Stari ljudi su davno rekli : "Ne raspravljaj se sa budalom,prvo će te spustiti na svoj nivo, a zatim pobediti iskustvom!"
Posljednjih dana se po forumu povlače zaista ružne stvari, naravno dosta toga čitam ali ne komentarišem. Ipak danas cu napraviti izuzetak. Prvo najviše bih volio kada bi ovdje komentarisali o igračima koji nas trebaju pojačati, a ne u gnusnim izjavama pojedinaca. Da li je starija kokoš ili jaja? 90% nas je Sarajevo zavoljelo i počelo pratiti sa sjeverne tribine, ali kako godine dolaze tako mi sa sjevera odlazimo, a dolaze neki novi klinci. Nažalost došlo je vrijeme nekih povodljivih klinaca, vrijeme u kojem svako od njih misli da je najjaci, da je veci mangup ako se suprostavi policajcu. Nažalost ono što mi mnogi ne volimo je ta nesigurnost na našim stadionima. Jeste li ikada poželjeli da odete na utakmicu zajedno sa suprugom i djecom, a da pri tome ne razmišljate kako će neki "divljak" vaše dijete pogoditi bakljom, petardom, topovskim udarom? Da se razumijemo poštujem ja Horde Zla,ali ne poštujem njihovo ponašanje. Da li svoju ljubav prema FK Sarajevo iskazujete tako što nanosite financijsku štetu klubu koji "volite"?
Preuzeto:
FK Sarajevo kažnjeno je novčanom kaznom u iznosu 4.000 KM i zabranom organizovanog odlaska navijača na jednu gostujuću utakmicu zbog upotrebe i ubacivanja u teren veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača što je izazvalo prekid igre u trajanju od 23 minute.
FK Sarajevo također je kažnjeno novčanom kaznom u iznosu 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Tuzla Cityja zbog upotreba veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača);
...