Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mrAdislic
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la mrAdislic » 04 jan 2021, 03:58

90% kaze Petev. Kako Barba nije ni u konkurenciji radi toga sto ne ispunjava uvjete.
Onda sutra samo formalnost sastanka i imenovanje Bugarina. :guz:

Ako je Sergej otpisan radi toga sto ne ispunjava uvjete u pravilniku. Kako se onda uopste covjek spominje vec dva mjeseca kao kandidat, sto je i savez potvrdio?

Kandidat dva mjeseca i kada se treba izabrati odjednom pravilo izleti kako ne ispunjava uvjete :facepalm:

Znaci sa Barbarezom kao kandidatom su skrenuli paznju od mjenjanja statuta, dok su od pocetka znali da po pravilu ne moze biti selektor. :puke:
BašČelik!

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 04 jan 2021, 07:09

povedi nas ivaylo

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 04 jan 2021, 08:16

A koji su to uvjeti?

Zasto sebi ne uvedu stroge, sportske uvjete za "ulazak" u IO?
tz tz tz tz tz tz

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 04 jan 2021, 09:06

mrAdislic je napisao/la:
04 jan 2021, 03:58
90% kaze Petev. Kako Barba nije ni u konkurenciji radi toga sto ne ispunjava uvjete.
Onda sutra samo formalnost sastanka i imenovanje Bugarina. :guz:

Ako je Sergej otpisan radi toga sto ne ispunjava uvjete u pravilniku. Kako se onda uopste covjek spominje vec dva mjeseca kao kandidat, sto je i savez potvrdio?

Kandidat dva mjeseca i kada se treba izabrati odjednom pravilo izleti kako ne ispunjava uvjete :facepalm:

Znaci sa Barbarezom kao kandidatom su skrenuli paznju od mjenjanja statuta, dok su od pocetka znali da po pravilu ne moze biti selektor. :puke:
I meni nije jasno, nisam imao uslove, kako si konkurisao i pominjao se kao jedna od najozbiljnijih opcija. Mislim gdje prestaje logika tu nastaje Bosna...strašno
Svaka opcija osim Ivajla je prihvatljiva a ako on bude, znači to je javno onanisanje po ovoj zemlji, narodu koji voli tu reprezentaciju!
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 04 jan 2021, 09:49

Ako bugarski trener danas ne postane selektor BiH, onda će postati sutra, saznaje ****

Danas ili eventualno sutra fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobit će novog selektora. Bit će to nasljednik Dušana Bajevića, a kako sada stvari stoje, gotovo izvjesno je da će bugarski trener Ivaylo Petev biti taj.

Bez kvoruma?
Petev, koji je favorit Fudbalskog saveza Republike Srpske, trebao bi pobijediti u izboru protiv Sergeja Barbareza. Kako **** ekskluzivno saznaje, na sjednici Izvršnog odbora nedostaju samo dva glasa iz bošnjačke komponente da bi Petev bio izabran. Vrijedi istaći da je nedavna promjena Statuta utjecala da se izbor oduži. Jer da je ostao stari Statut N/FSBiH, Petev bi dobio potrebnu većinu. Prema informacijama do kojih smo mi došli, ako se do danas ne izlobiraju dva glasa iz bošnjačke komponente, bit će isfingiran kvorum. To znači da bi se moglo desiti da se ne pojave članovi IO iz FSRS-a i da ne bude kvoruma za održavanje sjednice te se nova mora zakazati 24 sata kasnije u isto vrijeme, ali će na toj sjednici biti potrebna natpolovična većina te će sutra za Peteva trebati samo jedan glas iz bošnjačke komponente. Sada je mnogo jasnije da je hajka oko izmjena Statuta imala drugačije ciljeve od onih koji su predstavljeni javnosti od “dušebrižnika” bh. fudbala.

Prema informacijama do kojih smo došli, članovi bošnjačke komponente su dosad, zbog Barbareza, Spahića, ali i navijača, bili u strahu da glasaju za Peteva. Međutim, kako je u ovoj državi sve stvar interesa, očito da bi mogao preovladati interes funkcija u N/FSBiH, pa bi onaj ko ispadne “papak” u glasanju, zauzvrat mogao dobiti funkciju za neke svoje pulene ili za samog sebe.

E sad, kako je autor ovih redova nedavno pisao, kada je Bajević otišao s klupe zmajeva, ovoj u zemlji su spremni da pogaze sve legende, a to je okusio i sam princ s Neretve. Tako su se novokomponovani “dušebrižnici” bh. fudbala odlučili poigrati i sa Sergejom Barbarezom. Na tu igru nije pristao Emir Spahić, što je otvorilo sumnje u javnosti da se Petevu štima mjesto selektora, iako ga mi u BiH najbolje znamo kao čovjeka koji je jedini u posljednjih 15 godina vodio zagrebački Dinamo, a nije osvojio titulu šampiona Hrvatske.

Problem
Ono što neki mudro prešućuju, namjerno ili slučajno, jeste da se dosadašnji predsjednik IO N/FSBiH Elvedin Begić gotovo pa skroz povukao iz rada organa N/FSBiH. Kako nam je potvrđeno, Begić je od sredine novembra prisustvovao samo jednoj sjednici IO i to na onoj kada nije stigao izvještaj Misimovića i Spahića.

Kako saznajemo, Begić je nedavno poručio da se povlači te je istakao da on ne želi da bude problem novim ljudima u N/FSBiH koji se predstavljaju kao oni koji imaju bolju viziju rada krovne kuće bh. fudbala. Tako će BiH danas ili sutra dobiti novog selektora, a ostaje da se vidi ko su ili ko je “papak” u glasanju. Pa, nek’ nam je sretno.

AlainProst
Kontakt:

Post Postao/la AlainProst » 04 jan 2021, 10:04

Zukanovic je napisao/la:
04 jan 2021, 09:49
Kako saznajemo, Begić je nedavno poručio da se povlači te je istakao da on ne želi da bude problem novim ljudima u N/FSBiH koji se predstavljaju kao oni koji imaju bolju viziju rada krovne kuće bh. fudbala. Tako će BiH danas ili sutra dobiti novog selektora, a ostaje da se vidi ko su ili ko je “papak” u glasanju. Pa, nek’ nam je sretno.
i Bakir Izetbegovic je rekao da osim kuce nema nista drugo
pusti suplju
on sve odlucuje
zato im zelim da sve tekme izgube
begic je jedno obicno ****
Hus se nikada nece vratiti na klupu FKS

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 jan 2021, 10:31

E sad, kako je autor ovih redova nedavno pisao, kada je Bajević otišao s klupe zmajeva, ovoj u zemlji su spremni da pogaze sve legende, a to je okusio i sam princ s Neretve.

Ma ja, cuj dat otkaz velikom princu sa Neretve nakon fantasticnih rezultata kraljevskih.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 jan 2021, 10:32

Baka Sliskovic
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 jan 2021, 10:45

Zukanovic je napisao/la:
04 jan 2021, 09:49
Ako bugarski trener danas ne postane selektor BiH, onda će postati sutra, saznaje ****

Danas ili eventualno sutra fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobit će novog selektora. Bit će to nasljednik Dušana Bajevića, a kako sada stvari stoje, gotovo izvjesno je da će bugarski trener Ivaylo Petev biti taj.

Bez kvoruma?
Petev, koji je favorit Fudbalskog saveza Republike Srpske, trebao bi pobijediti u izboru protiv Sergeja Barbareza. Kako **** ekskluzivno saznaje, na sjednici Izvršnog odbora nedostaju samo dva glasa iz bošnjačke komponente da bi Petev bio izabran. Vrijedi istaći da je nedavna promjena Statuta utjecala da se izbor oduži. Jer da je ostao stari Statut N/FSBiH, Petev bi dobio potrebnu većinu. Prema informacijama do kojih smo mi došli, ako se do danas ne izlobiraju dva glasa iz bošnjačke komponente, bit će isfingiran kvorum. To znači da bi se moglo desiti da se ne pojave članovi IO iz FSRS-a i da ne bude kvoruma za održavanje sjednice te se nova mora zakazati 24 sata kasnije u isto vrijeme, ali će na toj sjednici biti potrebna natpolovična većina te će sutra za Peteva trebati samo jedan glas iz bošnjačke komponente. Sada je mnogo jasnije da je hajka oko izmjena Statuta imala drugačije ciljeve od onih koji su predstavljeni javnosti od “dušebrižnika” bh. fudbala.

Prema informacijama do kojih smo došli, članovi bošnjačke komponente su dosad, zbog Barbareza, Spahića, ali i navijača, bili u strahu da glasaju za Peteva. Međutim, kako je u ovoj državi sve stvar interesa, očito da bi mogao preovladati interes funkcija u N/FSBiH, pa bi onaj ko ispadne “papak” u glasanju, zauzvrat mogao dobiti funkciju za neke svoje pulene ili za samog sebe.

E sad, kako je autor ovih redova nedavno pisao, kada je Bajević otišao s klupe zmajeva, ovoj u zemlji su spremni da pogaze sve legende, a to je okusio i sam princ s Neretve. Tako su se novokomponovani “dušebrižnici” bh. fudbala odlučili poigrati i sa Sergejom Barbarezom. Na tu igru nije pristao Emir Spahić, što je otvorilo sumnje u javnosti da se Petevu štima mjesto selektora, iako ga mi u BiH najbolje znamo kao čovjeka koji je jedini u posljednjih 15 godina vodio zagrebački Dinamo, a nije osvojio titulu šampiona Hrvatske.

Problem
Ono što neki mudro prešućuju, namjerno ili slučajno, jeste da se dosadašnji predsjednik IO N/FSBiH Elvedin Begić gotovo pa skroz povukao iz rada organa N/FSBiH. Kako nam je potvrđeno, Begić je od sredine novembra prisustvovao samo jednoj sjednici IO i to na onoj kada nije stigao izvještaj Misimovića i Spahića.

Kako? Ako po starom Statutu je za izbor selektora bilo potrebno 12 glasova. Znaci tri iz B bi trebala biti za nekog kandidata i svi ostali. Sad nam pokusavaju poturiti pricu da je dobro sto su uveli neustavnu kategoriju u Statut, sto mora biti barem po jedan glas iz sva tri plemena. Kakvi majstori. Igraju se s legendom Barberozom, a osam godina taj isti Begic bira selektora i nikad mu Barbarez nije bio u mislima. Sto je neko "papak" ako ne glasa za jednog, a glasa za drugog ili treceg. Je li to autor teksta kaze da je ispravno samo ono sto Begic gura. Ne kontam sta nam zeli reci? Papak si ako ne izaberes trenera kojeg gura covjek koji ga je mogao izabrati osam godina ali eto nije.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 04 jan 2021, 10:59

nadam se novom odlaganju sjedncie
Samo Sloboda | COYG

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 04 jan 2021, 11:00

Valjda se i mi nesta pitamo i jnasi fudbaleri ... ovo bi bilo sramota
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 jan 2021, 11:05

adal je napisao/la:
04 jan 2021, 11:00
Ko mi? Nekoliko forumasa i ljubitelja drustvenih mreza?

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 04 jan 2021, 11:08

admin je napisao/la:
04 jan 2021, 11:05
adal je napisao/la:
Pa do sada se slusao glas naroda pa smo prosli kako smo prosli.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 jan 2021, 11:13

Justin je napisao/la:
04 jan 2021, 11:08
admin je napisao/la:
04 jan 2021, 11:05
adal je napisao/la:
Pa do sada se slusao glas naroda pa smo prosli kako smo prosli.
Nazalost, diskutovali smo o tome. Za promjenu, velika ce stvar biti ako se izabere selektor koji nije po volji forumasima i zajednici sa drustvenih mreza.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 04 jan 2021, 11:17

Ko da je bitno ko ce biti selektor. Taman kad bi to bio SAF, slijedi mu fijasko s obzirom da ce predvoditi skup netalentovanih invalida.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 04 jan 2021, 11:27

Tuta je put u potpuno rušenje reprezentacije, što je možda i dobro.
Vrijeme je da se sve poravna, pa šta bude. Izgleda da moramo totalno propast.
Pobijediće kandidat potpuni favorit menadžarske, klupske i medijske mafije, koja upropaštava bh fudbal decenijama.
Za razliku od prethodnih promašaja, ovaj promašaj neće imat ni podršku navijača.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 jan 2021, 11:45

DrFilgud je napisao/la:
04 jan 2021, 11:27
Pobijediće kandidat potpuni favorit menadžarske, klupske i medijske mafije, koja upropaštava bh fudbal decenijama.
Za razliku od prethodnih promašaja, ovaj promašaj neće imat ni podršku navijača.
Ne bih bas ovako rezonovao. Da li ce biti promasaj, on ili Barbarez ili neko treci, znat ćemo nakon sto vidimo kako rade. Podrska navijaca zavisi od rada, ako navijaci prepoznaju i vide da novi selektor dobro radi, sasvim sam siguran da ce imati podrsku.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 04 jan 2021, 11:50

admin je napisao/la:
04 jan 2021, 11:45
DrFilgud je napisao/la:
Ne bih bas ovako rezonovao. Da li ce biti promasaj, on ili Barbarez ili neko treci, znat ćemo nakon sto vidimo kako rade. Podrska navijaca zavisi od rada, ako navijaci prepoznaju i vide da novi selektor dobro radi, sasvim sam siguran da ce imati podrsku.
Novi selektor neće dobro radit, jer je izabran po principu ličnih, klupskih, kojekakvih interesa, a najmanje interesa reprezentacije.
Ovaj će imat manje kredita jer za loše rezultate, za kompromisne pozive, jer je izabran mimo volje onih kojima je stalo do reprezentacije.
Tuta :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 jan 2021, 12:00

DrFilgud je napisao/la:
04 jan 2021, 11:50
admin je napisao/la:
04 jan 2021, 11:45
DrFilgud je napisao/la:
Novi selektor neće dobro radit, jer je izabran po principu ličnih, klupskih, kojekakvih interesa, a najmanje interesa reprezentacije.
Ovaj će imat manje kredita jer za loše rezultate, za kompromisne pozive, jer je izabran mimo volje onih kojima je stalo do reprezentacije.
Tuta :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Niko jos nije izabran. Ja sam dobio neki info ispod stola da bi Barbarez bio izabran samo da ispunjava uslove, ali ko zna sta se moze desiti. Moze i danas da se ne izabere, pa da se onda ponisti odluka o uslovima koje treba ispunjavati selektor. Ovdje je sve moguce. A, to hoce li dobro raditi ili ne, ko i kada bude izabran, vidjet cemo svi zajedno za godinu recimo. Ta prica mimo volje onih kojima je stalo do reprezentacije je onako djecija, ne bih se puno s tim bavio.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 jan 2021, 12:02

Haha kad krene "yebem ti bugarsku majku" u prvom porazu, vidjećete tek sad šta je rasizam

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.