Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Admir_Sa » 29 dec 2010, 19:26

Za svaku skakaonicu se pravi posebna formula za vjetar, i sada u zavisnosti od smjera i jacine vjetra oduzimaju/dodaju se bodovi. Kad se skakac odrazi ti dole odma vidis jel u plusu ili minusu kada je vjetar u pitanju, a ako je bilo u medjuvremenu pomjeranja zaletista onda dole (kad se zaustavi) vidis +- ukupan i kad zbroje sa zaletistem. Vidio si u prvoj seriji Fetner skocio 130, morgenstern 131,5, a Morgi imao 10 bodova vishe. Zato sto je dobio dodatne bodove sto se zaletiste skratilo.

Glupi Hofer i Tepes misle da ce ovako biti pravednije, al nidje veze ja mislim. Djavola bi Larinto, Malis, Aman i ostali onako slabo skocili da je bilo normalno zaletiste kao u drugoj seriji.

Ja mislim da ce ovo trajati jos godinu/dvije i kad vide da im masovno pada popularnost, vratice na staro. Hoce raja kad vidi duzinu da se raduje, da se baca u trans, a ne da gleda koliki je vjetar bio i da racuna neke ajnstajnove formule po glavi :roll:
nema potpisa

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 29 dec 2010, 20:40

Matti Hautamaeki je dokazao da se polako vraća u nekadašnju formu kada je bio ravan i velikom, nedodirljivom Svenu Hanavaldu. Nadam se da će on osvojiti turneju mada mi ne bi bilo žao ni da Morgi uzme.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 dec 2010, 01:05

Admire slabo smo prognozirali ,poredak,ali ja reko da će Njemci biti u top 10
A i Schmit tempirao formu za novogodišnje ,ali uvijek ima problema kroz čitavu karijeru nikako da poveže dvije dobre serije
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 30 dec 2010, 11:01

Morgi ih potuko sviju juce :D Žao mi je što Šlirija nema , bilo bi itekako zanimljivije ;)

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 30 dec 2010, 13:51

I Koliko sati pocinje prijenos Garmisch? Nadam se da ce Amann pobijediti!
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 dec 2010, 22:46

U 13:40, u isto vrijeme će biti meč WBA-Man.utd pa pomalo pratiti oba događaja ako se ustane dotada
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 jan 2011, 14:18

a peha Larinta, pa covjece sto se uvijek mojima ovo mora desavati :roll: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ja sam covjek majke mi ciji klubovi/ekipe/pojedinci imaju ubjedljivo najmanje srece u svijetu sporta :roll:
nema potpisa

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jan 2011, 14:46

Steta,evo ga odgodjeno takmicenje za 15 minuta.Ostalo jos 10 parova da skoci.

Sve je tako dobro krenulo do skoka Larinta,140.5 metara skocio ali pao na kraju,no ipak je prosao u sledecu rundu,videcemo da li ce da skace drugu seriju ako je bude.

Schmitt,Ahonen odlicni,Koivuranta odlicni,a prijatno me iznenadio mali Bugarin Zografski sa 130 metara,mali je rodjen 1993.godine.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 jan 2011, 14:58

ustanem da gledam i puhne ovaj vjetar
a jes lijepo vidjeti trenutni poredak ,kakve veličine u vrhu ,samo da ponove i dobru drugu seriju ,ako je ikako i bude
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 01 jan 2011, 15:49

Simon Ammann je pobjednik Garmisch Partenkirchena !
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

SFRJ

Post Postao/la SFRJ » 01 jan 2011, 15:52

Brate ovo slabo skroz kad pođu skakat jedno 500-600 metara onda će bit zanimljivije do tada gledam Arsenal.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 01 jan 2011, 15:56

Jbm ti ova nova pravila...
Amman skocio 3 m krace od Schmitta, Ahonena i Ansi-a a na kraju ih ostavio za 10 bodova...pa nije caj **** drzavu...Ocito je da su ovi neki keoficijenti sranje, i milion puta je pravednije da se vrati stari nacin bodovanja, na kraju krajeva sreca je u sportu jedan od presudnih faktora, normalno je da da ne mogu svi imati jednake uslove :roll:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jan 2011, 15:58

Steta pravo za ovaj vetar,odlicno se krenulo u seriju,ali sve krenulo kasnije nizbrdo.
Amman "najbolji",Karelin je za mene pobednik.

Pa jbt koliko ova nova pravila pokvarise takmicenje,pogledaj Jacobsena sa kakvim skokom dodje na 4.mesto. :roll: ,kaze Hoffer zbog sigurnosti,pa jbt kakva sigurnost kada mu samo das poene a ostalo ostaje isto.Definitivno ovo se mora menjati na kraju sezone i vise mi toliko zadovoljstvo i ne predstavlja ovakav sistem takmicenja. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

trnokop
Kontakt:

Post Postao/la trnokop » 01 jan 2011, 16:46

Uvijek sam volio pogledati onu novogodisnju turneju.Nekako dobro dodje poslje novogodisnjeg lumpovanja.Ali brate pa ukenjase sve sa novim pravilima.Izgleda nije bitno koliko skocis nego koliko vremena provodes u djamiji klanjajuci nafile da bi dobio dobar natjecateljski broj i da skocis kad ima najvise vjetra da bi dobio bonus poene :roll:

Kofler se danas izvuce majstorki a da je na njegovom mjestu bio onaj 17 godisnji Bugarin sad bi ovdje mi RIP-ovali do sabaha.

Ebem ti pravila,unistise draz i ovoga sporta

Morgi ipak osvaja 8-)
Svuda se sunce radja,lijepa svaka je zemlja.
Kao sto je Bosna moja na svijetu ljepse nema!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 jan 2011, 16:52

trnokop je napisao/la:Uvijek sam volio pogledati onu novogodisnju turneju.Nekako dobro dodje poslje novogodisnjeg lumpovanja.Ali brate pa ukenjase sve sa novim pravilima.Izgleda nije bitno koliko skocis nego koliko vremena provodes u djamiji klanjajuci nafile da bi dobio dobar natjecateljski broj i da skocis kad ima najvise vjetra da bi dobio bonus poene :roll:

Kofler se danas izvuce majstorki a da je na njegovom mjestu bio onaj 17 godisnji Bugarin sad bi ovdje mi RIP-ovali do sabaha.

Morgi ipak osvaja 8-)
haha, nije ba bash tako. za povoljan vjetar dobijas negativne, a sa nepovoljan pozitivne bodove

ma hofer je usrao sa pravilima
nema potpisa

trnokop
Kontakt:

Post Postao/la trnokop » 01 jan 2011, 16:53

Admir_Sa je napisao/la:
trnokop je napisao/la:Uvijek sam volio pogledati onu novogodisnju turneju.Nekako dobro dodje poslje novogodisnjeg lumpovanja.Ali brate pa ukenjase sve sa novim pravilima.Izgleda nije bitno koliko skocis nego koliko vremena provodes u djamiji klanjajuci nafile da bi dobio dobar natjecateljski broj i da skocis kad ima najvise vjetra da bi dobio bonus poene :roll:

Morgi ipak osvaja 8-)
haha, nije ba bash tako. za povoljan vjetar dobijas negativne, a sa nepovoljan pozitivne bodove

ma hofer je usrao sa pravilima
Ma mislio sam pozitivan,onaj koji ce ti donjeti bonus poene ;)
Svuda se sunce radja,lijepa svaka je zemlja.
Kao sto je Bosna moja na svijetu ljepse nema!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 01 jan 2011, 17:44

trnokop je napisao/la: Ma mislio sam pozitivan,onaj koji ce ti donjeti bonus poene ;)
jbg zato je teze skocit kad dobijas bonus poene na vjetar, vidio si Koflera.
Ipak mislim da bi trebali ukinuti bonus poene na vjetar, a ostaviti one za pomjeranje zaletista. Npr. kad se smanji zaletiste to se nekako mora nadoknaditi ovim skakacima sto ce skakati sa manjeg zaletista ili obrnuto kad se poveca.
Da nije bilo bonus poena na vjetar danas bi Simi zavrsio treci, sto bi po meni bilo realno, jer su Ahonen i ostali skakali sa duzeg zaletista.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 01 jan 2011, 18:16

Meni to sa bodovima nema smisla. Pa ne usmjeravaju skijasi vjetar da puse kako je njima volja...

Moze li neko staviti poredak nakon danasnjih skokova, nisam mogla do kraja pregledati :?:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 jan 2011, 18:20

Sa ovim novim pravilima su ukrali pobijedu Schmitu nakon osam godina ,to bi bio veliki događaj pobijeda u "njegovom" Garmischu ,a čovijek je skočio danas najviše (ne računajući Larinta)
ja bi samo računo dužinu skoka ,nikakve poene ,tako bi bilo najrealnije

Admire šta misliš dali se Schlirenzaueru ponavlja ista sudbina kao Schmitu,istrošili se u tri godine sa rekordnim brojem pobijeda i više ih nema nigdje ,ja mislim da će tako biti

1.Aman
2.Karelin
3.Malys
4.Jacobsen
5.Ahonen
6.neki mladi finac zaboravio sam ime
7.Schmit
toliko se sjećam

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 01 jan 2011, 23:55

legenda reala je napisao/la:Sa ovim novim pravilima su ukrali pobijedu Schmitu nakon osam godina ,to bi bio veliki događaj pobijeda u "njegovom" Garmischu ,a čovijek je skočio danas najviše (ne računajući Larinta)
ja bi samo računo dužinu skoka ,nikakve poene ,tako bi bilo najrealnije

Admire šta misliš dali se Schlirenzaueru ponavlja ista sudbina kao Schmitu,istrošili se u tri godine sa rekordnim brojem pobijeda i više ih nema nigdje ,ja mislim da će tako biti

1.Aman
2.Karelin
3.Malys
4.Jacobsen
5.Ahonen
6.neki mladi finac zaboravio sam ime
7.Schmit
toliko se sjećam
Kouviranta (ako sam dobro napisao) bivsi nordijac ;)

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.