AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: AC Milan
Taj isti Calabria je izjavio da je lakše komunicirati na terenu sa saigračima jer nema one buke, ali isto tako je dodao da svi jedva čekaju da se navijači vrate, i da će tad biti još bolje igrati pred skoro punim San Sirom.
Pa zamislite kakva bi erupcija sinoć bila nakon gola Thea, tresao bi se stadion. Nema ništa bolje od tog osjećaja za jednog fudbalera.
Dalje, Calabria je dodao još nešto bitno na sve to. A to je promjena mentaliteta kod sebe, zahvaljujći Ibri, te da je naučio da ne treba sebi nametati limite, već svaki dam gurati sebe što dalje i jače.
A sigurno da nije on jedini koji tako misli.
Pa Theo je sinoć isto izjavio da ima cilj da bude najbolji na svijetu.
Pa zamislite kakva bi erupcija sinoć bila nakon gola Thea, tresao bi se stadion. Nema ništa bolje od tog osjećaja za jednog fudbalera.
Dalje, Calabria je dodao još nešto bitno na sve to. A to je promjena mentaliteta kod sebe, zahvaljujći Ibri, te da je naučio da ne treba sebi nametati limite, već svaki dam gurati sebe što dalje i jače.
A sigurno da nije on jedini koji tako misli.
Pa Theo je sinoć isto izjavio da ima cilj da bude najbolji na svijetu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- Beduin
- Kontakt:
Cuj "evo dokaz da ne moze skociti". Moze i Calabria skociti, j3bo ga ti. Ponajvise zbog pozicioniranja i tog neiskustva smo par puta primili gol, ali i kod prekida kad branimo loptu, nista strasno sto se nece vremenom srediti.
Kaluluova igra nogom, pregled i brzina su njegovo blago koje ako pravilno iskoristi i unaprijedi, uz malo misicne mase, bice strasan defanzivac.
Kaluluova igra nogom, pregled i brzina su njegovo blago koje ako pravilno iskoristi i unaprijedi, uz malo misicne mase, bice strasan defanzivac.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- OldFashioned
- Kontakt:

Ovakvo nešto nismo mogli vidjeti ni kod mnogo jačih Milanovih rostera iz prošlosti.
Ne samo da im je lakše komunicirati na terenu, nego ono što je jako bitno jako lakše se vratiti u utakmicu kada od loših ekipa gubiš 2 razlike. Ne čuješ uvrede, zvižduke i loša dobacivanja sa tribina što je u takvim utakmicama uvijek slučaj. Iskusnijim ekipama je puno lakše igrati takve utakmice, oni se toliko ne osvrću na to kao neki mlad igrač koji upija sve i vrlo lako mu je poljuljati samopouzdanje. Ovdje ne mislim na one najbolje kao Mbappe i sl. Već na momke koji tek treba da postanu veliki igrački kao ovaj što je dao intervju.
Šta reći, uživajmo dok traje, ja sam iskreno sinoć očekivao poraz, a Pioli je me opet uspio pozitivno iznenaditi sa svojom taktikom. Presing na zadnju liniju, prvih 20 min. smo izgledali kao Barca u najboljim danima, i to je baš fino djelovalo.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Meni je najdrqze da smo sami sebi pokazali da mozemo pobijediti sa kombinivanom ekipom. Pogledajte samo sta se desava u ostalim ekipama, raspad sistema, nema atmosfere (Barcelona, Juventus, cak i Inter), a kod nas se svi grle i svi disu ko jedan. To je najbitniji faktor. Zbog tiga je mene malo strah pojacanja. Dovedes igraca koji evo i nek zna igrat, nek je u dobroj formi, ali mozda usere atmosferu u svlacionici. Zato moraju donro bit oprezni s pojacanjima. Jer vrlo cesto se desi da pojacanje unazadi ekipu umjesto da je unaprijedi.
Moram samo Krunica da spomenem. Momak nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji, ali ja nisam vidio te silne njegove greske o kojima mnogi ovde pisu. Kessie na svakoj utakmici bar jednom hladno doda loptu protivnickom igracu. Protiv Sassuola na 30 metara od naseg gola dodaje Calabriji, od Calabrije njihov igrac 4 m, njemu je dade, krenu polukontra. Kessie puno vise na onoj poziciji doprinosi cjelokupnoj igri nego Krunic, to je jasno, ali meni nije jasno da je momak za ovako ispljuvat kako se pljune po ovom forumu. Evo protiv Celtica mi ie jasno, skrivio go, sve ok. Ali sinoc nije imo kardinalnih gresaka.
Moram samo Krunica da spomenem. Momak nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji, ali ja nisam vidio te silne njegove greske o kojima mnogi ovde pisu. Kessie na svakoj utakmici bar jednom hladno doda loptu protivnickom igracu. Protiv Sassuola na 30 metara od naseg gola dodaje Calabriji, od Calabrije njihov igrac 4 m, njemu je dade, krenu polukontra. Kessie puno vise na onoj poziciji doprinosi cjelokupnoj igri nego Krunic, to je jasno, ali meni nije jasno da je momak za ovako ispljuvat kako se pljune po ovom forumu. Evo protiv Celtica mi ie jasno, skrivio go, sve ok. Ali sinoc nije imo kardinalnih gresaka.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Stvar je u tome što čovjek ne može igrati u double pivot formaciji, evo i Tonali koji je puno mlađi ima problema da se prilagodi na sve to. Ali u njegovu korist ide vrijeme i činjenica da je daleko talentovaniji od Krunića.
Rade nije star, ali nije više ni neko ko može da sad mijenja način igranja, a već treba da bude izgrađen igrač sa 27 godina.
Jednostavno nema ulogu u ovom Milanu. I s obzirom da će skoro pa sigurno doći novi vezni igrač, om više onda nema šta tražiti u Milanu.
Rade nije star, ali nije više ni neko ko može da sad mijenja način igranja, a već treba da bude izgrađen igrač sa 27 godina.
Jednostavno nema ulogu u ovom Milanu. I s obzirom da će skoro pa sigurno doći novi vezni igrač, om više onda nema šta tražiti u Milanu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- Romagnoli13
- Kontakt:
Sa Raiolom neki dan tema razgovora je bio next big thing iz Ajaxa. Mrkalj rođen 2002 godine.
100 utakmica za mlađe selekcije Ajaxa i preko 80 golova
Također, 30 utakmica za 3 mlađe selekcije Holandije, preko 20 golova
Čini mi se da je debitovao i za prvi tim Ajaxa i tu je se upisivao u listu strijelaca

100 utakmica za mlađe selekcije Ajaxa i preko 80 golova
Također, 30 utakmica za 3 mlađe selekcije Holandije, preko 20 golova
Čini mi se da je debitovao i za prvi tim Ajaxa i tu je se upisivao u listu strijelaca

- OldFashioned
- Kontakt:
Imao je Kruna i sinoć jednu skoro pa kardinalnu, izgubio je loptu pa se ovi spetljali u našem 16-ercu, i mislim da je poslije iznudio faul u istom tom napadu.
On još nije proban u ovom Milanu na poziciji koja bi mu po meni jedina odgovarala, a to je 10-ka.
On još nije proban u ovom Milanu na poziciji koja bi mu po meni jedina odgovarala, a to je 10-ka.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Romagnoli13
- Kontakt:
- OldFashioned
- Kontakt:
Daj nam Zapatu juniora 
Imao je tu situaciju sinoc, ali je neko ocistio. Ne kazem ja da je on za ove pozicije. Po meni je on vrlo solidan po strani, a valjalo bi ga na desetku stavit pa da ga vidimo i tu. Meni je srce ko kantankad vidim nasu zastavu u rosteru, zato bih volio da bude Rade tu.OldFashioned je napisao/la: ↑24 dec 2020, 11:51Imao je Kruna i sinoć jednu skoro pa kardinalnu, izgubio je loptu pa se ovi spetljali u našem 16-ercu, i mislim da je poslije iznudio faul u istom tom napadu.
Krunic je imao vise kardinalnih gresaka sinoc.On je meni dobar samo mozda kao meazzala jer realno slab je u defanzivi a u napadu mu nedostaje taj zavrsni pas ili neka bravura.
Kalulu nema iskustva za velike utakmice.Sinoc je u par situacija sa Immobileom bio pravo los.Ali naravno ne moze se od momka ocekivati da bude Thuram sa 20 godina.
Calabria je napredovao dosta ali ne zaboravite da u ekipi postoji i momak zvan Diogo Dalot koji je 3 godine mlađi od Calabrie i koji bi do kraja sezone mogao da pokaze svoj puni potencijal.
Kalulu nema iskustva za velike utakmice.Sinoc je u par situacija sa Immobileom bio pravo los.Ali naravno ne moze se od momka ocekivati da bude Thuram sa 20 godina.
Calabria je napredovao dosta ali ne zaboravite da u ekipi postoji i momak zvan Diogo Dalot koji je 3 godine mlađi od Calabrie i koji bi do kraja sezone mogao da pokaze svoj puni potencijal.
Rui drug, ja sam prvi branio Krunica, ali ne može igrati def.veznog. Evo sad cu ti nabrojati sve neke sinošnje greške :
- petljanje loptom unutar 16 metara ,2x u prvih 20minuta
- slabo ulazi izmedju halfova da iznese loptu, kada se i spusti da je uzme, to je horor za gledati.
- poslije presinga ne može ispratiti protivnike i par puta je ostavljao toliki prostor da je strašno djelovalo
- loša dodavanja pod presingom, par puta je ukupao Thea, Rebića i Hakana..to je ono čisto dodaj je nekome, samo da nije kod mene
- trebao je dobiti drugi žuti, u jednoj polukontri je vukao protivnika sa leđa
- bila je situacija kada je gradio loptu na 16metara, diskutabilno je bilo, mogao je Ćiro na ime dobiti ondje faul
Mada što kažeš ništa od ovoga nije toliko kardinalno, ali ne može odgovoriti zadatku. Na trudu i zalaganju mu se ne može ništa reći, naprotiv sve pohvale.
Zadnjih 15 minuta je to mnogo bolje izgledalo, kada se opustio i kada je cijeli tim počeo disati.
- slabo ulazi izmedju halfova da iznese loptu, kada se i spusti da je uzme, to je horor za gledati.
- poslije presinga ne može ispratiti protivnike i par puta je ostavljao toliki prostor da je strašno djelovalo
- loša dodavanja pod presingom, par puta je ukupao Thea, Rebića i Hakana..to je ono čisto dodaj je nekome, samo da nije kod mene
- bila je situacija kada je gradio loptu na 16metara, diskutabilno je bilo, mogao je Ćiro na ime dobiti ondje faul
Mada što kažeš ništa od ovoga nije toliko kardinalno, ali ne može odgovoriti zadatku. Na trudu i zalaganju mu se ne može ništa reći, naprotiv sve pohvale.
Zadnjih 15 minuta je to mnogo bolje izgledalo, kada se opustio i kada je cijeli tim počeo disati.
- Beduin
- Kontakt:
Mislim da je u LE (ili cak na pocetku sezone u Seria A) odigrao prvo jednu utakmicu lijevo krilo, a zatim narednu na piziciji 10-ke i bio sasvim dobar (mislim da je tad i gol dao?), a onda narednu tekmu-dvije na lijevom krilu bio skroz tanak pa se tokom utakmice i formacija mijenjala u 433 kad je ulazio, dosta se mixalo na pocetku sa njim.OldFashioned je napisao/la: ↑24 dec 2020, 11:51Imao je Kruna i sinoć jednu skoro pa kardinalnu, izgubio je loptu pa se ovi spetljali u našem 16-ercu, i mislim da je poslije iznudio faul u istom tom napadu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- OldFashioned
- Kontakt:
Ne mogu se sjetiti, moguće.
Znam da ga na krilu više ne bi želio gledati jer na istom izgleda kao naš bivši igrač Jack poslije one povrede.
Realno, mogao je više šansi dobiti na 10-ci, ali opet tu imaš Hakana i Diaza kojeg nerijetko trener stavi baš na tu poziciju.
Znam da ga na krilu više ne bi želio gledati jer na istom izgleda kao naš bivši igrač Jack poslije one povrede.
Realno, mogao je više šansi dobiti na 10-ci, ali opet tu imaš Hakana i Diaza kojeg nerijetko trener stavi baš na tu poziciju.
Ma nema on ni mjesta, a da se ne lažemo ni kvaliteta za ovaj Milan jer se vidi koliko odskače od ostalih (u ne baš pozitivnom smislu). Zahvaliti se na suradnji i uzeti tih par miliona da se uloži u onaj profil veznjaka koji nam treba.
Brojka od stotinjak datih golova u ovoj godini je nestvarna, pogotovo znajući kolikih problema su imali sa efikasnošću svih ovih godina
A i konačno su se počeli davati golovi iz kornera, što je bila još jedna rak rana tima.
Brojka od stotinjak datih golova u ovoj godini je nestvarna, pogotovo znajući kolikih problema su imali sa efikasnošću svih ovih godina
A i konačno su se počeli davati golovi iz kornera, što je bila još jedna rak rana tima.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Slazem se s ovim sto si nabrojao. Gledao si utakmicu detaljnije nego jaedoox je napisao/la: ↑24 dec 2020, 12:29Rui drug, ja sam prvi branio Krunica, ali ne može igrati def.veznog. Evo sad cu ti nabrojati sve neke sinošnje greške :
-
gambler1899
- Kontakt:
Ma jasno je kao dan da Krunic nema mjesta u Milanu i da nije dorastao za taj nivo, kao i par drugih igraca, ali posto o njemu pisemo volio bi radi nase reprezentacije da predje negdje gdje ce igrati konstantno i na toj poziciji koja mu odgovara. Treba malo smanjiti euforiju, vidim i nacijaci u Milanu slave kao da je ostalo 3 kola do kraja prvenstva a ne da jos nije ni polusezona
Super je ovo sto nam se desava jer zadnjih "hej haj" godina u januaru smo vec znali da nema nista od LP tako da sto duze budemo na vrhu to smo korak blize cilju a to je LP, ali opet kazem ne treba se zanositi pa na kraju se razocarati ako ne osvojimo skudeto.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Navijači su sinoć izašli ns ulice znajući koliko je bitno za psihu tima da završe godinu na što bolji način. A na stadion ne mogu. Jbg, ove godine je Milan imao učinak kakav nije imao ni kad su na San Siru igrali sve sami velemajstori fudbala. A svjesni su svi igrači, trener i uprava da još ništa zapravo nisu postigli. Ali jesu postavili čvrste temelje za budući rad i napredak.
Ljudi moji mi smo sinoc bez veznog reda dobili Lazio,Krunic je los na onoj poziciji i on je realno dobar samo za 10-ak min kad treba nekoga udariti,prekinuti igru i tjt. Tonali je odigrao 90 min povrijedjen ali se borio lavovski. Da su sinoc bili Bemaser i Kessie ubjedjen sam da bi dobili lagano Laziale.
Theu trebaju vec sad produziti ugovor,svakako je momak rekao da sto se njega tice mogao bi zavrsiti karijeru u Milanu,a i ovi sto su govorili za Hakana da ne vrijedi,vrijedi itekako i nek mu daju 5 mil platu i mirna Bosna.
Sad par dana odmora od svega pa onda vidjeti ko ce sve biti spreman za Benevento. Theo ce biti tu za tekmu sa Juventusom
Theu trebaju vec sad produziti ugovor,svakako je momak rekao da sto se njega tice mogao bi zavrsiti karijeru u Milanu,a i ovi sto su govorili za Hakana da ne vrijedi,vrijedi itekako i nek mu daju 5 mil platu i mirna Bosna.
Sad par dana odmora od svega pa onda vidjeti ko ce sve biti spreman za Benevento. Theo ce biti tu za tekmu sa Juventusom
- Romagnoli13
- Kontakt:
Broj osvojenih bodova u Serie A za ovu kalendarsku godinu (35 utakmica)
MILAN 79
INTER 73
ATALANTA 69
JUVENTUS 68
Najviše kreiranih šansi u ligama PETICE, u ovoj polusezoni
Hakan (53)
MILAN 79
INTER 73
ATALANTA 69
JUVENTUS 68
Najviše kreiranih šansi u ligama PETICE, u ovoj polusezoni
Hakan (53)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.