Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
- feniksptica
- Kontakt:
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Suman je neznalica. Time out mu je za Haaga
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
demagog najveći
Time out slobodno skoci Dino sa 10 metara probaj
- feniksptica
- Kontakt:
Lomi se utakmica zoves time out da izgradis neku akciju da skrenes paznju u odbrani kako nas ljudi unistise lijevo ti se deres haaajmo. Pa to moze svako s foruma ovdje uraditi. Jos bi nas pola pobijedilo ovu estoniju i s mladjom ekipom
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
2 mjesto u grupi je nedostižno,ali zato je 3 dostižno.
Na kraju ima tabela najboljih 3plasiranih,i 4 treceplasirane repke idu na euro.
Mi moramo pobjediti jednom Austriju i to nam daje ogromne šanse da budemo u te 4 repke.
I prošli put smo prošli na Euro kao 3plasirani.
Razlog zašto je Šumanov time out tako kratak je vjerovatno to sto se u rukometu većina taktika dogovori na treninzima.
Nije Bili kriv što nemamo boljih igrača,on iz ove ekipe izvlači maksimum.
Na kraju ima tabela najboljih 3plasiranih,i 4 treceplasirane repke idu na euro.
Mi moramo pobjediti jednom Austriju i to nam daje ogromne šanse da budemo u te 4 repke.
I prošli put smo prošli na Euro kao 3plasirani.
Razlog zašto je Šumanov time out tako kratak je vjerovatno to sto se u rukometu većina taktika dogovori na treninzima.
Nije Bili kriv što nemamo boljih igrača,on iz ove ekipe izvlači maksimum.
Ako sve pobijemo idemo sigurno na euro, dakle ima sanse 

- hule_barca
- Kontakt:
Rezultati nikad ne lažu i to je jedino jasno iz ovog dvomeča. Estonci su krenuli ozbiljnije u posljednje vrijeme. Doveli su Šveđanina za selektora, igraju hrabar rukomet stalno sa praznim golom u napadu te su im rezultati već bolji za kratko vrijeme.
Mi smo tako nekako igrali do ovih kvalifikacija. Šumana sam branio i navijao za njegov uspjeh. U moru negativnosti, gledao sam pozitivne stvari koje je uspio donijeti. Ipak, kako ga Boessen napusti, kao da je i on izgubio krila. Prije bih na time-outu od njega čuo kakvu-takvu smislenu akciju u napadu, a sada čujem "idemo rješavati zicere".
Nije mi jasno kako je čovjek dobio mandat na 4 godine, a nikakvih značajnijih promjena u rosteru nema. Pa ako si dobio 4 godine, to znači da prve dvije godine trebaš izvršiti podmlađivanje repke, istrpiti nove igrače i onda tražiti rezultat u drugom dijelu mandata. Pozivanjem veterana i nedavanjem šansi mladim igračima, koji istina ne pokazuju trenutno neki kvalitet, ali sam siguran da bi on došao do izražaja nakon godinu-dvije, reprezentacija samo pada, a evo srozali smo se u najgoru situaciju još od Rađinog vakta na selektorskoj klupi. Plitko se razmišlia, od kvalifikacija do kvalifikacija. Nekad je potrebno žrtvovati jedne kvale za budućnost od 10 godina, a na ovaj način nećemo nigdje dogurati.
Mi smo tako nekako igrali do ovih kvalifikacija. Šumana sam branio i navijao za njegov uspjeh. U moru negativnosti, gledao sam pozitivne stvari koje je uspio donijeti. Ipak, kako ga Boessen napusti, kao da je i on izgubio krila. Prije bih na time-outu od njega čuo kakvu-takvu smislenu akciju u napadu, a sada čujem "idemo rješavati zicere".
Nije mi jasno kako je čovjek dobio mandat na 4 godine, a nikakvih značajnijih promjena u rosteru nema. Pa ako si dobio 4 godine, to znači da prve dvije godine trebaš izvršiti podmlađivanje repke, istrpiti nove igrače i onda tražiti rezultat u drugom dijelu mandata. Pozivanjem veterana i nedavanjem šansi mladim igračima, koji istina ne pokazuju trenutno neki kvalitet, ali sam siguran da bi on došao do izražaja nakon godinu-dvije, reprezentacija samo pada, a evo srozali smo se u najgoru situaciju još od Rađinog vakta na selektorskoj klupi. Plitko se razmišlia, od kvalifikacija do kvalifikacija. Nekad je potrebno žrtvovati jedne kvale za budućnost od 10 godina, a na ovaj način nećemo nigdje dogurati.
Mes Que Un Club
Neko je već napisao ali nam uvijek ostaje naše dobro staro i štetaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Bravo Bilale, treba i ovo znati
Imamo jos 4 dodavanja. Pucaj Dino sa 10 metara. Hajmo, hajde. - Bilal Suman, time out rukometne reprezentacije BiH
Ovaj legendarni time out mora uci u sve rukometne udzbenike. Jedino sto je gore od ovakvih neznalica kao sto su Bilal i slicni su navijaci koji podrzavaju ovakvu ublehu i sportski komentatori poput Spahe. Da smo izgubili utakmicu debil od komentatora bi ubjedjivao ljude da je to super jer eto imamo i utakmice sa Austrijom i Njemackom, koje cemo kao dobiti.
Ljudi se cude sto godinama ova rukometna reprezentacija ima taj gubitnicki mentalitet a nisu shvatili da se isti igraci konstantno vrte u i oko reprezentacije, da ti isti igraci uvijek prave iste greske jer nemaju kvalitet, da ih vode razne ublehe od selektora i da te ublehe od selektora dovode na to mjesto jos vece ublehe..

Imamo jos 4 dodavanja. Pucaj Dino sa 10 metara. Hajmo, hajde. - Bilal Suman, time out rukometne reprezentacije BiH
Ovaj legendarni time out mora uci u sve rukometne udzbenike. Jedino sto je gore od ovakvih neznalica kao sto su Bilal i slicni su navijaci koji podrzavaju ovakvu ublehu i sportski komentatori poput Spahe. Da smo izgubili utakmicu debil od komentatora bi ubjedjivao ljude da je to super jer eto imamo i utakmice sa Austrijom i Njemackom, koje cemo kao dobiti.
Ljudi se cude sto godinama ova rukometna reprezentacija ima taj gubitnicki mentalitet a nisu shvatili da se isti igraci konstantno vrte u i oko reprezentacije, da ti isti igraci uvijek prave iste greske jer nemaju kvalitet, da ih vode razne ublehe od selektora i da te ublehe od selektora dovode na to mjesto jos vece ublehe..
- JohnCleese
- Kontakt:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Spaho rece da se kod plasmana trecoplasiranih brisu bodovi sa zadnjom ekipom, zna li neko jeli to tacno ili se gledaju svi rezultati
- invincible1921
- Kontakt:
Ovako ce proc i fudbalska kao i rukometna sa Sumanom ako izaberu sergeja
=\_1921_/=
- SarajevoForza
- Kontakt:
Situacija 1 (Estonija - Austrija 2)xinxee je napisao/la: ↑10 jan 2021, 22:01Zaboravio si uračunat da Austrija ima još jedan meč s estonijom, tako da ako to uzmu, mi njih moramo dobit dva put( a ne odigrat jednom remi)SarajevoForza je napisao/la: ↑10 jan 2021, 21:53A stvarno, što je toliko bitno bilo pobijediti sa više od tri razlike, šta ima veze što Estonija ima bolji međusobni skor od nas kad će izgubiti od Austrije, a mi ako išta uopće planiramo moramo pobijediti Austriju i odmah smo iznad Estonije. Od Njemačke gubimo i mi i Estonci i u zadnjem kolu Austrija-BiH gdje i mi i oni imamo 4 boda i odgovara nam i remi.
Naravno ovo je sve u domenu kalkulacija, za očajnu igru nema opravdanja (od +5 i napad do +2...), ali mi nije jasno što je bitno ko ima bolji međusobni skor od nas i Estonaca.![]()
Ausrija dva poraza od Njemačke
Mi dva poraza od Njemačke
Estonija dva poraza od Njemačke
Austrija 2 pobjede protiv Estonije - 4 boda
Mi 1 pobjeda protiv Estonije - 2 boda
BiH - Austrija 1 - (BiH 4 boda, Austrija 4 boda)
Austrija - BiH x - (BiH 5 bodova, Austrija 5 bodova + BiH bolji međusobni skor u vidu pobjede i remija)
Tabela:
Njemačka 12
BiH 5
Austrija 5
Estonija 2
Situacija 2 (Estonija - Austrija 1)
Estonija dva poraza od Njemačke
Mi dva poraza od Njemačke
Austrija dva poraza od Njemačke
Estonija 1 pobjeda protiv BiH - 2 boda
BiH 1 pobjeda protiv Estonije - 2 boda + Estonija bolji međusobni omjer
Estonija 1 pobjeda protiv Austrije - 4 boda
Mi jedna pobjeda i jedan remi protiv Austrije - 5 bodova
Tabela:
Njemačka 12
BiH 5
Estonija 4
Austrija 3
Situacija 3 (Estonija - Austrija x)
Svi dva poraza od Njemačke
Estonija - BiH 1
BiH - Estonija 1
Estonija - Austrija x
Austrija - Estonija 1
Tabela bez naše 2 utakmice protiv Austrije:
Njemačka 12
Austrija 3
Estonija 3
BiH 2
Nakon 1 pobjede i 1 remija imamo:
Njemačka 12
BiH 5
Austrija 4
Estonija 3
Dakle i da smo danas dobili sa +1 i da smo dobili sa +10 za 2. mjesto nam treba jedna pobjeda i jedan remi protiv Austrije sa pretpostavkom da ćemo i mi i Estonci izgubiti od Njemačke.
Odnosno apsolutno je nebitan ishod utakmice Estonija - Austrija.
Nek me neko ispravi ako sam nešto fulio i ispao glup hahaha
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
svakako se brišu bodovi protiv posljednje reprezentacije u grupi.SarajevoForza je napisao/la: ↑10 jan 2021, 21:53A stvarno, što je toliko bitno bilo pobijediti sa više od tri razlike, šta ima veze što Estonija ima bolji međusobni skor od nas kad će izgubiti od Austrije, a mi ako išta uopće planiramo moramo pobijediti Austriju i odmah smo iznad Estonije. Od Njemačke gubimo i mi i Estonci i u zadnjem kolu Austrija-BiH gdje i mi i oni imamo 4 boda i odgovara nam i remi.
Naravno ovo je sve u domenu kalkulacija, za očajnu igru nema opravdanja (od +5 i napad do +2...), ali mi nije jasno što je bitno ko ima bolji međusobni skor od nas i Estonaca.
Ali svejedno... teško je za gledati ovaj rukomet. Prce i Terza svaka čast, ali nisu više u stanju ni sedmerca pogoditi. Ako se nešto ne promijeni, ali baš da bude osjetna promjena, onda želim iz dubine duše da nas Austrija ispraši 2 puta.
Pitanje za ove ozbiljnije forumaše, gdje su Nuić, Vegar, Predragović, Keškić???? Nemamo krila, a ovi momci su sasvim dobri bili kada im se ukazala prilika..
I ko su potencijalni igrači koju mogu uletiti u ovaj satav umjesto ''staraca''?
Bosnjo je nenadjebiv ,jos uvijek pravi neke kalkulacije za euro dok te Estonija skoluje,majko draga

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- legenda reala
- Kontakt:
ma budale
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Austrija ce opucat Svabe jednom
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Austrija nije ozbiljna ekipa, nista bolji od nas. Na poluvremenu bilo za Njemacku 19:5 poigrali se sa njima. Nista ne bi bilo bolje da smo dobili Estonce sa 3, samo bi osigurali 3 mjesto, koje bez bodova protiv Austrije ne donosi nista jer samo 4 najbolja treceplasirana idu na prvenstvo. Dakle, sa Austrijom se moramo potuci za odlazak, tu smo mi negdje...
- SarajevoForza
- Kontakt:
Ako mislis na mene, rukomet uopce ne pratim samo me interesovalo zasto je teska depresija sto smo dobili sa +2, a da je bilo +3 bilo bi raspolozenje bolje, a matematicki međusobni skor protiv Estonije nije bitan.
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
Ma ne mislim knkrretno na tebe nego citam komentare na portalima,nevjerovatno mi je to neki ocekuju da igras nesto sa Austrijoma a **** Estonija te skoluje.Veceras ne bi nikako ni dobili da nije bilo sudija.SarajevoForza je napisao/la: ↑10 jan 2021, 22:43Ako mislis na mene, rukomet uopce ne pratim samo me interesovalo zasto je teska depresija sto smo dobili sa +2, a da je bilo +3 bilo bi raspolozenje bolje, a matematicki međusobni skor protiv Estonije nije bitan.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.