FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

fera
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fera » 27 dec 2020, 12:33

Vanja8 je napisao/la:
27 dec 2020, 07:44
Je li to @fera nocas bio treca smjena ili ga zena izbacila iz kreveta?
Evo ustao nigdje ni zene ni djeteta samo lego kockice po podu ko mine.
Ne znam mpzda sam se i ja igrao :mrgreen:
You are someone else I am still right here

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 dec 2020, 12:37

Pantelija je napisao/la:
27 dec 2020, 12:06
Koja crna igra u polju? Sta sam ja gledao onda? Pa Zvonic koji je kvalitet za druge lige ga u mostaru pojeo na kraju ja ne znam sa li je imao jedan duel.dobijen sa njim. Mozemo redom ici i analizirati tekmu po.tekmu, taj covjek sa onom.visinom i gradjom (tezinom) bi trebao da svaki duel dobije na sirovu snagu a njega su nosali stoperi. Uz to ima uzasno sporu reakciju i koordinaciju, pa upravo on kasni s pasovima gdje treba proslijediti loptu.
Svi su ga skontali da izbaci guz i hoce da gradi loptu pa su na njemu visoko, ganjaju ga do centra i onda samo sastrane dolaze do lopte. U skoku je takodjer los za svoju visinu na nase duge i ispucane lopte. I one koje spusti ogromna vecina je nikome.
Njegova jedna i jedina sreca je sto igra u ekipi koja je zabila jel preko 40ak golova i sto igranje u napadu iste znaci da moras bitti debil da ne zabijes koji gol i ne upises asistenciju. Pa os njega imaju dva krila i veznjak bolju statistiku o cemu mi pricamo ovdje? S tim da ta tri igraca zajedno nemaju promasenih zicera i usranih situacija kao ovaj.

Hvatanje za intervju wmira gdje ga opravdava u smislu da ga je stalo je smijesno. Jok eto emir ce javno izaci i reci da je momak neozbiljan i da finte, zamahivanje i nosalancija u napadu najveceg i najboljeg kluba u bih prolazi bez problema . Eto vidjet cemo na proljece gdje ce biti ko. Ako je tako i ako mu niko nije zamjerio nije zbog toga onda ce i na proljece biti makar drugi napadac. Emir je morao odgovoriti onako jer tako i trrba. Bez prozivanja direktno igraca a oatalo zavrsiti u svlacionici. Gdje i treba.
Sve je to tako manje vise al nije to razlog da se covjeku djeca psuju.
You are someone else I am still right here

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 dec 2020, 12:41

Pantelija je napisao/la:
27 dec 2020, 12:06
Koja crna igra u polju? Sta sam ja gledao onda? Pa Zvonic koji je kvalitet za druge lige ga u mostaru pojeo na kraju ja ne znam sa li je imao jedan duel.dobijen sa njim. Mozemo redom ici i analizirati tekmu po.tekmu, taj covjek sa onom.visinom i gradjom (tezinom) bi trebao da svaki duel dobije na sirovu snagu a njega su nosali stoperi. Uz to ima uzasno sporu reakciju i koordinaciju, pa upravo on kasni s pasovima gdje treba proslijediti loptu.
Svi su ga skontali da izbaci guz i hoce da gradi loptu pa su na njemu visoko, ganjaju ga do centra i onda samo sastrane dolaze do lopte. U skoku je takodjer los za svoju visinu na nase duge i ispucane lopte. I one koje spusti ogromna vecina je nikome.
Njegova jedna i jedina sreca je sto igra u ekipi koja je zabila jel preko 40ak golova i sto igranje u napadu iste znaci da moras bitti debil da ne zabijes koji gol i ne upises asistenciju. Pa os njega imaju dva krila i veznjak bolju statistiku o cemu mi pricamo ovdje? S tim da ta tri igraca zajedno nemaju promasenih zicera i usranih situacija kao ovaj.

Hvatanje za intervju wmira gdje ga opravdava u smislu da ga je stalo je smijesno. Jok eto emir ce javno izaci i reci da je momak neozbiljan i da finte, zamahivanje i nosalancija u napadu najveceg i najboljeg kluba u bih prolazi bez problema . Eto vidjet cemo na proljece gdje ce biti ko. Ako je tako i ako mu niko nije zamjerio nije zbog toga onda ce i na proljece biti makar drugi napadac. Emir je morao odgovoriti onako jer tako i trrba. Bez prozivanja direktno igraca a oatalo zavrsiti u svlacionici. Gdje i treba.
To je to.

Pogotovo je bitan ovaj drugi pasus da se pročita. Ja stvarno ne mogu da vjerujem da još uvijek ima ljudi koji misle da će nešto konkretno dobiti od izjava ljudi iz Kluba. Koji balvan u glavi moraš biti da se nadaš da će Emir izaći i reći "aaa jeste futa obična Handžić, ebo mater šta je ono onako, hvala bogu što je pauza da ga mogu šutnuti i dovesti nekog boljeg".
Isto kao što su se nadali da će od Nama i onog intervjua izvući nešto važno, a ustvari ono kliše odgovori i odgovori "radi reda". Ne mogu da vjerujem, majke mi..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 dec 2020, 12:45

Pa nije Emir Husref da izađe javno i proziva. Murinjo na pressici skrene pažnju na sebe i nahvali ekipu, pljuje sudije, VAR, kišu, teren, navijače... A u svlačionici rješava ostalo. Kad se tek vratio u Chelsea 2014., nazvao Matu na pressici najboljom "desetkom" na svijetu, a onda mu minutažu davao na kapaljku.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Feridaga
Kontakt:

Post Postao/la Feridaga » 27 dec 2020, 12:46

Da malo zaobiđemo Harisa i rasprave tipa provincijalac gradska raja i to ako je moguće.Interesuje me, a tice se priprema,jeste li vi za Antaliju i ove godine s obzirom na situaciju i dali je moguce izbjeci ekipe tipa onih Kazastanac Ili sta vec kad smo se morali saketati na terenu.Mislim da takve pripremne utakmice nose i rizik povreda kljucnih igraca.Radije bih odigrao tekme sa premijerligasima pa i ekipama iz 1lige.Ove godine se pokazalo kao dobra stvar.

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 27 dec 2020, 12:52

Feridaga je napisao/la:
27 dec 2020, 12:46
Da malo zaobiđemo Harisa i rasprave tipa provincijalac gradska raja i to ako je moguće.Interesuje me, a tice se priprema,jeste li vi za Antaliju i ove godine s obzirom na situaciju i dali je moguce izbjeci ekipe tipa onih Kazastanac Ili sta vec kad smo se morali saketati na terenu.Mislim da takve pripremne utakmice nose i rizik povreda kljucnih igraca.Radije bih odigrao tekme sa premijerligasima pa i ekipama iz 1lige.Ove godine se pokazalo kao dobra stvar.
Ma na Zlatibor ili u Spaniju
PSPHM

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 27 dec 2020, 13:13

U antaliji najsiri izborr protivnika. Najbolji vremenski uslovi. Najbolji smjestajni kapaciteti i popratna infrastruktura. Ne znam sto bi mijenjali. Situacija je svugdje ista sto se korone tice.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 27 dec 2020, 13:39

Napapijri je napisao/la:
26 dec 2020, 14:16
U pravu je @Alfred za nesto ozbiljnije teme. Evo jedan prijedlog, pa ako se nekome svidi, mozemo "analizirati". Hajmo pokusati:
1. Sta vam se najvise svidjelo u ovoj polusezoni?
2. Na kojim poljima ili pozicijama smatrate da trebamo dodatno raditi?
3. Ko vam je najbolji igrac polusezone i zasto?
4. Ko vam je najgori igrac polusezone i zasto?
5. Najvece iznenadjenje (pozitivno)?
6. Najvece iznenadjenje (negativno)?
7. "Savrsen" mec u ovoj polusezoni i zasto?

Ja cu svoju "analizu" nastojati dati u toku dana, naravno ukoliko drugima uopste odgovara.
Pozdrav.
Prvo da ti se zahvalim za podršku i što cijeniš moje mišljenje, zaista mi je drago i hvala ti na tome.
Pitanja su odlična i poprilično teška, potrudit ću se odgovoriti najbolje što znam:
Generalno sam zadovoljan sezonom, jer bilo bi maliciozno i bezobrazno kuditi nešto što nema poraza. Međutim, u svakom pojedinom segmentu sezone, potreban je određeni napredak. Iskren da budem, a koliko sam uspio shvatiti filozofiju SŠ, najviše mi se dopalo što niko nema zagarantovano mjesto i što se svakoj utakmici pristupa posebno i ozbiljno. Rekao bih nema više rođačko-jaranskih odnosa u selektovanju ekipe i igra onaj ko je zaslužio.

Budući da je fudbal kolektivni sport, teško je odvojiti neku poziciju, jer su sve dio sistema. Ali, kako ja volim igru po bokovima, rekao bih da je pozicija desnog beka najranjivija. Imamo tu fantastičnog Oremuša, ali isti nema adekvatnu zamjenu. Hebibović nije bek, a Hodžić je priučeni, Šabanović ko zna kada i kakav će se vratiti, tako da ja ne bih žalio sredstava za vrhunskog beka. Oremuš je zahvalan igrač i takve treneri najviše vole, tako da bi njega mogli koristiti na raznim pozicijama, u slučaju povrede, crvenog kartona nekog od igrača i sl.

Zaista ne mogu i neću određivati najboljeg u kolektivnom sportu. Bili smo svjedoci Atalante (2:2) i zadnje sa željom (1:1), primjetno je kako ekipa ojača motivisana odbranama i padne demotivisana promašajima. I odbrane i golovi i promašaji su odgovornost cijele ekipe. Kako je Kovačević zaslužan za dati gol, tako je i Handžić/Ahmetović, odgovoran za primljeni.
Ali, najdraži su mi Đokanović i Pidro. Prvi zato što je najkonstantniji u igrama i "pluća" je tima. Drugi zato što se polako vraća u staru formu i što zna odigrati iskusno kao da ima 500 tekmi u nogama. Od Mirze Kapetanovića, mi nismo imali takvog beka. Poraditi na startnom sprintu i raditi treninge za prevenciju od povreda i bit će on vrhunski igrač.

Isto kao i prethodno. Ružno je u nogometu određivati najgoreg i tako ga poturati kao žrtvenog jarca. Ekipa zajedno slavi i zajedno ispašta, inače nije ekipa.
Ako moram nekog navesti, onda je to Zinedin Mustedanagić. Možda ima personalnih problema, možda se ne snalazi najbolje, ali prošla je godina, manje-više, dana i ne mogu reći najgori, ali je do sada razočarenje. Iskren da budem, ja radim za 1500KM i boli nekog kuki, jesam li ja bolestan, neraspoložen, problemi sa ženom itd. Naravno, svi smo tu da mu pomognemo, ali on od fudbala živi, a ništa zauzvrat ne daje. Nadam se da će me demantovati.

Nema nekih iznenađenja. Možda ću zvučati bahato, ali ovo se očekuje od Sarajeva. FKS ne može niti smije pristati na bilo šta manje od trenutne situacije i na terenu i u unutarnjim strukturama. Može samo više. Kvalitetan rad dolazi na naplatu i iznenađenja nema.

Negativno iznenađenje, ako se to tako može i nazvati, jest Vinkov naivan, skoro dječiji pristup europskim utakmicama. Misliti da su svi pošteni ako si ti pošten, djetinjasto je u najmanju ruku. Ovo se odnosi prvenstveno na Celtic. Mislim, izaći da se pošteno pofajtaš sa jačim od sebe, naivno je ko Ivan Generalić. Srećom, protiv Budućnosti, u drugom poluvremenu je nadoš'o i pravilno odgovorio na njihov bezobrazluk
Druga stvar jest ista formacija vječito i nedostatak mašte, kao i određeni grč i strah od greške. Vinko je vrhunski dirigent. Tačno zna koji instrument kuda ide i kako svira i radi vrhunske simfonije. Ali, uvijek iste. Muzika nije samo klasika, ima i džeza, panka, grandža, pa i onog **** britpopa. Volio bih da češće, bez obzira na rezultat, repetira ekipu, promiješa pozicije, promijeni strategiju, hrabrije mijenja...
To nije razočaranje, nego moje mišljenje na čemu bi trebao malkice poraditi. On nije neiskusan trener. Razbiti strah od greške i đubretarski igrati protiv realno jačih i većih od sebe.

Savršen meč je bio, po meni, zadnji protiv Slobode do 70min. i protiv Radnika na početku sezone. Takvu kontrolu meča i nemoć protivnika nisam odavno gledao.

I još jedna opservacija, ako nisam suviše dosadan, Handžića, do prozivke, poslati na košarkaške treninge, najmanje 3x sedmično.
Neophodni su mu koordinacija, preciznost i koncentracija.

Nadam se da si zadovoljan odgovorima. Za sva dodatna pojašnjenja i detaljnije elaboriranje, stojim na raspolaganju.

Dobar
Kontakt:

Post Postao/la Dobar » 27 dec 2020, 13:49

VenamaHrabrih je napisao/la:
27 dec 2020, 13:39
Napapijri je napisao/la:
U pravu je @Alfred za nesto ozbiljnije teme. Evo jedan prijedlog, pa ako se nekome svidi, mozemo "analizirati". Hajmo pokusati:

Ja cu svoju "analizu" nastojati dati u toku dana, naravno ukoliko drugima uopste odgovara.
Pozdrav.
Prvo da ti se zahvalim za podršku i što cijeniš moje mišljenje, zaista mi je drago i hvala ti na tome.
Pitanja su odlična i poprilično teška, potrudit ću se odgovoriti najbolje što znam:
Generalno sam zadovoljan sezonom, jer bilo bi maliciozno i bezobrazno kuditi nešto što nema poraza. Međutim, u svakom pojedinom segmentu sezone, potreban je određeni napredak. Iskren da budem, a koliko sam uspio shvatiti filozofiju SŠ, najviše mi se dopalo što niko nema zagarantovano mjesto i što se svakoj utakmici pristupa posebno i ozbiljno. Rekao bih nema više rođačko-jaranskih odnosa u selektovanju ekipe i igra onaj ko je zaslužio.

Budući da je fudbal kolektivni sport, teško je odvojiti neku poziciju, jer su sve dio sistema. Ali, kako ja volim igru po bokovima, rekao bih da je pozicija desnog beka najranjivija. Imamo tu fantastičnog Oremuša, ali isti nema adekvatnu zamjenu. Hebibović nije bek, a Hodžić je priučeni, Šabanović ko zna kada i kakav će se vratiti, tako da ja ne bih žalio sredstava za vrhunskog beka. Oremuš je zahvalan igrač i takve treneri najviše vole, tako da bi njega mogli koristiti na raznim pozicijama, u slučaju povrede, crvenog kartona nekog od igrača i sl.

Zaista ne mogu i neću određivati najboljeg u kolektivnom sportu. Bili smo svjedoci Atalante (2:2) i zadnje sa željom (1:1), primjetno je kako ekipa ojača motivisana odbranama i padne demotivisana promašajima. I odbrane i golovi i promašaji su odgovornost cijele ekipe. Kako je Kovačević zaslužan za dati gol, tako je i Handžić/Ahmetović, odgovoran za primljeni.
Ali, najdraži su mi Đokanović i Pidro. Prvi zato što je najkonstantniji u igrama i "pluća" je tima. Drugi zato što se polako vraća u staru formu i što zna odigrati iskusno kao da ima 500 tekmi u nogama. Od Mirze Kapetanovića, mi nismo imali takvog beka. Poraditi na startnom sprintu i raditi treninge za prevenciju od povreda i bit će on vrhunski igrač.

Isto kao i prethodno. Ružno je u nogometu određivati najgoreg i tako ga poturati kao žrtvenog jarca. Ekipa zajedno slavi i zajedno ispašta, inače nije ekipa.
Ako moram nekog navesti, onda je to Zinedin Mustedanagić. Možda ima personalnih problema, možda se ne snalazi najbolje, ali prošla je godina, manje-više, dana i ne mogu reći najgori, ali je do sada razočarenje. Iskren da budem, ja radim za 1500KM i boli nekog kuki, jesam li ja bolestan, neraspoložen, problemi sa ženom itd. Naravno, svi smo tu da mu pomognemo, ali on od fudbala živi, a ništa zauzvrat ne daje. Nadam se da će me demantovati.

Nema nekih iznenađenja. Možda ću zvučati bahato, ali ovo se očekuje od Sarajeva. FKS ne može niti smije pristati na bilo šta manje od trenutne situacije i na terenu i u unutarnjim strukturama. Može samo više. Kvalitetan rad dolazi na naplatu i iznenađenja nema.

Negativno iznenađenje, ako se to tako može i nazvati, jest Vinkov naivan, skoro dječiji pristup europskim utakmicama. Misliti da su svi pošteni ako si ti pošten, djetinjasto je u najmanju ruku. Ovo se odnosi prvenstveno na Celtic. Mislim, izaći da se pošteno pofajtaš sa jačim od sebe, naivno je ko Ivan Generalić. Srećom, protiv Budućnosti, u drugom poluvremenu je nadoš'o i pravilno odgovorio na njihov bezobrazluk
Druga stvar jest ista formacija vječito i nedostatak mašte, kao i određeni grč i strah od greške. Vinko je vrhunski dirigent. Tačno zna koji instrument kuda ide i kako svira i radi vrhunske simfonije. Ali, uvijek iste. Muzika nije samo klasika, ima i džeza, panka, grandža, pa i onog **** britpopa. Volio bih da češće, bez obzira na rezultat, repetira ekipu, promiješa pozicije, promijeni strategiju, hrabrije mijenja...
To nije razočaranje, nego moje mišljenje na čemu bi trebao malkice poraditi. On nije neiskusan trener. Razbiti strah od greške i đubretarski igrati protiv realno jačih i većih od sebe.

Savršen meč je bio, po meni, zadnji protiv Slobode do 70min. i protiv Radnika na početku sezone. Takvu kontrolu meča i nemoć protivnika nisam odavno gledao.

I još jedna opservacija, ako nisam suviše dosadan, Handžića, do prozivke, poslati na košarkaške treninge, najmanje 3x sedmično.

Nadam se da si zadovoljan odgovorima. Za sva dodatna pojašnjenja i detaljnije elaboriranje, stojim na raspolaganju.

Jarane gdje ti milju i po imaš :D

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 27 dec 2020, 13:59

Ne bi bilo lose kada bi Venama i Nobel imali svoju temu gdje bi analizirali svakog protivnika prije meca, a nakon istog nama dali svoje vidjenje i analizu meca.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Feridaga
Kontakt:

Post Postao/la Feridaga » 27 dec 2020, 14:03

Pantelija je napisao/la:
27 dec 2020, 13:13
U antaliji najsiri izborr protivnika. Najbolji vremenski uslovi. Najbolji smjestajni kapaciteti i popratna infrastruktura. Ne znam sto bi mijenjali. Situacija je svugdje ista sto se korone tice.
Mislim da ove godine nece biti toliko ekipa tamo na pripremama ali bez obzira opet ce biti dovoljno da se nadju adekvatni protivnici.Ono sto bi dobro bilo da ovde odigramo jos dvije utakmice na nasem tlu prije te generalke.Ali imaju ljudi koji su upuceniji i rade svoj posao kako valja.Mi mozemo samo diskutovati i naglas razmisljati.pozz

Feridaga
Kontakt:

Post Postao/la Feridaga » 27 dec 2020, 14:05

I ne propustite danas u 17h bordo sedmicu.Najavljuju pregled utakmica u ovoj godini.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 dec 2020, 14:07

Napapijri je napisao/la:
27 dec 2020, 13:59
Ne bi bilo lose kada bi Venama i Nobel imali svoju temu gdje bi analizirali svakog protivnika prije meca, a nakon istog nama dali svoje vidjenje i analizu meca.
Nisu zanimljivi nikome sa kilometrskim postovima :kafa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 27 dec 2020, 14:08

ElCartel11 je napisao/la:
27 dec 2020, 14:07
Napapijri je napisao/la:
Kakva njih dvojica.
PSPHM

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 27 dec 2020, 14:09

Ma ne treba tovariti na zimu, dragi ljudi. Dovesti jednog klasnog špica i eventualno još jednog bekapa ili štopera. Dakle, maksimalno dva igrača.

A onda na ljeto se pojačati kako treba. Zadržati na ljeto sve ključne igrače, ne prodavati nikog do poslije Evrope jer će im cijena skočiti i jer možda fkt udjemo u grupu. Uz to, teško je na zimu dovesti pravog igrača.

Dovlačenje brdo igrača te može izbiti iz cipela - valja sve to uigrati, uvijek prijeti opasnost ujebavanja svlačionice, itd. Kad smo god tovarili i dovlačili brdo igrača u jednom prelaznom roku nigdje nas nije bilo. Ekipa se polako slaže i nadograđuje. Dakle, raditi polako, pojačavati se samo tamo gdje nam zaista škripi i dovoditi samo velika, prava pojačanja, a ne praviti transfere zarad transfera.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 27 dec 2020, 14:13

JohnKeynes97 je napisao/la:
27 dec 2020, 14:08
Napapijri je napisao/la:
Kakva njih dvojica.
Nobel moze samo da analizira brzinu interneta za vrijeme streama
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 27 dec 2020, 14:13

Pantelija je napisao/la:
27 dec 2020, 14:13
JohnKeynes97 je napisao/la:
27 dec 2020, 14:08

Kakva njih dvojica.
Nobel moze samo da analizira brzinu interneta za vrijeme streama
Ma smijesno fkt. Lik ima kompleks vise vrijednosti. Zato meni bude smijesno. Posebno oko onih rasprava, kao on namjerno nekog lozi.
PSPHM

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 27 dec 2020, 14:19

Irfan danas ni na klupi kod turaka, znači definitivno pukla tikva. Hadžija iskoristi to. Inače imaju još dvije tekme pa slijedi pauza od 15stak dana

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 dec 2020, 14:21

Napapijri je napisao/la:
Neka fala ti, ja sam prvi da im se otvori tema ,ali neka je ne dijele,ukoliko ima zainteresovanih neka odu tamo i procitaju...
Evo sa Alfredovim tekstom uci cu i u 2021,a necu uspjeti da ga finisiram...

Robbery1946
Kontakt:

Post Postao/la Robbery1946 » 27 dec 2020, 14:21

Dobar je napisao/la:
27 dec 2020, 13:49
VenamaHrabrih je napisao/la:
27 dec 2020, 13:39
Napapijri je napisao/la:

Pozdrav.

Jarane gdje ti milju i po imaš :D
Mozda je covjek zavrsio neki inzinjering, nisu svi fizikalci jbg. :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: laznokrilo i 44 gosta.