FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 02 jan 2021, 23:12

ElCartel11 je napisao/la:
02 jan 2021, 22:57
Irfan bi bio top 1 napadac lige da dodje. Iskreno ne vidim ni u jednom klubu, da bi neko bio bolji. Poznaje ligu, onih par utakmica sto je igrao za Zrinjski bas je odskakao kvalitetom (barem meni) tako, da mi je tad bilo drago sto je otisao iz Zrinjskog jer bi sa njim bili bas yebeni.
A sigurno nije skup i neki jos nisu svjesni, da smo u krizi (kao svijet, ne kao klub) pa se ne možemo rasipati sa parama bezveze. Ako je istina ovo sto kaže @Pantelija, da je i nas navijač sta bi bolje.

Pojedini trebate spustiti lopticu i to dobro spustiti jer vidim, da se očekuje Ibisevic, Sterling i slični.
Daj ba brate ko očekuje Ibiševića haha ?
Ja na jednom postu napisao da treba pokušati ući u pregovore zbog marketinga i dizanja rejtinga samog kluba i to je sve bilo od spominjanja njega u vezi našeg kluba.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jan 2021, 23:19

Pantelija je napisao/la:
02 jan 2021, 22:03
Nevjerovatno je razmišljanje nekih ljudi ovdje. Ono, 5 minuta sjedi i skontaj sa sobom malo jbt.

Kao prvo, obojica su produžila ugovore već jednom.
Kao drugo od dolaska daju 100% i mediju 5 najzaslužnijih za ove 2.5 titule i kup.

Kao treće nemaju 22 ili 23 nego 27 i 28 ili koliko već. Nije realno , možda se desi ali nije, da neko daje milione na njih. Klubovi koji plaćaju igrače preko milion su oni koji dovedu pecija, Vladana i pidru. Nikako Rahmanovica ili Tatara.

Momci su zaslužili da im pružimo podršku u bilo kom razvoju situacije, jer nikad nisu bili šupci. Donijeli su veliku radost svakom navijaču, ne vidim razlog da se uopšte poreeede sa adukorom ili lazicem jer nije ni 5% slicna situacija.

Sto se tiče Irfana , on je za ovu ligu top napadač. Mi ne možemo dovoditi napadače za evropu a igramo prva pretkola. Rizik veliki. Možda na ljeto kada vidimo jesmo li nosioci.
Sto se tice samog napadača ima jedna stvar vrlo bitna. Svlačionica. Momak je sportista 1/1 nikad zapusten, ne pije i ne čsdi o o ****. U vjeri, o sebi i pri sebi. To je vrlo bitno, nas navijač, ima tu dozu zelje vise nego neki drugi. I to treba tako da bude.

Ako ce dovesti boljeg, ja jos sretniji, ako dovedu Irfana opet presretan. Uz njega bih vezao jos jednog mladog potencijala da bude zamjena.
Sve ok. Al politikom da najbolji igraci odu djaba Nam sigurno nije sretan i niko ne moze biti. Da bi klub bio samo odrziv mora da prodaje najbolje igrace.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 02 jan 2021, 23:20

ajdohordas je napisao/la:
02 jan 2021, 19:00
AlfredNobel je napisao/la:
02 jan 2021, 18:39
02 jan 2021, 18:05

Nama treba napadač za Evropu a ne za ligu.
Handžić će se dozvat i do kraja sezone imat će bar 5-6 golova, uz to će dodat i Rahman 6-7 komada, Benjo isto, Krste i Fanimo po 5 komada, Dupe 2 itd itd. A već imamo i lijepu bodovnu prednost.
Ja samo kažem ako čovjek nije mogao da donese prevagu i da se istakne u drugoj turskoj ligi kako očekivati da će se nositi sa defanzivcima Celtica i Batea i Lecha i svih onih ekipa koje su nam bile prepreke ovih zadnjih godina u Evropi. Borusiu i Atalantu neću ni da spominjem bezveze, za takve ekipe nam treba Kweuke iz praške Sparte.
Mislis li ti da je to pravi napadač za nas koji nam može donijeti dimenziju više za tekme u Evropi ?
Ti stvarno skontaš da ako dovedeš odličnog napadača, da si uradio sve i da je to jedini preduslov za Evropu? Za Evropu treba da se sve poklopi, a kod nas se formiralo neko mišljenje da je za neplasman u grupnu fazu jedino kriv napadač, tj. što nismo imali neku ubicu. Ko garantuje da bi s Beqirajem ili nekim desetim prošli Celtic? Niko, jer niko to ne može garantovati.

Ne kontam iskreno to razmišljanje "e ovaj je za lige, ali nije za Evrope". Zašto se to Hadžić ne bi mogao pokazati u Evropi? Naravno da može. Kao što se Ahmet onomad protiv Atalante dobro nosio s Massielom i Palominom, čini mi se, tako može i Irfan ili neko drugi.
Bit svega je da ti niko ne može garantovati neke uspjehe i ciljeve samo ako dođe taj i taj. Možeš sad dovesti Vukušića recimo, ali ti nije garant da ćeš na ljeto napraviti iskorak. Naravno, šanse su veće, ali garanta nema.

Naravno da mislim. Ukoliko se uklopi u Vinkov sistem i fino adaptira u ovu ekipu, vjerujem sto posto. Opet se hvata bezveze za to što se nije snašao u Turskoj, stalno trubim je da to nebitno. Mi Tatara dovedosmo iz ebenog Belupa druže, ovdje sprdancija bila, zaebavali Benju. Šta na kraju bi? Mole boga da sad produži ugovor.
Također, stanje u tom klubu nije ni na korektnom nivou, a kamoli nekom bajnom. Sve to utiče na igre - od stanja u i oko kluba, atmosfere, trenera, sistema, kvaliteta ostatka ekipe itd. Vidimo da im je stanje katastrofa, tako da mi tu uopšte nije bitno što nije imao napucanu statistiku.
Komazec nije bomba.

Samo ću ponoviti, vjerujem Upravi šta god da odluče, kad bi i Melunovića vratili. Vjerujem Vinku i njegovoj procjeni. Ko god dođe, neka mu je s srećom, sudićemo nakon određenog vremena provedenog na terenu.
E jeboga ti Alfrede kako kontas tako sve bukvalno.
Jesam li ja gdje spomenuo da je dovodjenje kapitalca garant za bilo šta a kamo li za grupe nekih Evropskih takmičenja ? Ako jesam eto nadji mi taj post.
Srž mog stava je to da su nam veće šanse u Evropi sa nekim kapitalcem, koji ima dobar CV i dobru statistiku nego sa Hadzicem, nekom logikom bi tako trebalo biti ali u praksi ne mora to značit tako.

Obzirom na rezultate i na našu finansijsku moć očekivao sam kvalitetnijeg napadača, i to je to. Ne znam što se drama napravila. Nek dodje Irfan eto i nek se u Ibrahimovića pretvori i nek ja sva **** pojedem.

Na kraju krajeva, pola forumaša je ovdje prije par mjeseci u vrijeme insajdera koji su bacali bombe o kapitalcima, pisalo svakakve postove o Irfanu i iskazivali ogromno nezadovoljstvo samo u kontekstu njegovog imena i našeg kluba... A sad kad su sve opcije propale, lafo su svi zadovoljni sa Hadzicem i svi su ga očekivali.
Ne govorim lično za tebe, rijetki su oni koji su od početka bili za njegov dolazak ali bilo je pojedinaca koji su tad na njegov pomen pisali sve i svasta u pitarskom stilu.
Poštujem. :thumbup:

Samo kažem da je za mene veoma dobar igrač i profesionalac i da bi bio veliki upgrade. Neko puno jače ime ni ne očekujem, mislim da je to sasvim realno i u skladu s našim mogućnostima.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 02 jan 2021, 23:21

Lakoste je napisao/la:
02 jan 2021, 21:17
Ide nova oprema na ljeto, sve su prilike puma :opaopa:
Covjek lupa sta se palite.. :zzz:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 jan 2021, 23:48

02 jan 2021, 23:12
Irfan bi bio top 1 napadac lige da dodje. Iskreno ne vidim ni u jednom klubu, da bi neko bio bolji. Poznaje ligu, onih par utakmica sto je igrao za Zrinjski bas je odskakao kvalitetom (barem meni) tako, da mi je tad bilo drago sto je otisao iz Zrinjskog jer bi sa njim bili bas yebeni.
A sigurno nije skup i neki jos nisu svjesni, da smo u krizi (kao svijet, ne kao klub) pa se ne možemo rasipati sa parama bezveze. Ako je istina ovo sto kaže @Pantelija, da je i nas navijač sta bi bolje.

Pojedini trebate spustiti lopticu i to dobro spustiti jer vidim, da se očekuje Ibisevic, Sterling i slični.
Ja na jednom postu napisao da treba pokušati ući u pregovore zbog marketinga i dizanja rejtinga samog kluba i to je sve bilo od spominjanja njega u vezi našeg kluba.
Nije letjelo na tebe uopste niti sam vidio tvoj post to sam napisao opcenito, jer se raja nafurala previse i vide nas vec u grupama LP sa dobrim sansama, da i grupu prodjemo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 02 jan 2021, 23:51

02 jan 2021, 23:48
02 jan 2021, 23:12

Nije letjelo na tebe uopste niti sam vidio tvoj post to sam napisao opcenito, jer se raja nafurala previse i vide nas vec u grupama LP sa dobrim sansama, da i grupu prodjemo.
Nisam ni rekao da jesi mislio na mene, daleko od toga.
Samo kažem konkretno se nije Ibišević ni pominjao osim jednog mog posta i to je sva priča.
Opravdano je to što su nam apetiti porasli, nije ni čudo poslije ovakvoh rezultata. :thumbup:

Dobar
Kontakt:

Post Postao/la Dobar » 03 jan 2021, 00:34

bordobijeli je napisao/la:
02 jan 2021, 23:19
Pantelija je napisao/la:
02 jan 2021, 22:03
Nevjerovatno je razmišljanje nekih ljudi ovdje. Ono, 5 minuta sjedi i skontaj sa sobom malo jbt.

Kao prvo, obojica su produžila ugovore već jednom.
Kao drugo od dolaska daju 100% i mediju 5 najzaslužnijih za ove 2.5 titule i kup.

Kao treće nemaju 22 ili 23 nego 27 i 28 ili koliko već. Nije realno , možda se desi ali nije, da neko daje milione na njih. Klubovi koji plaćaju igrače preko milion su oni koji dovedu pecija, Vladana i pidru. Nikako Rahmanovica ili Tatara.

Momci su zaslužili da im pružimo podršku u bilo kom razvoju situacije, jer nikad nisu bili šupci. Donijeli su veliku radost svakom navijaču, ne vidim razlog da se uopšte poreeede sa adukorom ili lazicem jer nije ni 5% slicna situacija.

Sto se tiče Irfana , on je za ovu ligu top napadač. Mi ne možemo dovoditi napadače za evropu a igramo prva pretkola. Rizik veliki. Možda na ljeto kada vidimo jesmo li nosioci.
Sto se tice samog napadača ima jedna stvar vrlo bitna. Svlačionica. Momak je sportista 1/1 nikad zapusten, ne pije i ne čsdi o o ****. U vjeri, o sebi i pri sebi. To je vrlo bitno, nas navijač, ima tu dozu zelje vise nego neki drugi. I to treba tako da bude.

Ako ce dovesti boljeg, ja jos sretniji, ako dovedu Irfana opet presretan. Uz njega bih vezao jos jednog mladog potencijala da bude zamjena.
Sve ok. Al politikom da najbolji igraci odu djaba Nam sigurno nije sretan i niko ne moze biti. Da bi klub bio samo odrziv mora da prodaje najbolje igrace.
A ko je brate spomenuo milione, samo je bitno da ne odu džaba mislim da se moze naći kompromis sa njima da se produži ugovor kad dodje prva iole bolja ponuda pustit ih ako si mogao za stanojevica uzet 200 k eura možeš i za Rahmana i Tatara po 250 k meni bi bilo to ok samo da džaba ne odu, milioni se uzimaju na mladim igračima. Druga stvar to ginu korektni ovo ono, za to platu primaju, brate nisu veći od kluba interes kluba je na prvom mjestu, a spomenuo sam lazica i adukora u kontekstu 6 mjeseci bez lopte pa pogledaj gdje su sad ne mogu da se povrate.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 jan 2021, 00:35

Broj aktivnih članova FK Sarajevo za 2021. godinu na dan 02.01.2021 je 1825.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

EldanDemirovicHZ
Kontakt:

Post Postao/la EldanDemirovicHZ » 03 jan 2021, 02:32

Ja ne mogu da vjerujem da neko može i pomisliti da mi možemo dovesti Ibisevica, i neke igrače poput njega, budite realni. Irfan je top napadač i za našu ligu i za Europa ligu mislim da bi se uklopio u ovaj nas sistem igre, i mislim da bi se dobro uklopio sa ovim našim kadrom, jer je mlad još uvijek, visok , jak. Ima još da napreduje tako da po meni Irfan je vrh pojačanje i ako dođe bit će svakako top pojačanje. Pustite se Ibisevica i sličnih momak čitav život igrao u tiii 5 liga na svijetu i bio jedan od najbolji i sad da igra u Bjeljini Krupi Itd ... može igrat u kojoj oce ekipi Turskoj Švedskoj Austrija Itd koje su miljama daleko od nas. Naš jedini problem je loši stadioni i tereni to kad bi se popravilo Sarajevo bi dovodilo takve
Igrače , djaba neće ljudi ja livadama da igraju samo se sjetiti stadiona u Tuzli i sad Ibisevic tu da igra smiješno... IRFOOOOO dolaziiii bit će ubica!!!!!

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 03 jan 2021, 03:04

Znate li da su Rahman i Irfan zajedno igrali u Celje-u :kafa:

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 03 jan 2021, 03:41

EldanDemirovicHZ je napisao/la:
03 jan 2021, 02:32
Ja ne mogu da vjerujem da neko može i pomisliti da mi možemo dovesti Ibisevica, i neke igrače poput njega, budite realni. Irfan je top napadač i za našu ligu i za Europa ligu mislim da bi se uklopio u ovaj nas sistem igre, i mislim da bi se dobro uklopio sa ovim našim kadrom, jer je mlad još uvijek, visok , jak. Ima još da napreduje tako da po meni Irfan je vrh pojačanje i ako dođe bit će svakako top pojačanje. Pustite se Ibisevica i sličnih momak čitav život igrao u tiii 5 liga na svijetu i bio jedan od najbolji i sad da igra u Bjeljini Krupi Itd ... može igrat u kojoj oce ekipi Turskoj Švedskoj Austrija Itd koje su miljama daleko od nas. Naš jedini problem je loši stadioni i tereni to kad bi se popravilo Sarajevo bi dovodilo takve
Igrače , djaba neće ljudi ja livadama da igraju samo se sjetiti stadiona u Tuzli i sad Ibisevic tu da igra smiješno... IRFOOOOO dolaziiii bit će ubica!!!!!
Ko je spomenuo Ibiševića?
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

EldanDemirovicHZ
Kontakt:

Post Postao/la EldanDemirovicHZ » 03 jan 2021, 04:31

Pa vise njih je pisalo kao da ga kontaktiramo dobro bi bilo za marketing Itd Itd ja bi volio Ronalda da dovedemo, Al treba biti realan i iskren. Da ovi koji trebaju produže ugovore i da Irfo dođe nama ne treba ništa bit ćemo prejaki aBd 💪

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 jan 2021, 05:33

Mi nemozemo priustit bolji kvalitet od irfana.. to je prica zavrsena.. Benko je bio tu cekali smo ga 6mjeseci al njegovo finansiranje je bilo od strane cardifa i tu staje sve, delac celzi ga placo mi nismo mogli ni da ga hranimo..

E sad onaj sto je napisao ko garantuje da bi bolji rezultat bio u evropi da smo imali ubicu u napadu. Pasa da si imo ubicu prosao bi Breste, da si imao ubicu prosao bi BETA, a sa ubicom bi imao fine sanse da se mo i celtik izbacit.. nezaboravi da su dali go vladenovom krivicom u 74 minuti cinimi se..

Sta hocu da kazem jeste spic IGRAC kad je dobar on dize ekipu citavu i svi ostali igraci igraju mnogo bolje.. primjer ti je VedoDzemo kad su oni igrali na visokom derali smo esteniju grcku belgiju za vise golova kao i cesku mnoge druge cim je veda pao osjetilo se dzeko jeste jos na nivou visokom al nije to ko kao prije i vidis da repka nemoze sjevernu irsku da uzme.

Takodje Benjo da je otisao u tuzlu city u zelju sb pa cak i u zrinjski on nebi imo ni 1/3 golova i asistencija ista stvar sa Rahmanovicem vec su oni tipovi ti koji su uz dobru igru ahme i oni se prikacili da budu lokomotiva a ne vagoni..

Spic igrac kao sto je irfan je velka vjerovatnoca play off lige evrope ili grupa ovog nivog inter toto kupa, bolji spic za levev od irfana ti je velka vjerovatnoca grupa le, jer imamo dobre igrace u sredini obrani krila,samo treba spic koji ce bit zvjerka i koji ce zabit iz 70% sanse go

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 jan 2021, 07:21

FoSte95 je napisao/la:
02 jan 2021, 20:37
Evo isječci kako je igrao u Turskoj

Mrka kapa

Da ne znate ni jednog kojeg bi doveli?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 jan 2021, 09:31

JavierBosnia je napisao/la:
02 jan 2021, 23:21
Lakoste je napisao/la:
02 jan 2021, 21:17
Ide nova oprema na ljeto, sve su prilike puma :opaopa:
Covjek lupa sta se palite.. :zzz:
Vrlo tesko da Puma dodje, oni obicno dodju pod ruku sa nekim igracem ili menadzerom, evo na primjeru PSV-a najsvjezije, nosili su umbro nakon Nike-a, medjutim sa dolaskom Schmidta na klupu, tj. jos na pocetku pregovora je on ih sam usmjerio na Pumu, a onda i na igrace i dobili su i par svapskih sponzora s njim....

Od ovih velikih brendova mozemo reci da je Nike i Adidas bukvalno zbog prestiza bitan, a ne zbog dresova i dizajna, Puma je odlicna sto se tice modernog i interesantnog dizajna i boja dresova i opreme...a i kvalitet je vrhunski, bio bih prezadovoljan istim, ako nisu treci brend na svijetu onda ce postati uskoro...
slika
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 03 jan 2021, 09:56

Neće nikad adidas, nike, puma i slični brendovi A klase direktno doći kod nas tu uvijek mora biti neki posrednik. Ako hoćemo da imamo direktnog dobavljača možemo ganjati neke manje kvalitetne brendove kao macron, legea, joma i slično...
ISTINA ZA VEDRANA!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 03 jan 2021, 10:06

Denchi je napisao/la:
03 jan 2021, 07:21
FoSte95 je napisao/la:
02 jan 2021, 20:37
Evo isječci kako je igrao u Turskoj

Mrka kapa

Da ne znate ni jednog kojeg bi doveli?
Ako je suditi po ovom, onda nema dileme. Iskreno, ja ne bih niti jednog. U aistemu koji Vinko preferira, bitno je imati centralnog napadača. Koliko sam skontao do sada, uloga istog, osim davanja golova, jest i uloga releja, odnosno, spuštanje lopte, građenje, distribucija i otvaranje prostora amf-u i krilima. Ne kažem da je to loš sistem, nego da FKS u ponudi mora imati više opcija, analogno tome i više napadača. Ispod tri strajkera jednake kvalitete, a različitih karakteristika, ne treba ni misliti o Europi.
Obzirom na finansijske dosege, možda angažovati onog malog iz Kaknja i ovog iz Turske. Sa ovim našim + Ahmo, moglo bi se nešto napast. (Izvinjavam se, pogubio sam se u Hadžićima, Handžićima, Hodžićima... više ne znam ko je koji).

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 jan 2021, 10:06

Nigdje veze ali eto :mrgreen:

Inače, Pidro ima čvrst ugovor sa Sarajevom do 2024. godine pa će Lazio ukoliko pokaže ozbiljniji interes morati pokucati i na vrata u Titovoj 38b.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 jan 2021, 10:10

Lecler je napisao/la:
03 jan 2021, 09:56
Neće nikad adidas, nike, puma i slični brendovi A klase direktno doći kod nas tu uvijek mora biti neki posrednik. Ako hoćemo da imamo direktnog dobavljača možemo ganjati neke manje kvalitetne brendove kao macron, legea, joma i slično...
Ovo je toliko jednostavno za shvatiti, al opet nekome dosta tesko.

Oni bi da prije Sarajevu prave opremu i okrenu se nama nego Real Madridu :rol:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 03 jan 2021, 10:11

MortemHz je napisao/la:
03 jan 2021, 10:06
Nigdje veze ali eto :mrgreen:

Inače, Pidro ima čvrst ugovor sa Sarajevom do 2024. godine pa će Lazio ukoliko pokaže ozbiljniji interes morati pokucati i na vrata u Titovoj 38b.
Ovi što napišu, niko u to ne povjeruje.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”