AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 03 jan 2021, 23:04

Pirlo ima svega 7 pobjeda iz 14 kola, Atalanta, Nazio, Roma su svi izbjegli poraz. Od pet golova koje su postigli tokom ta tri jača meča, je CR sve osim jednog zabio.

Ostao im je Milan, Sassuolo, Inter i Napoli (+Bologna) do 27.jan, drugim riječima bi Pirlo mogao odletit prije februara.

Vjerujem da će Bennacer ili Ibra biti spremni vs Juve, ovaj zadnji je navodno trebao biti 10ak dana out. Okej, kontam, liku 4 banke, preventiva, ovo-ono, ali opet...

Icardi bi odličan bio, a ove ostale što se spominju, ne vjerujem ni sekunde. Otkad je Maldini tu medije/insajderi samo lupaju, teško da će se to mijenjati tek tako.

Edit: iskusan napadač tipa Cavani bi mogao mijenjati Ibru, kad dođe taj vakat, ili kakvo provjereno ime tipa Icardi, nikako mladić, ni yebivjetar tipa onaj bosanski seljak Jović.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 03 jan 2021, 23:18

Zenga je napisao/la:
03 jan 2021, 23:04
Pirlo ima svega 7 pobjeda iz 14 kola, Atalanta, Nazio, Roma su svi izbjegli poraz. Od pet golova koje su postigli tokom ta tri jača meča, je CR sve osim jednog zabio.

Ostao im je Milan, Sassuolo, Inter i Napoli (+Bologna) do 27.jan, drugim riječima bi Pirlo mogao odletit prije februara.

Vjerujem da će Bennacer ili Ibra biti spremni vs Juve, ovaj zadnji je navodno trebao biti 10ak dana out. Okej, kontam, liku 4 banke, preventiva, ovo-ono, ali opet...

Icardi bi odličan bio, a ove ostale što se spominju, ne vjerujem ni sekunde. Otkad je Maldini tu medije/insajderi samo lupaju, teško da će se to mijenjati tek tako.

Edit: iskusan napadač tipa Cavani bi mogao mijenjati Ibru, kad dođe taj vakat, ili kakvo provjereno ime tipa Icardi, nikako mladić, ni yebivjetar tipa onaj bosanski seljak Jović.
Ibra je zadobio novu povredu, nakon sto se poceo oporavljat od te na koju mislis zadobio je novu i nema ga do polovine januara, a i Benaccer tesko da ce biti spreman za Juve jer je utakmica vec u srijedu.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 jan 2021, 00:00

Protiv Juventusa se jedino vraća Theo, ali zato otpada Tonali. Sve ostalo ostaje isto, jedino da eventualno osposobe Salamandera iako je i to upitno.

Isto tako se nadam da će Tonali dobiti jednu utakmicu suspenzije, a ne dvije, ne mogu više Krunića gledati na onoj poziciji. :damn:

Valjda ubrzaju oko onog malog francuza, mada i tu treba smanjiti očekivanja jer bez obzira što je veliki talent, ipak igra u drugoj francuskoj ligi.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 jan 2021, 00:41

Ja se nadam Benaseru protiv Juventusa,ne znam sto ali eto nadam se :)

Kad bi on igrao rekao bi da smo favoriti,ovako ce biti teska tekma,ali kada pogledam sve ove jace tekme sto je Juve igrao ove godine opet mi to ulijeva nada i ovako desetkovani mozemo da izbjegnemo poraz u tom mecu

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 04 jan 2021, 01:55

slika
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 jan 2021, 02:22

Brate utakmica je za tri dana, ko danas nije bio spreman, neće biti ni tad.

I Ibri i Benaseru je predviđeno da pauziraju bar do polovine januara jer je takva priroda povrede, pa će se vidjeti za dalje. Prije toga nema šanse da se vrate, a s obzirom da su obojica već obnovila povrede jer su prebrzo vraćeni na teren, podržavam to da se ovaj put bude oprezan sa njima.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 jan 2021, 09:25

betton je napisao/la:
04 jan 2021, 01:55
slika
Lik nasmijan kad ga ne ide, nasmijan kad usere cistu sansu, nasmijan dok ceka hoce li lopta lobovati golmana i uci u gol. Lik je legenda 😂😂
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 04 jan 2021, 10:04

ronaldo99 je napisao/la:
04 jan 2021, 00:41
Ja se nadam Benaseru protiv Juventusa,ne znam sto ali eto nadam se :)

Kad bi on igrao rekao bi da smo favoriti,ovako ce biti teska tekma,ali kada pogledam sve ove jace tekme sto je Juve igrao ove godine opet mi to ulijeva nada i ovako desetkovani mozemo da izbjegnemo poraz u tom mecu
Nece ga biti.Sutra ili u srijedu je reevaulacija njegovog stanja.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 04 jan 2021, 12:51

Talijanski mediji govore da šaljemo ponudu za Veroninog Zaccagnia vrijednu 12 M. Odličan igrač i back up Hakanu, ali trebaju prvo dovesti defanzivnog veznog pa tek onda ostale pozicije.

I sretno smo dobili, ali godinu dana skoro igraju fenomenalno tako da to i nije sreća neka

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 jan 2021, 13:01

Ovo protiv Juventusa će bit pravo krpljenje. Nisam za opciju da Krunić igra nazada sa Kessiem. Po meni bolje vratiti Hakana nazad, a Brahim da igra Hakanovu poziciju. Nije ni on nešto pokazao u zadnje vrijeme al opet kontam manje zlo on na AMF nego Krunić na DMF.
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 jan 2021, 13:08

biti ce yebeno pravo protiv Juveta, njima gori pod nigama i nemaju pravo na kiks, a nama fali par glavni igraca. I svi da su fit reklo bi se da su sanse 50-50, ovako tesko brate.
Ne znam kakva bi opcija bilo probati Kalulua sa Kessijem djeluje mi da bi mogao odigrati solidno da toj poziciji, ne moze biti gori od Krunica da ga yebes.
Nek bude miroljubivo i nek zavrsi 2-2 :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 04 jan 2021, 13:12

Da pobjedite Juvea, nek zaigra s 3 štopera i 2 full beka, u vezi Kessi i Čahanoglu.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jan 2021, 13:50

Ma igrat će Krunić sa Kesijem i to je to, nema potrebe izmišljati igračima pozicije, igrao je protiv Lazija sa Tonalijem, igrat će sa Kesijem protiv Juventusa i eto, i onako nam fali igrača pa bi bilo glupo raditi neke rokade radi tog drugog igrača u veznom redu.

Sad druga je stvar koliko je on koristan tu, ali Bože moj, boljih i kvalitetnijih trenutno nemamo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 04 jan 2021, 14:44

Može li možda Kalulu igrati na mjestu Tonalija?

:hmmmmm:
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 04 jan 2021, 15:56

Navodno Chelsea i PSG su spremni da ponude Donarumi oko 12 miliona godisnje.

According to Gazzetta, in Serie A’s last season in 19 20, AS Roma have registered the biggest loss that is valued at €204M. Not far from it comes AC Milan with €195M in losses. Then, Inter is third with €102M. Juventus also registered a significant number of €90M while Napoli and Lazio saw a loss of €19M and €16M respectively.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 jan 2021, 16:20

Ma Donaruma ostaje,kao i Hakan i ostali,nema tu puno brige,da sad napuste kad je u klubu sve kako treba i kad imas sanse da se boris za titule.

Nego zadnje 3 tekme protiv Juventusa nismo izgubili,dva remija i nasa pobjeda u ligi 4-2.

Steta je sto smo ovako osakaceni pred ovaj derbi,njima je samo Morata upitan ostalo je tu.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 jan 2021, 17:03

Juve i Milan su igrali 3 puta u 2020oj, Milan je dobio 4-2, u kupu prvi meč 1-1( penal u zadnjim sekundama), u Torinu (0-0), i ako je Milan imao sat vremena igrača manje.

Taj Juventus je bio timski bolji od ovoga+ imali su Pjanića na sredini terena. Te je i D. Costa igrao ako se ne varam. Bolja ekipa nego sad što su.

Ali ne treba zanemariti činjenicu da je Milan u ligi samo 5 puta pobjedio Juventus u zadnja 22 susreta. Dva puta po 3-0 još u sezoni 2009/10.. Zatim 0-1 u Torinu sezonu kasnije, kad je Gattuso dao gol ako se ne varam. Tu je i onaj gol Locatellija prije par sezona, te prije par mjeseci. Sem toga Milan je izvukao još 3 ili 4 remija, a Juve slavio dakle u 13 utakmica. Što i ne čudi jer su bili daleko moćnija ekipa od Milana između 2012 i 2019e.

Zbog toga su i preksutra favoriti. Ali šteta što nema navijača na San Siru, jer prvi put nakon 8 godina ovaj derbi ima pravi takmičarski naboj.

Telefoot: Strasbourg and AC Milan close to 15m deal ? (+ important bonus) for the transfer of Mohamed Simakan.

Haman da če Muhamed biti prvo pojačanje Milana. Mada sam preferirao da to bude ipak vezni igrač, ali eto.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 jan 2021, 17:14

Leao je u Milanu do sad odigrao nešto više od 2400 minuta, znači to je nekih 27 cijelih utakmica. Ima učinak od 11 golova i 6 asistencija. S tim da je ove sezone zasad odigrao 500min manje a ima skoro isti učinak kao lani. Tako da očito i Portugalac napreduje, i ako često izgleda kao da mu nije do života.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 jan 2021, 17:56

Tonali je suspendovan na jednu tekmu,znaci za vikend je opet u kadru

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 04 jan 2021, 18:16

Ma igrat ce Krunic u Srijedu 200%. Nema se sta sad izmisljati pozicija Hakanu ili nekome drugom.
Ja vise ne mogu napisati da ocekujem neki kiks,jer me uvjek iznenade ma ko da igra koju poziciju. Nekako se timski izbore za dobar rezultat na kraju.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.