Ne mislim naravno. To sam vec pokusao objasniti. Odlazeci predsjednik imao je osam godina da pruzi priliku Barbarezu. I sad kako citam u medijima on zagovara Barbareza, a ovi rusioci drzave ga nece jer oni zapravo ruse drzavu. Uloge Bajevica, Kajtaza, Misimovica, Spahica su uvijek bile lazni utisak. Svaki izbor je bio sa istom rezijom. Predsjednik odredio selektora, Strucna komisija kao hoda dva mjeseca i razgovara sa kandidatima i kad dodje dan imenovanja clanovi IO izaberu onog sto je izabran prije nego li se dalo Strucnoj komisiji u zadatak da obavlja razgovore sa kandidatima.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Moje misljenje je da i izbor Barbareza znaci isto ovo sto ti kazes. Veoma bitan je argument to sto on nije trener i sto u deset godina nije pokazao ambiciju da to postane. "Guranje" Barbareza u bilo kakvu pricu je pokusaj gasenja pozara koji je izazvan promjenom Statuta. Prosto ne mogu da vjerujem da tu nije bilo trgovine i da je na kraju neko nekog izradio jer za promjenu Statuta potrebna je 3/4 vecina, a nje nema bez 20 delegata iz RS i jednog iz zupanijskih saveza.DrFilgud je napisao/la: ↑23 dec 2020, 19:51Ne vidim logiku da se nekom Petevu ili Simeoneu, stranim plaćenicima, daje mandat da grade bh selekciju na duže staze? To niko ne radi.
Simeone je OK izbor ako nam je isključiv cilj plasman na SP. Petev je, pretpostavljam, balkanska varalica sa uspostavljenim talovima iz hrvatske, zato i jeste najozbiljniji kandidat.
Za dugoročni projekat, tim koji bi sačinjavali Barbarez i pomoćnici sa iskustvom bio bi idealan. To bi bio spoj autoriteta, entuzijazma, posvećenosti bh reprezentaciji.
Svi argumenti kojim se Barbarez pokušava osporit, važe i za ostale u većoj mjerui, osim argumenta (ne)iskustva koji se može nadoknadit dobrim timskim radom. Na koncu, šta nam je Mešino i bajevićevo iskustvo donijelo?
Upravo NEizbor Barbareza će značit da ekipa iz saveza nema namjeru ništa ozbiljno mijenjat.
Najjace nesto je da potencijalnom selektoru oni gledaju igracku karijeru

Ono Miske donio ljudima u savezu kasete iz perioda 89-97 da pogledaju kako je Marco Simone igrao za Milan..

S ovim se slazem potpuno. Nekako je logicno, normalno, da potencijalnom selektoru prije svega gledas trenersku karijeru, pa onda tek sve ostalo.
Logično da gledaš plan i program i šta se planira. Kratkoročno, sta dugoročno. Kao što rekoh: kakve reference imaju miske i spaha da predlože selektora.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Teoretski, ja i ti mozemo napraviti plan i program bolje od kandidata za selektora. Naravno, da je i to jako bitno, ali da bi dosao do toga da izlazes plan i program, logicno je da su te trenerski uspjesi doveli u taj polozaj. Selektora bira Izvrsni odbor, svugdje u svijetu s tim sto vjerovatno u i oko reprezentacije Savezi imaju neka proslavljena imena na mjestima direktora, tehnickih direktora, pa su i oni ukljuceni u taj proces. Ali, vjerovatno se zna, nasa zelja je X, idemo vidjeti kako on razmislja. Objasni mu se sta i kako, ponude mu se uslovi, ako smo na istoj talasnoj duzini, izabere se na IO i gotovo. Mi smo mislim jedni od rijetkih koji na ovaj nacin biramo. Cak se i mailom mozes prijaviti, da te imaju u vidu.
- Goalgetter
- Kontakt:
2011–2012 AS Monaco
2014–2015 Lausanne Sport
2015–2016 FC Tours
2016–2017 Stade Laval
2017 Club Africain Tunis
2019 Ratchaburi Mitr Phol
2019–SCC Mohammédia
- - - - - - - - -
2009 Lyubimets (player-manager)
2010–2013 Ludogorets Razgrad
2013 Levski Sofia
2013–2014 AEL Limassol
2014–2016 Bulgaria
2016–2017 Dinamo Zagreb
2017–2018 Omonia
2018–2019 Al-Qadsiah
2019–2020 Jagiellonia Białystok
- - - - - - - -
Blistave trenerske karijere dva favorita. Nikad nisam bio protiv toga da dodje stranac za trenera, ali ako ga uzimas, onda neki sa nekom ozbiljnijom trenerskom karijerom, a ne ova dvojica.
2014–2015 Lausanne Sport
2015–2016 FC Tours
2016–2017 Stade Laval
2017 Club Africain Tunis
2019 Ratchaburi Mitr Phol
2019–SCC Mohammédia
- - - - - - - - -
2009 Lyubimets (player-manager)
2010–2013 Ludogorets Razgrad
2013 Levski Sofia
2013–2014 AEL Limassol
2014–2016 Bulgaria
2016–2017 Dinamo Zagreb
2017–2018 Omonia
2018–2019 Al-Qadsiah
2019–2020 Jagiellonia Białystok
- - - - - - - -
Blistave trenerske karijere dva favorita. Nikad nisam bio protiv toga da dodje stranac za trenera, ali ako ga uzimas, onda neki sa nekom ozbiljnijom trenerskom karijerom, a ne ova dvojica.
- ASD
- Kontakt:
Na osnovu čega si zaključio da Barbarez ima autoritet i entuzijazam? Lik nikad nije bio trener.DrFilgud je napisao/la: ↑23 dec 2020, 19:51Ne vidim logiku da se nekom Petevu ili Simeoneu, stranim plaćenicima, daje mandat da grade bh selekciju na duže staze? To niko ne radi.
Simeone je OK izbor ako nam je isključiv cilj plasman na SP. Petev je, pretpostavljam, balkanska varalica sa uspostavljenim talovima iz hrvatske, zato i jeste najozbiljniji kandidat.
Za dugoročni projekat, tim koji bi sačinjavali Barbarez i pomoćnici sa iskustvom bio bi idealan. To bi bio spoj autoriteta, entuzijazma, posvećenosti bh reprezentaciji.
Svi argumenti kojim se Barbarez pokušava osporit, važe i za ostale u većoj mjerui, osim argumenta (ne)iskustva koji se može nadoknadit dobrim timskim radom. Na koncu, šta nam je Mešino i bajevićevo iskustvo donijelo?
Upravo NEizbor Barbareza će značit da ekipa iz saveza nema namjeru ništa ozbiljno mijenjat.
Autoritet vjerujem da bi imao, ali entuzijazam i ambiciju sasvim sigurno nema. Pokazao je to u ovih deset godina otkako je stekao UEFA PRO licencu. Samo bitno je naglasiti, da se autoritet po meni stice dobrim rezultatima.ASD je napisao/la: ↑23 dec 2020, 20:30Na osnovu čega si zaključio da Barbarez ima autoritet i entuzijazam? Lik nikad nije bio trener.DrFilgud je napisao/la: ↑23 dec 2020, 19:51Ne vidim logiku da se nekom Petevu ili Simeoneu, stranim plaćenicima, daje mandat da grade bh selekciju na duže staze? To niko ne radi.
- feniksptica
- Kontakt:
I Gerrard i Lamp vole Liv i Chelsea pa nisu odmah tu dosli. Otisli su u neke druge klubove pa jejedan sad tu a drugi ce sigurno doci. I Barba voli repku, ali da je toliko voli i da hoce biti trener zbog postovanja prema poslu radio bi negdje i sticao neko iskustvo i znanje za tu poziciju.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Kontam nesto oko te ambicije i zamislis Sergeja da vodi u21, pa onda te prekine misao da bi se tamo vucali neki Cvike, Turkovici i ostala menadzerska seljadija i nikako se ne uklapa u tu viziju.
Imate brate Elvira Baljica, bio pomocnik na svjetskom, vodio i poneki klub. Perfeknto se uklapa za ono sto trazite.
Igraci nebi ni trebali ici po kafanama, imali bi istu u svlacionici sa estradnim umjetnikom.
Ovdje nimalo ne ponizavam Balju cak mi je bio jedan od drazih igraca ali razum opet kaze da nije dorastao Sergeju.
Imate brate Elvira Baljica, bio pomocnik na svjetskom, vodio i poneki klub. Perfeknto se uklapa za ono sto trazite.
Igraci nebi ni trebali ici po kafanama, imali bi istu u svlacionici sa estradnim umjetnikom.
Ovdje nimalo ne ponizavam Balju cak mi je bio jedan od drazih igraca ali razum opet kaze da nije dorastao Sergeju.
-
- Kontakt:
nek bude petev sa pomocnicima barbarezom i bajramovicem...
Nisu to poslovi gdje je vise glava doprinosi pametnijim rjesenjima.visegrad8392 je napisao/la: ↑23 dec 2020, 20:47nek bude petev sa pomocnicima barbarezom i bajramovicem...
Ego dominira.
Ja vas stvarno ne kapiram, kakav crni Petev. Sve u vezi njega otpocetka smrdi.
tz tz tz tz tz tz
- feniksptica
- Kontakt:
Ako ce Petev forsirat agentovog igraca Danilovica umjesto Loncara, nek dodje
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Uvjeren sam da bi Barbarez imo neizmjeran entuzijazam da se realizuje ko trener i da je ovo idealna prilika za to.
Mislim da smo apsolvirali da struka i iskustvo u ovoj situaciji nisu presudni.
Mislim da smo apsolvirali da struka i iskustvo u ovoj situaciji nisu presudni.
Barbarez,Petev,Simone,Osim,Musemić,Šiljak,Jakirović
Baždarević,Muslin,Krstajić,Rajevac,Asanović,Slišković
Bišćan,Koeman,Akrapović,Cviko,Čustović,Musa,Sušić
Pod broj jedan kako gospoda spomenuše potrebno je poznavati bosanski jezik - Petev (manje više zna)
Ako je uslov da se mora znati bosanski jezik kako reče konjska glava đemiđić kako onda Simone moze biti opcija kod vicinog misimovica kad je prvi kriterij da zna bosanski jezik
Drugo zašto se pregovori obavljaju sa imenima koji 100 hiljada % neće biti selektori Musemić,Osim.
Treća stvar dostavljanje CVa preko advokata na kojem šalteru i gdje se može predat imam i ja neke reference koje
Baždarević,Pape,Slišković nemaju haha
Meša i Kemo Alispahić poslali CVove jedan za trenera drugi za pomocnika
Kandidaturu poslo i Glavaš pa daj njega barem mjesto Peteva
Četvrta stvar zašto postoji izglasavanje kad se već zna da će prevagnuti iskustvo Peteva u odnosu na Sergeja
Zašto nisu kontaktirani provjerena imena koja znaju sta i
kako im je raditi od stranaca jedino u obzir dolazi Muslin
Zašto nije ponuđeno sigurno mjesto Akrapoviću a ne odbi ti CSKA pa mozda budes izabran ipak ima covjek rezultate iza sebe
Znaci priprema se teren za daljnje guranje Lončara,Cipetića karinića iz RS i HR strane
Onaj koji će uzeti 720.000€ za 4 godine bez obzira da li dobio i jednu ili izgubio sve
Ali eto sacekajmo ali mislim da ce ovo nadmasiti Muniba i bagru
Saveze stidi se sluga si politike
Baždarević,Muslin,Krstajić,Rajevac,Asanović,Slišković
Bišćan,Koeman,Akrapović,Cviko,Čustović,Musa,Sušić
Pod broj jedan kako gospoda spomenuše potrebno je poznavati bosanski jezik - Petev (manje više zna)
Ako je uslov da se mora znati bosanski jezik kako reče konjska glava đemiđić kako onda Simone moze biti opcija kod vicinog misimovica kad je prvi kriterij da zna bosanski jezik
Drugo zašto se pregovori obavljaju sa imenima koji 100 hiljada % neće biti selektori Musemić,Osim.
Treća stvar dostavljanje CVa preko advokata na kojem šalteru i gdje se može predat imam i ja neke reference koje
Baždarević,Pape,Slišković nemaju haha
Meša i Kemo Alispahić poslali CVove jedan za trenera drugi za pomocnika
Kandidaturu poslo i Glavaš pa daj njega barem mjesto Peteva
Četvrta stvar zašto postoji izglasavanje kad se već zna da će prevagnuti iskustvo Peteva u odnosu na Sergeja
Zašto nisu kontaktirani provjerena imena koja znaju sta i
kako im je raditi od stranaca jedino u obzir dolazi Muslin
Zašto nije ponuđeno sigurno mjesto Akrapoviću a ne odbi ti CSKA pa mozda budes izabran ipak ima covjek rezultate iza sebe
Znaci priprema se teren za daljnje guranje Lončara,Cipetića karinića iz RS i HR strane
Onaj koji će uzeti 720.000€ za 4 godine bez obzira da li dobio i jednu ili izgubio sve
Ali eto sacekajmo ali mislim da ce ovo nadmasiti Muniba i bagru
Saveze stidi se sluga si politike
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Petev je kandidat srpske i hrvatske strane. Nastavak izdajnickog vodjenja reprezentacije, kao sto je to radio Bajevic.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Ma njega ne zanima drugi trenerski posao vec samo Repka BIH i trener u HSV-u. I siguran sam da bi taj posao odradio sa velikim entuzijazmom i voljom za uspijehom jer zna da svi to ocekujemo od njega!
Kada bi zavrsio mandat kao Selektor taj nikad vise nebi radio kao trener, osim ako bi imao neku ludu novcanu ponudu.
Nekako mislim da ce ovaj Petev biti veci promasaj nego da je bilo ko od nasih, nece ga igraci šljiviti ni 1%, kakav Petev ako ga iko od nasih zna evo šta hoš
samim tim sam za Barbareza zbog atmosfere medju igracima i u javnosti, pa jel tako, nisu dzaba godinama novinari stalno pitali kakaj atmosfera, evo daj Barbu i da uzivamo.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.