Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 198

ovisnik
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la ovisnik » 10 jan 2021, 00:03

Španac je od Srbije napravio reprezentaciju koja bi se na predstojećem prvenstvu borila za medalju, ubrzao im je igru, osmislio akcije, postavio odbranu, danas su nadtrčali jednu Francusku, a godinama su sa domaćim stručnjacima bili slaba ekipa iako su u pojedinim trenucima imali ponajbolju vanjsku liniju na svijetu Vujin-Nenadić-Ilić. Đerona je uradio sve što kod nas Bilal nije, iako se od njega kao mladog trenera, nekada odličnog krila, koji je karijeru proveo u Danskoj, gdje se igra najbrži rukomet, očekivalo da nam donese taj moderni rukomet sa puno trke i brzog završavanja akcija kroz kontre i polukontre. Nažalost, on je totalno razočaranje i uništio je i ono malo sistema koji je postojao dok je Marka vodio reprezentaciju. Iskoristio je loše stanje u savezu, nekako se izmirio i sa onim idiotom Umičevićem i dobio novi ugovor na još tri godine, koji ako odradi do kraja vjerovatno će dovesti do gašenja i muške reprezentacije /žensku odavno nemamo/, neće imati ko igrati jer će ovi "senatori" imati po 50 godina, a mlađima se ne pruža šansa da se dokažu. Rukomet je sport u kojem se uz mala ulaganja može doći do velikog rezultata, dovođenje pravog stručnjaka na mjesto selektora, sposobnog direktora reprezentacije, uz malo više logistike sigurno bi nas dovelo u red reprezentacija koje bi igrale na svakom velikom takmičenju jer igračkog potencijala ima, Burići, Panić, Vranješ, Haseljić, Hamidović, Perić, Predragović,Lončar,Kasumović,Stjepanović, Građen, uz mlade Haruna Hodžića, Bojića, Vukšića, Keškića, Klisa, Perića, Velića...nekog kvalitetnog naturalizovanog igrača kao što je nekad bio Zoran Martinović ili Damir Radončić, mogla bi se napraviti solidna reprezentacija,ali je osnovni preduslov za to smjena Bilala i dolazak kvalitetnog trenera na njegovo mjesto.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 jan 2021, 00:07

A mislim svi smo vidjeli u kosarkaskoj selekciji sta znaci dobar selektor

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 10 jan 2021, 12:40

Lovrić: Presedan je što BiH nema žensku rukometnu reprezentaciju, molim sve da podrže ideju
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ženskoj konkurenciji već dugo ne postoji, a o tome je govorio doskorašnji trener Izviđača, Ivan Lovrić.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ženskoj konkurenciji već dugo ne postoji, a o tome je govorio doskorašnji trener Izviđača, Ivan Lovrić.

U razgovoru za **** Lovrić je poručio kako je BiH imala rukometnu reprezentaciju prije 12 godina i da je ona bila sasvim respektabilna, sa kvalitetnim igračicama.

“Po meni, ovdje se kod nas radi o velikoj sramoti koja ide prije svega na adresu Rukometnog saveza BiH, ali i adresu Ministarstva za sport i Olimpijskog komiteta koji izdvajaju sredstva za razvoj sporta. Nije mi jasno zašto se nikad nisu zapitali zašto nema ženske reprezentacije i u čemu je zapravo problem. Zaista ne znam šta bih rekao, ali siguran sam da ćete se složiti sa mnom da se ovdje radi o velikoj diskriminaciji. Još ako uzmemo u obzir da je rukomet najtrofejniji ženski sport u historiji BiH po medaljama sa velikih takmičenja kao što su Olimpijske igre, svjetska i evropska prvenstva, onda ovaj problem možemo slobodno nazvati presedanom u svijetu sporta”, rekao je Lovrić, koji je donedavno bio trener ženske ekipe Izviđača i dodao:

“BiH ima dosta nadarenih cura koje mogu igrati vrhunski rukomet i koje već igraju širom svijeta. Ne zaboravimo da smo zemlja koja rađa velike talente i one naše najmlađe djevojčice koje sanjaju da će obući jednog dana dres svoje reprezentacije. Stoga, molim sve čitatelje da podrže ovu plemenitu inicijativu”, navodi Lovrić koji je aludirao na nedavnu peticiju koja se potpisuje u cilju formiranja ženske rukometne reprezentacije BiH.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jan 2021, 14:26

Edinjo
Lea Serdarevic sestra od Denisa 25 godina golman u francuskom Toulonu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 10 jan 2021, 14:44

legenda reala je napisao/la:
10 jan 2021, 14:26
Edinjo
znam drug.

sta imamo od toga i sto znam ja ili ti i ostali sa foruma, sta mi mozemo kao obicni navijaci...

Da Bog da vise jednom krenulo na bolje!

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 10 jan 2021, 14:49

Nebojša Grahovac podržao osnivanje ženske rukometne reprezentacije BiH

Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Nebojša Grahovac podržao je peticiju za osnivanje ženske rukometne reprezentacije naše zemlje.

Pogledajte videoprilog.

https://s-po-rt1.osl-o-bo-djenje.ba/**/ ... bih-619243

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jan 2021, 14:51

Danas svi za Estoniju navijamo, bolje i da izgubimo pa da krenemo reformu, mada šansa da se to desi i sa porazom su max 2% ali opet se treba nadati da će se nešto desiti. Nama samo treba dobar selektor, da ubrza igru. Niko ne očekuje da budemo Francuska ali možemo biti solidna repka. I ono što u nekom od predhodnih postova kaže @Trigger Terzić svaki napad uništi. Krene akcija i on krene da je završi i stane i onda razmišlja 5 sek hoće li ostati u igri ili izaći a svaki put ništa ne uradi. On treba odmah nakon gola ili odbrane ko Bolt da trči ka klupi i da ne pomišlja da krene u napad već da odmah ko zapeta puška Perić čeka da uleti u igru.

Dešavaju se iste stvari ko u fudbalu. Igrači igraju na neprirodnim pozicijama. Daj neka krilo igra na krilu, bek na beku... ne izmišljaj toplu vodu. Ekipa mora ići u podmlađivanje. Prce, Terzić i slični nemaju šta da traže više tu, svaka njima čast ali njihovo je vrijeme prošlo, mora se znati kad je kraj.

Ja sam na početku bio za Šumana ali sam tek sad vidio koja je to neznalica. Čovjek nema pojma šta da radi, nema plana, nema vizije. Jedino u košarci imamo selektora koji stvarno zna i odmah se vidi rezultat.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jan 2021, 14:52

visegrad8392 je napisao/la:
10 jan 2021, 14:44
Edinjo
znam drug.

sta imamo od toga i sto znam ja ili ti i ostali sa foruma, sta mi mozemo kao obicni navijaci...

Izbacuj ovdje sve te igracice sto znas, trebace nam ubrzo, nek imamo na jednom mjestu da selektor moze vidjeti to
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 10 jan 2021, 15:24

10 jan 2021, 14:52
visegrad8392 je napisao/la:
10 jan 2021, 14:44
Edinjo
znam drug.

Izbacuj ovdje sve te igracice sto znas, trebace nam ubrzo, nek imamo na jednom mjestu da selektor moze vidjeti to
Red je onda da savez naseg edinja angazuje ko skauta reprezentacije (i muske i zenske) ... vjerujem da bi drug edinjo pristao to raditi i volonterski ako drugacije ne moze ... :salut:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 10 jan 2021, 15:30

Unofficialpage je napisao/la:
10 jan 2021, 14:51
Danas svi za Estoniju navijamo, bolje i da izgubimo pa da krenemo reformu, mada šansa da se to desi i sa porazom su max 2% ali opet se treba nadati da će se nešto desiti. Nama samo treba dobar selektor, da ubrza igru.

Prce, Terzić i slični nemaju šta da traže više tu, svaka njima čast ali njihovo je vrijeme prošlo, mora se znati kad je kraj.

Ja sam na početku bio za Šumana ali sam tek sad vidio koja je to neznalica. Čovjek nema pojma šta da radi, nema plana, nema vizije. Jedino u košarci imamo selektora koji stvarno zna i odmah se vidi rezultat.
Pobjedili ili izgubili, Bili je tu jos 3 godine ... mi se samo mozemo nadati da ce za sljedece prozore penzioneri sami reci dosta ili da ce ih povrede/korona sprijecit' ... trece opcije tu nema ... i to je najgore u toj svoj rukometnoj tragediji ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jan 2021, 16:04

DaVinci je napisao/la: Red je onda da savez naseg edinja angazuje ko skauta reprezentacije (i muske i zenske) ... vjerujem da bi drug edinjo pristao to raditi i volonterski ako drugacije ne moze ... :salut:
radio je edinjo i za kosarku dok je Harun bio volonterski slao igrace, samo sto je tad imo kome poslati u ovom rukometnom savezu se to nema kome ni poslati a i dusmane Bilala i Senjamina i ne interesuje napredak repke.Siguran sam i kad se zenska repka formira niko nece zvati ove iz inostranstva nego ce se forsirati amaterke iz nase lige

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 10 jan 2021, 16:12

Siguran sam i kad se zenska repka formira niko nece zvati ove iz inostranstva nego ce se forsirati amaterke iz nase lige
Pa i ne treba zvati po svaku cijenu iz inostranstva , možda jednu ili dvije .
Pozvati djevojke do 20-ak godina i raditi sa njima par godina jer uspjeh nedolazi preko noći...

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 10 jan 2021, 16:14

posaljem sad toromanovicu preko instagrama, u njega imam nade hehee

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 10 jan 2021, 16:16

Kad shvatimo da mi se moramo okrenuti kolektivu a ne pojednicu onda cemo napraviti uspjeh kao Repka u Kosarci.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jan 2021, 16:38

no rules je napisao/la:
10 jan 2021, 16:12
Siguran sam i kad se zenska repka formira niko nece zvati ove iz inostranstva nego ce se forsirati amaterke iz nase lige
Pa i ne treba zvati po svaku cijenu iz inostranstva , možda jednu ili dvije .
Pozvati djevojke do 20-ak godina i raditi sa njima par godina jer uspjeh nedolazi preko noći...
Normalno da treba, nasa zenska PL je odron, imas dvije ekipe dobre, ostalo je sve odron.

Kakav ce ti kvalitet doci kad nema nikakvog kvaliteta

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 10 jan 2021, 17:13

,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 10 jan 2021, 17:20

10 jan 2021, 16:38

Normalno da treba, nasa zenska PL je odron, imas dvije ekipe dobre, ostalo je sve odron.

Kakav ce ti kvalitet doci kad nema nikakvog kvaliteta
Nebi se baš složio sa vama .

Nema ništa od toga ako mislite dovest ćemo igračice iz inostranstva i mi imamo Reprezentaciju za neki rezultat, dug je to period , ima tu i dobrih mladih igračica, ali moramo znati da smo zbog samog nepostojanja reprezentacije i sa strankinjama i sa domaćim igračicama u donjem dijelu ženskog rukometa i zato je po meni bolje dati mlađim igračicama šansu nego izvlačiti tu neku Sabinu Pehić iz inostranstva.
Vjerujem da tu još ima Ćamila Mičijević po bh klubovima, a u Grudama je i veliki talenat koji se vratio iz podgoričke Budućnosti Jovana Ilić .

Da nismo toliki odron u mlađim uzrastima vidjelo se prije 2 god kada smo osvojili ovaj turnir , a mislim da su tada igrale samo igračice iz naše lige.
03. 06. 2018. u 20:45:00
Fena
Ženska juniorska reprezentacija BiH pobjednik je IHF/EHF rukometnog turnira „Women's Trophy“ koji je večeras završen u Tuzli.

Izabranice selektorke Kornelije Rajković Leko u veoma uzbudljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici pobijedile su Belgiju nanijevši joj prvi poraz na turniru rezultatom 27:26 (12:14).

Naše djevojke imale su snažnu podršku iz gledališta, što im je omogućilo da vodstvo Belgijanki od 23:26 preokrenu veoma borbenom igrom u svoju korist (26:25), a vodstvo su sačuvale do kraja.

Za našu reprezentaciju najviše golova postigle su Helena Ćurić 8, Adelisa Dautović 6 i Isidora Kršić i Ismihana Perla po 4 gola.

Za Belgiju najčešće su pogađale Ema Henderix 6 i Estelle Ghijsens i Lauranne Beckers po 5 golova.
@ Višegrad
malo se i na naše potencijale iz naše lige osvrni ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jan 2021, 17:43

U Grudama ima par dobrih igracica, zapazio sam tu curu pa sam vidio poslije da je bila u Buducnosti bas odskace kvalitetom, odma se vidi.
Nasa liga je losa da bi se na njoj gradila reprezentacija i to je poenta sve priče.Moze biti par igracica tipa ove iz Gruda, ostalo se treba kopati po Evropi i niko ne ocekuje uspjeh preko noci, al cure koje igraju Francusku ligu npr sa 25 moraju imati mjesta u toj nasoj reprezentaciji

Zar je Belgija neka sila u rukometu :hmmmmm:

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 10 jan 2021, 17:44

Kad su naredne zenske kvalifikacije?
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.