AlfredNobel

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Znači nacekat cu se i ja
Mashallah ti fino ponio.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 dec 2020, 07:25Ako te baš interesuje, "povukao" sam se radi bolesti, a vratio na molbu nekih forumaša u pp.
Već ti rekoh, nisam ti ja kriv što si nepismen. Škola je javna ustanova i svakom je slobodno ići u istu. To što si ti išao oko nje, a ne u nju, to je tvoj problem. Zapravo bi mi trebao reći hvala, ali svako najljepše iz kuće ponese.
Btw, sitan si ti da bi me iznervirao, Zoki - u doope me coki.
Mnogo pametuješ i trudiš se ispasti elokventan, a pri tome nećeš da mi odgovoriš na konkretno pitanje. Koje lijevo krilo u našoj ligi je bolje od Ziljkića? Koje lijevo krilo sa BH pasošem je bolje od Ziljkića i van naše lige, a da je nama u realnom dometu? Ne pametuj i ne objašnjavaj jer se ne divim repertoaru tvojih nekih izraza, samo mi konkretno odgovori imenom i prezimenom.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 dec 2020, 11:20Ono što čini Zil(lj)kića, hajmo reć, dobrim krilom, jeste to što on tu jedinu stvar koju radi, radi prilično dobro i to jest istina. No, na taj način, on samo daje privid dobrog krila, jer igra protiv polovnih i/ili neškolovanih bekova. Ono što čini osonove jednog igrača su:SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑23 dec 2020, 08:14I dalje smatram da je ono, što zna Ziljkić, prednost u odnosu na konkurenciju na ovom nivou. Mislim da ga previše potcjenjuješ, a za neke stvari si u pravu. Slažem se da sa njim treba raditi još i da on može brzo ukloniti nedostatke. Samo mi još reci koje lijevo krilo iz lige je bolje od Ziljkića? (Izuzimamo Tatara, pričamo o njegovoj zamjeni).VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 dec 2020, 07:53
Dobro jutro.
Ako već poredimo karakteristike krila, onda je Robben multidisciplinaran igrač, koji je jednako igrao u oba pravca. Pri tom ne smiješ zaboraviti da Robben, u najboljim danima, istrči sprint jednako i naprijed i nazad. Nadalje, Robbenova tehnika, nije se zasnivala na driblingu ulijevo ili udesno, nego na brzoj promjeni pravca kretanje igri bez lopte. Ako već porediš na ovaj način, onda je Fanimo puno prispodobiviji usporedbi, nego Ziljkić, bez obzira na stranu koju pokrivaju. Ziljkića je dovoljno pritisnuti uz aut-liniju i sav si posao završio. Kako već rekoh, ako poredimo ove stvari, da Ziljkić igra protiv Salihamidžića, do sada bi vozao kombi za vlastite potrebe i pričao kako je bio igrač. Nadalje, Ziljkića nema u defanzivi. Za njegov proboj neophodno je da on bude bliže lopti, ili da je dobije u noge pri trku. Onda radi istu stvar; zaleti se, bek je pola koraka - korak iza njega, onfa stane, beka vuče inercija i on ode desno. Zato je Ziljkića dovoljno, po prijemu lopte, ili trku u eventualnoj kontri, odmah napasti blisko i tijelom ga gurati vani, to su osnove čuvanja krila. Zičjkić je zqvršio samo prvu lekciju; kako natjerati protivničkog beka da te promaši, koristeći njegov zamah. Drugu je malo načeo; varka tjelom i hvatanje beka na krivoj nozi. Načeo je zato samo što je naučio pola lekcije. Da ne pominjem da mu poslije 30m sprinta, jezik ispadne ko kravata. To može proći kod Hebibovića, jer su isti. Kod Hodžića i Šabanovića, ne može. S druge strane, Roben, osim driblinga na obje strane, zna i "probiti" beka, pa onda i štopera, itd. Također, zna se kretati između linija i preuzimati drugog igrača, ostavljajući prostor nekome iz drugog plana. Kad svi vidio da je Ziljkić kome otvorio prostor? Verteratum, Robben uz svu pobrojanu tehniku, zna igrati i sa slabijom i sa jačom nogom, nešto kao Džeko, pa tako da protivnik baš i ne zna koje su mu namjere. Jaćina Robbenovog šuta je neusšorediva sa Ziljkićevom. Robben je znao centrirati iz trka, dok se Ziljkić namješta. Robben može nositi igrača na leđima, voditi loptu i istu nabaciti u peterac, a Ziljkić maše rukom tražeći žuti, ako ga neko rempluje, što bi rekao doajen Vugdalić, itd, itd.
Ako je po tebi Ziljkić najbolje l. krilo lige, onda to govori o nekvalitetu idte, a ne o kvalitetu Ziljkića.
Nadam se da si zadovoljan odgovorom.
Želim ti ugodan ostatak dana.
- tehnika
- brzina
- snaga
- izdržljivost
- sklonost povredama
To su karakteristike koje krase formiranog igrača, a to je 18-19 godina. U daljnjem razvoju, igrač može samo unaprijediti neku od pobrojanih karakteristika, ili ih može unaprijediti sve. Onaj koji to uspije, taj je vrhunski fudbaler (Robben, op.a)
Ja uopšte ne podcijenjujem Zil(lj)kića. Njemu je 24 i u punoj je snazi i nije više u formativnoj eri. Od svega pobrojanog, ima samo brzinu i jednodimenzionalnu tehniku. On više ne može napredovati. Može apgrejdovati svoju brzinu i još malo poraditi na tehnici, odnosno automatizovati ono što već zna, sa malim varijacijama na temu. Nedostaci sa godinama isplivaju, a ne otklanjaju se, ako se do 25-e nisu u potpunost otklonili.
Kad se već igramo poređenja, mali Andrej je prototip vrhunskog fudbalera. On ima sve pobrojano (odnosno nema zadnju stavku) i prostor za napredak u svim segmentima.
U našoj ligi (izuzimajući Tatara), oo Predraga Pašića je bilo kvalitetnog lijevog krila. Zil(lj)kić, Veselinović... svi su oni u pet dkg.
Što neko reče, radije bih Resića vratio i od njega pravio kvalitetno i jako krilo, nego se zayebavo sa Ziketom.
A to što je on o sebi prisebi, oženjen, vjernik i štatijaznam šta sve ne, ne kvalifikuje ga da igra buduće evropske tekme.
Dajbože da griješim-
Partizan je ljohnuo vec nekoliko zadnjih godina, sjeti se da je Zakaric bio glavni igrac kod njih jedno vrijeme...
Asmir Suljic, mislim da je realan za nas budzetSarajevoJeBordo je napisao/la: ↑23 dec 2020, 12:31Mnogo pametuješ i trudiš se ispasti elokventan, a pri tome nećeš da mi odgovoriš na konkretno pitanje. Koje lijevo krilo u našoj ligi je bolje od Ziljkića? Koje lijevo krilo sa BH pasošem je bolje od Ziljkića i van naše lige, a da je nama u realnom dometu? Ne pametuj i ne objašnjavaj jer se ne divim repertoaru tvojih nekih izraza, samo mi konkretno odgovori imenom i prezimenom.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 dec 2020, 11:20Ono što čini Zil(lj)kića, hajmo reć, dobrim krilom, jeste to što on tu jedinu stvar koju radi, radi prilično dobro i to jest istina. No, na taj način, on samo daje privid dobrog krila, jer igra protiv polovnih i/ili neškolovanih bekova. Ono što čini osonove jednog igrača su:SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑23 dec 2020, 08:14
I dalje smatram da je ono, što zna Ziljkić, prednost u odnosu na konkurenciju na ovom nivou. Mislim da ga previše potcjenjuješ, a za neke stvari si u pravu. Slažem se da sa njim treba raditi još i da on može brzo ukloniti nedostatke. Samo mi još reci koje lijevo krilo iz lige je bolje od Ziljkića? (Izuzimamo Tatara, pričamo o njegovoj zamjeni).
- tehnika
- brzina
- snaga
- izdržljivost
- sklonost povredama
To su karakteristike koje krase formiranog igrača, a to je 18-19 godina. U daljnjem razvoju, igrač može samo unaprijediti neku od pobrojanih karakteristika, ili ih može unaprijediti sve. Onaj koji to uspije, taj je vrhunski fudbaler (Robben, op.a)
Ja uopšte ne podcijenjujem Zil(lj)kića. Njemu je 24 i u punoj je snazi i nije više u formativnoj eri. Od svega pobrojanog, ima samo brzinu i jednodimenzionalnu tehniku. On više ne može napredovati. Može apgrejdovati svoju brzinu i još malo poraditi na tehnici, odnosno automatizovati ono što već zna, sa malim varijacijama na temu. Nedostaci sa godinama isplivaju, a ne otklanjaju se, ako se do 25-e nisu u potpunost otklonili.
Kad se već igramo poređenja, mali Andrej je prototip vrhunskog fudbalera. On ima sve pobrojano (odnosno nema zadnju stavku) i prostor za napredak u svim segmentima.
U našoj ligi (izuzimajući Tatara), oo Predraga Pašića je bilo kvalitetnog lijevog krila. Zil(lj)kić, Veselinović... svi su oni u pet dkg.
Što neko reče, radije bih Resića vratio i od njega pravio kvalitetno i jako krilo, nego se zayebavo sa Ziketom.
A to što je on o sebi prisebi, oženjen, vjernik i štatijaznam šta sve ne, ne kvalifikuje ga da igra buduće evropske tekme.
Dajbože da griješim-
Sad je lijevo, ali sarnuo je za izraelce neke
Jbga vlasnici im Mađari puni ko brod, jos uz Bjelicu borit ce se oni za 1. mjesto u Hrv
Do ljeta 21' mu je ugovor, a nije se nesto sad previse naigrao
Možda je bolji trenutno. A on kad odluči da se vrati u našu ligu, neće biti nivo Ziljkića vjeruj mi. Sizifov posao je objasniti ljudima da ne postoji bolje lijevo krilo od Ziljkića, a koje je BH i nama realno. Osim možda Asmira koji vjerovatno nema namjeru ovdje da se vraća.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 dec 2020, 12:32Asmir Suljic, mislim da je realan za nas budzet