Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
SK HD je prvi HD kanal koji sam prije nekoliko godina vidio na TVu (imao total tv) i fakat je slika beton.
Sada koristim Moju TV NET i zbog opcije Moj Izbor drugi nisu ni opcija.
Sada koristim Moju TV NET i zbog opcije Moj Izbor drugi nisu ni opcija.
Za Arene ima rjesenje. ArenaCloud 3 mjeseca besplatno imate.
Bilo je 3 kada je pokrenuta finalna verzija aplikacije, Bo'me sad su 2

Nema veze do tad ce Telemach rijesiti ovo sranje.Previse se ljudi zali.
A i ako ne rijese bronze paket ce biti par eura tako da je i to ok opcija.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
@neutral ne znam kakve probleme imas s HD kvalitetom u Telemachu, iskreno kvalitet slike u telemachu i na mojatv se ne moze porediti, isto tako i internet brzina je na debelo na strani telemacha.. objektivno gledano telemach dok je imao arene sisao je mojatv u svakom pogledu, najveci problem kod nas je sto ljudi hoce da gledaju ovu kukuruz ligu pa zele arene pod svaku cijenu.. nije da nesto branim telemach u ovoj situaciji jer i ja sam potpisao prije 2 mjeseca novi ugovor gdje nije spomenuto da arene nece vise biti, ali realno gledano zao mi je samo zbog lige prvaka i nba ovo ostalo manje bitno..
mada opet mislim da ce se probati naci neki kompromis, pa pri isteku ugovora UM i ovih nasih operatera siguran sam da ce i oni njima isto uraditi sa SK kanalima i opet ce se vratiti na pocetak price..
mada opet mislim da ce se probati naci neki kompromis, pa pri isteku ugovora UM i ovih nasih operatera siguran sam da ce i oni njima isto uraditi sa SK kanalima i opet ce se vratiti na pocetak price..
Jedino sto gledam na EON-u je ArenaSport zbog Seria A. Naša liga me ne zanima. Opet tu su opcije ArenaCloud gdje imas samo mobilne aplikacije ili recimo specificno za Seria A https://www.seriea-pass.com.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 jan 2021, 14:45@neutral ne znam kakve probleme imas s HD kvalitetom u Telemachu, iskreno kvalitet slike u telemachu i na mojatv se ne moze porediti, isto tako i internet brzina je na debelo na strani telemacha.. objektivno gledano telemach dok je imao arene sisao je mojatv u svakom pogledu, najveci problem kod nas je sto ljudi hoce da gledaju ovu kukuruz ligu pa zele arene pod svaku cijenu.. nije da nesto branim telemach u ovoj situaciji jer i ja sam potpisao prije 2 mjeseca novi ugovor gdje nije spomenuto da arene nece vise biti, ali realno gledano zao mi je samo zbog lige prvaka i nba ovo ostalo manje bitno..
BHTelecom je korak unazad, internet paketi su smece.
Nemam problema sa HDom na TM, na 43 i 48 plazmi fantastično ali na 55 kao da je SD kanal. Zato sam i napisao da možete zamisliti kako je gledati SD na 55 incha (telekom većina SD, HD paket presmiješan).QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 jan 2021, 14:45@neutral ne znam kakve probleme imas s HD kvalitetom u Telemachu, iskreno kvalitet slike u telemachu i na mojatv se ne moze porediti, isto tako i internet brzina je na debelo na strani telemacha.. objektivno gledano telemach dok je imao arene sisao je mojatv u svakom pogledu, najveci problem kod nas je sto ljudi hoce da gledaju ovu kukuruz ligu pa zele arene pod svaku cijenu.. nije da nesto branim telemach u ovoj situaciji jer i ja sam potpisao prije 2 mjeseca novi ugovor gdje nije spomenuto da arene nece vise biti, ali realno gledano zao mi je samo zbog lige prvaka i nba ovo ostalo manje bitno..
Stotinu puta sam do sada napisao da je ponuda vezana za tv kod telemacha 10x bolja nego u Telekomu. Famozna rečenica, prosječnog korisnika u BiH koji gleda Pinkove i slične gluposti ovo neće pogoditi. Svakako da će sada mnogi otkazati TM zbog Arene, ali u globalu je sve isto.
Telekom godinama nije imao SK a opet je imao veliki broj preplatnika.
Ima smart tv, imaju stotine linkova za utakmice i sl, uvijek ima načina. Pa prije SK gledao sam stotine utakmica u Hdu preko streamova, na monitoru fantastična slika. Općenito skoro da i ne gledam tv, sve preko pca ili laptopa.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Iskreno, cudi me jer znam kod ovog jarana 58'' philipstv beton slika preko eonboxa, i ja se iznenadio mislio sam isto tako kad se razvuce na veci ekran da ce izgubiti kvalitet ali nije.. mozda da probas drugi hdmi kabal cisto da provjeris hoce li isto biti? (ako vec nisi)Neutral je napisao/la: ↑01 jan 2021, 14:53Nemam problema sa HDom na TM, na 43 i 48 plazmi fantastično ali na 55 kao da je SD kanal. Zato sam i napisao da možete zamisliti kako je gledati SD na 55 incha (telekom većina SD, HD paket presmiješan).QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 jan 2021, 14:45@neutral ne znam kakve probleme imas s HD kvalitetom u Telemachu, iskreno kvalitet slike u telemachu i na mojatv se ne moze porediti, isto tako i internet brzina je na debelo na strani telemacha.. objektivno gledano telemach dok je imao arene sisao je mojatv u svakom pogledu, najveci problem kod nas je sto ljudi hoce da gledaju ovu kukuruz ligu pa zele arene pod svaku cijenu.. nije da nesto branim telemach u ovoj situaciji jer i ja sam potpisao prije 2 mjeseca novi ugovor gdje nije spomenuto da arene nece vise biti, ali realno gledano zao mi je samo zbog lige prvaka i nba ovo ostalo manje bitno..
Stotinu puta sam do sada napisao da je ponuda vezana za tv kod telemacha 10x bolja nego u Telekomu. Famozna rečenica, prosječnog korisnika u BiH koji gleda Pinkove i slične gluposti ovo neće pogoditi. Svakako da će sada mnogi otkazati TM zbog Arene, ali u globalu je sve isto.
Telekom godinama nije imao SK a opet je imao veliki broj preplatnika.
Ima smart tv, imaju stotine linkova za utakmice i sl, uvijek ima načina. Pa prije SK gledao sam stotine utakmica u Hdu preko streamova, na monitoru fantastična slika. Općenito skoro da i ne gledam tv, sve preko pca ili laptopa.
ma da, to sve stoji, samo sta mislis ti da li postoji mogucnost da im u slucaju da se ovo ne rijesi, ovi iz UM podignu cijene za SK i samim tim zguze ove nase invalide
pa ne znam sta tacno ocekujes kad 1080p stavis na toliku dijagonalu
to je 4K teritorija, nikako 1080p
to je 4K teritorija, nikako 1080p
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
- Kontakt:
Sacekat malo i vidjet hoce li vratiti Arene. Nisu ludi i svjesni su ako ne vrate da ce izgubit hejbet klijenata. Ne vrate li ne gine telekom jbg
Imaju ugovor do sljedeće godine ako se ne varam za SK. Ma 100% će sve uraditi da Telekom ostane bez SK. SK drži Engleze, daleko najgledaniju ligu, pa će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije.
Nije Telekom lud da prihvati sve i svašta, ako bi to dovelo do povećanja cijena paketa koje sada imaju u ponudi. Moguće da će možda staviti opciju SK u sklopu dodatnog paketa, čisto radi isplativosti.
Uglavnom, čeka nas šou, s tim da ove instalacije koje im TM, zakonski mogu biti bačene u bunar u roku 24 sata, ali to je veća politika.
@Miki
U mene je 48, ovaj 55 je kupljen kod mojih pa sam išao kod njih da im priključim tv sa resiverom. Takav tv bi uzeo samo za konzole ili u setu, tv sredina na zidu, ispod tri monitora
Nije Telekom lud da prihvati sve i svašta, ako bi to dovelo do povećanja cijena paketa koje sada imaju u ponudi. Moguće da će možda staviti opciju SK u sklopu dodatnog paketa, čisto radi isplativosti.
Uglavnom, čeka nas šou, s tim da ove instalacije koje im TM, zakonski mogu biti bačene u bunar u roku 24 sata, ali to je veća politika.
@Miki
U mene je 48, ovaj 55 je kupljen kod mojih pa sam išao kod njih da im priključim tv sa resiverom. Takav tv bi uzeo samo za konzole ili u setu, tv sredina na zidu, ispod tri monitora
-
- Moderator
- Kontakt:
Najvise su premium korisnici osteceni. Kako ce nadoknaditi Arene ? hmm. mozda sa jos 20 kanala pinkova
Mislim da nece ni da pokusaju da vrate Arene. Sta oni mogu sada ponuditi meni kada imam Premium paket ? Mogu jedino da smanje cijenu paketa na 12 ili 24 mjeseca ukoliko ne vrate arene.

Mislim da nece ni da pokusaju da vrate Arene. Sta oni mogu sada ponuditi meni kada imam Premium paket ? Mogu jedino da smanje cijenu paketa na 12 ili 24 mjeseca ukoliko ne vrate arene.
Ma kakvo vraćanje Arena, to je gotova priča.GracanicaAA je napisao/la: ↑01 jan 2021, 15:24Najvise su premium korisnici osteceni. Kako ce nadoknaditi Arene ? hmm. mozda sa jos 20 kanala pinkova![]()
Nema mi logike da bi dopuštali sebi da ispadnu ovolike kurvve i džukele sa ovim ciganlukom i prevarom, a da su mogli na bilo koji način zadržati Arene.
Čak i da ih sutra vrate u šemu, opet će im ovaj autogol ostati zabilježen za sva vremena.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Moderator
- Kontakt:
Ma najgore mi sto ova meni odgovara u porukama da UVIJEK POSTOJI ALTERNATIVA da se mozemo dogovoriti. A bolan kako cemo se dogovoriti i naci alternativu kada nemam ni Ligu Prvaka, Seria A, NBA, nase lige... Gdje to mogu gledati na Pinku mozda?Raonffa je napisao/la: ↑01 jan 2021, 15:29Ma kakvo vraćanje Arena, to je gotova priča.GracanicaAA je napisao/la: ↑01 jan 2021, 15:24Najvise su premium korisnici osteceni. Kako ce nadoknaditi Arene ? hmm. mozda sa jos 20 kanala pinkova![]()
Nema mi logike da bi dopuštali sebi da ispadnu ovolike kurvve i džukele sa ovim ciganlukom i prevarom, a da su mogli na bilo koji način zadržati Arene.
Čak i da ih sutra vrate u šemu, opet će im ovaj autogol ostati zabilježen za sva vremena.

Reko nazvat cu ja vas.
Pa raskini ugovor? Jednostavno.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
pa jest sve i da zbog ove situacije evo mozes raskinuti ugovor, sta je alternativa boktejadan kad je ponuda ****???
Sve im j. Odbila je tad automatski, znala kuck.ca mala, dobio sam tad dobru ponudu i onda za 20dana ove inf. Pa vidjet cemo u pon sta ucinit. Najgore sto nema alternative?! Telecom me ne zanima, brzine uzasne, SK HD nemaju u ponudi, Novu sport, Novu Tv, pa na to ce sad sve nakrcat. Probat korigivat cijenu paketa, i trazit iptv ili ili ililegenda reala je napisao/la: ↑01 jan 2021, 03:19Mig_Mig je napisao/la: te cu u ponedjeljak predlozit da mi ubace i arene hd 24m i da produzim. Ovo dobit i telecomu je nemoguce
Kako ferceraju Arene u HD-u![]()
Zadnja izmjena: Mig_Mig, dana/u 01 jan 2021, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.
Max Allegri
Pa to i jeste čitava poenta, alternativa ne postoji, osim ako neko ne misli da je Telekom neki spasitelj? lolQUARTERBACK je napisao/la: ↑01 jan 2021, 15:53pa jest sve i da zbog ove situacije evo mozes raskinuti ugovor, sta je alternativa boktejadan kad je ponuda ****???
Sve nam se ovo i dešava zbog nas samih - jer nemamo državnog operatora, jer smo mu **** majku i pokrali sve što se može pokrasti. Da je jadni Telekom jak i da ga nije zguzila SDA danas ne bismo ovisili od toga kako će se Srbima dići **** u 2021. godini i hoće li relacije između Vučića i SBB-a biti dobre ili loše.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.