1 put.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 19 dec 2020, 13:36

meepo je napisao/la:
19 dec 2020, 10:57
AjsKjub je napisao/la:
19 dec 2020, 04:46
Daj Mandžu kad je već džaba. Bolje i on za rotacije nego ovo što trenutno imamo, tačnije nemamo već krpimo. :D Lično sam za Malena kojeg navodno žele, ali klub traži puno.
Postoji i opcija da dovedu Scamaccu na posudbu.Trenutno je na posudbi u Genovi. Svašta je moguće ostaje da se vidi koje ce rjesenje tu biti.Ja sam za Mandzukica ali je upitno da li bi on pristao doci u Milan.
Ako je Mandzuki opcija ja sam za Colomba!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 19 dec 2020, 13:37

OldFashioned je napisao/la:
19 dec 2020, 13:34
Kakve je brzine ta Kabak, nisam nešto Schalkea gledao.
Ma Kabak je dokazan vec sad,ima ogroman potencijal,decko je odbio Bayern,Milan i Chelsea i presao u Schalke radi svoje buducnosti,sto znaci da razmislja isto :).

Schalke je trwnutno u rasulu i prijeti im ispadanje iz BL,a Kabak sad zeli ici,takodjer za njega se zanima i Klopp.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 19 dec 2020, 13:47

ronaldo99 je napisao/la:
19 dec 2020, 13:37
OldFashioned je napisao/la:
19 dec 2020, 13:34
Kakve je brzine ta Kabak, nisam nešto Schalkea gledao.
Ma Kabak je dokazan vec sad,ima ogroman potencijal,decko je odbio Bayern,Milan i Chelsea i presao u Schalke radi svoje buducnosti,sto znaci da razmislja isto :).

Schalke je trwnutno u rasulu i prijeti im ispadanje iz BL,a Kabak sad zeli ici,takodjer za njega se zanima i Klopp.
Bitno nam je da se ne uklapa u ove naše spore stopere, vjerujem da je dokazan fudbaler, vidim da ima još mnogo klubova što se raspituju za njegove usluge.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 dec 2020, 13:52

Hmm Kabak i brzina, nisam siguran baš :mrgreen:

Mislim Kabak je više fizički dominantan, nije od onih brzih stopera, više mi baca baš na naše trenutne stopere Roma i Kjaera koji nisu brzinci.

A glede Papua, odmah da se razumijemo, ova trampa Caldara-Gomez što se spominje gdje bi Papua dobili faktički džaba, što da ne, nemamo šta izgubiti. Nego ja onako kažem da se ne bih iznenadio da flopne kada ode iz Atalante pa gdje god mu bila nova destinacija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 dec 2020, 14:06

Zlatan je već preko pola utakmica propustio, a slijedi i još pauze.

Treba biti realan pa reći da bi se od ljeta polako mogla početi tražiti nova devetka. I to dobar igrač, a ne nekakve rezerve.
Ibra ili će pristati biti backup ili će mu se morati zahvaliti na saradnji jer je ludost uzdati se u njega kao prvotimca, evidentno je da može izgurati maksimum pola sezone što nam predstavlja problem jer rezultati ispaštaju radi nedostatka napadača. Sve je na njemu, ja bih rado da ostane i naredne sezone jer bi uz doziranu minutažu mogao održati svoj nivo, ali bi se morao pomiriti s tim da više ne može imati minutažu kao prije.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 19 dec 2020, 14:23

Zlatan je razlog što ekipa igra, a drugi špic je pod moranje. Mladi igrač koji će slušati Zlatana i napredovati, a ne luda glava kakav je Leao
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 dec 2020, 14:41

Romagnoli13 je napisao/la:
19 dec 2020, 13:33
Rebić isto sutra vjerovatno neće igrati. Problemi sa stopalom. Dakle, Ibra, Kjaer, Gabbia, Bennacer, Rebić, te Kessie i Theo pod pritiskom žutog kartona i suspenzije.
Meni se ucinilo da je Kessie proslu utakmicu dobio zuto karton zbog nekog prigovora, cini mi se da su na usporenom snimku prikazali kako mu pokazuje karton ili se samo nasao u kadru u tom momentu?

Nek dovedu Origia kao backup :)
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 19 dec 2020, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 19 dec 2020, 14:43

Beduin je napisao/la:
19 dec 2020, 14:41
Meni se ucinilo da je Kessie proslu utakmicu dobio zuto karton zbog nekog prigovora, cini mi se da su na usporenom snimku prikazali kako mu pokazuje karton ili se samo nasao u kadru u tom momentu?
Karton je pokazan Castilijehu koji je izlazio iz igre u tom trenutku

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 19 dec 2020, 15:22

Rebić isto sutra vjerovatno neće igrati. Problemi sa stopalom.
Ako Rebic nece igrati sutra onda bismo mozda nesto i mogli napravit. Frajer nas je unistio u zadnje dvije utakmice. A Pioli ne zna da ima pravo Rebica izvesti. Kad je izaso protiv Genoe tad smo i poceli igrat. Znaci bolje je izaci s 10 igraca nego s Rebicem na spicu, kontas imas 11 igraca a ustvari imas 10. Tako da je to super vijest da nece igrat sutra.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 dec 2020, 15:50

Cijela Milanova sezona će da zavisi isključivo od onoga što će biti urađeno tokom januara. Zamjena za Kessiea, Zamjena za Ibru, te stoper. Kabak, Saccamaca, Soumare. Tri imena koja se najviše spominju.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 dec 2020, 16:37

Navodno se htjelo dovesti krilo, ali se mjenja transfer strategija radi povrede Ibre.

Po meni bi i jedno i drugo trebalo biti prioritet, uz naravno veznjaka. Ta tri pojačanja bi trebala biti dovoljna za top 4, da ne kažem nešto drugo. :mrgreen:
Previše se navalilo na tog stopera kao da je o glavu zapelo, a po meni je zadnje u nizu prioriteta jer su se Kalulu i Gabbia ispostavili kao pristojne zamjene. Ništa kritično što se ne može sačekati do ljeta, a za zimu su neke druge pozicije prioritetnije.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 dec 2020, 17:03

slika

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 19 dec 2020, 17:07

Kalulu jest potencijal, ali za ozbiljnog stopera mora nabaciti aktivnih kilograma previše je mekan. U ovim utakmicama što je igrao vidi se da nema fizičku snagu da "odnese" igrača. Stoji previše daleko od igrača, zadnja utakmica svi golovi su više/manje od igrača koje je čuvao. Nema ni visine kao Gabbia da u skoku dobije igrača. Ali ovo se može ispraviti, osim visine. To je moje mišljenje, ima potencijal treba rada i iskustva
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 dec 2020, 17:09

Kalulu ima jedva 20 godina. Mnogi od vas ovdje često zaboravljaju koliko je zapravo mlada ova ekipa, i samim tim puno neiskusna. Tako da ovaj niz koji traje skoro godinu dana je nešto nerealno.

Sutra će prvi put među pozvanim igračima biti onaj malo Šved, Roback ili kako već? Jedva 17 godina ima.
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 19 dec 2020, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 19 dec 2020, 17:10

As a result of Zlatan Ibrahimovic’s injury, Milan will be looking to bring in a striker in January, should a good opportunity arise. Seeing as Ante Rebic and Rafael Leao haven’t performed, it sure is necessary.

According to SportMediaset, as cited by MilanNews, Elliott Management have given the go-ahead to the signing of a striker. The likes of Mario Mandzukic, Olivier Giroud and Arkadiusz Milik should be excluded from the list of names.

Instead, the interest in Gianluca Scamacca is something to follow with great interest. The Sassuolo-owned striker is currently on loan at Genoa and an idea could be to swap Scamacca with Lorenzo Colombo, sending him on loan to Genoa.

Milan will face Sassuolo tomorrow and on the sidelines of the game, they could discuss the situation and a potential deal. For now, though, Stefano Pioli will have to rely on Ante Rebic and Rafael Leao.
Kao što sam ranije pisao vjerovatno ce pokusati dovesti na pozajmicu Scamaccu, koji je u vlasnistvu Sassuola, iz Genoe do kraja sezone sa opcijom otkupa ugovora.Čak i dry loan nije losa opcija jer se napadac svakako nije planirao kupiti u januaru vec narednog ljeta.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 dec 2020, 18:24

Zar niste mnogi ovdje toliko velicali Colomba da treba igrati i koliko vrijedi da sam se znao zapitati sta ja uopste pratim, a sad odjednom ga niko ne spominje osim za pozajmice ili swap deal.

Kakav Colombo, jos pure momcic treba pojesti i lopte sutati da prismrdi prvoj ekipi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 dec 2020, 18:26

Haha Cutrone je za njeg Sheva
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []