Navijacki izvjestaji (PL BIH)

90minut
Kontakt:

Re: Navijacki izvjestaji (PL BIH)

Post Postao/la 90minut » 24 dec 2020, 14:59

OdmutNicaze1988 je napisao/la:
24 dec 2020, 14:59

Kad se na ulici u navijačkom fazonu budu navijači u bih ovako saketali "E tek tad se može govoriti ovi na ulici ovakvi, ovi na tribini ovakvi, ovi su ludji i jaci.
Ma ovo je prvi put da se desilo nesto slicno.

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 24 dec 2020, 15:03

90minut je napisao/la:

Kad se na ulici u navijačkom fazonu budu navijači u bih ovako saketali "E tek tad se može govoriti ovi na ulici ovakvi, ovi na tribini ovakvi, ovi su ludji i jaci.
Ima druze toga puno realno, samo je ovo klip po prvi put potpuno čist i pravo mjerilo njihovih fajtova.
A i BBB i Torca se na sličan način fajtaju.
Realno nasa scena je bolja jer imamo vise tih "navijačkih grupa" ali smo jako siromašni u smislu navijača.
Izuzmes par manjih dešavanja u zadnjih 25 godina,faht manijaka u švedskoj i jos par stvari, jako je ovo sve siromašno kod nas.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 dec 2020, 15:09

24 dec 2020, 15:03
90minut je napisao/la:

Ima druze toga puno realno, samo je ovo klip po prvi put potpuno čist i pravo mjerilo njihovih fajtova.
Realno nasa scena je bolja jer imamo vise tih "navijačkih grupa" ali smo jako siromašni u smislu navijača.
Izuzmes par manjih dešavanja u zadnjih 25 godina,faht manijaka u švedskoj i jos par stvari, jako je ovo sve siromašno kod nas.
Ne znaš..

Ja kad bi ti napisao da je bilo 50+ protiv 50+ jedne prilike na vilsu manijaci i horde da su prvi izvadili sablju cini mi se i mahali istom..
O bezbroj ovih situacija 10 na 10 - 20 na 20 milijarda nego jednostavno ne znaš živiš u gradu gdje ste jedina grupa zato i imaš takvo razmišljanje.

Samo ja ti kazem dovoljno im je pogledati 100 klipova zadnjih godina Delije hodaju prema njihovoj mahali i svi u ruci imaju oružje ovi drugi ista stvar pa koliko se samo puta pucalo s smrtnim ishodima..

Kažem ti ovo je prvi put da se desilo nesto slicno bez oružja.

Još kad bi pomenuo Široki preko sat vremena kamenjanja ganjanje domacina po cijelom prostoru oko stadiona ranjeni ljudi pa ispomoc s kornjacama kad je upala u grad..
Pa te scene nije imala niti jedna grupa na balkanu.

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 24 dec 2020, 15:17

90minut je napisao/la:
24 dec 2020, 15:09
90minut je napisao/la:

Ne znaš..

Ja kad bi ti napisao da je bilo 50+ protiv 50+ jedne prilike na vilsu manijaci i horde da su prvi izvadili sablju cini mi se i mahali istom..
O bezbroj ovih situacija 10 na 10 - 20 na 20 milijarda nego jednostavno ne znaš živiš u gradu gdje ste jedina grupa zato i imaš takvo razmišljanje.

Samo ja ti kazem dovoljno im je pogledati 100 klipova zadnjih godina Delije hodaju prema njihovoj mahali i svi u ruci imaju oružje ovi drugi ista stvar pa koliko se samo puta pucalo s smrtnih ishodima..

Nisi me skonto. Ne sporim ja da u Sarajevu il Mostaru nema problema oko navijackog nadmetanja, ciji je grad, ko je gkavni6 i tak to.
Kažeš da grobari i delije hodaju s oružjem. Slažem se i tu al isto tako imaju bruka tuča kao sto je ova a isto tako i bojsi s torcom.
A kad pričamo o oružju i hodanju, toga je bilo i u Sarajevu uveliko. I manijaci i horde su imali i imaju ekipe takvog ranga, kriminal, dilanje, oruzje, itd stvari. Manjim rangom nego u BG al jebg puno manji grad realno.
Tako da se donekle slažemo ali i ne jer oružja ima svugdje na tribinama u ovom trenutku. Takvo je vrijeme došlo da im ljudi koji vode tribinu tim se bave il ljudi koji su na tribini ti se bave. Nebitno uglavnom oruzja je bilo i bit će al hocu da kažem da je u zadnjih par godina utihnula scena u BiH. Prije je svako kolo bar jedna frka se dešavala.
A sto se tice širokog i vi pravite od toga frku koja nije u Europi zabilježena u zadnjih 100 godina. Realno. Zao mi je sto je Vedran poginuo al bilo je i sličnih scena i gorih i blaži.
Robija u Bugojnu 2001.
Manijaci u zenici kad je aner umro.
Lešinari u zenici s majicana Karadžića.
Manijaci protiv torce
Lešinari na manijake
Lešinari na manijake na stadionu
Lešinari na horde davno
Lešinari na horde u Hercegovini
Ultrasi sa robijm u vitezu
Pa x puta manijaci i horde

I jos x stvari ne mogu se sjetiti iskreno al da naglasim ove frke nisu sve kao u širokom to sto je bilo. Neke su slabije, neke iste, neke gore na neki način sve je to navijački.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 dec 2020, 15:27

24 dec 2020, 15:17
90minut je napisao/la:

Ne znaš..

Samo ja ti kazem dovoljno im je pogledati 100 klipova zadnjih godina Delije hodaju prema njihovoj mahali i svi u ruci imaju oružje ovi drugi ista stvar pa koliko se samo puta pucalo s smrtnih ishodima..

Nisi me skonto. Ne sporim ja da u Sarajevu il Mostaru nema problema oko navijackog nadmetanja, ciji je grad, ko je gkavni6 i tak to.
Kažeš da grobari i delije hodaju s oružjem. Slažem se i tu al isto tako imaju bruka tuča kao sto je ova a isto tako i bojsi s torcom.
A kad pričamo o oružju i hodanju, toga je bilo i u Sarajevu uveliko. I manijaci i horde su imali i imaju ekipe takvog ranga, kriminal, dilanje, oruzje, itd stvari. Manjim rangom nego u BG al jebg puno manji grad realno.
Tako da se donekle slažemo ali i ne jer oružja ima svugdje na tribinama u ovom trenutku. Takvo je vrijeme došlo da im ljudi koji vode tribinu tim se bave il ljudi koji su na tribini ti se bave. Nebitno uglavnom oruzja je bilo i bit će al hocu da kažem da je u zadnjih par godina utihnula scena u BiH. Prije je svako kolo bar jedna frka se dešavala.
Vidi kako si ti napisao ispod klipa covjek bi rekao da se ovo dešava kod njih stalno, što je totalna suprotnost.

Cak nemam problem ici do te mjere i reci da je ovo prvi put ikad da se desilo nešto slicno kod njih, a i desilo se jer je na dan derbija jer se zna da neces moci uci na tribinu s onim što poneseš.

Zato ti i kazem da se dešavalo kod nas bruku puta isto na dan derbija doduše nije u ovoj brojci.

Uglavnom kamera odlicno uhvatila cijeli događaj.

baš me zanima gdje su se tacno susreli koliko je udaljeno od stadiona koliko je bilo sati..

Manijake je u Zenici policija udarala to nije nikakav belaj bio završilo se sve brzo s tim da su prekoracili mjeru na Aneru rahmetli.

Pricamo bolan o desetak ranjenih momak izašao iz bolnice u Mostaru nakon 2 mjeseca jedva mu život spasili.
Zadnja izmjena: 90minut, dana/u 24 dec 2020, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 24 dec 2020, 15:28

let3 je napisao/la:
23 dec 2020, 23:20
feniksptica je napisao/la:
23 dec 2020, 23:16

HZ su daleko najjace u BiH trenutno, ne znam u cemu je problem to priznati. Kao i to da su prije 10ak godina Man bili jaci organizovaniji. Nema realnosti ni grama
Tako je druže Feniks, pusti ove nerealne ljubomorne navijace.

Posebno je brojka kod hordi impresivna, kada se za derbi skupi njih cak hiljadu između dva ulaza na sjeveru :thumbup:
Derbi nije jedina utakmica. Mada za vas godinama jeste jedina. Oko nje vam se sezona okrece.

Grey5
Kontakt:

Post Postao/la Grey5 » 24 dec 2020, 15:36

90minut je napisao/la:
90minut je napisao/la:

Ne znaš..

Samo ja ti kazem dovoljno im je pogledati 100 klipova zadnjih godina Delije hodaju prema njihovoj mahali i svi u ruci imaju oružje ovi drugi ista stvar pa koliko se samo puta pucalo s smrtnim ishodima..

Još kad bi pomenuo Široki preko sat vremena kamenjanja ganjanje domacina po cijelom prostoru oko stadiona ranjeni ljudi pa ispomoc s kornjacama kad je upala u grad..
Pa te scene nije imala niti jedna grupa na balkanu.
Nije na wilsu bilo 50 na 50 i nije bilo sablje, I.T je mahao necim al je pao odmah na pocetku.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 dec 2020, 15:46

Necim je mahao..

Zao sam i napisao cini mi se.

Ne konta covjek kako je živjeti u gradu i da si uvijek bara-bara kako je obuci obilježje grupe i paziti gdje hodaš jer otprilike znaš gdje bi ti mogli skociti na leđa.

Šta je lešinari na horde davno, Jablanica bus na jedno auto? :lol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 dec 2020, 15:59

nitkovi je napisao/la:
24 dec 2020, 14:09
Horda na proslavu titule u Gabelu ode 90, skupa s drezdenovcima. Onda se covjek vrati par stranica na ovoj temi i procita nekakve usporedbe pa razmisli..
Proslava je bila kolo prije da si živ i zdrav.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 24 dec 2020, 16:08

Nebitno 90 min koliko je ljudi povrijeđeno bitan je ishod i način. Ja u širokom na klipovima nisam vidio ni 10 navijača širokog. Ispravi me ako griješim. To je bio revolt gradjana na vase ponašanje, al nebitno.
Mislim da griješiš oko BG. Imam dosta prijatelja tamo s različitih tribina i vjeruj da puno puno toga ima vise nego sto se pokazuje javno. Sam si rekao da je slično i u Sarajevu da nema medijske pažnje ali druze porediti hz tm sa delijama i grobarima je smiješno.Ljudi u BG imaju vece skupine i vise muda za tuce pred murijom,doduse bude tu palica i flasa ali mane oruzja tu realno.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 dec 2020, 16:21

Kakvi ba crni klipovi ponovicu ti opet ako nisi fino procitao cijeli događaj je trajao preko sat vremena sad stavi to u perspektivu i razmisli.

'ebo Delije i Grobare na kraju krajeva kažem ti opet ovdje nije bilo oruzja jer je na dan derbija bilo kad su normalne okolnosti nose sve i jedni i drugi.

Ima klip gdje se Delije krecu prema nekoj ulici gdje ih ovi cekaju i niti jedan momak u skupini od 50 ljudi ne hoda da nešto nema u ruci.

Zato ti pišem ovo što si gledao se desilo prvi put i pitanje je kad ce opet.

A da se razumijemo grobari na klipu pokazali koliko su smiješni.

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 24 dec 2020, 16:25

Kod vas derbi nikad nije završio ovako, pogotovo na Grbavici jer ambijent je puno bolji i može doći do ovoga na sličan način. Zato mi je i glupo da pričamo o nekim stvarima. Ne sporim ja kvalitet ni HZ ni TM al po meni lično vasi derbiji su bili puno bolji prije 15 godina i na dole. Ovo sad je sve nesto a nista.
Da ne bude zabune ne svrstavam ja na Srpsku tribinu al ljudi imaju više muda u današnjem svijetu navijača.
Klinci im sazrijevaju u puno boljem navijačkom nafuru nego u BiH.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 24 dec 2020, 16:27

24 dec 2020, 16:08
Nebitno 90 min koliko je ljudi povrijeđeno bitan je ishod i način. Ja u širokom na klipovima nisam vidio ni 10 navijača širokog. Ispravi me ako griješim. To je bio revolt gradjana na vase ponašanje, al nebitno.
Mislim da griješiš oko BG. Imam dosta prijatelja tamo s različitih tribina i vjeruj da puno puno toga ima vise nego sto se pokazuje javno. Sam si rekao da je slično i u Sarajevu da nema medijske pažnje ali druze porediti hz tm sa delijama i grobarima je smiješno.Ljudi u BG imaju vece skupine i vise muda za tuce pred murijom,doduse bude tu palica i flasa ali mane oruzja tu realno.
Dok smo cekali da udjemo na stadion oni su nas konstantno gadzali sakrivajuci se iza policije. Vise puta smo ih rastjerali a oni su se vracali. Pri tom je nastradala i policija. Umjesto da udjemo na stadion ili da nas vrate kucama stajali smo ispred stadiona izlozeni kamenjanju. I za tebe je to revolt zbog naseg ponasanja. Nismo ni mi cvjecke ali nemoj ni njih nazivati obicnim gradjanima kojima je zasmetalo nase ponasanje.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 dec 2020, 16:31

Da to je druga tema beogradski derbi je najbolji na svijetu i preko toga nema ni potrebe napisati nešto niti sam se ja poredio u tom aspektu.

Ja sam se poredio što se tice belaja samo na mnogo manjem nivou..

GLAVNA STVAR ZBOG KOJE PIŠEMO SAD JEDAN DRUGOM JE ONO ŠTO SI POSTAVIO.

Postavio si video s ulice gdje su goloruki i jedni i drugi i jedini razlog kazem ti zbog cega se to desilo je upravo taj što je bilo na dan derbija.

Kad je bilo koji drugi dan u sedmici i kad se osjeti belaj u zraku zbog brisanja grafita i slicno tad i jedni i drugi dolaze drugom u " goste " s masu oružja.

I to je sve što ti govorim.

Naravno da je BG derbi jaci naravno da su obje grupe jace od onih u Sarajevu niko i ne piše da nisu.

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 24 dec 2020, 16:35

Tatamata1946 je napisao/la:
24 dec 2020, 16:27
24 dec 2020, 16:08
Dok smo cekali da udjemo na stadion oni su nas konstantno gadzali sakrivajuci se iza policije. Vise puta smo ih rastjerali a oni su se vracali. Pri tom je nastradala i policija. Umjesto da udjemo na stadion ili da nas vrate kucama stajali smo ispred stadiona izlozeni kamenjanju. I za tebe je to revolt zbog naseg ponasanja. Nismo ni mi cvjecke ali nemoj ni njih nazivati obicnim gradjanima kojima je zasmetalo nase ponasanje.
Druze nisi skonto. Hajmo se vratiti na početak vašeg ulaska u široki Brijeg relano i prije puta sta vam je bio cilj i plan taj dan. Druže ne slažem se sa cjelokupnom situacijom jer vam je murija uradila isto sto i nama na ciglanama sto ste imali dogovor sa patrolnim autom da nam drugo civilno rastavi kolonu a tako isto njigova murija je pustila njih radi cijelokupne situacije taj dan na početku vaseg ulaska u grad.
Budi iskren i reći ko je počeo sukob u širokom.
To sto ste poslije bili glineni golubovi ispred stadiona to nije ok bilo i x drugih stvari a ponajviše ubistvo pokojnog Vedrana.
Zadnja izmjena: OdmutNicaze1988, dana/u 24 dec 2020, 16:39, ukupno mijenjano 1 put.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 24 dec 2020, 16:37

90minut je napisao/la:
24 dec 2020, 16:31
Da to je druga tema beogradski derbi je najbolji na svijetu i preko toga nema ni potrebe napisati nešto niti sam se ja poredio u tom aspektu.

Ja sam se poredio što se tice belaja samo na mnogo manjem nivou..

GLAVNA STVAR ZBOG KOJE PIŠEMO SAD JEDAN DRUGOM JE ONO ŠTO SI POSTAVIO.

Postavio si video s ulice gdje su goloruki i jedni i drugi i jedini razlog kazem ti zbog cega se to desilo je upravo taj što je bilo na dan derbija.

Kad je bilo koji drugi dan u sedmici i kad se osjeti belaj u zraku zbog brisanja grafita i slicno tad i jedni i drugi dolaze drugom u " goste " s masu oružja.

I to je sve što ti govorim.

Naravno da je BG derbi jaci naravno da su obje grupe jace od onih u Sarajevu niko i ne piše da nisu.
Slažem se ja i sa tvojim izlaganjem no sikiriki. Nismo se bas razumjeli al u sustini imamo sličan stav oko ovoga u bih ali i u Srbiji.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 dec 2020, 16:37

24 dec 2020, 16:25

Kod vas derbi nikad nije završio ovako, pogotovo na Grbavici jer ambijent je puno bolji i može doći do ovoga na sličan način. Zato mi je i glupo da pričamo o nekim stvarima. Ne sporim ja kvalitet ni HZ ni TM al po meni lično vasi derbiji su bili puno bolji prije 15 godina i na dole. Ovo sad je sve nesto a nista.
Da ne bude zabune ne svrstavam ja na Srpsku tribinu al ljudi imaju više muda u današnjem svijetu navijača.
Kakvo ba sazrijevanje i nafur :crazy: nejebica i nedostatak žena, pa po stadionima istresaju hormone testosterona, izigravaju majmune i gađaju se bakljama. I sad treba da neko kaže na to WOW :shock: jesu ludi i otkaceni.

I ko priziva ovakva sranja i na našim stadionima, taj i nije sav svoj.
Derbi bi trebao biti festival fudbala i navijanja, a ne majmuna i belaja.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 24 dec 2020, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 dec 2020, 16:38

Da znaš kakve si gluposti napisao šamarao bi sam sebe, ja cu ti samo napisati jedno sto se tice tog dana imali smo planiranu koreografiju za rođendan grupe taj dan.

Ti protumaci kako hoces.

Pišeš kao ustaški mediji ljudi ti bukvalno u glavu ubacili propagandu koju su pisali.

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 24 dec 2020, 16:44

let3 je napisao/la:
24 dec 2020, 16:37
24 dec 2020, 16:25

Kakvo ba sazrijevanje i nafur :crazy: nedostatak žena i nejebice, pa po stadionima istresaju hormone testosterona, izigravaju majmune i gađaju se bakljama. I sad treba da neko kaže na to WOW :shock: jesu ludi i otkaceni.

I ko priziva ovakva sranja i na našim stadionima, taj i nije sav svoj.
Derbi bi trebao biti festival fudbala i navijanja, a ne majmuna i belaja.
Slažem se da derbi treba biti festival fudbala taj dan. Ja sam protiv nasilja. Al ovdje se tema otvorila da ste vi ba ulici jaki i iz toga je tema otisla u vase sukobe u gradu ko je jaci i ko je bolji.
Ako se furate na to onda budite ovakvi. Sta fali ovim klincima iz Srbije. Jel to ponizno biti onakav navijač. Svako bira kakav će biti. Il na istoku s kospicama il na jugu il sjeveru s braćom. E sad zavisi kakav nafur uhvatiš i društvo od malih nogu.
Ja ne prizivam stanje ovakvo na stadionima ja govorim samo činjenice o prepucavanjima.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

Heisenberg1987
Kontakt:

Post Postao/la Heisenberg1987 » 24 dec 2020, 16:45

dejavu je napisao/la:
24 dec 2020, 03:21
Ne znam kako vam se da pisati o drugim grupama ovdje :)
Bio je rezime bh grupa na ovoj temi par puta ali popucali linkovi slika. To je jedino objektivno relevantno poredjenje sto se tice tribine i broja?

Manijaci prethodna sezona, pa izvolite

1.Kolo
Borac (D)
slika

2.Kolo
Mladost (G)
slika

3.kolo
Zrinjski (D)
slika

4.kolo
Celik (G)
slika

5. kolo
Sloboda (D)slika

6.kolo
Siroki (G)
slika

7.kolo
Derbi (D)
slika
slika

8.kolo
Velez (G)
slika

Derventa Kup BiH
slika
slika

9. Kolo
Radnik (D)
slika

10. Kolo
Zvijezda (D)
slika

11. Kolo
Tuzla City (G)
slika

12.kolo
Borac (G)
slika

13. Kolo
Mladost (D)
slika

14.kolo
Zrinjski (G)
slika

15.kolo
Sloboda (G)
slika

17.kolo
Siroki (D)
slika

18.kolo
FK Sarajevo (G)
slika
slika

19.kolo
Velež (D)
slika
slika

20.kolo
Radnik (G)
slika

21.kolo
Ugljevik (G)
slika

KUP Borac BL (G)
slika

22.kolo
Tuzla City (D)
slika
Na skoro svakom gostovanju nas je bilo vise
Now say my name.
"Heisenberg"
You're Goddamn right

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, riki46, Rule_hz i 19 gostiju.