Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Unknown2
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Unknown2 » 24 dec 2020, 19:11

Plati 200 € i ti mozes na kamp. tamo igraci iz 7-8 njemacki lige dolaze ali sve to je u redu. nek samo nije iz Sarajeva.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 dec 2020, 19:12

Ovako je to i kad je Grad Sa u pitanju
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 24 dec 2020, 19:19

feniksptica je napisao/la:
24 dec 2020, 19:05
Wandelanoite je napisao/la:
24 dec 2020, 19:02
feniksptica je napisao/la:
24 dec 2020, 18:46
Ne shvataju ovdje ljudi da ce bit jos malo igraca iz dijaspore dok je oceva koji su ovdje odrasli i natjeru djecu da igraju za BiH. Sad odraste generacija nasih sto su tamo rodjeni i dobiju svoju djecu to je to. Gotovo.
Trenutno je iseljavanje iz BiH u Evropu vece nego u rarno doba, tako da ce sve vise igraca dolaziti iz dijaspore.

Sakupljanje te djece po kampovima vec od pionira povecava sanse da igraju za BiH u seniorskom uzrastu, tesko je to shvatiti vama Sarajlijama visa matematika je to za vas ubise vas smog i magla i oslabljuju vas ionako nizak mozdani kapacitet.
Nisam iz Sarajeva. Propade ti ovako lijepo okicen text
Ne konta Levat da su se Pape Sušic i Hadzibegic pratili i iz dalekog Brckog u vremenu Juge, isto tako ne kontaju to ni ova danasnja balavurdija, zvani navijaci FKS za koje je Rahmanovic vece ime od gore navedenih.

Btw Husref Musemic je pravio tkzv kampove po Americi gdje ne mozes naci jednog bosanca osim Medunjanina da igra profesionalni fudbal.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 dec 2020, 19:21

Pravio jer je imao licnu korist. Tu su se navijaci pobunili i nije mogao uvaliti svog igraca u klub. Ko ce se za repku pobunuti. DA mozda nece horde pa da ih se optuzi da hoce da guraju svoje igrace. Previse je sve to kompleksno, previse raja misli da je svako tu iz koristi. Ne vidi se izlaz nadaleko iz ovoga.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 24 dec 2020, 19:22

Zukanovic je napisao/la:
24 dec 2020, 19:11
Plati 200 € i ti mozes na kamp. tamo igraci iz 7-8 njemacki lige dolaze ali sve to je u redu. nek samo nije iz Sarajeva.
Kampove trebaju praviti ljudi poput Alena Terzica, a ne dirigovane Sarajlije koje unistavaju drzavu i prodaju se za 50KM.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 24 dec 2020, 19:25

Ubise te predrasude..

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 24 dec 2020, 19:30

Ubi vas bolna istina. Pilav i Begic su unistili ovaj savez i opljackali ga na svaki moguci nacin.
MES QUE UN CLUB!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 24 dec 2020, 19:33

Za navijače sarajevskuh klubova svaki je selektor dobar, ako obeća da će pozvat nekog Tatara i Rahmanovića.
Nihovu je podršku lako dobit.

Arnauty
Kontakt:

Post Postao/la Arnauty » 24 dec 2020, 19:34

A što se pravi ta seljačka podjela Premijer liga BiH vs ostatak svijeta?

Je li stvarno to najveći problem našeg fudbala?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 dec 2020, 19:36

Samo neznalice prave kampove, neznalice poput Wande.
U 21. vijeku se igrači mogu pratiti i tačno znaš šta je kvalitet, a šta nije.
Tbog tih kampova i imamo svakakav trash u mladim repkama što ne bi mogli igrati ni za repku bezirka iz kojeg dolaze.

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 24 dec 2020, 19:48

Brate mili kakvi kampovi, o čemu vi hahaha, Tatara i Rahmanovića treba zvati i igrači iz premijer lige TREBAJU igrati za reprezentaciju.. ne znam što toliko pljujete po SVOME.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 24 dec 2020, 19:48

Sine dragi uhvati se rudarstva previse je ovo za tebe, tzv. selektivne kampove prije u15 prave sve zemlje svijeta pocev od Srba i Hrvata do najvecih svjetskih selekcija. Pored kampova se prave i turniri regija gdje se najbolja djeca izdvajaju u selektivni kamp od 50 do 100 igraca od cega se pravi u15 selekcija pa dalje.

Djecu prije 15 godine ne mozes pratiti jer ne postoji skauting mreza ni aplikacija koja to ima, o cemu ti nemas pojma niti si kad cuo, nego moras imati ljude na terenu koji ce ih skautirati i selektirati.
MES QUE UN CLUB!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 24 dec 2020, 20:07

TRANSFER BOMBA Zvijezda FK Sarajevo seli u Manchester City!

Mladi golman Vladan Kovačević, inače član akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, nalazi se na spisku želja Manchester Citya.

Osamnaestogodišnji čuvar mreže je odličnim partijama na turniru u Zagrebu skrenuo pažnju skauta "građana" koji je u društvu brata Aleksandra Kolarova posmatrao utakmice u hrvatskoj prijestonici.

Nikola Kolarov, brat zamjenik kapitena reprezentacije Srbije, potvrdio je da je ovogodišnji polufinalista Lige šampiona zainteresovan za mladog Banjalučanina.

"Kovačević je zapao za oko trenerima omladinskog pogona, a i ja sam se lično uvjerio da je riječ o velikom talentu. Vjerujem da ima velike šanse da u skorijoj budućnosti preseli u Englesku", rekao je Kolarov, a prenio "Sportski žurnal".

Banjalučki golman, koji je visok 192 centimetra oduševljen je činjenicom da se našao u notesu skauta Citya.

"Radostan sam, mojoj sreći nema kraja. U akademiji u Sarajevu sam imao sve uslove za razvoj i napredak, a interesovanje 'građana' je nagrada za dosadašnji uloženi trud. Znam da pored svega moram da nastavim profesionalno raditi i ponašati se kako bi ostvario veliku golmansku karijeru", izjavio je mladi Kovačević, koji bi već na jesen trebalo da otputuje u kamp kluba sa "Etihada".

iz 2016 godine :kafa:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 dec 2020, 20:14

24 dec 2020, 19:48
Sine dragi uhvati se rudarstva previse je ovo za tebe, tzv. selektivne kampove prije u15 prave sve zemlje svijeta pocev od Srba i Hrvata do najvecih svjetskih selekcija. Pored kampova se prave i turniri regija gdje se najbolja djeca izdvajaju u selektivni kamp od 50 do 100 igraca od cega se pravi u15 selekcija pa dalje.

Djecu prije 15 godine ne mozes pratiti jer ne postoji skauting mreza ni aplikacija koja to ima, o cemu ti nemas pojma niti si kad cuo, nego moras imati ljude na terenu koji ce ih skautirati i selektirati.
Veze ti nemaš kako sistem funkcioniše. Niti naš niti bilo koji drugi.

Tačno je, da se prvo sastavljaju mlade selekcije regija (svaki kanton i područni savez). Od toga se sastavlja repka mlađih pionira (govorimo kako je kod nas) u susjednim zemljama je to još ranije.
To je nešto što se zove okosnica na koju se dodaju i oduzimaju igrači.
Ne postoji nijedan normalan sistem na Svijetu gdje su velika odstupanja na spiskovima.

Nama iz inostranstva dolaze djeca starijih pionira (par igrača od 15 godina) i stariji.

Edit: evo, pošto si pametan i pratiš fudbal.
Repka kojeg godišta kasni u BiH sa formiranjem.
Kad odgovoriš na pitanje, idemo dalje sa sljedećim pitanjem.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 dec 2020, 20:40

Ti antitalenti iz bezirkslige su to jer su domaci strucnjaci zeljni para. Da nisu k.urve ti selektori, ti iz bezirkslige mladu repku nebi nikad vidjeli.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 dec 2020, 20:42

Je l ono Dzeko isarajva..tjera ga sto dalje..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 24 dec 2020, 20:51

Kad neko procita dva clanka i pravi se pametan. :crazy:

Za tvoju info. kao skaut sam radio sa Erbezom kada smo u Medjugorju pravili kamp za generaciju Amera Gojaka i ne mozes mi ti pricati o sistemima oml. selekcija kada sam iste pratio vise nego bilo ko ovdje i bilo ko u BiH.

Jos si ti zelen za te stvari i nemoj da se sramotis kao u prethodnom postu kada si rekao da je 21. stoljece i da nema potrebe za kampovima jer se igraci mogu pratiti. Kampove prave svi, cak i skole za djecu gdje im instruktori predaju u ucionici o fudbalu.

Ostali su poceli praktikovati u14 selekciju sto mi nemamo, ali nije to uopste bitna selekcija vaznije je napraviti dobre selektivne kampove do u15 gdje ce se iskristalisati najboljih 30 igraca odredjene generacije koji ce kroz prijateljske utakmice se pripremiti za u17 gdje pocinju da se takmice.
MES QUE UN CLUB!

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 24 dec 2020, 20:54

"Bez podjele!" Reče Izet Nanić, nismo ga poslusali.
A mi se dijelimo na dijasporase, Sarajlije, dosle, Istocnjake, s bradom, bez brade...

Samo nek igraju najbolji i meni je srce puno.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 dec 2020, 21:36

24 dec 2020, 20:51
Kad neko procita dva clanka i pravi se pametan. :crazy:

Za tvoju info. kao skaut sam radio sa Erbezom kada smo u Medjugorju pravili kamp za generaciju Amera Gojaka i ne mozes mi ti pricati o sistemima oml. selekcija kada sam iste pratio vise nego bilo ko ovdje i bilo ko u BiH.

Jos si ti zelen za te stvari i nemoj da se sramotis kao u prethodnom postu kada si rekao da je 21. stoljece i da nema potrebe za kampovima jer se igraci mogu pratiti. Kampove prave svi, cak i skole za djecu gdje im instruktori predaju u ucionici o fudbalu.

Ostali su poceli praktikovati u14 selekciju sto mi nemamo, ali nije to uopste bitna selekcija vaznije je napraviti dobre selektivne kampove do u15 gdje ce se iskristalisati najboljih 30 igraca odredjene generacije koji ce kroz prijateljske utakmice se pripremiti za u17 gdje pocinju da se takmice.
Mnogo se brukaš.
Naravno da imamo u14 selekciju. Samo se kasni ove godine. 2007. godište još nije formirano. 2006. godište je isto zbog toga izvisilo.
2005. godište je igralo utakmice kao u14 selekcija. Eto nek ti Zukanovic potvrdi, on to uređuje za Transfermarkt gdje su godinama bile dvije generacije pionira.
Ali kako ćeš ti znati.
Da te pitamo o igračima 2007. godišta. Garantujem da ih ni 5 ne znaš iz Premijer Lige. Eventualno su čuo za kojeg iz Srebrenika, a da igra za TC ili Slobodu.

Naravno da nema potrebe za kampovima. Tu mislim na one kampove što nam ti prizivaš u prethodnim postovima.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 24 dec 2020, 21:51

Hahahaha po cemu se ja to brukam?
Ja tu djecu ne pratim ima 3,4 godine od generacije 99' gdje je radi javasluka u FK Sarajevo propao jedan od najvecih transfera jednog omladinca u historiji BiH, a koji sam ja zapoceo i bio glavni posrednik u svemu.
S druge strane imena djece nisu bitna da postoji neki mega talenat, meni bi vec sutra javili i trazili poveznicu sa evropskim menadzerima, ali takav ne postoji u BiH.

Kampove i skole prave svi od komsija do evropskih zemalja, mi da smo imali prave kampove koje ce voditi priznata imena danas bi imali minimum Omeragica i Seferovica.
MES QUE UN CLUB!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.