Nije skup sad ne znam kolike su tamo cijenje ali ja sam ovdje nabavnjao za 5kmSamo F.K.S !! je napisao/la:taj KNO3 jel skup?

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Nije skup sad ne znam kolike su tamo cijenje ali ja sam ovdje nabavnjao za 5kmSamo F.K.S !! je napisao/la:taj KNO3 jel skup?
jesi se sredio jbt...k'o da je nova godina..harry_90 je napisao/la:Djeste ljudi,sta ima![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jel ko od vas sta kupovao za ng,mislim da se skocka,da šljaštija maloprije uzeo cipele,kosulju,tole i djemper,u minusu debelom.
Ja kakav sam lik dig'o bi kucu u zrak sa tim.Emir_ZENICA je napisao/la:Kupis u poljoprivrednoj prodavnici (tamo gdje se prodaje stocna hrana) KNO3 ili Patasium Nitrat e onda kupis secera (valjda imas u kuci),sode bikarbone i organsku boju u prahu (onakav kakav zelis da ti tim izgleda)
Na laganoj vatri u jednoj posudi stavis Patasium nitrat i secer i mjesati (nemoj slucajno na jakoj vatri jer ce sve frcati i moze doci do pozara ) sve dok smjesa ne dobije boju karamele e onda dodati sode bikarbone i mjesati dok smjesa ne bude gusta e onda dodati organske boje i jos malo mjesati. Uzeti kartona i napraviti valjkasti oblik (ja koristim rolnu toletnog papira) i staviti smjesu u to,zatim uzeti kabal ili nesto slicno i kroz sredinu probiti rupu i ostaviti da se stvrdne (oko 1 sat) i onda izvaditi kabal ili sipku (sad se sjetih) i ubaciti fitilj (imaju one petarde sa fitiljom i samo izvadis iz njih) i stavis u tu rupu koju si napravio u sredini i ubacis malo vate samo da bi "zateglo" fitlilj da nebi letao desno-lijevo
i sve to oblozis izolir trakom
Ja koristim oko 80 grama Nitrata i secera i jednu veliku kasiku sode bikarbone i oko 5 kasika organske boje...
Valjda sam pomogao
ČestitamAulleTa je napisao/la:Čestitajte mi, postao sam Moderator.
trnokop je napisao/la:Hoce li ko petardi kupiti![]()
?
Devil je napisao/la:Ja kakav sam lik dig'o bi kucu u zrak sa tim.Emir_ZENICA je napisao/la:Kupis u poljoprivrednoj prodavnici (tamo gdje se prodaje stocna hrana) KNO3 ili Patasium Nitrat e onda kupis secera (valjda imas u kuci),sode bikarbone i organsku boju u prahu (onakav kakav zelis da ti tim izgleda)
Na laganoj vatri u jednoj posudi stavis Patasium nitrat i secer i mjesati (nemoj slucajno na jakoj vatri jer ce sve frcati i moze doci do pozara ) sve dok smjesa ne dobije boju karamele e onda dodati sode bikarbone i mjesati dok smjesa ne bude gusta e onda dodati organske boje i jos malo mjesati. Uzeti kartona i napraviti valjkasti oblik (ja koristim rolnu toletnog papira) i staviti smjesu u to,zatim uzeti kabal ili nesto slicno i kroz sredinu probiti rupu i ostaviti da se stvrdne (oko 1 sat) i onda izvaditi kabal ili sipku (sad se sjetih) i ubaciti fitilj (imaju one petarde sa fitiljom i samo izvadis iz njih) i stavis u tu rupu koju si napravio u sredini i ubacis malo vate samo da bi "zateglo" fitlilj da nebi letao desno-lijevo
i sve to oblozis izolir trakom
Ja koristim oko 80 grama Nitrata i secera i jednu veliku kasiku sode bikarbone i oko 5 kasika organske boje...
Valjda sam pomogao
Ušutio setrnokop je napisao/la:Mozda YNWA ima tajni zadatak da otkrije ko dila pirotehniku preko foruma
Megamon nemoj, vidis da sam ja dosoMegamon je napisao/la:Samo da vas pozdravim sve i da vam zazelim sretnu novu godinu.
Otis'o Blekic otis'o ja nema povratka
Ja kupio 3 raketice i dva paketića petardica.trnokop je napisao/la:Mozda YNWA ima tajni zadatak da otkrije ko dila pirotehniku preko foruma
Hvala drug, i tebi takodjer dobar provod i sve najboLjeMegamon je napisao/la:Samo da vas pozdravim sve i da vam zazelim sretnu novu godinu.
Otis'o Blekic otis'o ja nema povratka
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 6 gostiju.