Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

slusalica
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la slusalica » 06 jan 2021, 09:52

Nevjerovatno koliko smo glup narod.
O selektoru fudbalske repke se vise pise i razmislja nego o izuzetno nepovoljnom dolazecem kreditu MMF-a ili nikad jacem urusavanju drzavnih institucija.

Fudbal iznad vlastitog opstanka.
Historija ce nas pamtiti kao jedan nesimpaticni, glupi, merhametli narod koji je nekad zivio na Balkanu dok se nije rasprsio i asimilirao na sve druge kontinente.
tz tz tz tz tz tz

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 jan 2021, 10:42

Pa nećemo na forumu fudbalske reprezentacije Bih, diskutovat o MMF kreditu :D
Dosta što prokližemo o religiji i naciji...

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 06 jan 2021, 10:45

slusalica je napisao/la:
06 jan 2021, 09:52
O selektoru fudbalske repke se vise pise i razmislja nego o izuzetno nepovoljnom dolazecem kreditu MMF-a ili nikad jacem urusavanju drzavnih institucija.

Historija ce nas pamtiti kao jedan nesimpaticni, glupi, merhametli narod koji je nekad zivio na Balkanu dok se nije rasprsio i asimilirao na sve druge kontinente.

Na klix su teme o kojima zelis diskutovati ...

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 06 jan 2021, 11:51

Swanfilter je napisao/la:
06 jan 2021, 10:45
slusalica je napisao/la:
06 jan 2021, 09:52

Na klix su teme o kojima zelis diskutovati ...
Pošteno Roki
tz tz tz tz tz tz

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 jan 2021, 13:50

Marko Topić:
"Elvedin Begić, preko Spahića "gura" Barbareza, ali ne zato što misli da je on idealan izbor, nego samo da bi sebi sačuvao moć. To je jasno svima i treba otvoreno reći. Njegov plan je da i dalje vlada Savezom, a misli da to na ovaj način može ostvariti. Osam godina je na čelu Saveza i sada se sjetio Barbareza. Nije niko lud da ne shvata o čemu se radi. Čitam danas izjavu Spahića, mislim da je i on to shvatio. Barbarez je iskorišten, njega je da tako kažem, povukla ta prilika pa je "pristao" biti dio te igre", ističe Topić.
"Sergej je kao igrač mnogo dao reprezentaciji, no budimo iskreni. Nemojmo gledati da li će se naši istupi svidjeti navijačima. Prije jedanaest godina je diplomirao, nikog nije vodio. Veliko je igračko ime, kod nas i u Njemačkoj. Kako objasniti to da nije vodio nikog u Njemačkoj. Mogao je krenuti od treće lige, HSV recimo ima svoj drugi tim, pa da radi tamo. Onda ako se dokaže, eto prilike i u prvom timu. Tako to ide u "normalnim" zemljama. S kojim pravom je on najozbiljniji kandidat? Ok, voli ga narod, voli i mene narod, dobijam stotine poruka dnevno. To nije nikakvo mjerilo i uz dužno poštovanje, njegov izbor za selektora ne bi bio normalan", govori nam Topić.
"Evo uzet ću za primjer Brunu Akrapovića. Diplomirao je negdje u isto vrijeme kao i Sergej i prihvatio se posla. Prvo asistent u Rusiji, pa nižerazredni klubovi u Hrvatskoj, onda Albanija, pa Bugarska. Mali klub u Bugarskoj s kojim je osvojio dva Kupa i Superkup."
U jednom od intervjua istakli ste da vas je razočarao i Zvjezdan Misimović.

"Jeste, nema tu šta da se krije. Bio je uz Begića, pa sad odjednom nije, okrenuo se budućem predsjedniku. Juče je kod vas govorio o Ivici Osimu, a zašto nije prije? Čini mi se da svi lažu, ovaj nije bio za ovog, onaj je za onog. Moje mišljenje da je Misimović i Begić ne treba da budu dio Saveza."
:tokralju: :tokralju: Svaka mu je zlatna, sve 100% istina.
Nijedna rečenica mu se ne može osporiti. Posebno je dobro provalio prevrtljivog Misketa.

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 06 jan 2021, 14:19

Mislim da opstanak države nije nikad došao u veće pitanje, kao sada. Jedino u ratu sto je se pucalo , pa je samim tim bilo i gore. Ali ove igre od strane kako ovih iz BL, tako i ovih iz Hercegovine. Najvaznije je istaci da smo u ratu imali Abdića i njegove autonomaše a sada imamo ove naše "zelene" koji i dupeta daju za malo vlasti i para. Tako da je vise nebitno ko ce biti selektor, bitno je sačuvati državu, ali opet se postavlja pitanje za koga je sačuvati, za ovakve sto je prodaju iz dana u dan??? Više mi se sve smučilo...
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 06 jan 2021, 14:34

mimmo79 je napisao/la:
06 jan 2021, 14:19
Tako da je vise nebitno ko ce biti selektor, bitno je sačuvati državu, ali opet se postavlja pitanje za koga je sačuvati, za ovakve sto je prodaju iz dana u dan??? Više mi se sve smučilo...
Sacuvat' za migrante ... ko zadnji izadje nek ugasi svjetlo i dadne njima kljuc u ruke i nek onda oni prave evropski Eldorado kad mi vec nismo znali ... #EUwillendorsethat
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 06 jan 2021, 14:41

Pitagora je napisao/la:
06 jan 2021, 07:33
DaVinci je napisao/la:
06 jan 2021, 01:02
Pitagora je napisao/la:
05 jan 2021, 22:37

Tko nije smio igrati? Sto se Topicu dogodilo sto je igrao za BiH? Mozda je ispravnije reci da su tad rane od rata bile friske i ljudi su u to vrijeme na reprezentaciju BiH gledali kao na bosnjacku reprezentaciju i zbog toga nisu zeljeli igrati, a ne nisu smjeli ..
Ti ne racunas da su igraci imali familije po Orasju, zapadnom Mostaru, Ljubuskom, Banja Luci, Sirokom i da je u to vrijeme svaka budala mogla doc' zakucat' na vrata ili ispalit rafal po kuci ... nije se ni Barabrez bojo za sebe jer je bio u Hamburgu i znao je da mu niko ne moze nista al' je strahovo za svoje u Mostaru i dok se to nije rjesilo nije ni zaigro za Bosnu ... zato svaka cast Marku Topicu koji je u to vrijeme jedini 'kvario prosjek' toj bosnjackoj repci i to u tekmama s Hrvatskom ... ima nas koji smo te tekme 'prozivili' i koji se jos sjecamo Markovog gola Hrvatskoj i koliko nam je samo znacio ... i zato ima pravo sr@t' do mile volje, nakupio je dovoljno bonusa ... :salut:
A kako se rijesilo to s Barbarezom? Netko mu je dosao i "garantirao" da su sigurni? Kako i na koji nacin?
Ma neka se on preserava da je prvi Hrvat koji je zaigrao za BiH i slicno tomu, ali kad procitam da je kao odbio Cirin poziv u reprezentaciju Hrvatske dok je igrao u slabasnom Varteksu shvacam da je covjek lazljivac.
Da, Safet Orucevic, tadasnji gradonacelnik Mostara je bio garant tog dila ... a Topica jest zvao Ciro cisto da bi ga preoteo nama ... tako da je malo ruzno s tvoje strane iznositi takve neumjesne tvrdnje a nisi tad bio u mogucnosti pratiti reprezentacije kao sto sam recimo ja to bio ... ali forum trpi sve pa tako i tvoje tipkanje ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 06 jan 2021, 15:53

DaVinci je napisao/la:
06 jan 2021, 14:41
Da, Safet Orucevic, tadasnji gradonacelnik Mostara je bio garant tog dila ... a Topica jest zvao Ciro cisto da bi ga preoteo nama ... tako da je malo ruzno s tvoje strane iznositi takve neumjesne tvrdnje a nisi tad bio u mogucnosti pratiti reprezentacije kao sto sam recimo ja to bio ... ali forum trpi sve pa tako i tvoje tipkanje ... :zviz:

Znaci Safet Orucevic moze garantirati sigurnost? A navodno je ugrozen od Hrvata?!
Ciro ga nije zvao, nije bio ni medju 15 najboljih strijelaca Hnla u to vrijeme, igrao je za Varteks koji se jedva spasio ispadanja i ne, BiH nije bila nikakva konkurencija Hrvatskoj u to vrijeme, a ti slobodno ponavljaj sto je iskompleksirani Topic izjavio, ali sto puta ponovljena laz nece postati istina, **** ..

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 06 jan 2021, 16:42

Bio je Topic mnogima trn u oku u to vrijeme, pogotovo onim sto zagovaraju treci entiet. Ali nije dovoljno samo ponavljat jedno te isto vec 20 god.
Sergej je to dokazao malo poslije igranjem i zalaganjem za reprezentaciju.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 06 jan 2021, 16:54

slika

slika

Vidim da je @let već zalijepio, ali evo ja ću opet. Ovo zalijepiti na ulasku u ovu temu, jer je čovjek sve rekao od riječi do riječi. Opet kažem, svi koji su za Barbareza su samo zbog njegovih igračkih vremena i patriotizma, što uopšte nije argument. Patriota sam i ja i svi mi s foruma. Jedino nas usrranom Balkanu se ljudi još uvijek lože na tu patetiku.

Dovoljan dokaz koliko smo grohnuli i koliko više nemamo ama baš nikakvih kriterija je to da je Barbarez uz Peteva glavni kandidat. Čak mi je i Petev logičniji, jer je vodio što klubove, što reprezentaciju, nevezano sad da li je on kvalitet ili ne za nas. Ako već idemo s tim nekim imenima, onda bih radije volio vidjeti Bajramovića, pa neka gradi šta hoće.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 06 jan 2021, 17:11

Pitagora je napisao/la:
06 jan 2021, 15:53
DaVinci je napisao/la:
06 jan 2021, 14:41

Znaci Safet Orucevic moze garantirati sigurnost? A navodno je ugrozen od Hrvata?!
Ciro ga nije zvao, nije bio ni medju 15 najboljih strijelaca Hnla u to vrijeme, igrao je za Varteks koji se jedva spasio ispadanja i ne, BiH nije bila nikakva konkurencija Hrvatskoj u to vrijeme, a ti slobodno ponavljaj sto je iskompleksirani Topic izjavio, ali sto puta ponovljena laz nece postati istina, **** ..
Pogledaj satak
BašČelik!

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 06 jan 2021, 17:35

AlfredNobel je napisao/la:
06 jan 2021, 16:54
Dovoljan dokaz koliko smo grohnuli i koliko više nemamo ama baš nikakvih kriterija je to da je Barbarez uz Peteva glavni kandidat. Čak mi je i Petev logičniji, jer je vodio što klubove, što reprezentaciju, nevezano sad da li je on kvalitet ili ne za nas. Ako već idemo s tim nekim imenima, onda bih radije volio vidjeti Bajramovića, pa neka gradi šta hoće.
vecina koja zagovaraju Sergeja nisu vidjeli balkana godinama.

Bajramovic bi bio idealna opcija uz pomocnike Cviku i Turkovica, braco Hadziosmanovic kao kondicioni a Miske kao moralna podrska

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 jan 2021, 17:47

Vidim da je @let već zalijepio, ali evo ja ću opet. Ovo zalijepiti na ulasku u ovu temu, jer je čovjek sve rekao od riječi do riječi. Opet kažem, svi koji su za Barbareza su samo zbog njegovih igračkih vremena i patriotizma, što uopšte nije argument. Patriota sam i ja i svi mi s foruma. Jedino nas usrranom Balkanu se ljudi još uvijek lože na tu patetiku.

Bajević ima 15 000 utakmica i 123 godine trenerske karijere, a vodio nas je ko da ga je neko doveo iz Bh Telekoma. Slično i sa iskusnom legendom Mešom i sa potentnim mladim lavom Prosinečkim.

Da je Topića prije 2,3,5 godina zanimala reprezentacija, znao bi da se ti argumenti ponavljaju i uvažavaju odavno. sad je nažalost drugačija situacija i potreban je baš neko ko Barbarez.

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 06 jan 2021, 17:54

DrFilgud je napisao/la:
06 jan 2021, 17:47

Bajević ima 15 000 utakmica i 123 godine trenerske karijere, a vodio nas je ko da ga je neko doveo iz Bh Telekoma. Slično i sa iskusnom legendom Mešom i sa potentnim mladim lavom Prosinečkim.

Da je Topića prije 2,3,5 godina zanimala reprezentacija, znao bi da se ti argumenti ponavljaju i uvažavaju odavno. sad je nažalost drugačija situacija i potreban je baš neko ko Barbarez.
Jedini pravi odgovor ovim strucnjacima sa foruma!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 06 jan 2021, 17:56

Ma svjedeno ko ce biti selektor, samo da nekoga izaberu da se vodi da imamo selektora i vozdra.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 06 jan 2021, 18:11

DrFilgud je napisao/la:
06 jan 2021, 17:47

I naravno, jedan standardni protuargument. "Eto vodili su nas razni iskusni, pa nismo ništa uradili."
Strašno rezonovanje. Tom logikom evo možemo i ti i ja, ti budi glavni, ja pomoćni. Iskustva nemamo, al' ebo iskustvo, bili su prije nas takvi i qarina. Patriote smo, volimo našu zemlju, ostavićemo srce za BiH, znači prolazimo sve preduslove.

Nije ni čudo da smo u qurcu s ovakvim razmišljanjem i patetisanjem. Ti kad vidiš kakvi su uslovi za selektora u drugim normalnim zemljama, pa syebali bi se. Kod nas dva glavna - da je patriota i da ga voli raja. To što ne vodi nikog deset godina, što nije vodio ni djecu, a kamoli seniore, boga pitaj kakav je s znanjem taktike, strategije i fudbalske filozofije. Ma ko to ebe, našibaj prvih 11, neka istrče, pa ćemo kontati u toku tekme šta i kako dalje.
Tako nam je sve, usput ćemo sve, krkanski na ho-ruk.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 jan 2021, 18:29

06 jan 2021, 18:11

I naravno, jedan standardni protuargument. "Eto vodili su nas razni iskusni, pa nismo ništa uradili."
Strašno rezonovanje. Tom logikom evo možemo i ti i ja, ti budi glavni, ja pomoćni. Iskustva nemamo, al' ebo iskustvo, bili su prije nas takvi i qarina. Patriote smo, volimo našu zemlju, ostavićemo srce za BiH, znači prolazimo sve preduslove.

Nije ni čudo da smo u qurcu s ovakvim razmišljanjem i patetisanjem. Ti kad vidiš kakvi su uslovi za selektora u drugim normalnim zemljama, pa syebali bi se. Kod nas dva glavna - da je patriota i da ga voli raja. To što ne vodi nikog deset godina, što nije vodio ni djecu, a kamoli seniore, boga pitaj kakav je s znanjem taktike, strategije i fudbalske filozofije. Ma ko to ebe, našibaj prvih 11, neka istrče, pa ćemo kontati u toku tekme šta i kako dalje.
Tako nam je sve, usput ćemo sve, krkanski na ho-ruk.
Još da zaista shvatiš da ovo nije normalna zemlja, da su tvoji argumenti potrošeni, da ovdje više nema mjesta racionalnom razmišljanju, da nam je potrebna žestoka šok terapija, jer od ovoga gdje smo teško može gore.
Da ti ne vidim broj postova, mislio bi da uopšte ne pratiš reprezentaciju.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 06 jan 2021, 19:16

Evo nije normalna zemlja, okej i šta sad trebamo raditi? Pomirite se ko god da dođe? Ako je ta šok terapija neki instant rezultat, ebo ti to onda.

A šta konkretno treba da pratim? Treba da se pomirim s tim da mi neko puni mozak kako je Barbarez idealan da dođe na mjesto selektora. Čovjek koji, pazi sad, NEMA CV-ja, već samo profi licencu. Zažmirićemo i na to, nije problem. Evo pitam koje druge trenerske kvalitete ima, pazi sad opet, ima autoritet, voli ga raja i patriota je.
Opet ponavljam, svi ga gledaju kroz prizmu njegove igračke karijere i po tome kontaju da je savršen za selektora. Ne do bog da Petev ima/nema njegov CV, otišli bi u Bugarsku i upucali ga. Šta treba da više poznajem, laik vidi ove fakte.

Evo daj Barbareza, ja sam za, jedva čekam vidjeti kad mu raja krene ebavati majku i ostatak familije. Tako je bilo i s Bajevićem, tako bi bilo i s Barbarezom.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 06 jan 2021, 19:24

Prljave igre se odavno igraju da Sergej postane selektor, od navijackih skupina, pa sve do pojedinih igraca u reprezentaciji i sve to preko leđa reprezentacije koja je trpila svu tu prljavstinu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bhfanatic14 i 18 gostiju.