FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

holyman
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la holyman » 23 dec 2020, 08:11

Denchi je napisao/la:
23 dec 2020, 08:03
Covjek objasnjava kako je Arjen Robben bolji od faking Dine Zilkica

Nemresbilivit
Ovo je hadzija.
NEMA NAZAD

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 23 dec 2020, 08:14

VenamaHrabrih je napisao/la:
23 dec 2020, 07:53
SarajevoJeBordo je napisao/la:
22 dec 2020, 22:57
22 dec 2020, 17:33
Čuj, Ziljkić... Pa dječko dribla samo udesno. Ako krene ulijevo, samo zna pružiti loptu i trčati za njom. Dovoljno ga je ispratiti i jerfra ode u gol-aut. Uvijek isti dribling radi; finta na lijevu nogu i ode desno. Beku je dovoljno da se postavi kontra njegove finte i more Ziljkić hurcu svirat, a mooda da ga slušaju. Pa od njega je Dule budalaša napravio. More u Sarajvu igrat samo u kolu, na kakoj krkanskoj svadbi.
Kako objašnjavaš činjenicu da je svaki fudbaler u Evropi znao šta će Robben da uradi u bilo kojem momentu pa je lik bio jedno od najboljih desnih krila na svijetu, svojevremeno? I osim toga, vjerovatno i ti i ja bolje koristimo slabiju nogu, nego on desnu. Nemoj mi samo reći da poredim neuporedivo jer ne pričam o razlikama sveukupnog nivoa na kojem igraju i jedan i drugi. Ne želim porediti nivoe, već samo karakteristike individualno u skladu sa nivoem na kojem igraju. Ja iskreno ne vidim bolje lijevo krilo u ligi, a i šire, a koje je nama realan domet. Uzimam u obzir zamjenu Tataru, da mora biti domaći igrač i da mora imati prostora za napredak.
Dobro jutro.
Ako već poredimo karakteristike krila, onda je Robben multidisciplinaran igrač, koji je jednako igrao u oba pravca. Pri tom ne smiješ zaboraviti da Robben, u najboljim danima, istrči sprint jednako i naprijed i nazad. Nadalje, Robbenova tehnika, nije se zasnivala na driblingu ulijevo ili udesno, nego na brzoj promjeni pravca kretanje igri bez lopte. Ako već porediš na ovaj način, onda je Fanimo puno prispodobiviji usporedbi, nego Ziljkić, bez obzira na stranu koju pokrivaju. Ziljkića je dovoljno pritisnuti uz aut-liniju i sav si posao završio. Kako već rekoh, ako poredimo ove stvari, da Ziljkić igra protiv Salihamidžića, do sada bi vozao kombi za vlastite potrebe i pričao kako je bio igrač. Nadalje, Ziljkića nema u defanzivi. Za njegov proboj neophodno je da on bude bliže lopti, ili da je dobije u noge pri trku. Onda radi istu stvar; zaleti se, bek je pola koraka - korak iza njega, onfa stane, beka vuče inercija i on ode desno. Zato je Ziljkića dovoljno, po prijemu lopte, ili trku u eventualnoj kontri, odmah napasti blisko i tijelom ga gurati vani, to su osnove čuvanja krila. Zičjkić je zqvršio samo prvu lekciju; kako natjerati protivničkog beka da te promaši, koristeći njegov zamah. Drugu je malo načeo; varka tjelom i hvatanje beka na krivoj nozi. Načeo je zato samo što je naučio pola lekcije. Da ne pominjem da mu poslije 30m sprinta, jezik ispadne ko kravata. To može proći kod Hebibovića, jer su isti. Kod Hodžića i Šabanovića, ne može. S druge strane, Roben, osim driblinga na obje strane, zna i "probiti" beka, pa onda i štopera, itd. Također, zna se kretati između linija i preuzimati drugog igrača, ostavljajući prostor nekome iz drugog plana. Kad svi vidio da je Ziljkić kome otvorio prostor? Verteratum, Robben uz svu pobrojanu tehniku, zna igrati i sa slabijom i sa jačom nogom, nešto kao Džeko, pa tako da protivnik baš i ne zna koje su mu namjere. Jaćina Robbenovog šuta je neusšorediva sa Ziljkićevom. Robben je znao centrirati iz trka, dok se Ziljkić namješta. Robben može nositi igrača na leđima, voditi loptu i istu nabaciti u peterac, a Ziljkić maše rukom tražeći žuti, ako ga neko rempluje, što bi rekao doajen Vugdalić, itd, itd.
Ako je po tebi Ziljkić najbolje l. krilo lige, onda to govori o nekvalitetu idte, a ne o kvalitetu Ziljkića.
Nadam se da si zadovoljan odgovorom.
Želim ti ugodan ostatak dana.
I dalje smatram da je ono, što zna Ziljkić, prednost u odnosu na konkurenciju na ovom nivou. Mislim da ga previše potcjenjuješ, a za neke stvari si u pravu. Slažem se da sa njim treba raditi još i da on može brzo ukloniti nedostatke. Samo mi još reci koje lijevo krilo iz lige je bolje od Ziljkića? (Izuzimamo Tatara, pričamo o njegovoj zamjeni).
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 23 dec 2020, 08:31

Bolje Resića vratiti nego dovesti ziljkića.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 23 dec 2020, 08:42

Denchi je napisao/la:
23 dec 2020, 08:03
Covjek objasnjava kako je Arjen Robben bolji od faking Dine Zilkica

Nemresbilivit
:rol: :rol: :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 23 dec 2020, 08:58

Smatram da je Ziljkić solidan igrač za naše uslove, nikakav update. Prije bih vratio Resića nego njega kupio.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 23 dec 2020, 09:38

Kamuflazn je napisao/la:
23 dec 2020, 08:31
Bolje Resića vratiti nego dovesti ziljkića.
Ne. Ziljkic je igrac koji pravi razliku. On kad ojaca jos za godinu, bice jako opasan igrac..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 23 dec 2020, 09:40

Bradonjic bi bio bolja opcija nego Ziljkic.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 23 dec 2020, 10:14

Liku i na wikipediji i transfermarketu stoji Ziljkić, a čovjek se preziva Zilkić. Haj kad kod nas neko lupi Velkovski il Marinković, al ovdje portali griješe. :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 dec 2020, 10:24

skoroalen je napisao/la:
23 dec 2020, 10:14
Liku i na wikipediji i transfermarketu stoji Ziljkić, a čovjek se preziva Zilkić. Haj kad kod nas neko lupi Velkovski il Marinković, al ovdje portali griješe. :rol:
Bila je neka prica da je pogresno upisan ne znam da li kod registracije ili u knjigu rodjeni al negdje nesto su mu pogrijesili. Mislim da mu je porodica Zilkic a on ziljkic zbog te bizarne greske.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 23 dec 2020, 10:29

Kako pise u Savezu tako i na TM

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 23 dec 2020, 10:35

skoroalen je napisao/la:
Ja sam lupio Velkovski hahaha jbg ja od kako znam za njega tako izgovaram Velkovski :urnebes:
FKS

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 23 dec 2020, 10:48

Kako vam se da o tom liku raspravljat na ovoj temi? Niti je pojačanje niti će doci niti ima mjesta u našem Klubu.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 23 dec 2020, 11:15

skoroalen je napisao/la:
23 dec 2020, 00:58
alacious je napisao/la:
22 dec 2020, 22:19
A. V. S. D. :kafa: :bow: :tokralju:
Ž.K.V.D. :salut:
F. K. Ž. 21 godina :opaopa:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 23 dec 2020, 11:16

Pa da Zilkic zna i moze sve sto je mogao Robben, dovodio bi ga Real, a ne Sarajevo jbt. Ribery je bolji od Tatara, a Lewa od Ahmeta! Cisto da ove neskolovane pitare naucimo i to! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 23 dec 2020, 11:20

23 dec 2020, 08:14
23 dec 2020, 07:53
22 dec 2020, 22:57

Kako objašnjavaš činjenicu da je svaki fudbaler u Evropi znao šta će Robben da uradi u bilo kojem momentu pa je lik bio jedno od najboljih desnih krila na svijetu, svojevremeno? I osim toga, vjerovatno i ti i ja bolje koristimo slabiju nogu, nego on desnu. Nemoj mi samo reći da poredim neuporedivo jer ne pričam o razlikama sveukupnog nivoa na kojem igraju i jedan i drugi. Ne želim porediti nivoe, već samo karakteristike individualno u skladu sa nivoem na kojem igraju. Ja iskreno ne vidim bolje lijevo krilo u ligi, a i šire, a koje je nama realan domet. Uzimam u obzir zamjenu Tataru, da mora biti domaći igrač i da mora imati prostora za napredak.
Dobro jutro.
Ako već poredimo karakteristike krila, onda je Robben multidisciplinaran igrač, koji je jednako igrao u oba pravca. Pri tom ne smiješ zaboraviti da Robben, u najboljim danima, istrči sprint jednako i naprijed i nazad. Nadalje, Robbenova tehnika, nije se zasnivala na driblingu ulijevo ili udesno, nego na brzoj promjeni pravca kretanje igri bez lopte. Ako već porediš na ovaj način, onda je Fanimo puno prispodobiviji usporedbi, nego Ziljkić, bez obzira na stranu koju pokrivaju. Ziljkića je dovoljno pritisnuti uz aut-liniju i sav si posao završio. Kako već rekoh, ako poredimo ove stvari, da Ziljkić igra protiv Salihamidžića, do sada bi vozao kombi za vlastite potrebe i pričao kako je bio igrač. Nadalje, Ziljkića nema u defanzivi. Za njegov proboj neophodno je da on bude bliže lopti, ili da je dobije u noge pri trku. Onda radi istu stvar; zaleti se, bek je pola koraka - korak iza njega, onfa stane, beka vuče inercija i on ode desno. Zato je Ziljkića dovoljno, po prijemu lopte, ili trku u eventualnoj kontri, odmah napasti blisko i tijelom ga gurati vani, to su osnove čuvanja krila. Zičjkić je zqvršio samo prvu lekciju; kako natjerati protivničkog beka da te promaši, koristeći njegov zamah. Drugu je malo načeo; varka tjelom i hvatanje beka na krivoj nozi. Načeo je zato samo što je naučio pola lekcije. Da ne pominjem da mu poslije 30m sprinta, jezik ispadne ko kravata. To može proći kod Hebibovića, jer su isti. Kod Hodžića i Šabanovića, ne može. S druge strane, Roben, osim driblinga na obje strane, zna i "probiti" beka, pa onda i štopera, itd. Također, zna se kretati između linija i preuzimati drugog igrača, ostavljajući prostor nekome iz drugog plana. Kad svi vidio da je Ziljkić kome otvorio prostor? Verteratum, Robben uz svu pobrojanu tehniku, zna igrati i sa slabijom i sa jačom nogom, nešto kao Džeko, pa tako da protivnik baš i ne zna koje su mu namjere. Jaćina Robbenovog šuta je neusšorediva sa Ziljkićevom. Robben je znao centrirati iz trka, dok se Ziljkić namješta. Robben može nositi igrača na leđima, voditi loptu i istu nabaciti u peterac, a Ziljkić maše rukom tražeći žuti, ako ga neko rempluje, što bi rekao doajen Vugdalić, itd, itd.
Ako je po tebi Ziljkić najbolje l. krilo lige, onda to govori o nekvalitetu idte, a ne o kvalitetu Ziljkića.
Nadam se da si zadovoljan odgovorom.
Želim ti ugodan ostatak dana.
I dalje smatram da je ono, što zna Ziljkić, prednost u odnosu na konkurenciju na ovom nivou. Mislim da ga previše potcjenjuješ, a za neke stvari si u pravu. Slažem se da sa njim treba raditi još i da on može brzo ukloniti nedostatke. Samo mi još reci koje lijevo krilo iz lige je bolje od Ziljkića? (Izuzimamo Tatara, pričamo o njegovoj zamjeni).
Ono što čini Zil(lj)kića, hajmo reć, dobrim krilom, jeste to što on tu jedinu stvar koju radi, radi prilično dobro i to jest istina. No, na taj način, on samo daje privid dobrog krila, jer igra protiv polovnih i/ili neškolovanih bekova. Ono što čini osonove jednog igrača su:
- tehnika
- brzina
- snaga
- izdržljivost
- sklonost povredama
To su karakteristike koje krase formiranog igrača, a to je 18-19 godina. U daljnjem razvoju, igrač može samo unaprijediti neku od pobrojanih karakteristika, ili ih može unaprijediti sve. Onaj koji to uspije, taj je vrhunski fudbaler (Robben, op.a)
Ja uopšte ne podcijenjujem Zil(lj)kića. Njemu je 24 i u punoj je snazi i nije više u formativnoj eri. Od svega pobrojanog, ima samo brzinu i jednodimenzionalnu tehniku. On više ne može napredovati. Može apgrejdovati svoju brzinu i još malo poraditi na tehnici, odnosno automatizovati ono što već zna, sa malim varijacijama na temu. Nedostaci sa godinama isplivaju, a ne otklanjaju se, ako se do 25-e nisu u potpunost otklonili.
Kad se već igramo poređenja, mali Andrej je prototip vrhunskog fudbalera. On ima sve pobrojano (odnosno nema zadnju stavku) i prostor za napredak u svim segmentima.
U našoj ligi (izuzimajući Tatara), oo Predraga Pašića je bilo kvalitetnog lijevog krila. Zil(lj)kić, Veselinović... svi su oni u pet dkg.
Što neko reče, radije bih Resića vratio i od njega pravio kvalitetno i jako krilo, nego se zayebavo sa Ziketom.
A to što je on o sebi prisebi, oženjen, vjernik i štatijaznam šta sve ne, ne kvalifikuje ga da igra buduće evropske tekme.
Dajbože da griješim-

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 23 dec 2020, 11:20

joker90 je napisao/la:
23 dec 2020, 11:16
Pa da Zilkic zna i moze sve sto je mogao Robben, dovodio bi ga Real, a ne Sarajevo jbt. Ribery je bolji od Tatara, a Lewa od Ahmeta! Cisto da ove neskolovane pitare naucimo i to! :kafa:
To ti je onaj sto se orije nekih 20 dana trajno povukao sa foruma
PSPHM

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 23 dec 2020, 11:22

Gdje nam je @ado-hz, stari aviondžija, da kaže koju za ovog novog igrača?
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 23 dec 2020, 11:26

bordobijeli je napisao/la:
23 dec 2020, 10:24
skoroalen je napisao/la:
Bila je neka prica da je pogresno upisan ne znam da li kod registracije ili u knjigu rodjeni al negdje nesto su mu pogrijesili. Mislim da mu je porodica Zilkic a on ziljkic zbog te bizarne greske.
Jeste. Greška pri upisu

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 23 dec 2020, 11:28

JohnKeynes97 je napisao/la:
23 dec 2020, 11:20
joker90 je napisao/la:
23 dec 2020, 11:16
To ti je onaj sto se orije nekih 20 dana trajno povukao sa foruma
Nemojte pisati takve postove, molim vas. Pustite covjeka da pise, garantujem da niko vise o fudbalu ne zna od VenamaHrabrih. Ako se odlucio vratiti i pisati, to nam je svima plus.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 23 dec 2020, 11:41

Sta ovo pisu osijek hoce mandzu... bog te koliko je to sve iznad nas, a kamoli ostali u bih
NEMA NAZAD

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 13 gostiju.