FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Povratak Roberta znači klupa za Desta.messilla je napisao/la: ↑09 jan 2021, 20:51Ne pomaže što nema zamjene. Do naredne ligaške se vraća Roberto pa bi se trebala malo stabilizovat situacija.
Nevjerovatan mentalitet. Jede teren, svaku sekundu maksimalno koristi. Nadat se da će ga Koeman uskoro prepoznat kao prvu opciju s klupe. Od ovakvog Pjanića nema neke ni kratkoročne, a kamoli dugoročne koristi.Puig mora imati veću minutažu, to dokazuje svaki put kada dobije priliku.
Šteta ovih kikseva nakon poraza protiv Atletica, moglo se lagano zaredat deset pobjeda u ligi.Šteta za rano ispuštenu ligu, Atletico je predaleko.
Bilo bi interesantno vidjeti
-----------Frenkie-----------
-------Puig-------Pedri------
Iako i dalje mislim da je i ovakav Busquets prebitan za ekipu i skeptičan sam u vezi toga da De Jong može iznijeti njegovu poziciju. Dojam je da se osjeća komfornije igrajući na naprednijoj poziciji sa osiguračem iza sebe. Na kraju krajeva tako igra i u reprezentaciji, a igrao je i u Ajaxu. Bilo bi šteta izgubiti njegova utrčavanja iz drugog plana.
Pjanić je došao u nevrijeme. Vremena za adaptaciju skoro i da nema i on će nastaviti biti rezerva.
Griezmann takođe dobar zadnje dvije. Mislim da povratkom Fatija Dembele ispada iz prvih 11, makar bi i gore volio vidjeti
---------Fati-----------------Dembele-------
-------------------Messi-------------------------
Ali prema gore je solidno, ima kombinacija,
nazad je haos.
Ode i Araujo
budi se div a nije s Koševa
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nisam baš siguran da će ispasti Dembele kad se Fati oporavi. Dembele je krucijalan za uspjeh i igru ove ekipe, mislim prije da će Griezmann popušit.
Inače ekipa toliko bolje igra otkad je prestao forsirati onih glupih 4-2-3-1, mada jučer je to izgledalo odlično iz jednostavnog razloga jer je realizacija bila na nivou, šanse su uvijek bile tu, al tek su jučer zapravo pogadjali kako treba.
Inače ekipa toliko bolje igra otkad je prestao forsirati onih glupih 4-2-3-1, mada jučer je to izgledalo odlično iz jednostavnog razloga jer je realizacija bila na nivou, šanse su uvijek bile tu, al tek su jučer zapravo pogadjali kako treba.
- NeumjesanTip
- Kontakt:
Osman je najdinamičniji i najokomitiji igrač u klubu trenutno, isto mislim da nema šansi da on preseli na klupu kad se Fati vrati.Donnie Darko je napisao/la: ↑10 jan 2021, 09:46Nisam baš siguran da će ispasti Dembele kad se Fati oporavi. Dembele je krucijalan za uspjeh i igru ove ekipe, mislim prije da će Griezmann popušit.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
R.I.P. Mamba
R.I.P. Mamba
Neki dan napisah.
Pa Barcelona je "proigrala" zato što se Messiju pridružio još neko, ko u igri jedan na jedan zna napraviti razliku i višak igrača.
To je Dembele. Ne mogu shvatiti, kako to nekima nije jasno. Btw. ne govorim o stanju njegovog tijela.
Na sreću, sad u zadnjim utakmicama se tu i treći pojavio, koji protivnike skoro pa lakoćom prolazi i to se itekako
osjeti. De Jong. Jedan je trenutno povrijeđen (Fati), a Pedri se velikim koracima približava toj razini.
Zašto je FCB bila jedno vrijeme nevjerovatno dominantna?
Pa zato što su imali 4 igrača( Xavi, Iniesta, Aves i Messi), koji su mogli rješavati situaciju 1 na 1.
Nadam se, da se ova generacija bliži tome.
Pa Barcelona je "proigrala" zato što se Messiju pridružio još neko, ko u igri jedan na jedan zna napraviti razliku i višak igrača.
To je Dembele. Ne mogu shvatiti, kako to nekima nije jasno. Btw. ne govorim o stanju njegovog tijela.
Na sreću, sad u zadnjim utakmicama se tu i treći pojavio, koji protivnike skoro pa lakoćom prolazi i to se itekako
osjeti. De Jong. Jedan je trenutno povrijeđen (Fati), a Pedri se velikim koracima približava toj razini.
Zašto je FCB bila jedno vrijeme nevjerovatno dominantna?
Pa zato što su imali 4 igrača( Xavi, Iniesta, Aves i Messi), koji su mogli rješavati situaciju 1 na 1.
Nadam se, da se ova generacija bliži tome.
De Jong je postao vodja ekipe i najbitniji kotacic odmah poslije Messija, Dembele i Pedri se pridruzuju njima lagano sto je jako bitno, kostur ekipe je itekako bitan, a pogotovo kad je tako mlad i dobar (osim Lea, al ono, lik je goat pa godine ne igraju faktor)
Frenkie je dostigao formu iz Ajaxa, kao sto sam jos prije par mjeseci govorio, Frenkie i Pjanic nisu kompaktibilni jer Pjanic jednostavno ne nudi tu neku dozu sigurnosti u defanzivi ko Busquets, a Koeman je napokon shvatio da Busquets mora igrati prakticki ko treci stoper jer fizicki ne moze pratiti dinamicne veznjake drugih ekipa sa svojim pressingom na centru i na protivnickoj poli.
Frenkie i Pedri uz Busquetsa i Lea mogu ubiti svaku utakmicu, i Pedri i FDJ su radilice i vrse pressing, uz to imas Griezmanna koji je stoljecima bolji i korisniji od Danca, tako da se Messi moze izolirati u vrhu napada s Dembeleom u slucaju kontre neke.
Ne znam, al Koeman ima jasno sve ispred sebe, steta samo sto su i Dembele i Umtito fragilni jer bi oba bili kljucni u ekipi da su zdravi jer je razlika u klasi njih dvojice u odnosu na ostale opcije ocita i budalama.
Roberto ne samo da ce dati Destu sansu da se odmori, nego ce i donijeti dozu kontrole u igri, a i sigurno ce Dest nauciti od njega neke stvari, ne mislim da cemo imati sigurnog startera desno, samo ako Koeman odluci koristit Desta lijevo kad odmara Albu, samo tad mislim da ce Roberto zakljucan na desnoj strani.
Steta ako je Araujova ozljeda teze prirode, nas je najbolji stoper i itekako je potreban.
Firpo iako je na transfer listi zadnje 2 tekme je ipak pokazao da se i on malo popravlja pod Koemanom i da moze biti koristan kao backup.
Frenkie je dostigao formu iz Ajaxa, kao sto sam jos prije par mjeseci govorio, Frenkie i Pjanic nisu kompaktibilni jer Pjanic jednostavno ne nudi tu neku dozu sigurnosti u defanzivi ko Busquets, a Koeman je napokon shvatio da Busquets mora igrati prakticki ko treci stoper jer fizicki ne moze pratiti dinamicne veznjake drugih ekipa sa svojim pressingom na centru i na protivnickoj poli.
Frenkie i Pedri uz Busquetsa i Lea mogu ubiti svaku utakmicu, i Pedri i FDJ su radilice i vrse pressing, uz to imas Griezmanna koji je stoljecima bolji i korisniji od Danca, tako da se Messi moze izolirati u vrhu napada s Dembeleom u slucaju kontre neke.
Ne znam, al Koeman ima jasno sve ispred sebe, steta samo sto su i Dembele i Umtito fragilni jer bi oba bili kljucni u ekipi da su zdravi jer je razlika u klasi njih dvojice u odnosu na ostale opcije ocita i budalama.
Roberto ne samo da ce dati Destu sansu da se odmori, nego ce i donijeti dozu kontrole u igri, a i sigurno ce Dest nauciti od njega neke stvari, ne mislim da cemo imati sigurnog startera desno, samo ako Koeman odluci koristit Desta lijevo kad odmara Albu, samo tad mislim da ce Roberto zakljucan na desnoj strani.
Steta ako je Araujova ozljeda teze prirode, nas je najbolji stoper i itekako je potreban.
Firpo iako je na transfer listi zadnje 2 tekme je ipak pokazao da se i on malo popravlja pod Koemanom i da moze biti koristan kao backup.
Odlično napisanoFurymaker je napisao/la: ↑10 jan 2021, 11:34De Jong je postao vodja ekipe i najbitniji kotacic odmah poslije Messija, Dembele i Pedri se pridruzuju njima lagano sto je jako bitno, kostur ekipe je itekako bitan, a pogotovo kad je tako mlad i dobar (osim Lea, al ono, lik je goat pa godine ne igraju faktor)
A zasto bi uopste ispadao ko od njih ako nastave sa ovakvim igrama? Fati nakon povrede je veliko pitanje kako ce izgledati i on se treba polako vracati. Ma da ne treba zaboraviti da mi govorimo o Dembeleju i ocekivati da ostane zdrav do kraja sezone je skoro nemoguca misija, nadam se da grijesim...Donnie Darko je napisao/la: ↑10 jan 2021, 09:46Nisam baš siguran da će ispasti Dembele kad se Fati oporavi. Dembele je krucijalan za uspjeh i igru ove ekipe, mislim prije da će Griezmann popušit.
⚽FK Garaže⚽
Araujo ništa ozbiljno srećom. Upitan samo za srijedu.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- Donnie Darko
- Kontakt:
Pa govorim pod pretpostavkom da su svi zdravi, i da se Fati vrati kakav je bio prije povrede. U tom slučaju on je apsolutno siguran u prvih 11 jer je daleko najveća prijetnja od njih trojice za protivnički gol, a i generalno je na lijevom krilu bolji od obojice. Fati je do sada pokazao elitnu realizaciju, i može biti ubitačan u ekipi koja stvara ovoliko šansi koliko trenutka Barcelona stvara.FCB1986 je napisao/la: ↑10 jan 2021, 12:51A zasto bi uopste ispadao ko od njih ako nastave sa ovakvim igrama? Fati nakon povrede je veliko pitanje kako ce izgledati i on se treba polako vracati. Ma da ne treba zaboraviti da mi govorimo o Dembeleju i ocekivati da ostane zdrav do kraja sezone je skoro nemoguca misija, nadam se da grijesim...Donnie Darko je napisao/la: ↑10 jan 2021, 09:46Nisam baš siguran da će ispasti Dembele kad se Fati oporavi. Dembele je krucijalan za uspjeh i igru ove ekipe, mislim prije da će Griezmann popušit.
Ako se Dembele povrijedi, ili ako Fati bude nespreman, to je drugi par opanaka ali to ćemo vidjeti kad dođe vrijeme za to.
Messi-Demba-Grizman je najbolji napad što imamo.
Danac nije kalibar, Fati još iskustva.
Vezni red De Jong-Buskets + još neko.
Danac nije kalibar, Fati još iskustva.
Vezni red De Jong-Buskets + još neko.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Fatiju pomaže i što lijevo nema opcija, za razliku od desne strane. Istina može Dembele lijevo, ali je dosta bolji na desnoj strani.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
da barca nije prosula dosta bodova zahvaljujuci nevjerovatnim greskama, odnosno poklonjenim golovima i silnim promasenim prilikama, sad bi zaostatak bio max 5 bodova i uz ovakvu igru kakvu barca igra u posljednjim tekmama, mogla bi se osvojiti titula
donekle mi je zao koemana, naravno da snosi dio krivice, no, kad igraci poklanjaju golove, dakle, nisu to "normalno" primljeni golovi, nego bukvalno poklonjeni golovi i kad na drugoj strani mnogo promasuju, a na sve to, imao je peh da je messi bio nemotivisan, a kad je najbolji igrac u takvom stanju, to je veliki problem, jer svaka ekipa bila bi u problemu kad najbolji igrac ne igra na svom nivou, a za to se ne moze okriviti koeman
vidjecemo mozel barca zadrzati nivo igre iz posljednjih par tekmi il ga mozda cak i dodatno podici...
donekle mi je zao koemana, naravno da snosi dio krivice, no, kad igraci poklanjaju golove, dakle, nisu to "normalno" primljeni golovi, nego bukvalno poklonjeni golovi i kad na drugoj strani mnogo promasuju, a na sve to, imao je peh da je messi bio nemotivisan, a kad je najbolji igrac u takvom stanju, to je veliki problem, jer svaka ekipa bila bi u problemu kad najbolji igrac ne igra na svom nivou, a za to se ne moze okriviti koeman
vidjecemo mozel barca zadrzati nivo igre iz posljednjih par tekmi il ga mozda cak i dodatno podici...
koeman se moze okriviti sto je pola sezone forsirao 4-2-3-1 iako je vidio da ne ide, forsirao je konstantno iste igrace bez imalo rotacija, to je koemanu na dusu, a messi je pristojno igrao i ekipa je bila bolja s njim na terenu nego bez njega.
Greske defanzivaca ni efikasnost napada donekle ide na njegovu dusu jer mu je Lenglet igrao i nakon 3-4 greske, a za klince je normalno da ce pogrijesiti dok se ne uigraju, za Lengleta se takvo sta ne moze opravdati ni trpiti.
Koeman se definitivno treba zahvaliti sto Pedri igra ovako puno, sto su mu Araujo i Mingueza uz Desta jako bitni igraci, sto je iz De Jonga izvukao najbolje partije u Barcinom dresu, za Riquija mu nema opravdanja
Greske defanzivaca ni efikasnost napada donekle ide na njegovu dusu jer mu je Lenglet igrao i nakon 3-4 greske, a za klince je normalno da ce pogrijesiti dok se ne uigraju, za Lengleta se takvo sta ne moze opravdati ni trpiti.
Koeman se definitivno treba zahvaliti sto Pedri igra ovako puno, sto su mu Araujo i Mingueza uz Desta jako bitni igraci, sto je iz De Jonga izvukao najbolje partije u Barcinom dresu, za Riquija mu nema opravdanja
Jedna od rijetkih dobrih stvari prosle uprave je kupovina tj kradja De Jonga.
27.10.2020
ne bih koemanu pripisao zasluge za desta, on igra silom prilika, vidjeli smo svi da mu je sergi roberto bio prvi izbor, a sto se tice riquija, nema opravdanja zasto mu ne daje priliku za igru i nadam se da mali nece napustiti klub i da ce imati strpljenja do kraja sezone, da se vidi sta ce novi predsjednik napraviti s koemanom, jer siguran sam da bi kod xavija mnogo igrao
bila bi katrastrofa da riqui napusti klub, decko je igrac za narednih 10+ godina, zajedno s de jongom i pedrijem u veznom redu
bila bi katrastrofa da riqui napusti klub, decko je igrac za narednih 10+ godina, zajedno s de jongom i pedrijem u veznom redu
araujo, dest, pedri i de jong, to su cetiri igraca s ogromnim potencijalom, temelj nove barce s ansuom i riquijem
ansua i riquija necemo pripisati prosloj upravi jer su domaci igraci, a dembele neka ostane u zraku, ima tek 23 godine
Fati je zmireci bolji fudbaler od Griezmana i Dembelea.
X factor , big thing.
Siguran clan prvih 11 kada se vrati na teren.
Potencijalno najbolji igrac Svijeta.
X factor , big thing.
Siguran clan prvih 11 kada se vrati na teren.
Potencijalno najbolji igrac Svijeta.
Fati nije jos igrac za 50 utakmica u sezoni sa minutazom 90 min po utakmici. Njegova minutaza se mora tempirati naredne 2, 3 godine.
Ni Debmele to nije. Tamam da se rotiraju, a nekad da zamjene Grizmana ili Messia.
Sasvim dovoljno minuta svi mogu dobiti.
Ni Debmele to nije. Tamam da se rotiraju, a nekad da zamjene Grizmana ili Messia.
Sasvim dovoljno minuta svi mogu dobiti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.