E jeboga ti Alfrede kako kontas tako sve bukvalno.AlfredNobel je napisao/la: ↑02 jan 2021, 18:39Ti stvarno skontaš da ako dovedeš odličnog napadača, da si uradio sve i da je to jedini preduslov za Evropu? Za Evropu treba da se sve poklopi, a kod nas se formiralo neko mišljenje da je za neplasman u grupnu fazu jedino kriv napadač, tj. što nismo imali neku ubicu. Ko garantuje da bi s Beqirajem ili nekim desetim prošli Celtic? Niko, jer niko to ne može garantovati.ajdohordas je napisao/la: ↑02 jan 2021, 18:05Nama treba napadač za Evropu a ne za ligu.AlfredNobel je napisao/la: ↑02 jan 2021, 17:57Džaba im pričati da statistika ne igra neku ulogu, pogotovo kod nas. Znali su doći igrači o kojima se ispišu dvije stranice na forumu po potpisu, znači na najmanja moguća vrata, pa pokidaju i budu pun pogodak.
Irfan je jako dobar centarfor, očekujem da će to i pokazati, ako dođe. Pozdravljam taj potez oko njegovog dovođenja, ako se desi.
Handžić će se dozvat i do kraja sezone imat će bar 5-6 golova, uz to će dodat i Rahman 6-7 komada, Benjo isto, Krste i Fanimo po 5 komada, Dupe 2 itd itd. A već imamo i lijepu bodovnu prednost.
Ja samo kažem ako čovjek nije mogao da donese prevagu i da se istakne u drugoj turskoj ligi kako očekivati da će se nositi sa defanzivcima Celtica i Batea i Lecha i svih onih ekipa koje su nam bile prepreke ovih zadnjih godina u Evropi. Borusiu i Atalantu neću ni da spominjem bezveze, za takve ekipe nam treba Kweuke iz praške Sparte.
Mislis li ti da je to pravi napadač za nas koji nam može donijeti dimenziju više za tekme u Evropi ?
Ne kontam iskreno to razmišljanje "e ovaj je za lige, ali nije za Evrope". Zašto se to Hadžić ne bi mogao pokazati u Evropi? Naravno da može. Kao što se Ahmet onomad protiv Atalante dobro nosio s Massielom i Palominom, čini mi se, tako može i Irfan ili neko drugi.
Bit svega je da ti niko ne može garantovati neke uspjehe i ciljeve samo ako dođe taj i taj. Možeš sad dovesti Vukušića recimo, ali ti nije garant da ćeš na ljeto napraviti iskorak. Naravno, šanse su veće, ali garanta nema.
Naravno da mislim. Ukoliko se uklopi u Vinkov sistem i fino adaptira u ovu ekipu, vjerujem sto posto. Opet se hvata bezveze za to što se nije snašao u Turskoj, stalno trubim je da to nebitno. Mi Tatara dovedosmo iz ebenog Belupa druže, ovdje sprdancija bila, zaebavali Benju. Šta na kraju bi? Mole boga da sad produži ugovor.
Također, stanje u tom klubu nije ni na korektnom nivou, a kamoli nekom bajnom. Sve to utiče na igre - od stanja u i oko kluba, atmosfere, trenera, sistema, kvaliteta ostatka ekipe itd. Vidimo da im je stanje katastrofa, tako da mi tu uopšte nije bitno što nije imao napucanu statistiku.
Komazec nije bomba.
Samo ću ponoviti, vjerujem Upravi šta god da odluče, kad bi i Melunovića vratili. Vjerujem Vinku i njegovoj procjeni. Ko god dođe, neka mu je s srećom, sudićemo nakon određenog vremena provedenog na terenu.
Jesam li ja gdje spomenuo da je dovodjenje kapitalca garant za bilo šta a kamo li za grupe nekih Evropskih takmičenja ? Ako jesam eto nadji mi taj post.
Srž mog stava je to da su nam veće šanse u Evropi sa nekim kapitalcem, koji ima dobar CV i dobru statistiku nego sa Hadzicem, nekom logikom bi tako trebalo biti ali u praksi ne mora to značit tako.
Obzirom na rezultate i na našu finansijsku moć očekivao sam kvalitetnijeg napadača, i to je to. Ne znam što se drama napravila. Nek dodje Irfan eto i nek se u Ibrahimovića pretvori i nek ja sva **** pojedem.
Na kraju krajeva, pola forumaša je ovdje prije par mjeseci u vrijeme insajdera koji su bacali bombe o kapitalcima, pisalo svakakve postove o Irfanu i iskazivali ogromno nezadovoljstvo samo u kontekstu njegovog imena i našeg kluba... A sad kad su sve opcije propale, lafo su svi zadovoljni sa Hadzicem i svi su ga očekivali.
Ne govorim lično za tebe, rijetki su oni koji su od početka bili za njegov dolazak ali bilo je pojedinaca koji su tad na njegov pomen pisali sve i svasta u pitarskom stilu.