Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Salih1984
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Salih1984 » 22 dec 2020, 11:33

Virtu4l je napisao/la:
22 dec 2020, 10:57
hurem je napisao/la:
22 dec 2020, 10:29
@virtual, koje je tvoje rjesenje?
Barbarez je mnogo gori izbor od ovih ranije. On posljednjih deset godina šuruje sa igračima i savezom, pravi je mahalac, što dokazuje i ova podrška igrača. To će biti ogroman problem. 2009. godine se on prvi put povezivao sa reprezentacijom, i od tada pa do danas svaki put se nudio i nije bio izabran. Za tih 11 godina, nije uradio apsolutno ništa u svojoj trenerskoj karijeri, nije vodio ni neki klub iz druge ili treće Njemačke lige. Dakle, liku je trenerski posao zanimljiv samo kada se aktivira priča za selektora BiH.
:clap: :clap:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 22 dec 2020, 11:35

Zato treba dovesti trenera koji pokazo da je los trener? jos hoce lik Emira Obucu . onda ti mi nesto pricas bolje on od Barbareza.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 22 dec 2020, 11:35

dojma sam da je barbarez lijen i da ce pokusati na ho ruk sistem da poluci rezultat ...a to nece ici. ne vjerujem da je osoba koja ce sjediti sa laptopom i 12 h dnevno analizirati protivike, gledati svoje i potencijalne igrace

jooj curana i on bi novu sansu :rol:

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 22 dec 2020, 11:38

slika

Slika od 450mil
NEMA NAZAD

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 dec 2020, 11:39

Virtu4l je napisao/la:
22 dec 2020, 11:30
DrFilgud je napisao/la:
22 dec 2020, 11:20
Ti nastavi tu luzersku, patetičnu naviku kopanja po tuđim postovima, da bi nešto dokazo. To što ti hoćeš da dokažeš, je da je blato bh fudbala budućnost reprezentacije.
Naravno, mišljenje ne mijenjaš, jer ga nemaš. Imaš samo hejt. Budi siguran da neće bit kako ti hoćeš, jer je to uslov da uopšte postojimo.
Ja hoću da dokažem da nemate pojma, u stvari to sam i dokazao, više puta.

Mišljenje itekako mijenjam, osim u slučaju vas totalnih analfabeta koji dozvoljavate da vas emocije ponesu kada se rješavaju ozbiljna pitanja, i to konstantno radite.

Ne shvatate problematiku, ne shvatate situaciju u kojoj se nalazimo, ne gledate širu sliku, nego samo kao razularena horda arlaučete.

Ne bira se ovdje patriota godine, decenije ili stoljeća, gdje bi Sergej sigurno bio moj prvi izbor. Već se bira selektor jedne reprezentacije koja je već u drugi put u nokdaunu, a treći put znači - kraj. Nakon svih silnih grešaka, ponovo smo na putu da napravimo istu.
Ti si veliki znalac i strateg, sposoban da sagleda širu sliku, za kog je Begić spas bh fudbala.
Možda sam fudbalski analfabeta, ali nisam licemjer koji neuspjeh reprezentacije koristi za liječenje ličnih frustracija i vođenje privatnih ratova.

Tipično razmišljanje bh društvetniopolitičkih stratega, svaki poraz će iskoristiti da nas gurnu ka potpunoj kapitulaciji.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 dec 2020, 11:39

Ovo sto @Virtual govori ima smisla, naravno, s tim da ja ne bih stavljao u isti kos Barbareza s ostalim prahistorijskim legendama kao sto su Bajevic, Mesa, Hadzibegic i dr.
Nisam ni ja za njih...nije niko vise, osim par njih. :)
Za Barbareza jesam zbog te neke buducnosti jer vjerujem da bi radio u interesu reprezentacije, da bi zasukao rukave vise nego Petev, Muslin i slični, doveo pod bh zastavu sve iz dijaspore sto je kvalitetno...i ono najvažnije, kada govorim o Barbarezu, govorim i o perpsektivnom strucnom stabu koji bi okupio (bar se o tome govori: Bajramovic, Custovic, Nalic, Jakirovic... - tako nesto, mozda i neka dr.imena).
Moj drugi favorit bi bio Amar Osim.
A zasto Barbareza i Osima - izmedju ostalog jer vjerujem da bi bili dovoljno mangupi da ne dozvole neznalicama iz saveza da im se mijesaju u posao.
Petev mi je jako mutan lik.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 22 dec 2020, 11:41, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 dec 2020, 11:40

Moj prvi izbor posljednjih godina je Vinko Marinović, kojim bi iskočili iz ovog ustaljenog 'legende' šablona. Čisto da vidimo kako bi to izgledalo, jer je savršeno jasno da gore od ovih ne može. Kad sam ga prvi put spomenuo, imao je nešto malo preko 40 godina, dakle veoma mlad trener.

Da jednom napokon dobijemo trenera koji za početak zna da koristi tablu za crtanje, da nije u fazonu rahmetli Sabita Hadžića, "hajmo momci, možemo mi to". Da vidimo neki novi pristup, jer je pokazao da je perspektivan, dobar je bio i u mladoj reprezentaciji. Svi vidimo šta radi sa Sarajevom i tu ne treba dodatni komentar, a zapamtite sad šta ću reći - Sarajevo će uvesti u grupe nekog Evropskog takmičenja, vjerovatno ligu Evrope. Pa ćemo se citirati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 dec 2020, 11:41

Repka postala ko i drzava..a ovi nasi vani ko OHR. Misle da moraju oni sve odluciti id a mi ne mozemo i ne znamo nista bez njih, pa oni eto dodju malo tu da nam pomognu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 dec 2020, 11:43

Hoće, možda u konferencijsku ligu, što će od strane bh fudbalskog establišmenta bit predstavljeno ko istorijski uspjeh. :D
Koje ublehe yebo te...

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 dec 2020, 11:45

To je to. Iskoristi svaku situaciju da popljujes i poonizis domace. A stalno pise treba neki napredak, trebaju negdje uc. Pokrene se prica o tome, i ne moze pobijediti svoj ego i reci pa mozda i hoce, ima poju podrsku za to. Ne, mora se ismijavati dodatno.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 dec 2020, 11:46

Ja bih stavio gosp.Vladu Jagodica
On ima pored strucnosti i taj pedagoski momenat
On bi u toku kvalifikacija govorio uvjek idemo sigurno na svjetsko ili idemo na evropsko prvenstvo u zavisnosti koje kvalifikacije igramo

To znaju najbolje navijaci Borca i Celika
Kako je samo njih lozio frajer
Pa to su price bile

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 dec 2020, 11:48

Bezobrazluk guranja u reprezentaciju 5 igrača iz amaterske lige, tvrdnje da su bolji od konkurencije koja igra u respektabilnim ligama, lobiranje za domaće stručnjake dokazano nesposobne, predaja reprezentacije u ruke klupsko menadžerskih interesa...sve to zaslužuje puno teže reakcije od ismijavanja.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 22 dec 2020, 11:49

! / Ekskluzivno: Na sjednici Nogometnog saveza BiH ni riječi o selektoru Zmajeva

Na sjednici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koja je u hotelu "Hills" na Ilidži počela u 11 sati, neće se raspravljati o novom selektoru, ekskluzivno saznaje portal ****.ba.

Kako saznaje naš portal, članovi Komiteta za izbor selektora Emir Spahić i Zvjezdan Misimović članovima Izvršnog odbora NSBiH nisu dostavili izvještaj koji se trebao raspravljati.

Prema našem izvoru, Spahić se i nije pojavio na sjednici.

"Misimović je stigao i donio izvještaj koji Emir Spahić nije potpisao", dodao je naš izvor sa sjednice NSBiH.

Kao što smo pisali, Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH na današnjoj sjednici je, između ostalog, trebao raspravljati o kandidatima za selektora seniorske, ali i mlade reprezentacije.

Svoje prijedloge za nasljednika Dušana Bajevića na klupi Zmajeva trebali su iznijet Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, koji su prethodnih dana obavljali razgovore s kandidatima (Jakirović, Barbarez, Simone, Petev, Musemić i Osim).

"Nakon što smo sagledali situaciju, tema selektor skinuta je sa dnevnog reda", dodao je izvor portala ****.ba.

Kako je ranije pisao portal ****.ba ima još da se obave razgovori od Mehe Kodre preko Ermina Šiljka, koji je sam poslao CV do Aljoše Asanovića za kojeg je CV poslala agencija.

Na izbor selektora morat ćemo, vjerovatno, sačekati do druge polovine januara.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 dec 2020, 11:52

Opet se postavlja pitanja, sta ti imas od fudbalske karijere i kakve licence da ti nekog okarakterises kao treba ili ne treba, zna ili ne zna ?

Nek su pozivi Milosevicu i co opravdani krv ti yebem..covjek godinama u repci suti se, Amar dodje jednu moze se reci prijateljsku psusjes vrijedjas pljujes.

Trazis da igraci iz nase lige odu negdje i da se nametnu pa se tad moze rec liga ozbiljna. Odu Cimirot i Dulja, svejedno ih pljuete i vrijedjate. Imate neku svoju pricu i nine vam problem i u kontru samima samo da izgurate. Dodikovcii, od sad se tako zovete, mrzitelji svega bosanskog
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 dec 2020, 11:54

Cinjenica je da PLBiH od smanjenja na 12 timova biljezi napredak, nista specijalno ali polahko se ide naprijed...vise i brze u ovakvoj drzavi i u ovakvoj sportskoj situaciji ni ne moze niti se ocekivalo. To se više puta ponavljalo ali @Filgud i neki ne zele da to prihvate. Njima je samo mjerilo plasman u grupne faze. :)

Oni stalno spominju 5,6 igraca iz PLBiH i njih krive za pad reprezentacije a cinjenica je da su samo u nebitnim utakmicama zadnji prozor igrali i to u izvanrednim okolnostima (i čitaj u izvanrednim okolnostima). Za pad reprezentacije od 2014.godine nije kriv niti jedan PLBiH igrac!!!
I naravno da jos uvijek u reprezentaciji ne treba biti vise od jednog, možda dva premijerligaša...ali,
ja nemam sumnje da je Rahmanovic recimo korisniji igrac za reprezentaciju od Milosevica, Loncara...
Meni kod nekih forumasa najviše smeta PREUVELICAVANJE stvari, generalizovanje i sl.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 22 dec 2020, 12:00, ukupno mijenjano 2 puta.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 dec 2020, 11:54

Gosp.Barbarez ce domace utakmice reprezentacije igrat u Zenici

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 22 dec 2020, 11:55

feniksptica je napisao/la:
22 dec 2020, 11:52
Opet se postavlja pitanja, sta ti imas od fudbalske karijere i kakve licence da ti nekog okarakterises kao treba ili ne treba, zna ili ne zna ?

Nek su pozivi Milosevicu i co opravdani krv ti yebem..covjek godinama u repci suti se, Amar dodje jednu moze se reci prijateljsku psusjes vrijedjas pljujes.

Trazis da igraci iz nase lige odu negdje i da se nametnu pa se tad moze rec liga ozbiljna. Odu Cimirot i Dulja, svejedno ih pljuete i vrijedjate. Imate neku svoju pricu i nine vam problem i u kontru samima samo da izgurate. Dodikovcii, od sad se tako zovete, mrzitelji svega bosanskog
Ovo je pdf repke a ne mahalaština o fks.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 dec 2020, 11:56

Da nema nista gore, gluplje. kao neki politicari misle da ce tako lahku tu laz progurati.

Od 2014 je pad repke evidentan. Zadnju godinu se poceli zvat igraci iz domace lige i odmah su oni glavni krivci za sve.. a 5 godina prije toga se odmah zaboravi. I to da su treneri oni koji nemaju veze s PLBiH.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 dec 2020, 11:59

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
22 dec 2020, 11:55

Bojim se da te niko nista nije pitao. Niti je spomenut ijedan klub
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 22 dec 2020, 12:02

22 dec 2020, 11:59
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
22 dec 2020, 11:55

Bojim se da te niko nista nije pitao. Niti je spomenut ijedan klub
Nisi spomenuo klub, ali nemoj tih fora dječijih sa poligona.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN i 40 gostiju.