protiv #1 gonzage
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Haris Delalic (vs Leotar) - 23p, 8s, 3a
Ibrahim Durmo (vs Mladost Mrkonjic Grad) - 22p, 8s
Adi Alikadic - 3p, 1s, 1a
Aljosa Jankovic (vs Zrinjski) - 12p, 11s
Nemanja Nikolic - 5p, 1s, 2a
Adin Vrabac (vs Partizan) - 9p, 4s, 2a
Miralem Halilovic (vs Boulazac) - 16p, 5s, 3a
Emir Ahmedovic (vs Lasko) - 6p, 2s, 1a
Arsenije Vuckovic (vs Podgorica) - 11p, 3s
Aleksa Gataric (vs KK Samobor) - 2p, 2s
Nikola Maric (vs Champion Christian Tigers) - 3p, 6s
Admir Besovic - 6p, 4s
Ibrahim Durmo (vs Mladost Mrkonjic Grad) - 22p, 8s
Adi Alikadic - 3p, 1s, 1a
Aljosa Jankovic (vs Zrinjski) - 12p, 11s
Nemanja Nikolic - 5p, 1s, 2a
Adin Vrabac (vs Partizan) - 9p, 4s, 2a
Miralem Halilovic (vs Boulazac) - 16p, 5s, 3a
Emir Ahmedovic (vs Lasko) - 6p, 2s, 1a
Arsenije Vuckovic (vs Podgorica) - 11p, 3s
Aleksa Gataric (vs KK Samobor) - 2p, 2s
Nikola Maric (vs Champion Christian Tigers) - 3p, 6s
Admir Besovic - 6p, 4s
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
gledao sam danas garzu, mislim da nismo ni svjesni kakvo smo pojacanje dobili. definitivno ima mjesta u NBA-u.
haha doduse u pravu si, oni rijetko mogu igrati za repku
- legenda reala
- Kontakt:
I svakako je naturalizovani igrač, tako da i nije nikakvo pojačanje
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Aleksandar Lazic (vs FMP) - 5p, 1s
Amar Alibegovic (vs Treviso) - 14p, 6s, 1a
Josh Roberson (vs MoraBanc Andorra) - 14p, 3s, 3a
Emir Sulejmanovic (vs Baskonia) - 4p, 3s
Ajdin Penava (vs Okapi Aalstar) - 6p, 4s
Obrad Tomic (vs Spartak Pleven) - 9p, 9s
Ismet Sejfic (vs Pljevlja) - 21p, 8s
Amar Mehic (vs Sloboda Uzice) - 6p, 3s
Amar Alibegovic (vs Treviso) - 14p, 6s, 1a
Josh Roberson (vs MoraBanc Andorra) - 14p, 3s, 3a
Emir Sulejmanovic (vs Baskonia) - 4p, 3s
Ajdin Penava (vs Okapi Aalstar) - 6p, 4s
Obrad Tomic (vs Spartak Pleven) - 9p, 9s
Ismet Sejfic (vs Pljevlja) - 21p, 8s
Amar Mehic (vs Sloboda Uzice) - 6p, 3s
Alem Huseinovic (vs Air Force) - 4p, 1s
Nikola Maric (vs Missouri State) - 13p, 7s
Danas igraju Atić protiv Hapoela i Alibegović protiv Andorre 
Damir Hadzic nakon raspada Virtus Rome presao u Olimpo Albu (Seria B, treci rang) 
Amar Alibegovic (vs MoraBanc Andorra) - 7p, 5s
Edin Atic (vs Hapoel Jerusalem) - 15p, 6s, 4a
Darko Talic - 5p, 2s, 1a
Arsenije Vuckovic (vs TFT Skopje) - 18p, 8s
Edin Atic (vs Hapoel Jerusalem) - 15p, 6s, 4a
Darko Talic - 5p, 2s, 1a
Arsenije Vuckovic (vs TFT Skopje) - 18p, 8s
-
visegrad8392
- Kontakt:
kakav je ovo nivo na kojem igra vuckovic? on je ako se nevaram iz cajnica, i odpao je sa finalnog spiska nasih kadeta tada ako se nevaram... .
Strah te da ce zaigrati za komsije? Mozda jedino za Crnogorce (ako ima neke veze s njima), za Srbe nece moci sigurno. I s finalnog spiska U18 repke je otpao, to je ona generacija kad su recimo Kobic i Maric prvi put zaigrali u nasim omladinskim selekcijama. Igra momak odlicno zasad, i protiv nekih ozbiljnijih ekipa je imao opasne brojke, ali ja bih ga volio vidjeti bar na nivou aba2 lige. Mlad je i definitivno ga treba imati u vidu. Btw, pratio sam ga ranije i na nekim 3x3 turnirima, razumije igru fino i ne treba se iznenaditi ako postane solidan kosarkas.visegrad8392 je napisao/la: ↑22 dec 2020, 23:05kakav je ovo nivo na kojem igra vuckovic? on je ako se nevaram iz cajnica, i odpao je sa finalnog spiska nasih kadeta tada ako se nevaram... .
Zar su igrali tad Kobic i Maric, ne sjecam se da su igrali to prvenstvo kad smo bili 4.Ghuraba je napisao/la: ↑22 dec 2020, 23:24Strah te da ce zaigrati za komsije? Mozda jedino za Crnogorce (ako ima neke veze s njima), za Srbe nece moci sigurno. I s finalnog spiska U18 repke je otpao, to je ona generacija kad su recimo Kobic i Maric prvi put zaigrali u nasim omladinskim selekcijama. Igra momak odlicno zasad, i protiv nekih ozbiljnijih ekipa je imao opasne brojke, ali ja bih ga volio vidjeti bar na nivou aba2 lige. Mlad je i definitivno ga treba imati u vidu. Btw, pratio sam ga ranije i na nekim 3x3 turnirima, razumije igru fino i ne treba se iznenaditi ako postane solidan kosarkas.visegrad8392 je napisao/la: ↑22 dec 2020, 23:05kakav je ovo nivo na kojem igra vuckovic? on je ako se nevaram iz cajnica, i odpao je sa finalnog spiska nasih kadeta tada ako se nevaram... .
Tad smo bili sesti, izgubili od Spanije u borbi za 5. mjesto i tako ostali bez SP-a naredne godine. Nosioci igre su bili: Gegic, Talic, Musa, Cerkezovic, Maric, Antunovic i Campara (koji je imao problema s povredom i obicno je pocinjao s klupe). Sikiras je otpao tj. povrijedio se neposredno prije pocetak prvenstva.
Godinu prije tog prvenstva smo bili 4., kad smo nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu izgubili od Turaka u polufinalu (ponajvise zbog povrede Atica).
Edit: Atic je ipak odigrao tu utakmicu do kraja, a povrijedio se na samom pocetku utakmice za 3. mjesto protiv Litvanaca.
Onda je Vuckovic 2015. bio na preliminarnom spisku, mislim barem sam takve podatke nasao, a mozda i godinu dana poslije ali mi je cudno onda da se ne spominje i to.Ghuraba je napisao/la: ↑23 dec 2020, 01:06Tad smo bili sesti, izgubili od Spanije u borbi za 5. mjesto i tako ostali bez SP-a naredne godine. Nosioci igre su bili: Gegic, Talic, Musa, Cerkezovic, Maric, Antunovic i Campara (koji je imao problema s povredom i obicno je pocinjao s klupe). Sikiras je otpao tj. povrijedio se neposredno prije pocetak prvenstva.
Godinu prije tog prvenstva smo bili 4., kad smo nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu izgubili od Turaka u polufinalu (ponajvise zbog povrede Atica).
Edit: Atic je ipak odigrao tu utakmicu do kraja, a povrijedio se na samom pocetku utakmice za 3. mjesto protiv Litvanaca.
I da gledajuci ove spiskove iz tog perioda zapalo mi je za oko koliko je bolja selekcija igraca bila tada sto se uostalom vidi iz rezultata...
Ja evo ukucao na googleu Arsenije Vuckovic i Josip Pandza (jer se sjecam da je on tad vodio nase juniore) i izbacilo mi je puno vijesti. Jedna od njih je recimo ova:Ethel je napisao/la: ↑23 dec 2020, 01:18Onda je Vuckovic 2015. bio na preliminarnom spisku, mislim barem sam takve podatke nasao, a mozda i godinu dana poslije ali mi je cudno onda da se ne spominje i to.
I da gledajuci ove spiskove iz tog perioda zapalo mi je za oko koliko je bolja selekcija igraca bila tada sto se uostalom vidi iz rezultata...
Ma, tad se po generaciji u 5-6 kosarkasa polagala bar neka nada. Neki su vec u tim uzrastima imali ozbiljne poene u rukama (evo recimo s ovog spiska su to Gegic, Musa, Campara, Sikiras itd), a neki su na racun visine, odbrane i fizikalija imali neku sansu da se poslije razviju u dobre kosarkase (Mutic, Antunovic, Kobic, Mulaomerovic itd).8 Novembar, 2016
Selektor naše juniorske košarkaške reprezentacije Josip Pandža saopštio je širi spisak za nadolazeće Evropsko prvenstvo koje će se od 16. do 22. decembra igrati u Turskoj.
Na spisku se nalaze: Amar Gegić, Ahmed Bjelak, Sandro Antunović, Faris Preljević, Darko Talić, Arsenije Vučković, Boško Bojović, Rijad Avdić, Nikola Marić, Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović, Džanan Musa, Sani Čampara, Srđan Kočić, Emir Čerkezović, Lazar Mutić, Jure Soldo, Dragan Pervan, Nemanja Nikolić, Njegoš Sikiraš, Dario Drežnjak i Mateo Zovko.
S druge strane, kad recimo uzmes u obzir ovu nasu 03. generaciju koja je lani ispala u B diviziju u kadetima, vec odmah znas da su minimalne sanse da ce iko od te djece dogurati bar do aba2 lige. Ne racunam Mulica koji je 04., mada daj Boze da i od njega bude nesto.
Kad pogledas ovaj spisak tvoj recimo mozda jedan ili dva igraca nisu makar do lige 12 dobacila, danas igrac sa najvise poenanje upitan kvalitet za ligu 12...
Amar je ulazio u igru kod rezultata 11 : 13, 23 : 19, 40 : 36 i 61 : 56, nije ga nikako uvodio u zadnjoj četvrtini.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.