Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 588

miki_92
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la miki_92 » 24 dec 2020, 22:45

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 24 dec 2020, 22:58

Yebe ih se, ljudi vratili prvi dan i na pre-orderu sve sto su ikad ulozili u igru. :rol:

Na kraju ce biti nagodbe van suda a ovi ce u next-gen upgrade uzet jos duplo vise love sljedece godine.
27.10.2020

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 dec 2020, 23:17

Kako planiraju nadograditi AI koji je tragikomičan, i mehanike/fiziku igre? Nek izbace novu igru, lakše je :mrgreen:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 24 dec 2020, 23:21

Rockstar je smeće kao i skoro svaka igra koje izbace. Gta pet je užas, kako po priči, tako i po monotonoj verziji SAovog Los Santosa i okruženja. Generalno, Yakuza igre za sirotinju. Što se tiče RPGa, poljaci ne mogu ni u istu rečenicu sa starim Biowareom. CP podbacio, srali o developmentu još od tamo 2013 koji je zapravo počeo negdje 2016, witcher 3 combat je užasno kancerogen. Gothic 2, Dragon Age Origins i Disco Elysium vrhunci žanra.
Unico amore sei!
❤️🖤

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 24 dec 2020, 23:42

Nije Rockstar smece, samo je nezahvalno porediti ih sa onim sto je CDPR uradio u Cyberpunk, pa u Rdr2 lako je uradit pametan NPC kad imas poljanu na kojoj naleti 10 likova u p'o sata. Drugacije je kad to radis u gradu.

Ni sa GTA 5 nisu nesto posebno uradili naravno, iako je igra iz 2013, ali sve govori kad GTA 4 ima bolju AI i mehaniku, pa u GTA 5 pogodis lika u nogu jednom, odmah pogine :rol:

Policija je isto smijesna.
27.10.2020

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 25 dec 2020, 00:12

AjsKjub je napisao/la:
24 dec 2020, 23:21
Rockstar je smeće kao i skoro svaka igra koje izbace. Gta pet je užas, kako po priči, tako i po monotonoj verziji SAovog Los Santosa i okruženja. Generalno, Yakuza igre za sirotinju. Što se tiče RPGa, poljaci ne mogu ni u istu rečenicu sa starim Biowareom. CP podbacio, srali o developmentu još od tamo 2013 koji je zapravo počeo negdje 2016, witcher 3 combat je užasno kancerogen. Gothic 2, Dragon Age Origins i Disco Elysium vrhunci žanra.
Gothic serijal je nešto najljepše iz žanra, barem meni.
Trojka ih je ukopala, veoma neispeglana igra, čak i danas nakon nabacivanja patcheva ima još nedostataka. Ali svijet je vrh, ogroman, mnoge mogućnosti, oslobađanja gradova od Orca ili kumovanje s njima ili pustinjacima, kovanje oružja, pravljenje napitaka, učenje magija, razvoj lika...
Imaš mapu otvorenu sasvim, kompas i snalazi se gdje trebaš ić. E to je immersion. :D

Piranha Bytes radi na remasteru Gothica, pa ćemo vidjeti na šta će to izaći.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 25 dec 2020, 00:33

Downgrade je u odnosu na RDR1. Animacije za svaku stvar koju radiš, potiskivanje na simulaciju, priču koju su malo previše produžili. 5 poglavlje je onako poprilično usralo igru
Iskreno, Vice City im je i dalje vrhunac, a San Andreas se previše gleda kroz nostalgičarske cvike. Bully je ok, izvukli su maksimalno iz podloge koja je već tad kroz holivud (i ostatak pop. kulture) isprana i koja i onako nije namijenjena za igre. Sve ostalo ne vrijedi igrati duže od 1h. :yawn:

GTA5 je do sad morao imati bar 1 DLC, ali eto, bolje krenuti vodama loše politike EA-a. Gledajući veličinu rockstara, za očekivati je da ili izbacuju savršene AAA produkte ili da bar budu aktivniji. Komunikacija sa fanovim i PR im je takođe poprilično loš.

Enivej, skoro ugrabih ovaj Hades. Super igra, i drago mi je da dobija pažnju koju zaslužuje. :salut:
Unico amore sei!
❤️🖤

amar009
Kontakt:

Post Postao/la amar009 » 26 dec 2020, 07:39

Pozdrav..Mozda nije za ovog foruma ali moze li mi neko reci gdje je najjeftinije kupiti ps4 sa fifom 21..LP..

Specter
Kontakt:

Post Postao/la Specter » 26 dec 2020, 10:25

amar009 je napisao/la:
26 dec 2020, 07:39
Pozdrav..Mozda nije za ovog foruma ali moze li mi neko reci gdje je najjeftinije kupiti ps4 sa fifom 21..LP..
Prosle godine je bilo u santi domenci, barem je meni tu najpovoljnije bilo + sto kad kupujes karticom ne moras dodatno placati, bilo je 600km sve (ps4, fifa 20, controller), pa eto vidi kakva je sad cijena.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 dec 2020, 10:31

RDR 2 je remek djelo. Barem do 6 poglavlja, nakon toga ide silaznom putanjom a svi znamo zašto. Arthur Morgan je najbolje napisan lik ikad u video igrama.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 26 dec 2020, 15:50

amar009 je napisao/la:
26 dec 2020, 07:39
Ps4 na piku
Fifu na ps store
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 27 dec 2020, 03:03

slika

Već kad ćemo o najboljim bideo džejms likovima. :salut:
Unico amore sei!
❤️🖤

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 27 dec 2020, 11:25

Ljudi,jel uspio kad ko naći neku igricu borilackih sportova za pc?
Boks ,ufc,k1 ,bilo sta?
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 27 dec 2020, 11:29

AjsKjub je napisao/la:
27 dec 2020, 03:03
slika

Već kad ćemo o najboljim bideo džejms likovima. :salut:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 dec 2020, 15:17

Svaka čast Epic games-u :clap:

Smećari sa steam-a, samo pare.

Nekad davno sam čitao nešto vezano za digitalne verzije, kao ne posjeduješ ih, već samo koristiš, i ove platforme imaju pravo u nekom tamo vremenskom periodu povući tu igru, ima li istine u ovoj priči? Nisam ulazio u detalje.

Lijepi disk, ali i tu fora da staviš disk i onda skida dodatnih gb-a. Vratite nam eru Secret of mana.

Trebaće mi Nintendo. Iako je u nas sve skuplje, ipak je došlo vrijeme da imamo opciju da kupimo konzole. Kad se sjetim vremena kada je Nintendo bio misaona imenica kod nas, diskete u Njemačkoj preko familije uzimao.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 27 dec 2020, 16:55

Neutral je napisao/la:
27 dec 2020, 15:17

Nekad davno sam čitao nešto vezano za digitalne verzije, kao ne posjeduješ ih, već samo koristiš, i ove platforme imaju pravo u nekom tamo vremenskom periodu povući tu igru, ima li istine u ovoj priči? Nisam ulazio u detalje.

Lijepi disk, ali i tu fora da staviš disk i onda skida dodatnih gb-a. Vratite nam eru Secret of mana.

Trebaće mi Nintendo. Iako je u nas sve skuplje, ipak je došlo vrijeme da imamo opciju da kupimo konzole. Kad se sjetim vremena kada je Nintendo bio misaona imenica kod nas, diskete u Njemačkoj preko familije uzimao.
Koliko je samo Valve uzeo ove godine na dota 2 battle passu :urnebes: a international se nije ni igra zbog covida, i iduce ce opet uzet, a dota nikad gora. Boli njih **** za gaming community samo pare mlate.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 dec 2020, 17:02

Ne znam koja budala uzima sa Steama kad na CD Keys imas i do 30, 50 pa i 70 % jeftinije. Ukucas kod i uzmes je na Steamu lol. Ne znam da sam 3 igre na Steamu kupio.
27.10.2020

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 dec 2020, 17:03

Tritolone je napisao/la:
27 dec 2020, 16:55
Neutral je napisao/la:
27 dec 2020, 15:17

Koliko je samo Valve uzeo ove godine na dota 2 battle passu :urnebes: a international se nije ni igra zbog covida, i iduce ce opet uzet, a dota nikad gora. Boli njih **** za gaming community samo pare mlate.
25% battle pasa ide za TI prize pool koji sad iznosi 40 miliona, pa uradi matematiku :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 dec 2020, 17:47

Ma Valve smećari. Kad se sjetim Artifact-a, srećom dobio sam ga na poklon, sam sebi ne bi halalio tu kupnju.

Svi igrali normalno, samo Ti nije održan.

Bio je sada na doti veliki patch, novi heroj (samo jedan, mislim prethodne dvije godine na Ti po dva nova heroja), što pokazuje da je igra postala trash. Dovoljno je pogledati samo broj igrača na mjesečnoj bazi. Ta igra svakako nema budućnost.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Google [Bot] i 5 gostiju.