NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

EdinTM87
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la EdinTM87 » 29 dec 2010, 14:14

Tabela nakon week 16:

1. Ted Mosby 0b 11 fula
2. SaltCityAttack 0b 12 fula
3. Slatinash_7 0b 12 fula
4. arapinho1 0b 13 fula
5. Hare_BvB 0b 13 fula
6. the_packer 0b 13 fula
7. randy_moss 0b 13 fula
8. EdinTM87 0b 16 fula
9. Takticar 0b 16 fula
10. BlueBoy1921 0b 25 fula
11. sandiegochargers 0b 25 fula

U slucaju istog broja bodova izmedju dva ili vise takmicara na kraju, pobjednik je onaj koji ima manje fula... Fule se dobivaju samo u regularnoj sezoni..

sdc i BB1921 mogu jos prognozirati, ali ako ne prognoziraju sljedece kolo ukidam ih sa tabele...

Nastavite prognozirati, jos jedno kolo, divizijske utakmice, da probamo izvuci koji bod, sve se tekme igraju u nedelju, tako da imamo vremena da razmislimo, u POu ce se puno lakse dobijati bodovi, znaci da fule ne znace puno(tesko da ce neko na kraju imati isti broj bodova).. Sistem takmicenja u POu dobit cete poslije week 17.. Sretno!
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 dec 2010, 14:53

Jel zna netko kad se dodjeljuje MVP nagrada regularnog dijela? Mislim da je Brady jedini izbor za to
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 dec 2010, 15:43

@ ted mosby

je si li i ti navijac Patriotsa ili ? Phila me sinoc obori na kladionici, ali kako sam cuo odigrali su veoma lose u odbrani, a i napad nije bio na svom nivou.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 dec 2010, 17:26

Jesam, veliki sam fan Patriotsa i Bradya
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 29 dec 2010, 19:19

the_packer je napisao/la:
EdinTM87 je napisao/la:
Taktičar je napisao/la:Znači da još jednom uprošteno ponovimo:

U slučaju istog omjera klubova iz iste divizije gledaju se prvo međusobni susreti, pa omjer unutar divizije, pa utakmice protiv istih protivnika, pa omjer unutar konferencije, pa strength of victory, pa strengt of schedule...

Ako klubovi nisu iz iste divizije onda se gleda međusobni susret, ako su ga odigrali, pa onda omjer unutar konferencije, pa utakmice protiv istih protivnika (mora ih biti najmanje 4), pa strength of victory, pa strength of schedule...

the_packer, hvala na pomoćnom linku.

Saintsi iznenadili Falconse, neocekivano slavili u Atlanti i obezbijedili prvi wc, a za drugi wc velika je vjerovatnoca da ce se gledati utakmice protiv istih protivnika u slucaju da GB i TB i NYG i TB imaju isti omjer, a u slucaju da GB i NYG imaju isti omjer wc ce dobiti GB zbog boljeg medjusobnog omjera... Sve tri ekipe imaju isti omjer u konferenciji 7:4.

Zadnja nedivizijska tekma se igra u Philadephii izmedju domacih Eaglesa i Vikingsa.. Poslije te tekme slijedi tabela poslije week 16. Ugodno vece.

Opet pogresno. Nakon medjusobnog se gleda omjer u diviziji a ne u konferenciji. GB sada ima 3:2 a i giantsi tampa imaju po 2:3. GB ako dobije bearse imat ce 4:2 a i giantsi i tampa ako dobiju redskinse odnosno NO imat ce 3:3 iz cega proizlazi da packersi sa pobjedom nad bearsima idu sigurno u PO...
Ono što sam ja napisao u zadnjem postu je tačno. Pogledaj ponovo.
Razlika je u slučaju kada su timovi iz iste divizije i kada nisu.
Kada klubovi nisu iz iste divizije nakon eventualnog međusobnog susreta gleda se omjer unutar divizije, pa omjer protiv istih protivnika...

Tampa, GB i NYG imaju isti ukupni omjer, a nisu svi igrali između sebe. Imaju isti konferencijski omjer i nisu igrali protiv najmanje 4 ista tima. Znači idemo dalje na strength of victory, tj. koliko pobjeda imaju timovi koje su pobijedili ova 3 tima. Tu je GB najjači i oni trenutno drže zadnju 6. poziciju za doigravanje. Ovo je faktičko stanje, 100% provjereno ;)
"Float like a butterfly, sting like a bee"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 dec 2010, 21:16

ma nas vise nista ne interesuje :)...mi smo odradili svoje i Minesota je sinoc uradila dobar posao za nas i sad samo lagano protiv Packersa... bez umaranja, bez povreda sto je najvaznije...trebalo bi Packersima dozvoliti da nas rastave totalno i da ih na taj nacin mozda prevatimo...oni ce vjerovatno tad uociti neke nase slabosti, a mi bi ujedno vidjeli na koji nacin zele ugroziti nas...tako mozda u slucaju da se sastanemo ponovo budemo oprezni...dobro onis u sigurno iskusni i znaju sta rade ipak vo su samo neke navijacke prepostavke i to ne mora da znaci nista..

Jos jednom moram napomenuti da me je ovaj offense line iznenadio u ove dvije zadnje utakmice...Minesota i Jets dvije odbrane koje dominiraju NFL nisu uspjele probiti nas OL :)...postici po 40p protiv te dvije ekipe zaista je iznenadnjenje , uzmemo li u obzir da se radi o Bearsima :).

Chicago Blackhawksi su uzeli steanly cup ove godine , a nadam se da ce i Bearsi pokusati barem pokusati uzeti super bowll.

Ima li neko Xbox da igramo Madden11 :)....sinoc sam igrao ligu online sa nekakvim ljudima vala do 4 ujitru...zena se ba naljutila, kaze budala ko dijete igras igrica do 4 ujitru :)..ona se probudila na posao i zatekla me jos da igram uzas :)...sebi sam samo u Bearse doveo Owensa jer je tu free agent bio ebiga :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 29 dec 2010, 22:26

SaltCityAttack je napisao/la:ma nas vise nista ne interesuje :)...mi smo odradili svoje i Minesota je sinoc uradila dobar posao za nas i sad samo lagano protiv Packersa... bez umaranja, bez povreda sto je najvaznije...trebalo bi Packersima dozvoliti da nas rastave totalno i da ih na taj nacin mozda prevatimo...oni ce vjerovatno tad uociti neke nase slabosti, a mi bi ujedno vidjeli na koji nacin zele ugroziti nas...tako mozda u slucaju da se sastanemo ponovo budemo oprezni...dobro onis u sigurno iskusni i znaju sta rade ipak vo su samo neke navijacke prepostavke i to ne mora da znaci nista..

Jos jednom moram napomenuti da me je ovaj offense line iznenadio u ove dvije zadnje utakmice...Minesota i Jets dvije odbrane koje dominiraju NFL nisu uspjele probiti nas OL :)...postici po 40p protiv te dvije ekipe zaista je iznenadnjenje , uzmemo li u obzir da se radi o Bearsima :).

Chicago Blackhawksi su uzeli steanly cup ove godine , a nadam se da ce i Bearsi pokusati barem pokusati uzeti super bowll.

Ima li neko Xbox da igramo Madden11 :)....sinoc sam igrao ligu online sa nekakvim ljudima vala do 4 ujitru...zena se ba naljutila, kaze budala ko dijete igras igrica do 4 ujitru :)..ona se probudila na posao i zatekla me jos da igram uzas :)...sebi sam samo u Bearse doveo Owensa jer je tu free agent bio ebiga :)
ja imam PS2, sto se toga tice prekucao igricu, na All-Madden levelu zabijam po 60 poena :D
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 30 dec 2010, 00:22

randy, moramo se nac odigrat na PS2, pa da te vidim protiv mene ;)
A Salty, ima moj jaran, pa cemo se dogg jednom kad budem kod njega, moram se malo ustelit na xboxu, dok na plejci, jos se nije rodio ko je mene dobio 8-)
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 dec 2010, 03:52

ma imam ja i ps2 samo ne igram ga vala nikako..imao sam i ps3, ali kad sam dole isao ponjeo ga rodjaku...jeli se ps2 moze igrati online?...ako moze uzet cu ja madden da eto igramo :)

Brandon Lloyd pro bowll reciver postade, a kod nas covjek nije mogao igrati :(...ko mi imamo bog dao dobre recivere et...pa imao je i ovdje Ortona, ali eto nisu mu bas dali ovdje da igra, ali u Denveru razvaljuje....ipak je mozda bilo do OL ko ce ti ga znat, jer i Orton tamo nije los i bas me pozitivno iznenadio svojim igrama

Bojim se da mi i ne upropastimo Juaquin Iglesiasa koji je bio dosta dobar na college za Oklahomu...ebiga mlad je i treba mu pruziti sansu da igra barem sada protiv Packersa, a ostaviti Knoxa da se malo odmori...ovaj mali ebiga samo jednom je usao u utkamicu prosle godine i nikako d amu dadnu proliku, a vjerujem da bi postao bolji reciver od ostalih u ekipi, jer na pripremama je pokazao da moze...mozd aipak grijesim , ali eto da me uvjere u to prvo bi mu trebali pruziti sansu da se uvjerimo u jednoj utakmici koja je u regularnoj sezoni, jer moze se desiti isto kao i sa Lloydom :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 31 dec 2010, 02:42

pa sta si to uradio :)... ebo vas pa kako tako zaradite ban na forumima :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 31 dec 2010, 09:00

nije to toliko tesko..posjeti samo teme na forumu koje se ticu FK Sarajevo i NK Zeljeznicar i shvatit ces sve. pametolog do pametologa sve.
igrala nasa reprezentacija tekmu ne sjecam se protiv koga, i ja postavio formaciju, reda radi da napravim koji post, kad iza mene trojica me citiraju i napadaju: gdje ti je ovaj, ne moze ti ovaj igrati sredinu...itd.
na takvim temama se zbog buducih takticara i selektora nacije popije ban brzo.

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 31 dec 2010, 12:37

SaltCityAttack je napisao/la:sinoc sam igrao ligu online sa nekakvim ljudima vala do 4 ujitru...zena se ba naljutila, kaze budala ko dijete igras igrica do 4 ujitru :)..ona se probudila na posao i zatekla me jos da igram uzas :)...sebi sam samo u Bearse doveo Owensa jer je tu free agent bio ebiga :)
Ima tako puno toga što žene ne razumiju... :)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 31 dec 2010, 21:07

pa sto se nervirate ebes forum ba :)...pa znas i sam da nemas pojma ko pise na ovim forumima i bezveze ulaziti sa njima u rasprave...ja sam samo jednom se uspjeo naloziti i nikad vise ...tako je jedna lik na BihSoccer forumu pisao o tribini koje su se budile nakonn rata i onda vredjao druge navijace na forumu...poslije sam doznao da lik zivi u St Louisu i onda posto sam bio vredjan od njega, napravio sam drugi nick i obratio mu se i rekao da cu se javiti kada dodjem u Stl i tako je bilo :)... ja kada sam vidjeo da je to lik 16 godina koji je napustio BiH prije 10 godina, onda stvarno sam rekao pa zbg koga sam ja ba se ljutio dok sam citao postove...pa nema vee to zbog godina, ali covjek koji ode tako iz BiH davno i ima toliko godina, da prica o tribinama iz 1995,96,97 stvarno ne mogu to da zamislim...eh nakon toga men i vise ne pada na pamet se nervirati po forumima ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 31 dec 2010, 21:46

Bearsi ce izgleda odmarati nekoliko povredjenih igraca...mozda i najbolji reciver Bersa ove godine Bennet nece nastupiti u ovoj utakmici, jer se zalio na povredu i protiv Jetsa, tako da nece rizikovati sa povredama i da ce ga postediti Smith, kao i ostale koji se zale na povredu....nekako bi volio da dobijemo ove Packerse, ali male su sanse sto zbog toga jer nama ne treba, a njima je biti ili nebiti
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 31 dec 2010, 22:41

Ako Seahawksi u nedjelju pobjede Ramse uzeće diviziju i sa omjerom 7-9 biće prvi tim u historiji NFL-a koji sa negativnim omjerom u regularnom dijelu sezone koja nije bila skraćena ulazi u doigravanje.
Fakat mislim da bi trebalo usvojiti pravilo da se mora imati najmanje omjer 8-8 da bi se ušlo u doigravanje.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 31 dec 2010, 23:25

Nece ko stoku, ali mislim da ce dobiti, pogotovo ako Whitehurst bude startni QB za Seahawkse.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 31 dec 2010, 23:31

sramota stvarno :(... ebote pa ja jos uvjek ne mogu vjerovat da smo mi izgubili od tog Seattlea :(.. sorry sto sam ponovo ovo spomeno necu vise :)...pa et jos mi je to uglavi da smo izgubili te dvije kuci i komotno smo mogli imati najbolji rekord NFC, pa cak uz Patriotse i najbolji u NFL
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 31 dec 2010, 23:54

Sretna Vam svima Nova Godina, puno srece za Vas i vaše timove u 2011. godini (do duela sa New Englandom, naravno ;) )

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 01 jan 2011, 00:12

Ne znam tuzlak je si li gledo od jedan meni najdrazih shoowa according to jim ili na nasem kako jim kaze gdje glumi jim belushi inace navijac bearsa koji je bio i na utakmici protiv jetsa a radnja serije se desava u chicagu i njemu ude u kucu neka od zene prijateljica ili od zeta cura i kad on sazna da je ona packer kaze on njoj napolje odmah u mojoj kuci packer nece sjediti ima dosta smijesnih situacija oko njega i bearsa i kao kad na stadionu se pptuce snekim drugim navijacima pa bude na vijestima tako te stvari stvarno mi je drag taj show ne znam je si li ga kad gledo sobzirom na to da je on navijac bearsa
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 jan 2011, 06:49

ma jarane znam jasta tu seriju, ali nisam bas tu gledao koju objasnjavas :)... ma on ti je veliki navijac Bearsa.. on ti ne propusta ni jednu utakmicu...pa kada je bio Super Bowll ovdje je uzeo on sam par stotina ulaznica i podjelio na radio i tv emisijama navijacima :)

Evo koliko je napredovao offense line i zasto, to objasnjavaju na nfl.com...zanimljivo ja nisam ni primjetio bas da su promjenili i 2-3 giraca u toj OL liniji.... u prvih 6 utakmica 34 sacks na Cutleru, dok zandjih 8 utakmica samo 18 puta su ga rusili.....valjda ovi momci nastave ovako, jer vidi se koliko je Cutler bolji, kada ima barem malo vremena da baci loptu i ne pravi greske sto je najvaznije

http://www.nfl.com/news/story/09000d5d8 ... ule=HP_cp2

.........................................................................................................................................
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.