Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ghuraba
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Ghuraba » 01 jan 2021, 14:23

Meni je krupno za nekoga ko kao od sale ubaci 20-ak trica zaredom (koliko se moze vidjeti na snimku) reci da nema sut, pa makar to bilo i na treningu. Onaj ko nikad nije bar rekreativno igrao kosarku i ko nije gledao suterski trening/zagrijavanje profesionalnih kosarkasa ne shvata da to nije tako jednostavno. Napisao sam ovo milion puta, ali evo opet cu: Teletovic je otisao u nba u najboljim godinama i s epitetom najboljeg visokog sutera Evrope, pa je opet tamo krenuo sa uzasnim procentima. Musa nece nikad biti dobar suter kao Mirza, ali nije ni priblizno toliko los koliko ste vi navalili.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 01 jan 2021, 15:22

Da bi ostao u NBA, ili trebas bit kompletan igrač(biti minimalno solidan u svim segmentima igre) ili jako dobar u jednom segmentu igre, odnosno bit specijalista u istom.

Dzenan nije nit' jedno, nit' drugo. Specijalista u nerealnim očekivanjima. Očito da momak ima iskrivljenu sliku realnosti, sto je velika šteta, jer je mogao doći do statusa dobrog NBA igrača, da je radio na sebi i svojoj igri. Nije još kasno, ali u NBA definitivno nema kredibilitet da ga neko trpi, dok traži neku formu, koju nikad nije ni imao.

Evropa, makar 2 godine igranja 25+min po tekmi, pa eventualno pokušat opet.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 01 jan 2021, 15:56

Ghuraba je napisao/la:
01 jan 2021, 14:23
Meni je krupno za nekoga ko kao od sale ubaci 20-ak trica zaredom (koliko se moze vidjeti na snimku) reci da nema sut, pa makar to bilo i na treningu. Onaj ko nikad nije bar rekreativno igrao kosarku i ko nije gledao suterski trening/zagrijavanje profesionalnih kosarkasa ne shvata da to nije tako jednostavno. Napisao sam ovo milion puta, ali evo opet cu: Teletovic je otisao u nba u najboljim godinama i s epitetom najboljeg visokog sutera Evrope, pa je opet tamo krenuo sa uzasnim procentima. Musa nece nikad biti dobar suter kao Mirza, ali nije ni priblizno toliko los koliko ste vi navalili.
I onda pogledas Stepha koji ubacuje 5+ minuta neprekidno trojke.
Msm hocu da kazem kakav nivo imaju pojedinci u NBA, a i sta mi znamo.
Mozda jednostavno nema talenta za nesto vise u nba, nisu talenat samo fizikalije i umijece s loptom, ima nesto i u glavi :D
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Aspect
Kontakt:

Post Postao/la Aspect » 01 jan 2021, 15:59

Jel' ko od vas gleda ovako NBA utakmice inače, sem Jusufa i Muse (dok je dobijao šansu)?

Pa u pola ekipa ima propaliteta koji dobijaju šansu, a nema teorije da su išta kvalitetniji od Muse. I dođete ovdje pričat neke bajke, treba ovo, treba ono. Treba šansu, to je što treba. Ništa drugo. Ovih dana sam masu tih utakmica pogledao, kakvih sve ciglaroša ima (a propuh su i u odbrani) Musa je za njih Curry.

Eh sad, što je pi*ka koja i kad dobije šansu ne koristi da bar proba šutat (pa možda bi i krenulo nekad) to je već druga priča. Prvo nek on poradi na psihi, to je glavni problem, jer je nakon neigranja u Brooklynu, što je i zasluženo bilo na tom segmentu debelo grohnuo.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 01 jan 2021, 16:53

Aspect je napisao/la:
01 jan 2021, 15:59
Pa u pola ekipa ima propaliteta koji dobijaju šansu, a nema teorije da su išta kvalitetniji od Muse. I dođete ovdje pričat neke bajke, treba ovo, treba ono. Treba šansu, to je što treba. Ništa drugo. Ovih dana sam masu tih utakmica pogledao, kakvih sve ciglaroša ima (a propuh su i u odbrani) Musa je za njih Curry.

Eh sad, što je pi*ka koja i kad dobije šansu ne koristi da bar proba šutat (pa možda bi i krenulo nekad) to je već druga priča.
To je to. :clap:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 01 jan 2021, 18:30

Ali nevjerovatno kakva lobotomija u zadnja dva posta ja ne mogu da vjerujem. Cuj treba sansu, pa u ovo doba prosle godine je konstantno igrao po 20 i vise minuta na kraju je cijelu sezonu odigrao 40 utakmica plus 3 u play offu, sa 13 MPG u prosjeku. Ako to nije dobjanje sanse onda ne znam sta za vas predstavlja to dobiti sansu? Mozda da mu daju dvije sezone po 20-25 minuta po tekmi na ove jadne procente pa da ga cekaju da proigra? Lik dobio sansu i nije je iskoristio i to je to, prstanite siriti lazi da nije dobio sansu, dobio je i vise nego sto je trebao i to u play off ekipi jos mu se poklopilo sa ozlijedama i svime i opet nije nista pokazao. Prestanite lagati ovaj napaceni narod Musoljupci.

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 01 jan 2021, 19:19

Iako mi mongoloid paja ide na živce strašno, u pravu je kada kaže da je dobio priliku prošle sezone. Priliku koju mnogo bolji igrači od njega ne dobiju nego zapnu godinama na two-way ugovorima, ispucavaju se u G-Leagueu ili igraju garbage time. Pogledao sam 99% njegovih utakmice prošle sezone i apsolutno ništa vrijedno pomena nisam vidio (osim možda one protiv Dallasa). Zanimljivije mi je bilo slušati Richarda Jeffersona i Ian Eaglea na komentaru nego pogledati njegovu jednu sekundu na parketu. NBA je takva liga, sve ide brzo, ako ne iskoristiš šansu, ti si historija. Lik je mislim 95% pasova prošle sezone dao yebenom Pinsonu koji je i sad u NBA (two-way) a on je tu gdje jest. Smiješno je Džanana porediti sa tim propalitetima koji dobijaju minute u rebuilding ekipama ove sezone, to je njihova šansa, ista koju je Džanan imao prošle.
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 01 jan 2021, 21:26

forgempp je napisao/la:
01 jan 2021, 15:56
I onda pogledas Stepha koji ubacuje 5+ minuta neprekidno trojke.
Msm hocu da kazem kakav nivo imaju pojedinci u NBA, a i sta mi znamo.
Mozda jednostavno nema talenta za nesto vise u nba, nisu talenat samo fizikalije i umijece s loptom, ima nesto i u glavi :D
I nema bas nekog velikog smisla ubacivati najboljeg sutera ikad u ovaj kontekst. :D

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 02 jan 2021, 00:01

Ima snimaka sa treniga gdje i Vrabac ubacuje zaredom trojke....ima i Simmons. To su totoalno neuporedive okolnosti.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 02 jan 2021, 00:08

BIHpatriota je napisao/la:
02 jan 2021, 00:01
Ima snimaka sa treniga gdje i Vrabac ubacuje zaredom trojke....ima i Simmons. To su totoalno neuporedive okolnosti.
Kad sam trenirao košarku znao sam i do 20 ubaciti s mjesta na identican nacin kao on, ništa posebno.

Fazon je što se i ne kurci ovim ubacivanjima on vec eto reda radi da postavi na internet kontaš takvo je vrijeme.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 jan 2021, 04:21

Ma ti si bio stroj za koseve u svoje vrijeme.

Ja samo znam da neko ko je s 18 godina imao oko 1/3 za 3 kroz cijelu sezone ne moze biti uzasan suter, a vi ga takvim zelite predstaviti. Eto pred nama je aBd, vidjet cemo ko ce biti u pravu i hocemo li u Musi imati sasvim solidnog sutera s distance, ili samo jos jednog Vrabca i Simmonsa.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 02 jan 2021, 06:10

Ghuraba je napisao/la:
02 jan 2021, 04:21

Ja samo znam da neko ko je s 18 godina imao oko 1/3 za 3 kroz cijelu sezone ne moze biti uzasan suter, a vi ga takvim zelite predstaviti. Eto pred nama je aBd, vidjet cemo ko ce biti u pravu i hocemo li u Musi imati sasvim solidnog sutera s distance, ili samo jos jednog Vrabca i Simmonsa.
jos koji post i ja cu pomisliti da se guzobran krije iza tvog imena haha

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 jan 2021, 06:37

babino je napisao/la:
02 jan 2021, 06:10
Ghuraba je napisao/la:

Hahaha, prozivat cu ja vas kad Musa dodje u EL i kad hladno ode na 15+ ppg. :mrgreen:

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 02 jan 2021, 07:19

Ghuraba je napisao/la:
02 jan 2021, 06:37
babino je napisao/la:
02 jan 2021, 06:10
Ghuraba je napisao/la:

Hahaha, prozivat cu ja vas kad Musa dodje u EL i kad hladno ode na 15+ ppg. :mrgreen:

Kako sad EL 15+ ppg?
Zar ti nije braco govorijo o nekim prstenjima?
dobre guzove ima Belma

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 02 jan 2021, 12:08

Ali lik uzima procente iz ABA lige od prije tri godine kao mjerodavne danas :rol:

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 02 jan 2021, 16:05

Evo Musa prodaje nesto u zalagaonici sad bilo na History valjda neke medalje :D

slika

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 jan 2021, 17:40

ma on je nazalost zapeo u razvoju i nije gotovo pa nista, osim malo fizicki napredovao.

imao je svega po malo, i na kraju je ostao na to malo. Dok sad vise ne igra sa djecom nego sa pro igracima i to nije dovoljno. Nije suter, nije slasher, nije play, nije defender. I tako je i djelovao one utakmice u Bruklinu koje sam gledao kad je igrao, a imao je kredite. Imao je loptu u rukama i sve se svodilo na trice preko ruke, sut sa uzasnim procentima, pokusaj igre 1 na 1 pa panicno oslobadjanje lopte. Kao da je zabagovao. I onda palo samopouzdanje, pa postao gori nego sto jeste.
A ne znam kako mu je moglo pasti samopouzdanje u tim godinama dobiva priliku u NBA. Sta je on ocekivao, valjda all star da bude u svojoj glavi, ali to je do te glave.
limitiraniji igrac Luwawu, dosao s njim zajedno iz ABA, igrao u istom timu u NBA postade legitiman NBA igrac
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 02 jan 2021, 20:05

Ne bi bilo lose kad bi otisao u Zadar. :D

Da izgladi odnose sa Tornadom...

Prophet
Kontakt:

Post Postao/la Prophet » 02 jan 2021, 22:14

Svaki dan izbacuje neke snimke treninga i sutiranja trice, a svuda sezona uveliko traje... Tako je i moj prijatelj izbacivao i nadao se u svoje vrijeme, a sad radi na recepciji hotela za pet stoja. Lik ne igra ozbiljnu košarku već dugo vremena, bio jednom jedan Dzanan Musa.
“Of course I didn’t take my wife to see Rochdale as an anniversary present. It was her birthday. Would I have got married in the football season? Anyway, it was Rochdale reserves.”

Aspect
Kontakt:

Post Postao/la Aspect » 02 jan 2021, 22:17

:clap: :rol:

Kad nemaš šta pametno reć' bolje ništa ne govorit.

Jel' i jaran u NBA bio, pa nije uspio pa u hotel otišao radit? :rol: :rol:

Kakvih sve likova ovdje ima :rol: :rol: :rol:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 12 gostiju.