KODI - media centar

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Federer17

Re: KODI - media centar

Post Postao/la Federer17 » 01 jan 2021, 15:59

NEZALAGANJE je napisao/la:
01 jan 2021, 15:44
alex1991 je napisao/la:
01 jan 2021, 12:55
Lakoste je napisao/la:
01 jan 2021, 12:44
Ma ne rade arene
Uozbilji se
Ni meni ne rade Arene.Sta je rec?
Upravo gledao i svih 5 arena mi normalno radi. Probaj ponovo generisati portal dok ne nadjes onaj koji radi. Nekada treba i sacekati da ovi koji su nakaceni na isti portal 'odu dalje' kako bi se rasteretio i fercerao.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jan 2021, 16:29

Kako da to uradim? Uopste nemam opciju izaber portal, kao na ovom videu npr.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 01 jan 2021, 16:41

01 jan 2021, 16:29
Vjerovatno je video za neke starije verzije.

S obzirom da ni kod mene nije najnoviji update (bojim se da cu zeznuti jer radi perfektno, pa necu to da odradim), ne znam kako je kod tebe (mozda su sta mijenjali), ali bi ti trebala biti opcija 'Generisati portal' ili tako nesto. Tu kad udjes, skontat ces sam sta dalje.

Ne bi bilo lose ni ovo da procitas, autor je jedan od kreatora builda.
Jos jednom treba napomenuti da kada instalirate BlueThunder build 1.7 ukoliko zelite da vam PVR radi morate otvoriti opciju portal generator izabrati opciju portali pa vas tip uredjaja i nakon toga generisati portal. Ranije ste u buildu imali 10 portala, a sada je u ovom momentu u portal generatoru ogroman broj portala koji se pregleda menja itd. Server na svaka dva minuta generise novi portal a vas uredjaj taj portal preuzme kada kliknete na generisi portal. Kada je vas uredjaj preuzeo portal od generatora, trazi vam da izadjete iz kodija klikom na ok dugme. Kada udjete opet u kodi pvr lista krene da se ucitava, medjutim popup u donjem desnom uglu koji aktivira pvr na linuxima i libreelecu skloni prikaz ucitavanja pvr liste i tu mnogi pogrese i otvore pvr. Ja volim da vidim kako mi se pvr ucitava i moje resenje je da u tom momentu samo izadjem iz kodija i ponovo udjem... Kada sam opet usao u kodi sacekam da se pvr lepo ucita i otvorim listu sa kanalima. Ta lista u udarnim terminima ume cesto da ne radi (vidi se spisak kanala ali nece nista da se otvori) jer je u toku ta dva minuta koliko je taj portal prisutan previse ljudi generisalo. Kada se to desi imate dve opcije, jedna je da sacekate da nervozni kliknu opet generisi portal, a vama onda ostane lista koja radi kako treba ili da vi budete ti koji ce opet otici na generisi portal i da dobijete drugi. Van udarnih termina jako rano ujutru je vrlo lako doci do portala i ogromna je verovatnoca da cete biti sami na njemu. Mi svakodnevno proveravamo liste koje generator nudi i trudimo se da ih sto je vise moguce azuriramo. Liste koje idu kroz portal generator postaju svakim danom sve vece i samim tim generator ce svakim danom sve bolje raditi. S'obzirom da je relativno skoro bio update generator je bio zaposednut i samim tim mnogi korisnici su bili zajedno na istim listama sto je dovodilo do toga da liste prestanu da rade u udarnim terminima. Verujem da ce se vremenom svi rasporediti po listama zahvaljujuci ovom novom sistemu, a dotle bi trebalo da se svi strpe ukoliko u udarnom terminu ne mogu da dobiju portal od generatora. Znaci jos jednom da ponovim: Kada dobijete listu kanala na kojoj se ne pokrece ni jedan kanal to znaci da je to preopterecena lista i da je previse ljudi koristi u istom momentu, a kada otvorite pvr a tamo nema liste to znaci da ili portal nije dobar ili imate problem sa internet provajderom recimo nalazite se iza NAT-a pa ne mozete ucitati taj portal, u tom slucaju treba ponovo generisati. U generatoru ima listi koje mogu da funkcionisu i iza NAT-a, ali ih je dosta manje.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jan 2021, 16:49

Federer17 je napisao/la:
01 jan 2021, 16:41
01 jan 2021, 16:29
Vjerovatno je video za neke starije verzije.

S obzirom da ni kod mene nije najnoviji update (bojim se da cu zeznuti jer radi perfektno, pa necu to da odradim), ne znam kako je kod tebe (mozda su sta mijenjali), ali bi ti trebala biti opcija 'Generisati portal' ili tako nesto. Tu kad udjes, skontat ces sam sta dalje.

Ne bi bilo lose ni ovo da procitas, autor je jedan od kreatora builda.
Jos jednom treba napomenuti da kada instalirate BlueThunder build 1.7 ukoliko zelite da vam PVR radi morate otvoriti opciju portal generator izabrati opciju portali pa vas tip uredjaja i nakon toga generisati portal. Ranije ste u buildu imali 10 portala, a sada je u ovom momentu u portal generatoru ogroman broj portala koji se pregleda menja itd. Server na svaka dva minuta generise novi portal a vas uredjaj taj portal preuzme kada kliknete na generisi portal. Kada je vas uredjaj preuzeo portal od generatora, trazi vam da izadjete iz kodija klikom na ok dugme. Kada udjete opet u kodi pvr lista krene da se ucitava, medjutim popup u donjem desnom uglu koji aktivira pvr na linuxima i libreelecu skloni prikaz ucitavanja pvr liste i tu mnogi pogrese i otvore pvr. Ja volim da vidim kako mi se pvr ucitava i moje resenje je da u tom momentu samo izadjem iz kodija i ponovo udjem... Kada sam opet usao u kodi sacekam da se pvr lepo ucita i otvorim listu sa kanalima. Ta lista u udarnim terminima ume cesto da ne radi (vidi se spisak kanala ali nece nista da se otvori) jer je u toku ta dva minuta koliko je taj portal prisutan previse ljudi generisalo. Kada se to desi imate dve opcije, jedna je da sacekate da nervozni kliknu opet generisi portal, a vama onda ostane lista koja radi kako treba ili da vi budete ti koji ce opet otici na generisi portal i da dobijete drugi. Van udarnih termina jako rano ujutru je vrlo lako doci do portala i ogromna je verovatnoca da cete biti sami na njemu. Mi svakodnevno proveravamo liste koje generator nudi i trudimo se da ih sto je vise moguce azuriramo. Liste koje idu kroz portal generator postaju svakim danom sve vece i samim tim generator ce svakim danom sve bolje raditi. S'obzirom da je relativno skoro bio update generator je bio zaposednut i samim tim mnogi korisnici su bili zajedno na istim listama sto je dovodilo do toga da liste prestanu da rade u udarnim terminima. Verujem da ce se vremenom svi rasporediti po listama zahvaljujuci ovom novom sistemu, a dotle bi trebalo da se svi strpe ukoliko u udarnom terminu ne mogu da dobiju portal od generatora. Znaci jos jednom da ponovim: Kada dobijete listu kanala na kojoj se ne pokrece ni jedan kanal to znaci da je to preopterecena lista i da je previse ljudi koristi u istom momentu, a kada otvorite pvr a tamo nema liste to znaci da ili portal nije dobar ili imate problem sa internet provajderom recimo nalazite se iza NAT-a pa ne mozete ucitati taj portal, u tom slucaju treba ponovo generisati. U generatoru ima listi koje mogu da funkcionisu i iza NAT-a, ali ih je dosta manje.
Hvala druze.Odoh pogledati sta i kako.Skontace se valjda. :D

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 01 jan 2021, 19:17

Uhhhh hvala vam za ovaj BlueThunder :clap: :clap: Meni radi perfektno. ~5400 programa :tokralju:

btw. Vidim ima još ovih buildova('GreenLeia', 'BlackEye..)', ima li tamo ikakve razlike ili je BlueThunder najbolji?
#SuningOUT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jan 2021, 19:29

Jericho je napisao/la:
01 jan 2021, 19:17
Uhhhh hvala vam za ovaj BlueThunder :clap: :clap: Meni radi perfektno. ~5400 programa :tokralju:

btw. Vidim ima još ovih buildova('GreenLeia', 'BlackEye..)', ima li tamo ikakve razlike ili je BlueThunder najbolji?
Meni nesto nece.Sve radi osim Arena i najboljih filmova.Dzaba i generisanje.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 01 jan 2021, 19:38

01 jan 2021, 19:29
Hmmm meni ne rade arene u ovoj mapi 'Sports live' napočetku, ali ovamo u PVR rade uredno. Skoro pa 95% programa radi.
Od channela 5290 do 5294 su mi arene.

Iako sam vrhunac dozivio kad sam vidio da ovi svi kanali rade perfektno. :bow: :tokralju:
slika
#SuningOUT

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 01 jan 2021, 19:39

Jericho je napisao/la:

Neće ni meni nesto. Mada meni nije izbacilo puno kanala, osim SK Arena ES i Planet Sporta. Ali nijedan neće.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jan 2021, 19:46

Jericho je napisao/la:
01 jan 2021, 19:38
Hmmm meni ne rade arene u ovoj mapi 'Sports live' napočetku, ali ovamo u PVR rade uredno. Skoro pa 95% programa radi.
Od channela 5290 do 5294 su mi arene.

Iako sam vrhunac dozivio kad sam vidio da ovi svi kanali rade perfektno. :bow: :tokralju:
slika
E vidis, u PVRu ih nisam ni probao.Nije mi se listalo toliko. :D

Pogledacu i hvala na savjetu.

@Belmin Probaj i ti ovo.Meni na listi tih sportskih kanala rade eurosportovi i ta planet sra.nja, ali ne i Arene.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 01 jan 2021, 19:48

imate u tom PVR-u s lijeve strane da otvorite prozorcic i da birate kanale,tj da birate drzavu cije kanale zelite da gledate, Arene imaju i Srbija i Hrvatska, da ne skrolate bezveze par hiljada kanala :D

edit: imao sam prije neki mjesec ovaj Blue Thunder, dok se nije nesto sjebalo i bilo mi se mrsko peglati, ugl maloprije instalirao nanovo, i radile su arene ali prestadose odjednom, iako sam mijenjao portale, nadam se da je samo privremeno i da ce se ipak moci gledati

edit2: ponovo sam generisao portale i sad rade sve arene i sr i hr :mrgreen:
Zadnja izmjena: THEC, dana/u 01 jan 2021, 20:00, ukupno mijenjano 1 put.
Pyro is not a crime !

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 01 jan 2021, 20:00

01 jan 2021, 19:46
E vidis, u PVRu ih nisam ni probao.Nije mi se listalo toliko. :D

Pogledacu i hvala na savjetu.

@Belmin Probaj i ti ovo.Meni na listi tih sportskih kanala rade eurosportovi i ta planet sra.nja, ali ne i Arene.
Pa ti portali se generisu zbog PVR-a, ne zbog ostalog. :mrgreen:

Probaj napraviti PVR, jer je sve drugo lose u odnosu na to. Ja samo na njemu i gledam. Kako napisa THEC, sa lijeve strane se moze odabrati cije kanale da prikazuje.
Jericho je napisao/la:

Jedino na Blue Thunderu imas PVR. Na ostalim je to sve bezveze, i ako ih (kanala) malo ima - dosta ne radi.

Black Eye je odlican za filmove/serije, bolji od Thundera za te stvari. Leia je slican.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jan 2021, 20:10

@Federer Pa sto ne rece odmah to!? Generisao sam 100 puta, i svaki put, umjesto u PVR, odem u sportske kanale! :mrgreen:

Sad gledam neki film, pa cu provjeriti kad zavrsi.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 02 jan 2021, 08:27

Nakon generisanja sljaka :opaopa: :bow:
Radi sve od bein sportsa do arene. Samo sto nisam nasao arenu bh nego samo srpske i hrvatske

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 03 jan 2021, 15:28

Evo i ja sam mjenjao portale pa mi sad radi.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jan 2021, 12:57

Jučer radile AS na PVR danas ne rade wtf. :eh:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 04 jan 2021, 13:52

Saurman je napisao/la:
04 jan 2021, 12:57
Jučer radile AS na PVR danas ne rade wtf. :eh:
I sta je tu cudno ?
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 jan 2021, 16:26

Vi barem dodjete dotle, ja nikako da dobijem opciju za Wizard tako da ne mogu dalje :(
Il Club più titolato al mondo!

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 05 jan 2021, 08:22

muxa je napisao/la:
04 jan 2021, 16:26
Vi barem dodjete dotle, ja nikako da dobijem opciju za Wizard tako da ne mogu dalje :(
Pa istaliraj manuelno wizard. Nakon sto zavrsis install from zip file, odes tamo add-ons - > Install from repository -> Kodi Balkan Repository -> Balkan Green Wizard i kliknes install i onda ga odaberes i Open. I tu odaberes Blue thunder build.
Jedan grad, jedna ljubav!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 jan 2021, 11:21

To i jest problem, što ja nemam tu opciju. Ponovit ću još jednom, ja kad pratim tu putanju koju si naveo nemam u repository Kodi Balkan uopšte Balkan Green Wizard. Ne znam kako al te opcije nema. Brisao kesh, deinstalirao i ponovo instalirao al nikako da dobijem tu opciju.
Izgleda da sam ja jedini kome se to dešava.
Il Club più titolato al mondo!

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 05 jan 2021, 12:56

muxa je napisao/la:
05 jan 2021, 11:21
To i jest problem, što ja nemam tu opciju. Ponovit ću još jednom, ja kad pratim tu putanju koju si naveo nemam u repository Kodi Balkan uopšte Balkan Green Wizard. Ne znam kako al te opcije nema. Brisao kesh, deinstalirao i ponovo instalirao al nikako da dobijem tu opciju.
Izgleda da sam ja jedini kome se to dešava.
Mora se rucno upisati da bi ti se pokazao wizard,najbolje da odes na yt imas dosta videa na tu temu gdje je onda puno jednostavnije

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], lol89, soxx i 16 gostiju.