Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Epidaurus
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Epidaurus » 23 dec 2020, 17:47

Fascinantno je samo da je on sa 16 izgledao kao kud i kamo kompletniji igrac nego danas. Pregled igre koji je imao tad skoro da ne postoji, desnog ulaza nema ni dan danas. Imao je sav moguci potencijal da postane ozbiljan NBA igrac al dzaba kad je u glavi ozbiljan propuh. Kad mu slusas intervju imas osjecaj da je 20+ ppg NBA igrac, a ne Eurokup igrac.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 23 dec 2020, 17:55

KK_Bosna je napisao/la:
23 dec 2020, 16:47
Ghuraba je napisao/la:
23 dec 2020, 16:31
Nisam napisao da bio bio glavni baja, nego da ima kvalitet da se izbori za minutazu u Zvezdi, a ovdje vecina smatra da on nema sta traziti u EL. A, ako vec pitas da li ce biti bolji kosarkas od njih - mislim da definitivno hoce. Mozda ne za mjesec ili dva, ipak je njemu potrebno malo (mozda i malo vise) vremena da se resetuje i shvati da mora sve od nule, ali kad recimo bude u njihovim godinama - ne sumnjam da ce biti daleko bolji.
i za tebe je sti odgovor - covjek je ista pozicija kao i loyd, kako da mu oduzme minute?

o tome da li ce biti bolji ne trebas davati prognoze, prognozirali su mnogi da ce biti bolji od doncica... mada se slazem da je do muse da li ce biti bolji ili nece... po dosadasnjem kosarkaskom putu i pristupu istom prije da nece nego da hoce
Opet ponavljam, nisam rekao da bi odmah sutra u ovoj Zvezdi bio prvo ime i da bi igrao 30 mpg, ali bi se hladno izborio za 20+ minuta. Ti hoces da kazes da Zvezda ne bi mijenjala nekog od Halla, Lazica, Uskokovica, Dobrica, Radanova, Simonovica, Davidovca za Musu i da on pored takvih velicina ne bi mogao doci do minuta? :o

Osim toga, Loyd je PG/SG, a Musa SG/SF i teoretski bi obojica mogli provesti po 30 minuta na parketu, a da ne zasmetaju jedan drugom.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 23 dec 2020, 17:58

KK_Bosna je napisao/la:
23 dec 2020, 16:52
Tracy3McGrady je napisao/la:
Jel igrao u NBA? Jeste
Mozgov je legitimni NBA igrač takođe.
I mnogo igrača iz EL je takođe bilo, i on je sa 17 ili godina njima trpao, dakle zašto ja ne bi imao pravo da očekujem od nekog takvog da postane odličan NBA igrač?

Istina je da nije ispunio ni 10% od onoga što sam očekivao, ali i dalje se nadam da će postati ozbiljan NBA igrač, i ako ne postane, opet će imati moju podršku kao i svi ostali naši reprezentativci.
musa je protiv te rusije sa mozgovom ubacio tacno 5 (slovima: pet) i 9 (slovima: devet) poena

https://www.fiba.basketball/eurobasket/ ... zanan-Musa

cisto da sto puta ponovljena laz ne bi postala istina
Kad si već tako pametan, koliko je zabio u porazu od rusije gdje je bio Karasev u sastavu, taj isti Karasev kojeg si namjerno izbjegao i napisao samo mozgova , a dobro znaš na koju sam tekmu mislio. Ako nisam provjerio, je li bio Mozgov ili ne, to ne mjenja činjenicu da je bio barem jedan NBA igrač i mnogo EL igrača kojima je Musa ubacio 26pts sa 18 godina.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 dec 2020, 18:07

KK_Bosna je napisao/la:
23 dec 2020, 16:44
1) musa i loyd su ista pozicija
2) musa i walden i loyd vole imati loptu u rukama

dakle, loyd bi mu bio direktna konkurencija, a kada loyd odmara walden je primarni ballhandler
Loyd sa 193 cm moze igrati SF, sto Musa moze igrati bez ikakvih problema, pogotovo u ABA ligi? Neka Musa igra 15 minuta na SG i 15 na SF, dovoljno mu je za pocetak. :cool:

Nisi mi odgovorio, Davidovca (sa 24 mpg) i Dobrica (17 mpg) smatras kvalitetnijim od Dzanana i po tvom misljenju on ne bi mogao dobiti njihove minute?

Fazon je sto ti njega ne simpatises i nikako ne mozes i neces da budes objektivan u vezi njegove karijere, dok ja, kojem on kao licnost ne lezi ni 2%, pokusavam biti sasvim objektivan - sto naravno ne znaci da cu biti upravu.

Za mene bi bilo najbolje da dodje u Megu odraditi ovu polusezonu, imati potpunu slobodu i pokusati vratiti samopouzdanje, ali ako je njemu to ispod casti onda ko ga sisa.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 23 dec 2020, 18:18

23 dec 2020, 15:47
filip13 je napisao/la:
23 dec 2020, 15:45

protuv kojih je nba igrača trpao 25 + ?
Protiv rusije, a ko je bio u sastavu provjeri sam.

@fedex, pusti brate ne vrijedi.
u blow out utakmici a ti NBA igraci u Rusiji se zovu Mozgob i igraju centra. Covjek kad cita ovaj post rekao bi ubacio frajer preko NBA igraca 25+ :rol: a ono vecinom protiv igraca koji mozda i nisu bili u petorci Rusije obzirom da su veliku vecinu utakmice imali ogromnu prednost.

I onda se cude sto su fulali sa prognozama pa ovakva subjektivnost je prisutna jedino mozda kod roditelja i rodbine.
Zadnja izmjena: japa, dana/u 23 dec 2020, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 23 dec 2020, 18:18

Koliko bi Musa dobijao minuta u Euroligi najvise bi zavisilo od toga, koliko je podigao svoj spoljni sut. To ce mu odrediti dalju karijeru. U Cedeviti je sutirao 18% za 3P u Euroligi što je skadalozno za igrača na njegovoj poziciji. On mora da ide na preko 30% ako želi da razmislja o nekim ozbiljnijim minutama u Euroligi..

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 23 dec 2020, 18:21

Federer17 je napisao/la:
23 dec 2020, 18:07
KK_Bosna je napisao/la:
23 dec 2020, 16:44
1) musa i loyd su ista pozicija
2) musa i walden i loyd vole imati loptu u rukama

dakle, loyd bi mu bio direktna konkurencija, a kada loyd odmara walden je primarni ballhandler
Loyd sa 193 cm moze igrati SF, sto Musa moze igrati bez ikakvih problema, pogotovo u ABA ligi? Neka Musa igra 15 minuta na SG i 15 na SF, dovoljno mu je za pocetak. :cool:

Nisi mi odgovorio, Davidovca (sa 24 mpg) i Dobrica (17 mpg) smatras kvalitetnijim od Dzanana i po tvom misljenju on ne bi mogao dobiti njihove minute?

Fazon je sto ti njega ne simpatises i nikako ne mozes i neces da budes objektivan u vezi njegove karijere, dok ja, kojem on kao licnost ne lezi ni 2%, pokusavam biti sasvim objektivan - sto naravno ne znaci da cu biti upravu.

Za mene bi bilo najbolje da dodje u Megu odraditi ovu polusezonu, imati potpunu slobodu i pokusati vratiti samopouzdanje, ali ako je njemu to ispod casti onda ko ga sisa.
Za Musu je igracki ubjedljivo najbolja opcija Mega.

Dobar tim - bore se za F4 ABA lige koja je TOP 5 liga Europe.
U Megi bi imao najvecu mogucu slobodu. Ni u jednom drugom timu ne bi imao slobodu ni blizu kao u Megi.
Igrao bi protiv jakih protivnika koji su taman njegov trenutni nivo.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 23 dec 2020, 18:23

Imao bi slobodu ali bi takodje morao da djeli glavnu ulogu sa Petrusevim jer je i on Miskov projekat. Dakle morao bi da bude daleko od razmisljanja "dolazim iz NBA u sabansku ligu i hocu da budem ĆAĆA". Nadam se da bi mogao da pobjedi sebe na taj način jer je ego zajeban stvar.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 23 dec 2020, 18:25, ukupno mijenjano 2 puta.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 23 dec 2020, 18:25

BIHpatriota je napisao/la:
23 dec 2020, 18:23
Imao bi slobodua li bi takodje morao da djeli glavnu ulogu sa Petrusevim jer je i on Miskov projekat.
Bolje i sa njim nego da ode i neki drugi tim pa da ne bude u prvih 5 opcija.

U ovom trenutku ne postoji bolji tim od Mege za njega. Pogotovo sto je sezona vec davno krenula.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 23 dec 2020, 18:25

Slažem se sa tobom, ali mi on nekako djeluje previse i dalje visoko u oblacima, morao bi da poradi na sebi u smislu da prizna neke stvari.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 23 dec 2020, 18:30

23 dec 2020, 18:25
Slažem se sa tobom, ali mi on nekako djeluje previse i dalje visoko u oblacima, morao bi da poradi na sebi u smislu da prizna neke stvari.
Zato sam i danas napisao da mu ego nece dozvoliti da ode u Megu.

Bojim sa da ce izabrati neki jak tim i da ce onda pasti jos jednu stepenicu nize.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 dec 2020, 18:31

Ja ne znam zasto se uopste spominje Zvezda kad se zna da tamo nema promil sanse da ode a zna se i zbog cega, Kikanovic je bio izuzetak i to zato sto je dosao kao anonimus. Sa Omicem je bilo problema koji je dosao kao izgradjen igrac a ne smijem ni zamisliti sta bi bilo sa ovakvim Musom.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 23 dec 2020, 18:34

Ova danasnja Mega mu je idealna, jer pored toga što mladi igrači imaju određenu slobodu, Jovanovic takodje forsira ozbiljnu takmičarsku kosarku, tako da tu ne bi bilo samo pukog nabijanja statistike vec i ozbiljne "kosarkaske tuče" i pobjedničkog mentaliteta koji izbija iz Jovanovićeve Mege.

filip13

Post Postao/la filip13 » 23 dec 2020, 18:36

filip13 je napisao/la:
23 dec 2020, 16:17
23 dec 2020, 15:47

Protiv rusije, a ko je bio u sastavu provjeri sam.

@fedex, pusti brate ne vrijedi.
mozgov,ne misliš valjda je karašev bio kao nba igrač?
Jel igrao u NBA? Jeste
Mozgov je legitimni NBA igrač takođe.
I mnogo igrača iz EL je takođe bilo, i on je sa 17 ili godina njima trpao, dakle zašto ja ne bi imao pravo da očekujem od nekog takvog da postane odličan NBA igrač?

Istina je da nije ispunio ni 10% od onoga što sam očekivao, ali i dalje se nadam da će postati ozbiljan NBA igrač, i ako ne postane, opet će imati moju podršku kao i svi ostali naši reprezentativci.
karašev je tad već bio bivsi nba igrač,kako si napisao ja pomislio citava petorka rusije bila u nba

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 23 dec 2020, 18:50

23 dec 2020, 18:34
Ova danasnja Mega mu je idealna, jer pored toga što mladi igrači imaju određenu slobodu, Jovanovic takodje forsira ozbiljnu takmičarsku kosarku, tako da tu ne bi bilo samo pukog nabijanja statistike vec i ozbiljne "kosarkaske tuče" i pobjedničkog mentaliteta koji izbija iz Jovanovićeve Mege.
+ Jedino u Megi "znaju" ko je i sta je Musa.
Znaju i u ostalim timovima u ABA ligi, ali oni nisu realna, a ni dobra opcija.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 23 dec 2020, 19:04

23 dec 2020, 18:18
Koliko bi Musa dobijao minuta u Euroligi najvise bi zavisilo od toga, koliko je podigao svoj spoljni sut. To ce mu odrediti dalju karijeru. U Cedeviti je sutirao 18% za 3P u Euroligi što je skadalozno za igrača na njegovoj poziciji. On mora da ide na preko 30% ako želi da razmislja o nekim ozbiljnijim minutama u Euroligi..
Kad je to bilo? On je u Cedeviti igrao EL jedino u svojoj prvoj sezoni kad je imao 16 godina. Sjecam se kad su ga prvi uveli u igru protiv Olimpijakosa i kad je odmah pocijepao tricu, a poslije ne znam da je ikad dobio vise od 5-10 minuta. Ako procenat na uzorku od 10-ak suteva s distance jednog sesnaestogodisnjaka moze biti relevantan faktor danas kad ima 21 godinu, onda ne znam...

nobodyD
Kontakt:

Post Postao/la nobodyD » 23 dec 2020, 19:28

Moje misljenje je da ce on definitivno izabrati minute > naspram novaca. Mogao bi to i potpisati ovog trenutka. Takodjer mislim da jedini on zna koliko se mucio, a “nije nista postigao”(igracki/ne fizicki) tj. nije dosao do stadija u kojem bi dobio vecu minutazu.. Zivi bili pa vidjeli, uskoro..

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 23 dec 2020, 20:13

Nesto se prica o Minhenu, imal iko vise informacija???
🔵⚪

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 23 dec 2020, 20:21

Prop'o

Tifoze123
Kontakt:

Post Postao/la Tifoze123 » 23 dec 2020, 21:22

0oo0 je napisao/la:
23 dec 2020, 20:13
Nesto se prica o Minhenu, imal iko vise informacija???
Nemoguce, Trinkijeri ne voli individualce i egoiste, nema sanse da bi se njih dva uklopili..

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 4 gosta.