Na žalost, naš Džanan je nakon EP U-16, gdje je razvalio, sve poteze u svojoj karijeri povukao pogrešno.bombaysaphire je napisao/la: ↑05 jan 2021, 19:05Prve godine sa mnom je u Bruklinu bio Tornike Šengelija. Slali su ga u Razvojnu NBA ligu, pa ga vraćali. Čak je igrao više od Džanana, ali odlučio je da prihvati ponudu Baskonije i vratio se u Evropu. Dobije je šansu i napravi sjajnu karijeru. Sada ima deset ekipa u NBA koje žele Šengeliju, ali i pored interesovanja iz NBA prihvatio je ponudu CSKA. Mladim igračima uvek predlažem da što duže ostanu u Evropi kako bi neke stvari naučili, stekli iskustvo i samopouzdanje i tek onda idu u NBA. Ja sam otišao kasno, tek sa 27 godina, više da odradim i taj deo. Realno nikad mi se nije sviđala opcija da sedim na klupi. Musa ne igra poslednje dve godine, a to utiče mnogo na njegov razvoj. U NBA su ekipe formirane, sezona je počela, klubovi imaju strategiju sa kim žele da igraju i sada je teško bilo gde da upadne.“
Mirza Teletović
Cedevita - trogodišnja stagnacija ( razočarao me je i Jure Zdovc, da Musi nije dao veliku minutažu i totalnu slobodu u igri, od onog Mršića nisam
ništa drugo ni očekivao, al' da ne pišem o tome, zašto i kako )
NBA - trogodišnja stagnacija, teški promašaj u izboru kako nastaviti karijeru. Kardinalna greška.
U najvažnijih 6 godina karijere, kad prelaziš iz faze dječaka u fazu odraslog muškarca on nije dovoljno igrao i svoj izvanserijski talent nije do kraja izbrusio. Morali su pažljivo menadžer i on izabrati prvog seniorskog trenera, naći onoga koji će mu dati 30 min u svakoj utakmici. Recimo, Bogdanović kod Vujoševića i Obradovića, slijediti taj primjer i naći prije 5 godina nešto slično. Siguran sam da se moglo.
Pod hitno nazad u Europu, biti ponizan, uzeo je za ovdašnje prilike solidnu lovu, momentalno se isključiti sa društvenih mreža, izabrati pažljivo ekipu gdje će dobiti adekvatnu minutažu, teretana, trening, utakmice i opet tim redom. On je još mlad, može neke stvari nadoknaditi, ali se mora prizemljiti.
Njegovih zadnjih 6 godina, u igračkom smislu, nakon onog uspjeha u Litvaniji, je za zaborav. Ne govorim o financijskom aspektu. To me uopće ne zanima. To on zna šta je i kako je.