Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 198

GEC
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la GEC » 30 dec 2020, 13:51

samoposmatram je napisao/la:
30 dec 2020, 12:49
Pitam konkretno ko ima bolji ili da dobije priliku umjesto njih. Niko nepise imena.
Mi trebamo napraviti komplet smjenu generacije i praviti ekipu za 2024. To je sistem kojim i jedna Njemačka osjeti a kamoli mi.Harun Hodžić,Edin Klis,Vladan Đurđević,Milan Vukšić,Enes Keškić,Tarik Velić su budućnost BH rukometa uz Hamidovića,Panića,Haseljića,Malinovića,Perića....

ZeljoWels
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoWels » 30 dec 2020, 14:10

Suman Do 2024
Cestitam savezu na produzenju ugovora

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 dec 2020, 14:27

Bravo za produzenje :thumbup: Zasluzeno :bih:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 dec 2020, 14:29

Valja Terzi i Nikoli do 45-te igrati :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 dec 2020, 14:59

GEC je napisao/la:
30 dec 2020, 13:51
Pitam konkretno ko ima bolji ili da dobije priliku umjesto njih. Niko nepise imena.
Mi trebamo napraviti komplet smjenu generacije i praviti ekipu za 2024. To je sistem kojim i jedna Njemačka osjeti a kamoli mi.Harun Hodžić,Edin Klis,Vladan Đurđević,Milan Vukšić,Enes Keškić,Tarik Velić su budućnost BH rukometa uz Hamidovića,Panića,Haseljića,Malinovića,Perića....

I oni su svi na spisku za reprezentaciju.
Zar ne?

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 30 dec 2020, 15:48

Bilal Šuman produžio ugovor s Rukometnim savezom BiH

Bilal Šuman je danas potpisao novi ugovor s Rukometnim savezom naše zemlje.

On je u sarajevskom hotelu Hills stavio potpis na četverogodišnju saradnju s našim Savezom i reprezentaciju će voditi u još nekoliko kvalifikacionih ciklusa.

Ispred RSBiH potpisivanju ugovora su prisustvovali predsjednik Mensur Sinanović i direktor reprezentacije Muhamed Toromanović.

Podsjetimo, Šuman je na klupu naše selekcije stigao 2016. godine i odveo naš državni tim na Evropsko prvenstvo koje smo prošlog januara okončali poslije grupne faze.

Inače, naša selekcija se ovih dana u Sarajevu sprema za dvomeč protiv Estonije koji će biti igran početkom januara.

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 30 dec 2020, 15:50

30 dec 2020, 14:59
GEC je napisao/la:

Zar ne?
koliko dugo je napr loncar na spisku i sta mu to znaci. imamo srecu da su ovi mladi momci patriote, oni koji to nisu, vec su fuknuli (hrstic, eres, mozda i bojic?)

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 dec 2020, 20:53

visegrad8392 je napisao/la:
30 dec 2020, 15:50
30 dec 2020, 14:59
GEC je napisao/la:

Zar ne?
koliko dugo je napr loncar na spisku i sta mu to znaci. imamo srecu da su ovi mladi momci patriote, oni koji to nisu, vec su fuknuli (hrstic, eres, mozda i bojic?)
Loncar ako bude imao minutazu, kao Haseljic mislis da ga Suman nece koristiti?
Ima li ko da ga prati, jeli igra odbranu? Ili je suter?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 dec 2020, 22:53

Raonffa je napisao/la:
30 dec 2020, 14:29
Kakvi su smećari pogotovo Nikola, nista me ne bi iznenadilo frajer ce zavrsiti klupsku karijeru, al ce i dalje igrati za reprezentaciju
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 dec 2020, 23:28

legenda reala je napisao/la:
30 dec 2020, 22:53
Raonffa je napisao/la:
Kakvi su smećari pogotovo Nikola, nista me ne bi iznenadilo frajer ce zavrsiti klupsku karijeru, al ce i dalje igrati za reprezentaciju
Prije ćeš ti u penziju nego Niđo :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 30 dec 2020, 23:43

legenda reala je napisao/la:
30 dec 2020, 22:53
Raonffa je napisao/la:
:lol:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 31 dec 2020, 13:09

Dok mi postamo o selektoru amateru, igracima penzionerima, ubleha rezervnom spisku nasi vrli zemljaci se herojski bore za svoj komad rukometa ...
Kada je u pitanju Rukometni savez BiH, kategoričan je u tvrdnji da se oko mnogih stvari podigla bespotrebna tenzija umjesto da je u prvi plan stavljena činjenica da je rukomet jedan od rijetkih sportova koji je završio prvenstvo i odigrao Kup.

- Nas četvorica koji predstavljamo Srpsku radimo zajednički i čvrsto zastupamo stavove koji štite naše interese. Zbog bolesti morao sam da prenesem svoju nadležnost na Vojislava Rađu koji se u Sarajevu zaista srčano borio i možemo da budemo ponosni na to što imamo takvog čovjeka u svojim redovima - dodao je Umičević.
Kad god pomislis da ne moze gore, samo pomislis da moze i da nema nikako ... #dobrodaimamoistagledajucistanamradesvakidan

Sretna Nova Godina, svima koji slave ... :salut:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 01 jan 2021, 00:05

Bilal Šuman: Dugo godina kostur reprezentacije je isti, moramo...

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman danas je produžio ugovor sa RS BiH, te će na klupi Zmajeva ostati do 2024. godine.

Istakao je da je zajednički cilj da budemo redovan učesnik na evropskim i svjetskim prvenstvima, te da se što više aktiviraju omladinske selekcije naše zemlje.

Iskoristili smo ovu priliku prilikom okupljanja reprezentativaca za januarske utakmice kvalifikacija protiv selekcije Estonije da potpišem ugovor sa reprezentacijom BiH koji će trajati do oktobra 2024. godine. Imamo planova, a naši ciljevi su sasvim jasni. Želimo biti učesnici evropskih i svjetskih prvenstava, te da što više aktiviramo omladinske selekcije kako bi dobili i te nove potencijalne reprezentativce jer dugo godina kostur reprezentacije je isti da ne kažem posljednjih sedam-osam godina. Moramo težiti ka novim igračima u svim tim omladinskim selekcijama, između ostalog je rekao Šuman.

Direktor reprezentacije Muhamed Toromanović je istakao da je ovo veliki dan za bh. rukomet, te da se u sljedećem periodu očekuje više od selektora Bilala Šumana.

- Ovo je veliki dan za bh. rukomet, drago mi je da je Upravni odbor prepoznao selektorovo zalaganje i dosadašnje rezultate koje je ostvario. Sigurno je da se u sljedećem periodu očekuje više od njega. Na meni je da mu pružim tehničku podršku i sve što mogu napraviti da ekipa i stručni štab imaju dobre uslove. Očekujemo dobar period dobar period za bh. rukomet, rekao je Toromanović.

s-po-rt1

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 01 jan 2021, 14:18

01 jan 2021, 00:05

Imamo planova, a naši ciljevi su sasvim jasni. Želimo biti učesnici evropskih i svjetskih prvenstava, te da što više aktiviramo omladinske selekcije kako bi dobili i te nove potencijalne reprezentativce jer dugo godina kostur reprezentacije je isti da ne kažem posljednjih sedam-osam godina. Moramo težiti ka novim igračima u svim tim omladinskim selekcijama, između ostalog je rekao Šuman.
Eto druze, i njemu je napokon jasno da tu vise nema ko potrcat' ... jedini belaj je sto on samo 'netrcacima' vjeruje ... vidjecemo hoce li moc' s njima do 2024te izgurat' ... :zviz:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 jan 2021, 20:54

DaVinci je napisao/la:
01 jan 2021, 14:18
01 jan 2021, 00:05

Imamo planova, a naši ciljevi su sasvim jasni. Želimo biti učesnici evropskih i svjetskih prvenstava, te da što više aktiviramo omladinske selekcije kako bi dobili i te nove potencijalne reprezentativce jer dugo godina kostur reprezentacije je isti da ne kažem posljednjih sedam-osam godina. Moramo težiti ka novim igračima u svim tim omladinskim selekcijama, između ostalog je rekao Šuman.
Eto druze, i njemu je napokon jasno da tu vise nema ko potrcat' ... jedini belaj je sto on samo 'netrcacima' vjeruje ... vidjecemo hoce li moc' s njima do 2024te izgurat' ... :zviz:
frajer uvijek jedno priča, drugo radi nažalost, tako da Nikola i co igraju i nakon 2024
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 01 jan 2021, 22:13

bojim se da su upravu, kad sam popricao sa njim nakon tekme sa austrijancima, pohvalio mi je neke mlade talente iz u19 i u17 (vidjelo se da ih stvarno prati), ali evo prodje par godina i niko od njih nedobi sansu.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 03 jan 2021, 16:23

01 jan 2021, 22:13
bojim se da su upravu, kad sam popricao sa njim nakon tekme sa austrijancima, pohvalio mi je neke mlade talente iz u19 i u17 (vidjelo se da ih stvarno prati), ali evo prodje par godina i niko od njih nedobi sansu.
Ja vjerujem da ih je pratio ispocetka al' onda zbog raznih sr@nj@ prestao na njih ozbiljno racunat ... s tim rezervnim spiskom jos ko fol 'pokazuje' da racuna na njih ali zaozbiljno samo kad mu je po' standardne ekipe 'koronisan' ... :zviz:

Sto bih volio jednog dana da docekam da jedan nas sportista u intervju, kad mu gurnes kameru ili diktafon pred nos, kaze bar jednom nesto novo, originalno, nadahnuto a ne vazda jedne te iste izlizane copy & paste izjave koje su i njima otrle usi a kamoli nama ... sve do jednog medijski zombiji ... :damn:

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 03 jan 2021, 20:41

Borac ispao ozbiljni klub nego naša reprezetacija Veselim Vujovic je neko ko bi imao muda izbaciti ovu staru gamad.Po bilo koju cijenu čak i odkaza u roku 3 mjeseca,ovaj beskorisni selektor tapka u mjestu 5 godina u prazno.Svaka čast za Borac Nek Umičević i Brankovic pokažu glupim bosnjama da se može i kod nas dovesti pravi trener.

AllBosnianBosnian
Kontakt:

Post Postao/la AllBosnianBosnian » 04 jan 2021, 12:00

Selektor našeg nacionalnog tima Bilal Šuman u Estoniju je poveo 16 rukometaša i to Benjamina Burića, Admira Ahmetaševića, Alena Ovčinu, Mirka Hercega, Marina Vegara, Nikolu Prcu, Mirsada Terzića, Dinu Hamidovića, Josipa Perića, Marka Tarabochiju, Dejana Malinovića, Marka Panića, Ibrahima Haseljića, Vladimira Vranješa, Igora Mandića i Gafara Hadžiomerovića.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 04 jan 2021, 12:22

AllBosnianBosnian je napisao/la:
04 jan 2021, 12:00
Selektor našeg nacionalnog tima Bilal Šuman u Estoniju je poveo 16 rukometaša i to Benjamina Burića, Admira Ahmetaševića, Alena Ovčinu, Mirka Hercega, Marina Vegara, Nikolu Prcu, Mirsada Terzića, Dinu Hamidovića, Josipa Perića, Marka Tarabochiju, Dejana Malinovića, Marka Panića, Ibrahima Haseljića, Vladimira Vranješa, Igora Mandića i Gafara Hadžiomerovića.
Znaci sa spiska su otpala 2 ubleha imena koja su stavljena samo da popune broj a nama dadnu razlog da malo tipkamo kako je neko nov i mlad uspio uletit' u tim (sry @edinjo) ... cestitke Gafaru na definitivnom ostanku na spisku, uzivacemo u tvojim igrama sljedecih 11 godina ... :clap:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.