FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Feridaga
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Feridaga » 27 dec 2020, 01:15

SarajevoJeBordo je napisao/la:
27 dec 2020, 01:01
Feridaga je napisao/la:
27 dec 2020, 00:52
Kakvo nepoštivanje igraca kojem su ljubili glavic poslije Veleza Radnika Slobode itd.Gledam danas onu reportazu put šampiona kada je dupla kruna bila i Emira Halilovica kaako je lik skroman i kulturan s izjavama a mnogi su ga razapeli ispljuvali a ljevog beka odradio perfektno silom prilika,bio odlican kada je najvise trebalo a tek sta je.pitarluk sa istoka otjerao i sjebao finih igrača vecinom te zvalje se i danas srecu poneku utakmicu domaću ali su u misijim.rupama dok.neki više i ne.dolaze i bolje je.
Stare zasluge su najteži teg oko vrata kada je u pitanju razvijanje svijesti i kritičkog razmišljanja nas navijača. Shvatite jednom da je ovo 21. vijek, da je ovo profesionalni sport i da traješ onoliko koliko možeš da doprinosiš. Tako je danas i u drugim profesionalnim sredinama. Jel to trebam sa uživanjem gledati kako on promašuje 3 zicera po utakmici i u sebi govoriti "zabio je Veležu za pobjedu, zabio je Radniku za pobjedu"? E pa ne trebam! On je bio plaćen za to.

A što se romantike, da ne kažem patetike, tiče:
Na osnovu starih zasluga može da dobije zahvalu, prigodan poklon i mjesto u Bordo Vremeplovu, a ne mjesto u ekipi koja ima ambiciju da napreduje.
Niti se igrac pljuje na osnovu 3 tekme niti se kuje u zvijezde.Postujem ga jer kada se igralo za virsle bio.je tu.Dokazao i pokazao ljubav prema klubu cak i kada su se neki dugovi otpisivali.Nikakva patetika.i romantika samo poštovanje,sto se tice ucinka samo je statistika relevantna.Kakav je tip za svlacionicu i sve to pokazalo se sa ugovorom novim koji mu je klub dao a ne vjerujem da ni on nije moga otici negdje i za nesto vecu platu.Pa i po kapitenu su se pisali pojedini, makedonce je zaduzio sve nas i buduce kapitene i generacije i sad treba reci ne zivi se od starih zasluga sutra kad bude 2 lose odigrao.Ja necu nikad tako razmiljati a svako.ima pravo na misljenje i stav.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 27 dec 2020, 01:18

Otjerat sad odmah sve ako ce se sutra dovest 25 nova i bolja igraca. Nemojte mi ti prica o starim zaslugama. Eno vam televizije idite i vi placite o tim. Ako ti ekipa odigra 0 0 i naparvi ti 2-3 zicera i ti ga masis nije niko kriv nego ti. I takav se treba odstraniti iz ekipe za dobrobit iste. Samo korist ekipe gledati. Nikakve sentimentalne vrijednosti
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 dec 2020, 01:20

27 dec 2020, 00:54
fera je napisao/la:
27 dec 2020, 00:44
Naravno da jeste. Realno on je igrac koji ce nesto napraviti kad uđe s klupe na umornu odbranu.
Ta prica o tuđim bankovnim racunima je za mene bas mahalaška, znam da ni ti ne volis to pa ne bi na tu temu nista komentarisao.
Pa eto, onda znaš koliko je plitko kad za nečiju bahatost i qrčenje kažeš "ma on ima para, što si ljubomoran". Ne znam za tebe, ali meni karakter ne da da blaže reagujem na to.

Mahalaški je kada neko ne može da shvati da je javna ličnost i da nije isto kada on radi neke stvari ili kada to radiš ti ili ja. Neki ljudi ne znaju da uživaju u pozitivnom populizmu pa ga zloupotrijebe, a najgori su mi ovi "obični" ljudi koji to ne gledaju na pravi način ili se još dublje zakucaju pokušavajući to opravdati.
Sto se tice reakcija ocigledno je da sam ja puno smireniji i gledam na sve to drugacije. Meni su ljudi znali u pp slati ko se s kim posvađao, kakva je atmosfera u svlacionici ja ih zamolim da mi to ne pisu jer me taj aspekt uopste ne intersuje.
Ima u klubu dovoljno ljudi koji trebaju o tome da vode brigu ako ga oni ne kaznjavaju jer krsi kodeks ponasanja ne smeta ni meni. Mislim da su ovi ljudi sa dosadasnjim rezultatima pokazali da znaju voditi klub.
Ima ovdje puno i licemjernosti kod raje evo da ga je husref otjerao kao sto je imao namjeru sad bi 90% raje s nostalgijom o handzicu pisalo.
Nije on bio nesto bolji ni losiji ni prethodnih sezona isto ovako od prilike zato su svi pisali da nam treba napadac za europu i pored zdravog ahmetovica.
Nije niko Vinka natjerao da mu on svaku igra mogao je pokusati s velkoskim bar a ni taj ugovor koji ima nije dao sam sebi.
Imao je ocajnih utakmica ali nije samo on kriv za to bilo bi previse jednostavno da tako stvari funkcionisu.
Imao je on i sasvim solidnih partija, mislim da je među najboljim asistentima u timu e sad posto njega brane neki likovi koje vecina ne podnosi vecina objektivnosti nestane. Slicna situacija kao sto radite sa džekom.
Tako ja gledam na to, ne kazem da je ispravno.
Edit: slazem se s tim da stare zasluge ne treba uzimati u obzir kad su u pitanju minutaza i ugovori al treba izbjegavati uvrede. Ne odnosi se ovo samo na handžića, ovdje su mnogo veca imena popljuvana.
Meni je turkovic bio nas najdrazi igrac al me kasnije bas razocarao. Pored toga sto je mozda i zasluzio uvrede suzdrzim se od toga jer to je njegov problem on je sebi zatvorio vrata kluba i pokvario sliku o sebi. Vremenom naucis da razdvojis to kakav je neko na terenu a to je ono sto mene zanima a kakav je covjek to je njegov problem.
You are someone else I am still right here

Feridaga
Kontakt:

Post Postao/la Feridaga » 27 dec 2020, 01:35

Poznati smo da losem pridajemo paznju 10x vise nego dobrom,ono sto meni smeta svi vidimo samo lose.Vidimo svi 3zicera a niko ne vidi 3gola iz ničega i to je poenta.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 dec 2020, 01:40

Slomi se frajer 3 dana pricajuci kako ne voli tu mahalu i tako to a u isto vrijeme zna koliko Hare ima na racunu, sta radi van terena, gdje jede kolac, koje auto vozi....

Ove samo treba pustit da se sami razotkriju i izblamiraju
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 27 dec 2020, 03:31

Bordo jutro
NEMA NAZAD

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 dec 2020, 03:48

holyman je napisao/la:
27 dec 2020, 03:31
Bordo jutro
idi spavaj ba
You are someone else I am still right here

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 27 dec 2020, 07:43

fera je napisao/la:
27 dec 2020, 03:48
holyman je napisao/la:
Bordo jutro
idi spavaj ba
Nedjelja
NEMA NAZAD

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 dec 2020, 07:44

Je li to @fera nocas bio treca smjena ili ga zena izbacila iz kreveta?

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 27 dec 2020, 08:23

Kod nas psuju igracima sve zivo nakon 10 minuta utakmice protiv Mladosti npr a da ne psuju nakon 3 promasaja u derbiju. Mozda je raja sa sjevera izuzetak jer su zaokupljeni navijanjem mada i tamo psuju pojedinci.
Valjda se nekad promjeni taj mentalitet i bude vise sabura i postovanja prema dresu ko god da ga trenutno nosi. A sto ne bi i bivse igrace vise postovali, sto nas pola njih mora mrziti i sto im ne bi ostali u lijepom sjecanju pa da i njihova djeca zavole nas klub npr.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 27 dec 2020, 08:29

Čitam Premijer liga.ba portal ili fb stranica pojma nemam šta je, pa kažu.
Sarica traži Zrinjski i Sarajevo
Lazic blizu povratka na Kosevo.
Rahmanovic odlazi u Katar.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 27 dec 2020, 08:54

amypitar je napisao/la:
27 dec 2020, 08:29
Čitam Premijer liga.ba portal ili fb stranica pojma nemam šta je, pa kažu.
Sarica traži Zrinjski i Sarajevo
Lazic blizu povratka na Kosevo.
Rahmanovic odlazi u Katar.
To ti je ona stranica sto svaka tri mjeseca izbaci “vijest”
SAZNAJEMO! Igracima Sarajeva kasne plate 4 mjeseca [FOTO][VIDEO]
Tako da nemoj se puno oslanjati na to sto oni pisu :mrgreen:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 dec 2020, 09:02

Ma kakav Sarić, bio kharina kod nas na vrhuncu karijere, a i nepotreban totalno. Samo da stvara gužvu u sredini. TSS će se 90% vremena koristit kao zadnji/centralni vezni, tako da tu pored njega imamo i Đokanovića, Pejovića i Adukora. Samo u jednom meču je bilo upitno ko će zaigrat tu, tako da je stvarno nepotrebna ta ubleha.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 27 dec 2020, 09:18

fera je napisao/la:
27 dec 2020, 01:20
27 dec 2020, 00:54
fera je napisao/la:
27 dec 2020, 00:44
Naravno da jeste. Realno on je igrac koji ce nesto napraviti kad uđe s klupe na umornu odbranu.
Ta prica o tuđim bankovnim racunima je za mene bas mahalaška, znam da ni ti ne volis to pa ne bi na tu temu nista komentarisao.
Pa eto, onda znaš koliko je plitko kad za nečiju bahatost i qrčenje kažeš "ma on ima para, što si ljubomoran". Ne znam za tebe, ali meni karakter ne da da blaže reagujem na to.

Mahalaški je kada neko ne može da shvati da je javna ličnost i da nije isto kada on radi neke stvari ili kada to radiš ti ili ja. Neki ljudi ne znaju da uživaju u pozitivnom populizmu pa ga zloupotrijebe, a najgori su mi ovi "obični" ljudi koji to ne gledaju na pravi način ili se još dublje zakucaju pokušavajući to opravdati.
Sto se tice reakcija ocigledno je da sam ja puno smireniji i gledam na sve to drugacije. Meni su ljudi znali u pp slati ko se s kim posvađao, kakva je atmosfera u svlacionici ja ih zamolim da mi to ne pisu jer me taj aspekt uopste ne intersuje.
Ima u klubu dovoljno ljudi koji trebaju o tome da vode brigu ako ga oni ne kaznjavaju jer krsi kodeks ponasanja ne smeta ni meni. Mislim da su ovi ljudi sa dosadasnjim rezultatima pokazali da znaju voditi klub.
Ima ovdje puno i licemjernosti kod raje evo da ga je husref otjerao kao sto je imao namjeru sad bi 90% raje s nostalgijom o handzicu pisalo.
Nije on bio nesto bolji ni losiji ni prethodnih sezona isto ovako od prilike zato su svi pisali da nam treba napadac za europu i pored zdravog ahmetovica.
Nije niko Vinka natjerao da mu on svaku igra mogao je pokusati s velkoskim bar a ni taj ugovor koji ima nije dao sam sebi.
Imao je ocajnih utakmica ali nije samo on kriv za to bilo bi previse jednostavno da tako stvari funkcionisu.
Imao je on i sasvim solidnih partija, mislim da je među najboljim asistentima u timu e sad posto njega brane neki likovi koje vecina ne podnosi vecina objektivnosti nestane. Slicna situacija kao sto radite sa džekom.
Tako ja gledam na to, ne kazem da je ispravno.
Edit: slazem se s tim da stare zasluge ne treba uzimati u obzir kad su u pitanju minutaza i ugovori al treba izbjegavati uvrede. Ne odnosi se ovo samo na handžića, ovdje su mnogo veca imena popljuvana.
Meni je turkovic bio nas najdrazi igrac al me kasnije bas razocarao. Pored toga sto je mozda i zasluzio uvrede suzdrzim se od toga jer to je njegov problem on je sebi zatvorio vrata kluba i pokvario sliku o sebi. Vremenom naucis da razdvojis to kakav je neko na terenu a to je ono sto mene zanima a kakav je covjek to je njegov problem.
Većinu posta si promašio poentu i ne razumiješ šta sam htio reći. Ali nejse, da ne idemo dalje u širinu. Intelektualci bi da čitaju nešto konstruktivno.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 27 dec 2020, 09:22

holyman je napisao/la:
Bordo jutro
Kakav si ti braca? Jel ti bolje imalo od kad nema utakmica, a samim tim ni pobjeda?

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 27 dec 2020, 09:33

Feridaga je napisao/la:
27 dec 2020, 01:35
Poznati smo da losem pridajemo paznju 10x vise nego dobrom,ono sto meni smeta svi vidimo samo lose.Vidimo svi 3zicera a niko ne vidi 3gola iz ničega i to je poenta.
Puca mi lijevo mudo za njegov gol iz ničega u pobjedi od 5:0. Rekao sam već, traješ onoliko koliko doprinosiš. Trenutno je dovoljno kvalitetan za zadnjih 15 minuta utakmice u kojoj bunariš zabunkerisanog protivnika i možda se šta od njeg odbije u gol. Nikakvi golovi iz prethodnih sezona ne smiju biti argument da on treba imati bilo šta preko ovoga niti ga mogu opravdati za nesportski život. To je sve što želim reći.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 27 dec 2020, 09:41

Sarić nije slobodan, u Ahliu je od 15. januara opet. Da li je produžen ugovor ili ko zna šta je.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 27 dec 2020, 09:49

Handzic jeste fulao zicere i kostao nas kojeg boda ali ih je masao i Ahmetovic na pocetku sezone.
S dr.strane, uvijek sam hvalio Ahmetovica ali je cinjenica da je Handžić na terenu mnogo vise "prljavog" posla radio i bivao korisniji. Govorim o ovoj sezoni.
Dakle, u polju je Handzic dobar, da ne kazem vrlodobar (4) za nase prilike. Njegov skok, gradjenje i cuvanje posjeda, iznudjivanje prekršaja, presing i sl, - zlata vrijede. Problem je samo zavrsnica.
U konačnici, bespotrebno se plaho pljuje a nije zaslužio.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 27 dec 2020, 09:59

Meni to jaran iz azije rekao za Harisa da ima super ponudu i da bio glup da ne primi.

Saric izgubio mjesto sto je stranac bio ali sada su ga vratili sto ima opet mjesta.

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 27 dec 2020, 10:34

Sto se Aganspahica tiče do nas je, meni je uvijek imao ono nešto al haj ga znaj a handze u NP
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bing [Bot], keli, Kyle88, Rodman i 73 gosta.