Upravo to i govorim.. da ga se mozda malo guralo ne bi otiso u cvajtu nego mozda u bundes 1 ..mozda bi tamo napredovo i posto tri puta bolji igrac...naravno mozda bi i ostao isti kao sad al boze moj daj drugof pa pojavice se neko vremenom dices standarde
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- invincible1921
- Kontakt:
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
A sta ti predlazes da ukinemo repku dok se ne izrode novi dijasporci? Kao sto rekoh film u kojem je liga dno a repka vrh, necete gledatiWandelanoite je napisao/la: ↑10 jan 2021, 23:55Naravno da PLBiH domacice dobivaju priliku covjek ne mora ni istrazivati, samo treba pogledati datum od kada je krenuo strmoglav pad nase reprezentacije i od tada je otprilike omjer PLBiH igraci-dijaspora presao na stranu domacica.
Taj pad treba zaustaviti, a igrace koji su ponikli ovdje pozivati jedino u slucaju da su Edin Dzeko ili Amer Gojak.
=\_1921_/=
Ovo je samo dokaz da bosanski bezobrazluk i primitivizam nema granica.
Radi njih su izmislili konferencijsku ligu, dar azdvoje profesionalni od amaterskog fudbala, a oni hoce da im se preda reprezentacija. Da mesetare i prodaju svoje amatere.
Sto je najgore, tesko ce se i u konferencijsku ligu plasirat.
Radi njih su izmislili konferencijsku ligu, dar azdvoje profesionalni od amaterskog fudbala, a oni hoce da im se preda reprezentacija. Da mesetare i prodaju svoje amatere.
Sto je najgore, tesko ce se i u konferencijsku ligu plasirat.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 11 jan 2021, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.
Mozes li nas uvjeriti nekim dokazom. Recimo, sastavom sa neke utakmice i da nam u zagradu stavis ime kluba iz kojeg igrac dolazi. Hajde da krenemo argumentima raspravljati.Wandelanoite je napisao/la: ↑10 jan 2021, 23:55Naravno da PLBiH domacice dobivaju priliku covjek ne mora ni istrazivati, samo treba pogledati datum od kada je krenuo strmoglav pad nase reprezentacije i od tada je otprilike omjer PLBiH igraci-dijaspora presao na stranu domacica.
Taj pad treba zaustaviti, a igrace koji su ponikli ovdje pozivati jedino u slucaju da su Edin Dzeko ili Amer Gojak.
A, iz njegovog slucaja mozemo zakljuciti da menadzeri moc sticu tek kada igrac ode preko. Znaci, padaju u vodu i price da se neko gura iz PL radi menadzera.invincible1921 je napisao/la: ↑10 jan 2021, 23:55Upravo to i govorim.. da ga se mozda malo guralo ne bi otiso u cvajtu nego mozda u bundes 1 ..mozda bi tamo napredovo i posto tri puta bolji igrac...naravno mozda bi i ostao isti kao sad al boze moj daj drugof pa pojavice se neko vremenom dices standarde
Nisu vidjeli, ali su bili blizu. Šta misliš da će biti bliži ako igraju igrači iz ponajgore lige u Evropi?admin je napisao/la: ↑10 jan 2021, 23:42Ali isto tako tvpoj potpis ne laze. Zmajevi nisu vidjeli Euro, a 95 posto igraca Zmajeva u svim tim kvalifikacijama su bili igraci koji nisu igrali u PL. Ne mozes "vaditi" samo ono sto tebi odgovara. U reprezentaciji trebaju igrati najbolji. Ako imamo pet onih koji su isto toliko dovbri ili losi, a dolaze iz domace lige i nekih tamo drugih liga, prednost trebaju imati ovi iz domace. Moje misljenje.
To je kao da kažeš da nisi mogao probiti zid bušilicom, pa ćeš sad pokušati olovkom.
- invincible1921
- Kontakt:
Vucevich je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:06Nisu vidjeli, ali su bili blizu. Šta misliš da će biti bliži ako igraju igrači iz ponajgore lige u Evropi?admin je napisao/la: ↑10 jan 2021, 23:42Ali isto tako tvpoj potpis ne laze. Zmajevi nisu vidjeli Euro, a 95 posto igraca Zmajeva u svim tim kvalifikacijama su bili igraci koji nisu igrali u PL. Ne mozes "vaditi" samo ono sto tebi odgovara. U reprezentaciji trebaju igrati najbolji. Ako imamo pet onih koji su isto toliko dovbri ili losi, a dolaze iz domace lige i nekih tamo drugih liga, prednost trebaju imati ovi iz domace. Moje misljenje.
To je kao da kažeš da nisi mogao probiti zid bušilicom, pa ćeš sad pokušati olovkom.
A ko ce igrat ? ovo sto se desilo sa generacijom koja je otisla u Brazil je anomalija a ne pravilo
=\_1921_/=
Igraci iz ponajgore lige ne igraju. Urijetko. Mislim da ne bismo gori bili da su igrali malo vise, pogotovo u zadnje vrijeme otkako je ispuhao balon kvalitetnih igraca rodjenih i odraslih u dijaspori.Vucevich je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:06Nisu vidjeli, ali su bili blizu. Šta misliš da će biti bliži ako igraju igrači iz ponajgore lige u Evropi?admin je napisao/la: ↑10 jan 2021, 23:42Ali isto tako tvpoj potpis ne laze. Zmajevi nisu vidjeli Euro, a 95 posto igraca Zmajeva u svim tim kvalifikacijama su bili igraci koji nisu igrali u PL. Ne mozes "vaditi" samo ono sto tebi odgovara. U reprezentaciji trebaju igrati najbolji. Ako imamo pet onih koji su isto toliko dovbri ili losi, a dolaze iz domace lige i nekih tamo drugih liga, prednost trebaju imati ovi iz domace. Moje misljenje.
Nema argumenata za takvo sto.admin je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:03Mozes li nas uvjeriti nekim dokazom. Recimo, sastavom sa neke utakmice i da nam u zagradu stavis ime kluba iz kojeg igrac dolazi. Hajde da krenemo argumentima raspravljati.Wandelanoite je napisao/la: ↑10 jan 2021, 23:55Naravno da PLBiH domacice dobivaju priliku covjek ne mora ni istrazivati, samo treba pogledati datum od kada je krenuo strmoglav pad nase reprezentacije i od tada je otprilike omjer PLBiH igraci-dijaspora presao na stranu domacica.
Ja sam to ovdje vise puta spominjao. Nazalost, neki ovdje vole da generalizuju i preuvelicavaju stvari, valjda im je to u krvi, a to je cesto jako nepravedno.
I to govorim kao neko ko ne forsira domacu ligu. Dok ne bude bolje, zadovoljio bih se s jednim imenom iz PLBiH, mozda dva, zavisno od situacije, i to negolmanima.
Pa ako se nametnu na treningu, nek upisuju i minute. Ako ne, onda radije da na klupi sjedi recimo Rahmanovic nego Milosevic. Vrlo jednostavno.
-
- Kontakt:
Reprezentacija od dolaska Prosineckog pa do Bajevica je ispunjenja skartom koji je krenuo sa nasih terena i koji je direktno uticao na nazadovanje nase reprezentacije.admin je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:03Mozes li nas uvjeriti nekim dokazom. Recimo, sastavom sa neke utakmice i da nam u zagradu stavis ime kluba iz kojeg igrac dolazi. Hajde da krenemo argumentima raspravljati.Wandelanoite je napisao/la: ↑10 jan 2021, 23:55Naravno da PLBiH domacice dobivaju priliku covjek ne mora ni istrazivati, samo treba pogledati datum od kada je krenuo strmoglav pad nase reprezentacije i od tada je otprilike omjer PLBiH igraci-dijaspora presao na stranu domacica.
Mrsko mi je sada traziti postave i imena, ali iz glave onako sklonjen je Begovic, a stavljen golman koji po utakmici prima 2 gola. Na stoperu su igrali Kovacevic, Mihojevic, Sanicanin, Sunjic, na desnom beku Todorovic, Cipetic, na lijevom Civic, u vezi Cimirot, Saric, Loncar, Hadziahmetovic, Hajradinovic, naprijed Visca, Duljevic, Hodzic, Bajic i vjerovatno sam nekoga zaboravio.
Svi ovi igraci gurani su od strane Zubanovica, Hrapovica, Nine Milenkovica, Anđelka Jurkica i jos nekoliko menadzercica.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
- feniksptica
- Kontakt:
Nije tebi mrsko, ti bi jedva doceko i poletio. ovako pola lazi pola istine pa mozda prodje za nekog laika sto i nije upucen
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Da li su ti igraci u trenutku kada su igrali za reprezentaciju bili clanovi Sarajeva, Zeljeznicara, Veleza, Zrinjskog...Wandelanoite je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:28Reprezentacija od dolaska Prosineckog pa do Bajevica je ispunjenja skartom koji je krenuo sa nasih terena i koji je direktno uticao na nazadovanje nase reprezentacije.admin je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:03Mozes li nas uvjeriti nekim dokazom. Recimo, sastavom sa neke utakmice i da nam u zagradu stavis ime kluba iz kojeg igrac dolazi. Hajde da krenemo argumentima raspravljati.Wandelanoite je napisao/la: ↑10 jan 2021, 23:55Naravno da PLBiH domacice dobivaju priliku covjek ne mora ni istrazivati, samo treba pogledati datum od kada je krenuo strmoglav pad nase reprezentacije i od tada je otprilike omjer PLBiH igraci-dijaspora presao na stranu domacica.
Mrsko mi je sada traziti postave i imena, ali iz glave onako sklonjen je Begovic, a stavljen golman koji po utakmici prima 2 gola. Na stoperu su igrali Kovacevic, Mihojevic, Sanicanin, Sunjic, na desnom beku Todorovic, Cipetic, na lijevom Civic, u vezi Cimirot, Saric, Loncar, Hadziahmetovic, Hajradinovic, naprijed Visca, Duljevic, Hodzic, Bajic i vjerovatno sam nekoga zaboravio.
Svi ovi igraci gurani su od strane Zubanovica, Hrapovica, Nine Milenkovica, Anđelka Jurkica i jos nekoliko menadzercica.
-
- Kontakt:
Nisu, ali su potekli sa nasih terena i ja pricam pricu da su oni glavni problem bh. reprezentacije, o igracima Sarajeva, Zeljeznicara, Veleza, Zrinjskog nema potrebe raspravljati jer isti nisu blizu ni klase ovih prvobitnih koji su trenutno problem.
MES QUE UN CLUB!
Dobro, dakle nisu ih menadzeri gurali da preko reprezentacije napuste najgoru ligu na svijetu, nego su oni vec napustili, pa su opet problem. Mislim, nije ih reprezentacija prodala? Cudno da nijedan taj nije igrao dok je igrao u PL.Wandelanoite je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:41Nisu, ali su potekli sa nasih terena i ja pricam pricu da su oni glavni problem bh. reprezentacije, o igracima Sarajeva, Zeljeznicara, Veleza, Zrinjskog nema potrebe raspravljati jer isti nisu blizu ni klase ovih prvobitnih koji su trenutno problem.
-
- Kontakt:
Trenutno bh. reprezentacija je ispunjena skartom Hadisa Zubanovica i ostalih menadzera poput Milenkovica i slicnih. Sansu ne mogu dobiti igraci poput Begovica, Vrancica, Demirovica, Jajala, Memisevica, Susica, ne obraca se paznja na Gigovica, Balica, Gazibegovica.admin je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:46Dobro, dakle nisu ih menadzeri gurali da preko reprezentacije napuste najgoru ligu na svijetu, nego su oni vec napustili, pa su opet problem. Mislim, nije ih reprezentacija prodala?Wandelanoite je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:41Nisu, ali su potekli sa nasih terena i ja pricam pricu da su oni glavni problem bh. reprezentacije, o igracima Sarajeva, Zeljeznicara, Veleza, Zrinjskog nema potrebe raspravljati jer isti nisu blizu ni klase ovih prvobitnih koji su trenutno problem.
Ko je prodan je nebitno, bitno je to da desetine amatera koje guraju menadzeri dobivaju sanse, a vrhunski igraci ne budu na spisku od 30 igraca.
Ti ako mislis da jedan Rahmanovic treba da igra za reprezentaciju ostavi se fudbala.
MES QUE UN CLUB!
Ne mislim ja nista, nego si mi pomogao svojim iskrenim postovima da srusimo mit po kojem igrace iz PL guraju menadzeri u repku kako bi ih bolje prodali.
- invincible1921
- Kontakt:
Krenimo redom:Wandelanoite je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:54Trenutno bh. reprezentacija je ispunjena skartom Hadisa Zubanovica i ostalih menadzera poput Milenkovica i slicnih. Sansu ne mogu dobiti igraci poput Begovica, Vrancica, Demirovica, Jajala, Memisevica, Susica, ne obraca se paznja na Gigovica, Balica, Gazibegovica.admin je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:46Dobro, dakle nisu ih menadzeri gurali da preko reprezentacije napuste najgoru ligu na svijetu, nego su oni vec napustili, pa su opet problem. Mislim, nije ih reprezentacija prodala?Wandelanoite je napisao/la: ↑11 jan 2021, 00:41
Nisu, ali su potekli sa nasih terena i ja pricam pricu da su oni glavni problem bh. reprezentacije, o igracima Sarajeva, Zeljeznicara, Veleza, Zrinjskog nema potrebe raspravljati jer isti nisu blizu ni klase ovih prvobitnih koji su trenutno problem.
Ko je prodan je nebitno, bitno je to da desetine amatera koje guraju menadzeri dobivaju sanse, a vrhunski igraci ne budu na spisku od 30 igraca.
Ti ako mislis da jedan Rahmanovic treba da igra za reprezentaciju ostavi se fudbala.
Behogovic - Sehic je nas mozda i najbolji igrac u LN i kvalifikacijama to samo budala ilk teski hejter nece priznat
Memisevic- Igra u Kini ako se ne varam...ligi u kojoj ko god ode vi ga razapnete...uostalom po meni prosjecan stoper. Treba dobit poziv radi sirine al daleko da je neka prevaga...ai godine su tu.
Jajalo - Igrao i pokazao se otprilike u rango igraca ig PL
Vranic - Pokazao cak i manje nego ovi iz PL
Susic - Koji susic ?
Demirovic- Slazem se da treba dobit priliku al opet imamo Dzeku a Demirovic je mlad tako da vjerovatno ce istu dobit
Ovu trojicu nisam upucen.
Ako cemo o menadzerima ja mislim da je upravl suprotno...ne guraju se igraci iz PL nego pod pritiskom javnosti, medija i menadzera guraju se svakojaki dijasporci iz sklj liga ...i uglavnom imaju "strasne" karijere.
Da tan rahmanovic igra u Branu a ne u Sarajevu vec bi ga gurali u nosioca igre reprezentacije.
Veliki broj vas samo gleda gdje ko igra..
Banalan primjer Prcica..covjek valjda ima 200 nastupa u ligi 1 smijesan igrac i bara bara sa tim istim koje pljujes.
Poput Bicakcica imao je privilegiju da se rodi u stranoj drzavi ufati se lopte i proda mu.da pos bubrege.
=\_1921_/=
- OldFashioned
- Kontakt:
mrAdislic je napisao/la: ↑10 jan 2021, 23:43Upravu je ovaj hurem.OldFashioned je napisao/la: ↑10 jan 2021, 21:53Stalno ovo ponavljam ali raja kao da misli da će dobar selektor doći sa magičnim štapićem, promijeniti mentalitet/karakter/stav seronja u savezu i napraviti od nekih poluigrača u reprezentaciji superzvijezde za tren oka.Machak je napisao/la: ↑10 jan 2021, 21:08Meni samo nije jasno kako neki nece da shvate da je najmanji problem ko ce biti selektor, tacnije da ne znaju sta je i ko glavni problem.
Barbarez, Petev, Osim, Musemic, Vahid, Mesa, Susisc, Klop ili Anđeloti .... isto je dok se savez ne promjeni iz temelja.
Znamo i mi te stvari koje ne valjaju niste jedini prosvjetljeni oko toga, ali to se ne moze promjeniti jer su ljudi napravili takav sistem i takva je zemlja.
Savez da se ispravi trebas od kantona pa gore ispravljati stvari. I dati nogu svakome koje nekome valjao i ovaj njemu i u krug..sto je nemoguce
Ali da se radi nesto sto moze.
Najmanje je selektor bitan u prici citavoj, i radi toga Barbarez.
Ne bi dosao samo kao selektor reprezentacije i zato je pozeljna osoba. Zeli dobro i dace sve od sebe da se nesto ispravi..i stati na putu ovima gore
Čitajući komentare rekao bih da nas mnogo nije toga svjesno.
Za mene lično bi valjalo vidjeti na klupi duet Barba/Spaha pa taman gubili svaku utakmicu.
Bojim se samo da u ovim jako teškim momentima za naš fudbal ne istrošimo sve naše legende bez produktivnosti i putokaza za budućnost.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Hajmo biti realni. Jel recimo jedan Sehic kad je igrao u Zelji mogao biti tu pokraj Begovica i Hasagica? Mislim da realno nije ili malo kad. Duljevic pokraj Lulica i Salihovica? Realno tesko. Ja ne tvrdim da su Sehic, Duljevic itd menadzerski igraci. Ali budimo realni i priznajmo da to jesu Corluka, Cipetic itd. To sigurno nisu igraci koji su kvalitet.
Ali da se vratimo na temu. Tema je bila da se domaci igraci zapostavljaju. A ja sam bas suprutno dokazao da oni sansu dobijaju. Sta vise kod Roberta i Dusana gotovo samo domaci igraci igrali. A to je vec period od pune dvije godine gdje iskljucljivo domaci igraci igraju.
I kazes sto ne igraju kad su bili u PLBiH. Pa kako ce kad je tad bilo kvalitetniji kao sto sam gore naveo s Sehicem i Duljevicem. Nije recimo ni Gojak jos bio kvalitet za repku kad je igrao u Olimpiku. Ali poslije u Dinamu je to postao. Pa opet niko nepise da je menadzerski igrac jer je ponikao u BiH.
Recimo nije ni Zukanovic bio reprezentativni kvalitet kad je igrao u trecoj austrijskoj ligi. Ali kad je pokazao kvalitet i presao u belgiju i italiju postao je kvalitet. Znaci nije niko trazio treceligasa zukanovica nego tek kad je postao kvalitet.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
O kakvim temeljnim promjenama u savezu pričate budite realni haha savez ce se mijenjati kada se temeljno promijeni dejton to valjda svi znate, nema potrebe o tome razmišljati uopce kada se nece nikada desiti
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.