FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 26 dec 2020, 14:18

zagor1987 je napisao/la:
26 dec 2020, 13:47
skoroalen je napisao/la:
26 dec 2020, 13:42
Mene nervira što je raja dvolična. Sad kao mrzimo nekog i nešta, provociramo, svađamo se... A u suštini niko ne misli tako, samo neće/ne smije da kaže otvoreno. Pola ovog pdfa je pisalo na temi Želje ili PL Općenito kad je umro Oda, isti ljudi koji su ga zvali tenkistom. Kad je umro, "veliki čovjek", "ljudina" itd. Sutra kad Ivica Osim umre, glavu dajem da će ga 90% ovog pdfa proglasit velikanom i pisat sve najbolje. Al eto, hajmo ih mrzit dok su živi, pa ćemo odat poštovanje kad umru ili završe karijeru. A i oni bi isto uradili kad bi, ne daj Bože, umro Pape ili bilo ko koga sad vrijeđaju i ismijavaju. Svaka čast onom ko ne mijenja mišljenje tek tako, a takvi su rijetki.
Super ajde onda svaki dan nam pisi o Dzeki ovdje bas nam je drago,uostalom ima nas kojima puca k za repkom i za Dzekom jel treba da pisemo sad o tome o repci i ublehama u istoj? Idi pa pisi na temi repke ili na temi o Dzeki
Gdje sam ga ja spomenuo Allaha ti? Hajd vrati se unazad i vidi malo. Momak napisao SJBu da je gnjavator s tim avatarom, neko poredio Vahidina i Džeku, ja iz zayebancije napisao da je Džeko veći jer je viši par cm. A baš tema puca pričama o Sarajevu, juče o Delili pola dana, o Solankeu kojeg ne možeš dovest ni na sokeru, o Vesni Zmijanac, insajderi valjaju imena k'o na traci...

I ja nikog i ništa ne trollam, skinuo sam i avatar i potpis, stavio našeg igrača... Još malo pa će problem bit stihovi Seje Sexona u potpisu jer on, pobogu, voli Želju.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 26 dec 2020, 14:20

A fakat koji vam je k sa Dzekom na temi FKS? Pa da pisete o Cimirotu shvatio bi, ali ljudi pisete o covjeku koji nema nijednu dodirnu tacku sa klubom.

Kao covjeka i sportistu ga cijenim izrazito, ali sve to padne u vodu kad znas da je gurbet. Ko ga hebe.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 26 dec 2020, 14:22

OsmaDolazi je napisao/la:
26 dec 2020, 14:20
A fakat koji vam je k sa Dzekom na temi FKS? Pa da pisete o Cimirotu shvatio bi, ali ljudi pisete o covjeku koji nema nijednu dodirnu tacku sa klubom.

Kao covjeka i sportistu ga cijenim izrazito, ali sve to padne u vodu kad znas da je gurbet. Ko ga hebe.
Uzmi i vrati par stranica nazad, pa možda i skontaš. Sunce ti poljubim, slomim se, haman da nacrtam na papir i on dođe i opet isto pita.

Ne mogu više matere mi, odo probati smisleno odgovorti na pitanja napapijrija.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 dec 2020, 14:25

SarajevoJeBordo je napisao/la:
25 dec 2020, 22:46
Stroj1946 je napisao/la:
25 dec 2020, 22:35
Jbga došlo vrijeme da papci pametuju šta je čaršija, a da nikad nisu bili dio nje....
Fakat pogani vrijeme dođe....
"Čaršijska politika" o kojoj ja govorim, nije geografski pojam nego mentalno stanje i karakter, stanje šuplje priče, lopovluka, manipulacija i laži kojima su skloni ljudi pomenuti u mom prethodnom postu. Ljudi koji bi mater naguzili za marku.

Čaršija kao geografski pojam, kao najljepši i historijsko-kulturološki najvažniji dio grada, nije zaslužila da se gore pomenuti pojedinci identifikuju sa njom. A tek onda mi kao klub nismo zaslužili da se pojedinci zovu našim legendama. Al tebi je to nedokučivo.
Buduci da pretpostavljam da nisi glup, tako misljenje o "carsijskoj politici" mogu imati samo osobe koje nisu bile na carsiji ni 70-tih ni 80-tih. Ti nikakve veze sa carsijom nemas da bi mogao donijeti kvalifikovano i kompetentno misljenje o carsiji. A onaj vic o pijanici i valjanju nije bio o carsiji ali ga ti pokusavas vezati na silu sa carsijom. Cinjenica je da carsija nikad nije trpila papane, pa takvima itekako smeta predratna carsija i zato pljuju po njoj. Pocevsi od Karadzica koji to nije nikada oprostio.

Nije problem sto je neko papak nego sto agresivno insistira da njegov papanluk postane norma. To prije rata nije prolazilo a sada je primitivizam norma u cijelom gradu jer je dobar dio raje otisao na Zapad nakon rata, pa sada vi vladate. Zato je Energopetrol prodan za saku maraka jer balije prodaju sve a oni su sada velika vecina. Recimo Kindze nije bio rodjeni Sarajlija ali je imao vise Sarajevskog duha nego 80% raje u ta doba. I bio nam je drag kao zjenica oka.

Ovo o cemu ti govoris je rezultat urbicida kojim je puno ljudi sljeglo u Sarajevo. Taj lopovluk, manipulacije, lazi i ono IMT kao i to potenciranje da on sada zivi u Sarajevu su donijeli papci (90% sadasnje populacije). Bilo je rijetkih slucajeva papaka i na carsiji i prije rata ali to su bili zaista rjedji slucajevi a sada je takva VECINA stanovnistva cijelog grada. Rundo i bagra koju spominjes jesu papci i nikakvi predstavnici nicega. Problem je sto je i on skontao da nije losiji od vecine koja sad dolazi u grad pa se i ono nesto kofrci. A internet sve trpi pa je i Rundu "krenulo" a kao sto vidis i od vecine koji se prijave na nas forum u zadnje 3 godine. Cast izuzecima.

Tvoj stav je jako emotivan tako da se nebi iznenadio da ti je neko sa carsije bas traumu navukao. Zao mi je ali grijesis.

Generalno me vase bljuvotine i pisanja ne pogadjaju ali ovakve neistine su previse.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 dec 2020, 14:25

PeakyBlinders je napisao/la:
26 dec 2020, 12:17
Irfan Hadzic
Prema turcima uzasan igrac ali zato i skup, jos pod ugovorom
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 26 dec 2020, 14:27

zagor1987 je napisao/la:
26 dec 2020, 13:50
Sto se Krpica tice tj tog gurbeta mnogi su ovdje rekli sto dalje to smece od kluba
Ja u klin ti u ploču. Kažem da se ti postovi o Krpiću nisu brisali i moderaciji nisu predstavljali problem. Tebi je izgleda džaba crtati kad opet dođeš i pilaš svoje.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 dec 2020, 14:36

Odlična pitanja Napapijri.

1. Najviše mi se svidjelo to što smo jedina neporažena ekipa kako u ligi tako i u Europi i širina koju imamo.
2. Jako sam zahvalan na ovome ali za korak naprijed treba uložiti još više i treba pojačati skauting, mislim da je ostalo znatno unaprijeđeno.
3. Sušić je kvalitetniji igrač ali Tatar je bio mnogo konstantniji a i statistika je neumoljiva tako da glasam za Tatara.
4. Ne bi na ovo odgovarao čisto radi stanja na tabeli i svega pozitivnog.
5. Dupovac mi je najprijatnije iznenađenje. Nije on nikada bio loš igrač ali ko bi rekao da će postati nezamjenjiva karika?
6. Ne znam šta bi ovdje napisao.. možda Jukić, očekivao sam dosta više od njega.
7. Uživao sam u mečevima Zrinjski - Sarajevo i Sarajevo - Borac.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 26 dec 2020, 14:37

Da li bi fkt prihvatili Dzeku u bordo dresj kad bi eto bilo neke sanse da potpise za FKS ? :kafa:

Ako bi imao opciju da birsm izmedju Irfana i Dzeke, ja bih Dzeku sigurno izabrao :kafa:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 26 dec 2020, 14:42

Zip je napisao/la:
26 dec 2020, 14:37
Da li bi fkt prihvatili Dzeku u bordo dresj kad bi eto bilo neke sanse da potpise za FKS ? :kafa:
Otiso bi licno u Rim i pod ruku sa njim i Amrom nazad.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 dec 2020, 14:43

Denchi je napisao/la:
26 dec 2020, 14:25
Irfan Hadzic
Prvi je strijelac ekipe kako god okrenes.

Eh sad ko sta piše dalo bi se diskutovati mi smo procitali ovdje 3-4-5 komentara koje je nas novinar neki izvukao u kojoj ga kritikuju nakon jedne partije i od toga napravio clanak,da Turci citaju nas forum dalo bi se izvuc svasta ,npr da tebe i Iskrenog citaju znamo koga bi doveli(ako me kontas :mrgreen: )...Misljenje ko je supak na kraju,bitne su cinjenice jbg.

I tako za svakog igraca Sarajeva nakon lose utakmice mozemo uci na forum i reci prema misljenju navijaca uzasan igrac.A ako cemo uci nakon dobre utakmice nacicemo komentare kako se radi o najboljem igracu na svijetu itd itd.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 26 dec 2020, 14:51

Napapijri je napisao/la:
26 dec 2020, 14:16
U pravu je @Alfred za nesto ozbiljnije teme. Evo jedan prijedlog, pa ako se nekome svidi, mozemo "analizirati". Hajmo pokusati:
1. Sta vam se najvise svidjelo u ovoj polusezoni?
2. Na kojim poljima ili pozicijama smatrate da trebamo dodatno raditi?
3. Ko vam je najbolji igrac polusezone i zasto?
4. Ko vam je najgori igrac polusezone i zasto?
5. Najvece iznenadjenje (pozitivno)?
6. Najvece iznenadjenje (negativno)?
7. "Savrsen" mec u ovoj polusezoni i zasto?

Ja cu svoju "analizu" nastojati dati u toku dana, naravno ukoliko drugima uopste odgovara.
1) Najviše mi se dopalo ono što je i Vinko isticao poslije svake utakmice, a to je karakter ekipe. I kada nismo bili na nekom nivou, i kada smo gubili, uspijevali smo da dođemo do pozitivnog ishoda. Također mi se dopada što Vinko ništa ne prepušta slučaju, ide se od utakmice do utakmice i igra onaj koji zasluži i koji je u tom momentu najbolji na toj poziciji, bilo da je neka lakša ili teža utakmica.

2) Trenutno samo napad. Uzimam u obzir to da će igrači kao što su Sušić, Fanimo, Pidro... na pripremama vratiti željenu formu što je meni čak bitnije nego neko pojačanje.

3) Bilo je tu igrača koji su varirali i većinom bili na nivou (Tatar, Rahmanović, Pidro, Oremuš, Dupovac, Miličević) ali ću se odlučiti za našeg dragulja Đokanovića za kojeg lično smatram da je imao najbolji kontinuitet u igri od ostalih, vrlo požrtvovan, borben, naravno ima tu još prostora za napredak.

4) Ne bih želio nikoga da izdvajam, pogotovo nakon ovakve polusezone. Možda se očekuje da to bude Handžić, ali i pored promašaja koji su nas koštali bodova, imao je solidan doprinos u vidu asistencija pa i golova. Neću reći da je najgori ali da nas je koštao da imamo više bodova nego trenutno - jeste.

5) Najveće iznenađenje mi je Dupovac. Očekivao sam da u paru igraju Miličević i Šerbečić, međutim Dupovac je uhvatio dobar zalet, upao je u formu iako je bio otpisan od strane navijača. Također bih izdvojio i Hebibovića koji je nakon povrede ovo par utakmica odradio i više nego korektno.

6) Šerbečić nažalost, jer je ispao iz forme. Tu je i Mustedanagić koji još nije uspio da se nametne za veću minutažu.

7) Savršeno poluvrijeme mi je bilo protiv Želje, bilo je zaista lijepo gledati, šteta što nismo postigli gol više i možda riješili derbi u našu korist. Što se tiče utakmice, rekao bih Borac 4:2 na Koševu, sjajna derbi utakmica prije svega a i momci su to odradili odlično i zasluženo slavili visokim rezultatom.
90!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 26 dec 2020, 14:56

Napapijri je napisao/la:
U pravu je @Alfred za nesto ozbiljnije teme. Evo jedan prijedlog, pa ako se nekome svidi, mozemo "analizirati". Hajmo pokusati:

Ja cu svoju "analizu" nastojati dati u toku dana, naravno ukoliko drugima uopste odgovara.
1. Vinkov pristup utakmicama, priprema svake, ulazak u tekmu bez puno kalkulacija, rezultat svega toga se jasno vidi.
2. Špic, konkurentan lijevi bek, rezervni desni bek. Takođe spremit igrače mentalno da ne padaju nakon 45 min igre kao protiv Želje i Veleža. Dosta će se samo riješit kad dođe špic koji iz četiri šanse daje tri gola.
3. Težak izbor. Rahmanović, Tatar, Miličević, Đokanović, Oremuš. Da biram jednog, uzeo bih Rahmanovića, jer nosi ekipu kao malo koji igrač u ekipi (čak i unazad par godina). Majstor, fakin, fajter... Sve u jednom.
4. Haris Handžić. Imao je par dobrih utakmica i ima solidnu statistiku, al u statistici ne piše ono što mi gledamo na TVu, kad promaši tri mrtva zicera. Odmah nakon njega Pidro, pa i Hebibović, iako on nije toliko igrao. Al ove tekme na beku su teški kriminal.
5. Amer Dupovac!! Koliko pljuvačine prema njemu i Vinku od prvih pripremnih, uz nadimke Limeni, Daska il kako sve ne, momak se na kraju pretvorio u Jaap Stama. Odmah nakon njega Oremuš, iako smo svi znali da je prirodno desni bek, mislim da je pokazao 30ak% više od onog što smo očekivali.
6. Pidro. Razumijem da je momak imao gadnu povredu, al njegove partije su sad kriminalne. Vjerujem da je problem više u glavi, nego u nogama.
7. Dvoumim se između rutiniranja Lištice sa 30% snage i tekme u Mostaru, vraćanja u utakmicu par minuta nakon primljenog gola. Mislim da smo tu pokazali najveću mentalnu snagu. Rekao bih i Borac kući, al nam je njihov crveni olakšao posao.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 26 dec 2020, 14:57

Denchi je napisao/la:
Irfan Hadzic
Fali mu jedno slovo u prezimenu pa da bude dobar :rol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 dec 2020, 14:59

@SarajevoJeBordo, krajnje je vrijeme da prestaneš vrijeđati forumaše i konstantno trolati temu sa Husrefom i Džekom. Ti bi Sarajlijama zabranio da budu dio kluba? u životu ništa gluplje nisam pročitao a ne znam zašto imaš kompleks prema ljudima koji su odavde. Smatraj se upozorenim, postoje štrumfovi koji su ovdje pisali bolje stvari.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 26 dec 2020, 15:04

Denchi je napisao/la:
Irfan Hadzic
On ima finu statistiku ove sezone, sad kad je komplet tim los ne moze ni napadač ih sve izvući

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 26 dec 2020, 15:06

Napapijri je napisao/la:

1. Najviše mi se dopada nasa smirenost i pobjednicki mentalitet. Imali smo par situacija gdje smo svi mislili, da cemo pasti ali igraci se nisu slozili. Ta smirenost se je najvise prenijela sa Vinka a o utjece to sto nema navijača pa ti neko ne ebe mater nakon 20 minuta.

2. Vec dobro izvikani napadac. Ne bih naravno imao nista protiv ni da pojacamo stopersku poziciju, pa bekove. Ali to nije nuzno za sad

3. Statisticki Rahmanovic i Tatar. Opcenito mi je najvise pokazao Djokanovic ako jos uzmemo u obzir njegove godine ni jedna krupna greška momka na zahtjevnoj poziciji.

4. Handzic. Dosta bodova nam je odnijeo i lako je mogao skupo kostati cijelu ekipu.

5. Oremus na beku. Strojcina naša.

6. Jukic. Ocekivao sam puno od njega a on za sad tanak.

7. Radnik ne moram govoriti nista :ljepota:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 26 dec 2020, 15:10

@Cartel je jedini pravi pitar ovdje, onaj koji se s nostalgijom sjeća utakmica od prije 3-4 godine. Yebo rutiniranje i 3:0 do poluvremena, bratu je savršena tekma kad ga primiš u 89. pa izađeš iz vjere, ne može te hadždž oprat. :rol: :rol:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 26 dec 2020, 15:13

skoroalen je napisao/la:
26 dec 2020, 15:10
@Cartel je jedini pravi pitar ovdje, onaj koji se s nostalgijom sjeća utakmica od prije 3-4 godine. Yebo rutiniranje i 3:0 do poluvremena, bratu je savršena tekma kad ga primiš u 89. pa izađeš iz vjere, ne može te hadždž oprat. :rol: :rol:
Koliko god da sam godina zivota izgubio na toj tekmi, nista ne moze zamjeniti kad vidim Fanima da izlazi sam pred gol, i zabija za 2:1 :ljepota: :tokralju:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 26 dec 2020, 15:13

skoroalen je napisao/la:
26 dec 2020, 15:10
To je Sarajevo za koje smo se borili!
Yebes ono rutiniranje i silovanje protivnika nista zanimljivo nije. Ovako nama hercika skoro pukla a konkurentima cirevi :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 26 dec 2020, 15:15

MortemHz je napisao/la:
26 dec 2020, 14:59
@SarajevoJeBordo, krajnje je vrijeme da prestaneš vrijeđati forumaše i konstantno trolati temu sa Husrefom i Džekom. Ti bi Sarajlijama zabranio da budu dio kluba? u životu ništa gluplje nisam pročitao a ne znam zašto imaš kompleks prema ljudima koji su odavde. Smatraj se upozorenim, postoje štrumfovi koji su ovdje pisali bolje stvari.
Tako je, Sarajlijama bih zabranio da budu dio kluba, to je moje mišljenje. I jel to za bana? I gdje sam koga uvrijedio u tim postovima?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Evander, kontra, Oerde, Serha, Velaxsa i 44 gosta.