Navijacki izvjestaji (PL BIH)
Re: Navijacki izvjestaji (PL BIH)
Priznajem 

Svaka cast pankeru 

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Ruku na srce, horde su uvijek imali fine derneke što pred derbi što za neke proslave, znam da ste često bili u Bosni.
Mi smo, ovako, više za tehnjake.

Mi smo, ovako, više za tehnjake.

Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.
Sad bi @jalija rek'o da 90% ljudi tu veze nema sta je tehno i nikad u zivotu na partiju nisu bili

Kao da je to bitno. Svako individualno slusa sta mu je ku.rcu cejf, bitno je da grupa na druzenjima ne forsira turbo folk i cajkare jer bi to bio totalni sunovrat.
Ista stvar i sa orijentacijom grupe. Imas ti individualaca koji su strogo desno, ali na tribini im nije dozvoljeno da ispoljavaju i svoju orijentaciju namecu grupi, nego se i po tome mora postovati stav grupe i to je sasvim u redu. Suludo je misliti kako su svi rejveri sada na tom snimku i da su svi pankeri na snimku koji sam ja ranije postavio, ali @jalija voli da pravi prepucavanja od teme koja je do sada isla nekim normalnim tokom, pa se cudi kad mu se vrati istom mjerom.

Nego, pitanje za rodjene (ako neko zna) kad sam se dotakao orijentacije, jesu li oni jos uvijek u fazonu strogo lijevo ili se to s godinama promijenilo?
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Ne znam kako nisi shvatio moj komentar koji se odnosio na to kako je momak htio to predstaviti.
Evo npr dok je bilo pointa bilo je i cajki, mozemo ovako do sutra.
Evo npr dok je bilo pointa bilo je i cajki, mozemo ovako do sutra.
Daj barem se potrudi da budeš original nema potrebe da kopiraš druge i ubadaš ovdje ljude iz čista mira.
Recimo na ultras-tifo sam citao tu raspravu od likova isto koji nemaju pojma da je to tradicija jos od vremena kad se zivjelo u Jugoslaviji.
Tako da ono razumijem da nisi upucen ida nemaš pojma, al' sad pisati ovdje ono što su pisali po ultras-tifo i na fejsbuku ne ide.
Jeste u Bosni se lešilo od alkohola i od cajki i od tehna point isto samo daj budi originalan provociraj za nešto što ima smisla jer ovo nema.
Ofiras se
Point je bio kafana, kao i svaka druga u gradu i nisu se organizovali derneci HZ na kojima pjeva Ruza Efendic
, tu se proslavilo osvajanje Kupa i titula, ali nijedna od tih proslava nije bila konkretno u organizaciji HZ, nego je dosao (individualno) ko je htio.
Meni nije problem o ovome diskutovati i uz pivo, ako si me vec zamislio u glavi kao nekakvog internet ratnika. Ovo je forum i registrovao sam se da pisem na njemu. Da mi je bilo do citanja nikad se ne bih ni registrovao, ne znam sto imas problem s mojim pisanjem. Niko ovdje nije predstavio HZ kao strogo punk grupu, ali je covjek u pravu kada kaze da je punk usko vezan za, opcenito navijacki svijet, a i pocetak djelovanja HZ je usko vezan za punk.
Ja sam tvoj komentar shvatio kao prepucavanje i provokaciju, ako sam pogresno shvatio izvinjavam ti se.

Meni nije problem o ovome diskutovati i uz pivo, ako si me vec zamislio u glavi kao nekakvog internet ratnika. Ovo je forum i registrovao sam se da pisem na njemu. Da mi je bilo do citanja nikad se ne bih ni registrovao, ne znam sto imas problem s mojim pisanjem. Niko ovdje nije predstavio HZ kao strogo punk grupu, ali je covjek u pravu kada kaze da je punk usko vezan za, opcenito navijacki svijet, a i pocetak djelovanja HZ je usko vezan za punk.
Ja sam tvoj komentar shvatio kao prepucavanje i provokaciju, ako sam pogresno shvatio izvinjavam ti se.

Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Ma stari poznati pokušaj provokacije nije ni originalan
-
- Kontakt:
@Miljacka
Trenutno je to više individualno , nešto slično kao što si napisao za vaš slučaj , **** ga nove generacije dolaze , ne mozes politički upravljati njima niti iko pokušava. Ima raznih shvatanja u našem kopu , niko to ne ispoljava niti nameće , bitno je da je Velež ono što nas spaja a politiku ostaviti van tribine , mislim da je tako najbolje. O procentima ne bih jer bi samo mogao nagađati i lupiti koliko kojih
Trenutno je to više individualno , nešto slično kao što si napisao za vaš slučaj , **** ga nove generacije dolaze , ne mozes politički upravljati njima niti iko pokušava. Ima raznih shvatanja u našem kopu , niko to ne ispoljava niti nameće , bitno je da je Velež ono što nas spaja a politiku ostaviti van tribine , mislim da je tako najbolje. O procentima ne bih jer bi samo mogao nagađati i lupiti koliko kojih

Ma ja, otprilike sam i mislio tako, jer vidim da RA uz Manijake najvise i prati repku, te je na svakoj tekmi na ogradi zastava RBiH sto je dovoljno da zakljucis da je i to doslo sa smjenom generacije, sto ne osudjujem, da me ne shvatis pogresnoMostarskaKotlina je napisao/la: ↑21 dec 2020, 14:31@Miljacka
Trenutno je to više individualno , nešto slično kao što si napisao za vaš slučaj , **** ga nove generacije dolaze , ne mozes politički upravljati njima niti iko pokušava. Ima raznih shvatanja u našem kopu , niko to ne ispoljava niti nameće , bitno je da je Velež ono što nas spaja a politiku ostaviti van tribine , mislim da je tako najbolje. O procentima ne bih jer bi samo mogao nagađati i lupiti koliko kojih![]()

Mislim da se i Robijasima desila slicna stvar dok su bili aktuelni JBČ i Zenica Boys, ali da je sa smjenom generacije dosla promjena.
Hvala na odgovoru

Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
-
- Kontakt:
I da se nadovežem za punk tradiciju , po meni su HZ najurbanija ekipa u državi, poznavajući strukturu svih kopova osim banjaluckog mada vidim i kod njih živi taj fazon . Dovoljno je spomenuti Totalnu rasprodaju , također mislim da su i prvi počeli sa vrajterskim fazonom godinama unazad koji je u posljednje vrijeme opet zaživio.
Nisi valjda stvarno mislio da poslije rata ima komunjara i dalje?Miljacka je napisao/la: ↑21 dec 2020, 14:50Ma ja, otprilike sam i mislio tako, jer vidim da RA uz Manijake najvise i prati repku, te je na svakoj tekmi na ogradi zastava RBiH sto je dovoljno da zakljucis da je i to doslo sa smjenom generacije, sto ne osudjujem, da me ne shvatis pogresnoMostarskaKotlina je napisao/la: ↑21 dec 2020, 14:31@Miljacka
Trenutno je to više individualno , nešto slično kao što si napisao za vaš slučaj , **** ga nove generacije dolaze , ne mozes politički upravljati njima niti iko pokušava. Ima raznih shvatanja u našem kopu , niko to ne ispoljava niti nameće , bitno je da je Velež ono što nas spaja a politiku ostaviti van tribine , mislim da je tako najbolje. O procentima ne bih jer bi samo mogao nagađati i lupiti koliko kojih![]()
Cak naprotiv, podrzavam
![]()
Mislim da se i Robijasima desila slicna stvar dok su bili aktuelni JBČ i Zenica Boys, ali da je sa smjenom generacije dosla promjena.
Hvala na odgovoru![]()
Ime grupe je omaž jednom vremenu i ne treba se mijenjati zbog historije, al' sad misliti da ima još komunjara na tribini.
Mislim poslije rata je to suludo pomisliti da ne pricam sad pricam striktno o navijackoj tribini ne pricam o ostalim tribinama da se ne ukljuce ostali bezveze.
-
- Kontakt:
nesto sto najvise mrzim je da pisem o svojoj grupi neke rijeci hvale, ali kad ste se vec dotakli te teme a i vidim da niko ne spominje to, sto se tice metal/punk tradicije mislim da se tu najvise isticu Joint Unioni i njihovo generalno opredjeljenje od samog osnivanja 

nasa noc traje danima
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
da se jos nadovezem sa par zanimljivih cinjenica..
cinjenica je da su na samom pocetku osnivanja tm i hz bili u dobrim odnosima (vise puta zajedno i bili na tekmama)
isto tako cinjenica je da su hz bili organizovaniji od tm u tom periodu osnivanja i pocetka a glavni razlog toga jeste velika pomoc od strane kluba, dok je sa druge strane nije bilo nikako.
cinjenica broj 3.) hz su u tom periodu imali svoju rock grupu i svoje svirke, a manijaci nisu, iako se u tom razdoblju vec uveliko sirio i prosirio novi primitivizam koji su velikom vecinom bili Zeljovci (mozda je i zato razlog tog izostanka rock grupe, ne znam)
Furao se taj fazon od samog pocetka i to pravi hard core i sa jedne i sa druge strane. Zanimljivi transovi manijaka u tom periodu (PSIHO PATS, PUNK, COP HILLS HORROR, FEAR OF MANIACS inspirisan Iron Maidenom i pjesmom fear of the dark. Vec odavno "ozivljen" na nasem jeziku "Strah od Manijaka". Rat je sve sjebao i nekad poslije je i izbjledio taj engleski i hc stil i poceo se furati italijanski, mada nemam nista protiv toga.
cinjenica je da su na samom pocetku osnivanja tm i hz bili u dobrim odnosima (vise puta zajedno i bili na tekmama)
isto tako cinjenica je da su hz bili organizovaniji od tm u tom periodu osnivanja i pocetka a glavni razlog toga jeste velika pomoc od strane kluba, dok je sa druge strane nije bilo nikako.
cinjenica broj 3.) hz su u tom periodu imali svoju rock grupu i svoje svirke, a manijaci nisu, iako se u tom razdoblju vec uveliko sirio i prosirio novi primitivizam koji su velikom vecinom bili Zeljovci (mozda je i zato razlog tog izostanka rock grupe, ne znam)

Furao se taj fazon od samog pocetka i to pravi hard core i sa jedne i sa druge strane. Zanimljivi transovi manijaka u tom periodu (PSIHO PATS, PUNK, COP HILLS HORROR, FEAR OF MANIACS inspirisan Iron Maidenom i pjesmom fear of the dark. Vec odavno "ozivljen" na nasem jeziku "Strah od Manijaka". Rat je sve sjebao i nekad poslije je i izbjledio taj engleski i hc stil i poceo se furati italijanski, mada nemam nista protiv toga.
nasa noc traje danima
Joint Union - udruženje metalaca i hardcoreradejavu je napisao/la: ↑21 dec 2020, 16:27nesto sto najvise mrzim je da pisem o svojoj grupi neke rijeci hvale, ali kad ste se vec dotakli te teme a i vidim da niko ne spominje to, sto se tice metal/punk tradicije mislim da se tu najvise isticu Joint Unioni i njihovo generalno opredjeljenje od samog osnivanja![]()

Jako dobra tema za svakog navijaca. Svako ima svoj ukus, ali ko dozivljava navijacku supkulturu, moze dozivjeti i tu vezu izmedju tribine i oi! panka. Prva stvar je taj stav i bunt, koji je prakticno identican pravom navijackom stavu, da bjezis od mase, mainstreama i komercijalizacije. Sve ono sto na tribini imas, mozes naci u tom muzickom zanru, od tekstova koji se guraju u prvi plan od ideala do zajebancije, do prljavog zvuka gitare, energicnog ritma, piva, nasilja, sutke, baklji, oblacenja, te opustenosti i uzivanja, ali je.biga kad je ironija da mnoge navijace ne zanima navijacka supkultura. Ista stvar kao kad navijace ne zanima istorija njihovog kluba ili grupe, ono kad fulas sve. Nema kod nas nijedne grupe da mozes reci to je to u svakom smislu, jer ko tvrdi da jest na brojnim primjerima se moze samo sprdati s takvim, ali moze se svuda naci neka manjina i lijepo je vidjeti napore bilo koje navijacke grupe da ide u tom smjeru, da pokusava nesto. Ipak, znaci dosta i kad neki gradovi imaju bolju scenu. Realno takva usmjeravanja u nacinu razmisljanja u stvari prave razliku i u kvalitetu tribine.
Jedna za sve ljubitelje dobre furke na tribinama...
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
- TheNorthFace
- Kontakt:
Steelman je napisao/la: ↑21 dec 2020, 21:57Jako dobra tema za svakog navijaca. Svako ima svoj ukus, ali ko dozivljava navijacku supkulturu, moze dozivjeti i tu vezu izmedju tribine i oi! panka. Prva stvar je taj stav i bunt, koji je prakticno identican pravom navijackom stavu, da bjezis od mase, mainstreama i komercijalizacije. Sve ono sto na tribini imas, mozes naci u tom muzickom zanru, od tekstova koji se guraju u prvi plan od ideala do zajebancije, do prljavog zvuka gitare, energicnog ritma, piva, nasilja, sutke, baklji, oblacenja, te opustenosti i uzivanja, ali je.biga kad je ironija da mnoge navijace ne zanima navijacka supkultura. Ista stvar kao kad navijace ne zanima istorija njihovog kluba ili grupe, ono kad fulas sve. Nema kod nas nijedne grupe da mozes reci to je to u svakom smislu, jer ko tvrdi da jest na brojnim primjerima se moze samo sprdati s takvim, ali moze se svuda naci neka manjina i lijepo je vidjeti napore bilo koje navijacke grupe da ide u tom smjeru, da pokusava nesto. Ipak, znaci dosta i kad neki gradovi imaju bolju scenu. Realno takva usmjeravanja u nacinu razmisljanja u stvari prave razliku i u kvalitetu tribine.
na ovu melodiju

1946
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.