BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Principatus
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Principatus » 30 dec 2010, 11:15

Cartman je napisao/la:Taj je jedva zasluzio poziv u U17 repku, a ne U21.
Ima razloga zasto je zasluzio da bude pozvan u U21.
Upravo igra za U19 (A-Jugend) Hannover-a i zabija golove tek tako, uz to trenira sa profesionalcima. Preskace razrede tako reci. Mlad jeste, ali to bi bilo kao kad bi rekli, da Besic zbog svojih godina ne zasluzuje da igra za HSV, ili da Nuri Sahin nije trebao zaigrati sa 16 godina u Bundesligi, a sad hara sa BVB. Almir je izjavio, da ima kontakt sa savezom i da ceka na pismo/pozivnicu za nasu U21 u sljedecoj godini. Dzeko mu je idol.

Recimo ovako: Za godinu ili dvije cemo vidjeti, dali smo izgubili ili dobili nesto sa njegovim pozivom u reprezentaciju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 dec 2010, 12:58

Principatus je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Taj je jedva zasluzio poziv u U17 repku, a ne U21.
Ima razloga zasto je zasluzio da bude pozvan u U21.
Upravo igra za U19 (A-Jugend) Hannover-a i zabija golove tek tako, uz to trenira sa profesionalcima. Preskace razrede tako reci. Mlad jeste, ali to bi bilo kao kad bi rekli, da Besic zbog svojih godina ne zasluzuje da igra za HSV, ili da Nuri Sahin nije trebao zaigrati sa 16 godina u Bundesligi, a sad hara sa BVB. Almir je izjavio, da ima kontakt sa savezom i da ceka na pismo/pozivnicu za nasu U21 u sljedecoj godini. Dzeko mu je idol.

Recimo ovako: Za godinu ili dvije cemo vidjeti, dali smo izgubili ili dobili nesto sa njegovim pozivom u reprezentaciju.
Za U21 repku trebaju igrat igraci koji su ili standardni, ili vrlo blizu prve ekipe u svom klubu. A ti bi ovoga zvao jer trenira ponekad sa profesionalcima? U19 je plafon. Ispadamo kao neka cirkus drzava kad zovemo balavce bez ikakvog iskustva za U21 repku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 30 dec 2010, 13:59

Eto ovi trenutni igraci U21 repke su ko bolji nesto.Mogao bi tako razmisljati da je u nas sve regularno,ali kod nas sve zbrda zdola.Ja mislim da "strance" vecinom zovu samo u U21,jer im se ne da placati karte i mladjima ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 dec 2010, 14:40

Cartman je napisao/la:A ti bi ovoga zvao jer trenira ponekad sa profesionalcima?
Ne zbog toga, nego zbog potencijala, a ako zaigra u sljedecoj sezoni u Bundesligi necemo se sigurno zaliti sto igra za nas, a ne za mlade Njemacke. Sam je rekao, da ce dobiti ili za U19 ili U21.

Ako igra za U19 jednog Bundesligasa, sigurno nije nasa U19 predobra za njega. A sigurno tu ne pase tvoja izjava da je jedva zaradio poziv u nasu U17. Ili mu je tamo konkurencija tako jaka? :) Mislim da je U21 vise pokusaj, da se momak odluci odmah za nas.
Cartman je napisao/la:Ispadamo kao neka cirkus drzava...
Pa mislim da ima mnogo drugih stvari zbog cega posebno nas savez sigurno nije ozbiljan. Naprimjer da stojimo pred suspenzijom i da nam tamo osudjeni kriminalci i dalje rade na novo stvorenim mjestima. Mislis da to nije vec cirkus? ;)

Spram tome je uzimanje jednog takvog potencijalnog igraca na ovaj nacin super.
delija je napisao/la:Eto ovi trenutni igraci U21 repke su ko bolji nesto.Mogao bi tako razmisljati da je u nas sve regularno,ali kod nas sve zbrda zdola.
U ove dvije recenice je ustvari sve receno.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bh fanatik
Kontakt:

Post Postao/la bh fanatik » 30 dec 2010, 15:33

Za Almira mogu samo reci da bi on mogo biti nas novi Dzeko,nevjerovatno je koliki potencijal ima taj momak,samo da ovi iz saveza ispune obecanje i da ga pozovu.Nebitno je hoceli to biti u19 ili u21 ali mislim da bi cak mogao i za u 21 igrati,garant je fizicki spremniji nego ovi nasi premierasi sto igraju za u21

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 dec 2010, 16:03

delija je napisao/la:Eto ovi trenutni igraci U21 repke su ko bolji nesto.Mogao bi tako razmisljati da je u nas sve regularno,ali kod nas sve zbrda zdola.Ja mislim da "strance" vecinom zovu samo u U21,jer im se ne da placati karte i mladjima ;)
Naravno da su bolji SVI trenutni igraci u U21 od njega. Njemu je 16 godina. Znaci on je jos nista. Rijetki su igraci koji su ista pokazali sa 16 godina. Rooney, Fabregas, Messi itd. A ovaj je jedan od 100 igraca u Njemackoj.

Nego kad ste to vas dvojica gledali ovoga? Da vidim imam li i ja taj kanal sto prenosi kadete HSV-a.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 30 dec 2010, 17:11

@Cartman djelimično si u pravu, ali ne možeš ni ti reći da su svi U21 igrači bolji od njega, ako ga nisi gledao.
Ne treba malog sad ukopati, a bgm ni dizati u nebesa zbog nekakvih interesovanja...
100% sportski i krajnje opušten potpis

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 30 dec 2010, 17:35

Treba zvati sve ove mlade u raznorazne repke U 19,U17,U 21,A tim(bas najbolji) jer ako od njih 50 jedan bude ono sto se pisalo o njemu(veliki talenat,buducnost,novi Dzeko,Pjanic.....) isplatilo je se...
RIP SALE VILENJAK

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 30 dec 2010, 19:02

Tuzlak Milan Đurić 1990 godište inače igrač Parme sad igra za Ascoli (posudba) 15 tekmi 2 gola. Ne bi bilo loše momka pozvati u mladu repku ;) zna li neko šta se desilo sa onim momkom koji je potpisao za Man. United (doduše akademiju) čini mi se da se zvao Izet Zahirović ili tako nešto.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 30 dec 2010, 19:35

Taj mali Duric je ogroman cetnik, a nije nesto svedno :roll:
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 dec 2010, 19:43

Cincinnatus je napisao/la:Taj mali Duric je ogroman cetnik, a nije nesto svedno :roll:
Cisto sumnjam da je ceto, i ne zna nas jezik.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 31 dec 2010, 12:12

Cincinnatus je napisao/la:Taj mali Duric je ogroman cetnik, a nije nesto svedno :roll:
nemoj te pisati gluposti ako nemaš čime potkrijepiti a čisto sumnjam da imaš bilo kakve dokaze.
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 31 dec 2010, 16:31

http://www.goal.com/de/news/827/bundesl ... helsea-und

Hannover-Talent Almir Kasumovic im Visier von Chelsea und Arsenal

Noch spielt Almir Kasumovic für die A-Junioren von Hannover 96, doch das kann sich schon bald schlagartig ändern. Top-Klubs aus ganz Europa stehen beim 16-jährigen Schlange, darunter auch Arsenal und Chelsea.
29.12.2010 19:21:00

(thb) Hannover. Almir Kasumovic erzielte in der Hinrunde insgesamt zehn Tore für die B- und A-Junioren von Hannover 96 und zählt bereits zu den größten Talenten von Bosnien. Im März wird der erst 16-jährige Mittelstürmer voraussichtlich zum ersten Mal für das U21-Nationalteam nominiert und so ist es wenig verwunderlich, dass er das Interesse zahlreicher Top-Klubs geweckt hat.

Zukunft in Hannover?

Laut der deutschen Tageszeitung BILD sollen vor allem die beiden englischen Klubs Chelsea und Arsenal an einer Verpflichtung des Supertalentes interessiert sein. Berater Jan Dreyer kommentierte allerdings gegenüber der BILD: „Es ist klar, dass Almir auch bei anderen Vereinen Begehrlichkeiten geweckt hat. Aber es ist unser Bestreben, dass er in Hannover bleibt.“ Im Sommer könnte immerhin ein Profivertrag bei den Niedersachsen winken.

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 31 dec 2010, 17:48

brazzo je napisao/la:
nemoj te pisati gluposti ako nemaš čime potkrijepiti a čisto sumnjam da imaš bilo kakve dokaze.

Pogledaj mu Facebook, sve neke cetnicke i nacionalisticke grupe.. :shock:
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 31 dec 2010, 18:31

Cincinnatus je napisao/la:
brazzo je napisao/la:

Pogledaj mu Facebook, sve neke cetnicke i nacionalisticke grupe.. :shock:
jbt face i kod mene ćeš naći razne grupe čak i sotonističke što opet ne znači da sam i ja sotinsta.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 31 dec 2010, 18:37

Koji je mali iz Sarajeva trebao ici u Kaiserslautern :?

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 01 jan 2011, 16:35

VELIKA ZELJA MI JE DA ZAIGRAM SA IBISEVICEM I SALIHOVICEM

Bijeljinac jos kao dvogodisnjak sa majkom i sestrom napustio rodni grad.
DINO BISANOVIC je roden 1990.godineu Bijeljini,a zbog ratni dogadanja,jos kao dvogodisnjak je samajkom i sestrom napustio rodni grad.Tog se vremena ne sjeca ,kao ni familije s oceve strane,jer su svi poubijani u Bijeljini.
Zbog toga mi je najvise zao ali se ponosim sto sam iz BiH-ispricao nam je na pocetku razgovora ovaj 19-godisnjak i talentirani fudbaler u Njemackoj.Dino danas zivi u Kelnu,gdje je zavrsio"Realschulle",a Nogometni klub Keln,za koji igra, ponudio mu je daljnje skolovanje.Na nase pitanje kako je stigao do tog prestiznog fudbalskog kluba u Njemackoj,Dino Bisanovic nam je ispricao kako su ga na jednom skolskom turniru primjetili treneri Kelna.
Od tada,vec punih deset godina sam kod njih.Igram centralnog ili defanzivnog igraca,dobar sam tehnicar i ono sto je vrlo interesantno ,u igri koristim obje noge za sutiranje lopte.Ja sam zadovoljan s njima i oni su sa mnom pa cu i dalje ostati u njihovom klubu i ako sam imao ponuda za prelazak u Alemaniju Aachen i MSV Duisburg.Dino nam je jos otkrio da je ima zelju da igra i za mladu reprezentaciju BiH;javljao se tamosnjem rukovodstvu kluba i trenerima,alisu ga bez ijednog probnog treninga odbili uz obrazlozenje da su sva mjesta popunjena.Zao mi je sto mi nisu pruzili sansu da se dokazem,ali se zbog njihove odbijenice najvise raduju u Kelnu,jer cu sada konacno da uzmem njemacki pasos,sto do sada nisam htio.Nadao sam se pozitivnom odgovoru iz nogometnog saveza BiH,ali kako nije stiga,uzimam njemacki pasos i svoju fudbalsku karijeru nastavit cu graditi u Njemackoj-kaze-Dino.
Dinin omiljeni fudbaler iz BiH je Sergrj Barbarez,a svjetski Zinadin Zidan.Velika mu je zelja da jednog dana zaigra na istom terenu sa Ibisevicem i Salihovicem.Prije nego sto je presao u Keln,Dino je igrao za manji klub Meschenich,gdje je startao kada je imao samo sedam godina.
Nema bas mnogo vremena za odlazak u BiH mada bi volio cesce posjecivati svoju domovinu.O ovom mladom i talentiranom fudbalskom bosanskom cudu pisali su i neki njemacki mediji,a posebno list iz Kelna.
nevezano za ovaj gornji tekst, nešto sam pregledao njemačku 3 ligu i vidio sam da Unterhaching ima 2 ''naša'' igrača napadač Mijo Tunjić (21) prvi strijelac ekipe 6 golova-još je prošle sezone u Regional ligi zabio 32 gola i Marsel Avdić (19)vezni došao iz Karlsruher-a nije dao niti jedan go' a igra u veznom redu i nađe ovaj njegov video, čini se kao odličan tehničar i igrač za malog fudbala a kako se snalazi na velikim terenima to nezz ni ja sam.
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: brazzo, dana/u 02 jan 2011, 22:42, ukupno mijenjano 1 put.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 02 jan 2011, 13:15

Denni Avdić u Werderu. Ekstra. Baš ćemo se fino patiti gledajući ga kako briljira u takvom klubu i reprezentaciji Švedske. Na ovom portalu se zatvorila tema koju sam mu otvorio, a već sada se proglašava nesuđenim bh reprezentativcem. Koliko znam, još uvijek može igrati za nas. Ali eto, ovdje se pokazala i anemija forumaša i izostao je bilo kakav pokušaj pritiska rezonovanjem tipa "sam bi se pozvao, da želi..."
Znači, selektorovi razlozi za nepozivanje ovog momka su:

- procedura oko pasoša traje dugo
- ne može se pozivati ako igrač ne igra dobro u kontinuitetu
- ne znamo da li on želi da igra
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 jan 2011, 13:22

Hebem ti, gdje si to saznao, taman sam htio da to napisem. :D

Denni Avdic u Werder Bremenu.
Izgleda za 2,3 milliona Eura.

Kad nas je ovdje nekoliko tvrdilo, da ce momak uskoro zavrsiti u Bundesligasu ili u nekoj ekipi lige petice, to mnogi sebi nisu mogli zamisliti. Isto tako da covjek zeli igrati za nas, ali ga niko ne zove. Ali otom potom. Ako ga Susic ne pozove vec protiv Meksika, to bi bila velika greska.

I ne slusajte na gluposti tipa: "On ne moze igrati za nas."
Moze itekako, i ako odigra samo prijateljsku, za to mora promjenuti savez. Tim je nas.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 jan 2011, 13:30

Principatus je napisao/la:Hebem ti, gdje si to saznao, taman sam htio da to napisem. :D
Pa pogledao ko je prvi objavio (tema BuLi). :D
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... meida.html

Ipak ćemo Ibija još gledati u plavom dresu. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.