Najbolji igrač reprezentacije svih vremena
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Najbolji igrač reprezentacije svih vremena
Edin je u javnosti "dobar decko", nekako je najvise postigao u razlicitim ligama od nasih fudbalera ali je u reprezentaciju nekako mlitav, nema te energije i djeluje svaku drugu utakmicu nezainteresovano. Ipak, kao najbolji strijelac zasluzuje postovanje. Nije za kapitena!
Barbarez je vodja, definitivno moj najdrazi igrac. Drzak, energican i ponosan. Vuce lokomotivu i daje ritam citavu utakmicu. Odigrao je 48 utakmica i postigao 17 golova sto ga cini najboljim iza Dzeke uzimajuci u obzir sve zajedno, iako lik nije napadac, efikasan na svakom pedlju terena.
Pjana kao preplaseni deckic, masa utakmica igra na siguricu ne izlazuci se previse. Nas najbolji tehnicar, ali treba fudbalera pored njega koji ce ga motivirati jer on nije vodja. Odigrao je nekoliko vrhunskih partija, nas najbolji fudbaler na SP. Nije za kapitena!
Salihamidzic je mogao puno vise. Kod njega je bila primjetna zelja za uspjehom, ali kad je shvatio da sa reprezentacijom ne moze ispuniti svoje zelje okrenuo se Bayernu. Najvise mu zemjeram to sto je okrenuo ledja domovini, cak mislim da kad bi imali najboljeg fudbalera svijeta on ne bi dobio sansu u Bayernu dok je Salihamidzic tamo.
Misimovic je meni dosta puta bio sumnjiv. Neki njegovi potezi na nekim utakmicama su za ozbiljno razmatranje. Njegova igra protiv portugala je bila kriminalna, mlitave penale isto necu nikad zaboraviti. Znao je podvaliti loptu kao niko drugi, jako dobar tehnicar, ali isto tako trom, spor, uvijek nekako igra sa 50% mogucnosti.
Spahic je jalija, fajter sa ulice, nekoliko velikih gresaka, ali se njegovim odlaskom nasa odbrana nije nikada oporavila. Definitivno vodja i lokomotiva. Da je bio psihicki stabilniji mogao je puno vise. Meni jedan od najdrazih.
I sad, fudbaler kojeg ste nepravedno zaboravili. Elvir Rahimic! Mirni tihi decko koji je na terenu postajao zvijer i godinama dominirao u pozadini. Jedini pravi razbijac, destruktivac kojeg smo ikada imali. Uvijek na pravom mjestu, glavom na kopacku, uvijek 100% i do kraja. Njegovim odlaskom tu rupu nikada nismo zakrpili. Legenda CSKA i osvajac UEFA Kupa.
Moj poredak: 1. Barbarez
2. Rahimic
3. Dzeko
4. Pjanic
Barbarez je vodja, definitivno moj najdrazi igrac. Drzak, energican i ponosan. Vuce lokomotivu i daje ritam citavu utakmicu. Odigrao je 48 utakmica i postigao 17 golova sto ga cini najboljim iza Dzeke uzimajuci u obzir sve zajedno, iako lik nije napadac, efikasan na svakom pedlju terena.
Pjana kao preplaseni deckic, masa utakmica igra na siguricu ne izlazuci se previse. Nas najbolji tehnicar, ali treba fudbalera pored njega koji ce ga motivirati jer on nije vodja. Odigrao je nekoliko vrhunskih partija, nas najbolji fudbaler na SP. Nije za kapitena!
Salihamidzic je mogao puno vise. Kod njega je bila primjetna zelja za uspjehom, ali kad je shvatio da sa reprezentacijom ne moze ispuniti svoje zelje okrenuo se Bayernu. Najvise mu zemjeram to sto je okrenuo ledja domovini, cak mislim da kad bi imali najboljeg fudbalera svijeta on ne bi dobio sansu u Bayernu dok je Salihamidzic tamo.
Misimovic je meni dosta puta bio sumnjiv. Neki njegovi potezi na nekim utakmicama su za ozbiljno razmatranje. Njegova igra protiv portugala je bila kriminalna, mlitave penale isto necu nikad zaboraviti. Znao je podvaliti loptu kao niko drugi, jako dobar tehnicar, ali isto tako trom, spor, uvijek nekako igra sa 50% mogucnosti.
Spahic je jalija, fajter sa ulice, nekoliko velikih gresaka, ali se njegovim odlaskom nasa odbrana nije nikada oporavila. Definitivno vodja i lokomotiva. Da je bio psihicki stabilniji mogao je puno vise. Meni jedan od najdrazih.
I sad, fudbaler kojeg ste nepravedno zaboravili. Elvir Rahimic! Mirni tihi decko koji je na terenu postajao zvijer i godinama dominirao u pozadini. Jedini pravi razbijac, destruktivac kojeg smo ikada imali. Uvijek na pravom mjestu, glavom na kopacku, uvijek 100% i do kraja. Njegovim odlaskom tu rupu nikada nismo zakrpili. Legenda CSKA i osvajac UEFA Kupa.
Moj poredak: 1. Barbarez
2. Rahimic
3. Dzeko
4. Pjanic
Elvir Bolić čovjek je postigao u ono vrijeme neke od najvažnijih golova za reprezentaciju, šteta da ona generacija nije otišla na Euro, ipak veliki igrač i strijelac i uvijek igrao maksimalno za reprezentaciju.
Mislim da tu objektivno nema puno dileme - Džeko.
Neki su možda imali više trofeja, neki su možda bili veće face...ali kad se sve sabere jasno je.
Neki su možda imali više trofeja, neki su možda bili veće face...ali kad se sve sabere jasno je.
Možemo mi voljeti ove ili one reprezentativce ali ako gledamo objektivno: koliko je neki igrac doprinio uspjehu reprezentacije, ko je njen najveci ambasador u svijetu, ko je najuticajniji na klupskom nivou, ko je najkompletniji kao fudbaler...itd...onda je to bez imalo sumnje Edin DZEKO.
Dao je ovoj drzavi prst a oduzeo ruku!hurem je napisao/la: ↑30 dec 2020, 13:22Možemo mi voljeti ove ili one reprezentativce ali ako gledamo objektivno: koliko je neki igrac doprinio uspjehu reprezentacije, ko je njen najveci ambasador u svijetu, ko je najuticajniji na klupskom nivou, ko je najkompletniji kao fudbaler...itd...onda je to bez imalo sumnje Edin DZEKO.
Kapiten, ambasador, profecionalac i organizator najvecih derneka, Edin TEFERIC.
Samo objektivno!

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
1 Dzeko
Pjanic
Mujdza.
Pjanic
Mujdza.
Džeko
Bolić
Salihamidžić
Bolić
Salihamidžić
Džeko
Barbarez
Sušić
Barbarez
Sušić
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović
- Dejan Malinović
-
- Kontakt:
Susic
Salihamidzic
Pjanic
Salihamidzic
Pjanic
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.