Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DamirT
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la DamirT » 04 jan 2021, 14:31

Samo polako,boli vas quratz.Kvalifikacije za 2 mjeseca,selektora nema na vidiku.Al zato ima nova zgrada,janjetine,kolaca.To je najbitnije.Ne mogu gladni radit
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jan 2021, 14:50

admin je napisao/la:
04 jan 2021, 12:53
Mislim da ne bi bilo lose da su ovi koji kao "dobro" zele Sergeju, zapravo napravili kampanju da on mora biti dio strucnog staba i da ga na taj nacin projektuju kao buduceg selektora.
Ni u ludilu, samo bi stvarao dodatne probleme jer je 'dobar' sa igračima i dobili bi mahalce vol.2

Neka gospodin krene iz Njemačke treće lige, pa polako.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 jan 2021, 15:01

Ma ovo je zajebancija neka :rol:
Saznajemo da će neki članovi NSBiH tražiti da se “u igru” ubace još neka imena, poput Blaža Sliškovića, Amara Osima, Husrefa Musemića. Izvjesno je da će početi “trgovina” pozicijama u Savezu.

Također nam je potvrđeno kako bi moglo doći do “raspakivanja”, te da dođe do drugačije raspodjele državnih selekcija.

Saznajemo i to kako su naglo porasle šanse Faruku Hadžibegiću. Neki od članova nogometne vlade smatraju da bi trebalo, ako se danas ne odluče za Sergeja ili Peteva, trebalo razgovarati s Džemalom Hadžiabdićem, čuvenim igračem Veleža i nekadašnjim selektorom Katara.

U igri su i Slavoljub Muslim i Milovan Rajevac. Ako se desi da danas BiH ne dobije selektora, onda bi krajem januara u dodatnim razgovorima NSBiH dobio selektora. Za kojeg bi se složile obje strane. Koje su danas podijeljene između Barbareza i Peteva.
Inače, na današnji dan prije tri godine Robert Prosinečki je izabran za selektora BiH.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 04 jan 2021, 15:03

ma yebem vam sve pa šta je ovo ljudi moji jeli moguće ovo?!?!
Samo Sloboda | COYG

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jan 2021, 15:04

Muslin bi bio pravi izbor.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 jan 2021, 15:05

slika
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 jan 2021, 15:09

Azmir Husić za Predsjednika Saveza
Saša Vugdalić za Odnose sa javnošću
Alfredo Casimiro za Selektora reprezentacije

:kafa:
navijači Slobode znaju dobitnu kombinaciju za uspjeh

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 jan 2021, 15:10

Skini nas sa takmicenja svih, niko nek nas ne vodi
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 jan 2021, 15:12

Kako je naš portal dobio informacije, aktuelni prijedlozi za selektora nisu dobili podršku svih strana, što je prema statutu N/FS Bosne i Hercegovine sada potrebno, a istovremeno uspjeli smo saznati da su predstavnici N/FSBiH stavil veto na izbor novog selektora, pozivajući se na nacionalni interes.

Sjednici nije prisustvovao predsjednik N/FS BiH, Elvedin Begić, iako se očekivalo da će njega biti na sjednici koja se održava po ovako važnom pitanju, ključnom za budućnost fudbalske reprezentacije BiH.
Nacionalni interes :rol:
Pravilo biranja selektora bit će drugačije na narednoj sjednici, poznato i kako

Sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH prekinuta je danas nakon što se delegati nisu mogli dogovoriti oko izbora novog selektora Bosne i Hercegovine.

Danas je za izbor selektora bilo potrebno da glasa 12 od 15 članova IO N/FS BiH, međutim kako se to nije desilo, slijedi drugi krug glasanja, na prvoj narednoj sjednici. Za sada, iz IO N/FS BiH su ostali "zakopčani" kada će ta druga sjednica biti, ali na njoj je pravilo biranja selektora nešto drugačije.

Prema Statutu N/FS BiH, odnosno članu 38. za glasanje u drugom krugu potrebna je natpolovična većina odnosno 50% plus jedan glas. U praksi selektor može biti izabran sa osam glasova "Za" i sedam "Protiv". Međutim, kako u statutu piše pravovaljane odluke se donose ako je za njih glasala apsolutna većina (tj.50%+1) prisutnih članova, sa najmanje 1 (jednim) glasom predstavnika iz FSRS i 2 (dva) glasa predstavnika iz NS FBiH (po /1/ jedan predstavnik iz Kantonalnog saveza i /1/ jedan predstavnik iz Županijskog saveza).

U slučaju jednakog broja glasova smatra se da je glas Predsjednika odlučujući za donošenje pravovaljane odluke. Zanimljivo, njega danas nije ni bilo da "presječe" ukoliko to zatreba, a da li će sljedeći put biti tu, isto tako ostaje se da vidimo.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 jan 2021, 15:19

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održao sjednicu, no na njoj nije donesena odluka o novom selektoru Zmajeva.

Naime, Komisija za izbor selektora u sastavu Elvedin Begić, Vico Zeljković, Irfan Durić, Milorad Sofrenić i Ivan Beus je prije sjednice Izvršnog odbora odabrala Ivayla Peteva kao kandidata koji je predložen Izvršnom odboru na glasanje.

No, Izvršni odbor nije dvotrećinskom većinom usvojio prijedlog Komisije, te bi nova sjednica trebala biti održana sutra.

Na njoj će biti potrebna natpolovična većina, odnosno 50 posto plus jedan glas prisutnih delegata.

No, bitno je istaći da će, zahvaljujući posljednjoj promjeni Statuta, najmanje jedan glas mora biti od predstavnika iz FS RS i dva glasa predstavnika iz NS FBiH (po jedan predstavnik iz Kantonalnog i "Županijskog" saveza).

Ma to je to,glavni su se slozili.Samo je pitanje kad ce zvanicno biti. Na kraju dosli smo do situacije da se glasa samo za jednog kandidata :damn:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 jan 2021, 15:20

I onda neko se nada nečemu i očekuje neke rezultate :rol:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 04 jan 2021, 15:20

Jedino sta je ugrozeno jesu pare i interesi ljudi u savezu, ne mogu oni da se dogovore koliko je ko dobar, koliko para i moci njima !

Nije njima fudbal u malom mozgu, **** se njima za ove ili neke nove kvalfikacije, daj ti njima pare i samo pare.
Mjau !

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 04 jan 2021, 15:26

"Iako smo se svi nadali da ćemo danas imati novog selektora, čekat ćemo do ponedjeljka 4. januara, kada će, tvrdi to i sam Sofrenić, sve biti riješeno."

"...99 posto ćemo narednog ponedjeljka imati prijedlog jednog kandidata", rekao je Milorad Sofrenić za SportSport.ba"

:pinokio: :pinokio: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 04 jan 2021, 15:29

OnakoBa je napisao/la:
04 jan 2021, 15:26
"Iako smo se svi nadali da ćemo danas imati novog selektora, čekat ćemo do ponedjeljka 4. januara, kada će, tvrdi to i sam Sofrenić, sve biti riješeno."

"...99 posto ćemo narednog ponedjeljka imati prijedlog jednog kandidata", rekao je Milorad Sofrenić za SportSport.ba"

:pinokio: :pinokio: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Slavoljub Muslin najvjerovatnije.
Mjau !

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 jan 2021, 15:37

Virtu4l je napisao/la:
04 jan 2021, 14:50
admin je napisao/la:
04 jan 2021, 12:53
Mislim da ne bi bilo lose da su ovi koji kao "dobro" zele Sergeju, zapravo napravili kampanju da on mora biti dio strucnog staba i da ga na taj nacin projektuju kao buduceg selektora.
Ni u ludilu, samo bi stvarao dodatne probleme jer je 'dobar' sa igračima i dobili bi mahalce vol.2

Neka gospodin krene iz Njemačke treće lige, pa polako.
ni meni nije jasno po kojem osnovu je barbarez kandidat, nije nikad nikoga trenirao

osim ako ne ide po tome da se postavi neko kome mahalaši ne mogu prodavati fazone i šuplju
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 04 jan 2021, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 04 jan 2021, 15:37

Sve je gotovo, nemamo selektora do Marta. Sedmicu prije kvalifikacija će odabrati nekoga, to je to.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 04 jan 2021, 15:42

red je sljedeću sjednicu ispratiti sa navijačima i palicama <3 pa će da ga biraju
- Dejan Malinović

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 jan 2021, 15:46

Sad smo dobili najgoru mogucu varijantu. Idu trgovanja, selektora necemo imati ko zna dokad. Bojim se da to mnogima odgovara.

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 04 jan 2021, 15:49

"Nakon sjednice medijima su se obratili Vico Zeljković i Milorad Sofrenić, članovi Komisije za izbor novog selektora Zmajeva.

Zeljković i Sofrenić su za krivca proglasili predsjednika NFSBiH Elvedina Begića koji nije bio prisutan na sjednici.

Njih dvojica su između ostalog kazali kako je Begić prije sjednice telefefonskim putem utjecao na članove "bošanjačkog korpusa" da ne glasaju za Ivayla Peteva koji je bio prijedlog komisije."

:bih: ovo je Bosna! :bih:
- Dejan Malinović

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 04 jan 2021, 15:49

Ma dabogda se raspali svi od saveza do repke i komplet fudbala u ovoj cemernoj drzavi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HZbec, jasmin10 i 15 gostiju.