Kad prdneš smrdi do Holandije

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Kad prdneš smrdi do Holandije
U mene je behar
Stvarno cudno za Holandjane.
Jezik im djeluje zeznuto, ali ima dosta sličnih rječi kao na njemačkom mislim da bi se dao savladati. Albanski je ružan a oni glasni da Bog sačuva pogotovo žene, nisam još čuo da pričaju nekim normalnim tonom.
Ma te cokolade su vrh. Sa kakaom su najzdravije. To treba furat‘.
Toliko kostaju trenutno Milke u Fenebergu i Mülleru.AshburtonG je napisao/la: ↑18 dec 2020, 23:12[quote=VelaHavle post_id=8045180 time=<a href="tel:1608328335">1608328335</a> user_id=35715]
Samo cokolade iz Lidla po 50 centi. Jebote sta je meni rodbina donosila.
Holandija je predivna stvarno, dok npr Belgija mi se vec ne svidja. Bio sam u par gradova i bas mi se nije svidjelo, a holandija je titoRiNo je napisao/la: ↑19 dec 2020, 08:00Jezik im djeluje zeznuto, ali ima dosta sličnih rječi kao na njemačkom mislim da bi se dao savladati. Albanski je ružan a oni glasni da Bog sačuva pogotovo žene, nisam još čuo da pričaju nekim normalnim tonom.
Bio sam u Septembru na godišnjem u Rotterdamu, Amsterdamu i Haagu, definitivno bih razmišljao da preselim tamo da se nisam već u BW smjestio.
Na povratku smo bili u Belgiji, prenoćili u Aachenu pa produžili za Straßburg, simpatičan je Aachen![]()
A i u svakoj enciklopediji je uvijek na prvom mjesturedbull93 je napisao/la: ↑19 dec 2020, 10:31Aachena sto se tice, stvarno je lijep grad. Ovo je turisticki grad isto, ima sta da ponudi. Nije mal, a ni velak, nekako taman i onda mu geografska lokacija dobra, blizu ti sve. Ja mislim za 4h si u Parizu, za 2h Luxemburg... a ovamo za 40 min u Kelnu.
I da Aachen je najstariji grad u Njemackoj i najzapadniji grad. Kraljevski grad, krunisalo se 39 kraljeva ovdje, naucio sam historiju ugrubo svu![]()
Haha sto me nasmija. Zato kad god online imam onu opciju unosenja gradova, prvi je, ne moram ga trazit dole.kraljttbvb je napisao/la: ↑19 dec 2020, 11:44A i u svakoj enciklopediji je uvijek na prvom mjesturedbull93 je napisao/la: ↑19 dec 2020, 10:31Aachena sto se tice, stvarno je lijep grad. Ovo je turisticki grad isto, ima sta da ponudi. Nije mal, a ni velak, nekako taman i onda mu geografska lokacija dobra, blizu ti sve. Ja mislim za 4h si u Parizu, za 2h Luxemburg... a ovamo za 40 min u Kelnu.
I da Aachen je najstariji grad u Njemackoj i najzapadniji grad. Kraljevski grad, krunisalo se 39 kraljeva ovdje, naucio sam historiju ugrubo svu![]()
![]()
Mislim ono, koja jos rijec pocinje sa dva slova "A"![]()
Sa jedne grupe, nadam se da je istina, pa eto pratite.Dobra vijest. Za termine po pravilu Zapadnog Balkana ipak nece trebati A2!!!Ugovor, Formular, Stellenbeschreibung, Vorabzustimmung
Od nove godine. Najbolje da saceka zvanicne informacije ambasade. Jer je ovako sve samo nagadjanje.Unofficialpage je napisao/la: ↑23 dec 2020, 15:23Zet aplicirao za vizu za Njemačku i sad je to sve jel stornirano i sad me zanima kad se može ponovo aplicirati? I koji sve papiri trebaju, nije medicinar ili tako nešto. Ako je moguće laički objasniti šta i kako i kad treba sve to.![]()
Koliko si u Njemackoj?Sheyi je napisao/la: ↑28 dec 2020, 12:37Predao prije 3 sedmice Stellebeschreibung za Nebenjob, kad mi skoro šalju novu radnu dozvolu i ukinuli mi da sam više vezan za poslodavca, samo stoji da mogu raditi u mojoj branši bilo gdje i da mi ne treba više odobrenje za promjenu poslodavca i za nebenjob. Ali su ludi ljudi, to sam trebao dobiti tek nekad na ljeto.![]()