Džanan Musa
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Džanan Musa
Smijesno kako se potcjenjuje Musa ovdje. Pa Larkin je imao jos manju minutazu od njega u NBA pa je u Evropi jedan od najboljih igraca.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Bas ste mislili da ce Dzenis nakon NY pristati na nesto manje od Istanbula? 
Sta bi od price da ide u Bosnu, Sparse, Megu, Cedevitu, Buducnost, nece ga niko htjeti u EL (a haman se pola najjace lige u Evropi raspitivalo za njega) itd, itd? Momak na kraju hladno zavrsio medju pet najjacih timova Evrope u svakom smislu.
Vjerujem da je od Efesa dobio i najbolju finansijsku ponudu, jer tesko da im recimo jedna Baskonia moze parirati u tome. Sto se tice njegove uloge u timu, bojim se da ona nece biti pretjerano velika. Musa je najbolji kad ima loptu u rukama i veliku slobodu u igri, a to u Efesu pored Larkina i Micica sigurno nece imati. To su dva kosarkasa koja ce gotovo svaku utakmicu odigrati po 30+ minuta na pozicijama 1 i 2,
a preostale minute na te dvije pozicije ce uzeti Beaubois i Simon, s tim da ce mu Hrvat uzeti minute i na poziciji niskog krila. To mozda i nije tako lose, jer ce imati priliku da pokaze da li moze kupiti minute na osnovu catch and shoot situacija i na osnovu neke solidne odbrane. Na poziciji trojke konkurencija mu je jos Anderson, koji i nije neki skorer. Musinim dolaskom ne ocekujem da ce se Singleton spustati na trojku.
Moja neka ocekivanja su da ce dobiti 15 do max 20 minuta po mecu. Sve ispod je malo, a sve preko bi me iznenadilo. Poenterski ocekujem 7-8 ppg. Sve ispod je malo, a sve preko 10 bi me pozitivno iznenadilo. U ovoj sezoni ne treba ocekivati previse iz vise razloga. On sigurno nije u nekoj formi i trebace mu vremena da nakon potpunog reseta dodje u normalu, a i dolazi u tim u kojem se vec sve zna, lideri su i vise nego jasni i tesko ce on tu moci nesto promijeniti. Vjerujem i da je dobio neku garanciju od trenera da ce se od naredne sezone ozbiljnije racunati na njega, pogotovo ako Micic ode iz kluba. Slicnu ulogu je imao i u Cedeviti na pocetku njegove zadnje sezone tamo, tj. bio je planiran kao neka rezervna opcija na SF, pa se nekako uspio izboriti i za minute i za suteve. Nadam se da ce to uspjeti i u Efesu. U svakom slucaju, sretno mu bilo!

Sta bi od price da ide u Bosnu, Sparse, Megu, Cedevitu, Buducnost, nece ga niko htjeti u EL (a haman se pola najjace lige u Evropi raspitivalo za njega) itd, itd? Momak na kraju hladno zavrsio medju pet najjacih timova Evrope u svakom smislu.

Vjerujem da je od Efesa dobio i najbolju finansijsku ponudu, jer tesko da im recimo jedna Baskonia moze parirati u tome. Sto se tice njegove uloge u timu, bojim se da ona nece biti pretjerano velika. Musa je najbolji kad ima loptu u rukama i veliku slobodu u igri, a to u Efesu pored Larkina i Micica sigurno nece imati. To su dva kosarkasa koja ce gotovo svaku utakmicu odigrati po 30+ minuta na pozicijama 1 i 2,
a preostale minute na te dvije pozicije ce uzeti Beaubois i Simon, s tim da ce mu Hrvat uzeti minute i na poziciji niskog krila. To mozda i nije tako lose, jer ce imati priliku da pokaze da li moze kupiti minute na osnovu catch and shoot situacija i na osnovu neke solidne odbrane. Na poziciji trojke konkurencija mu je jos Anderson, koji i nije neki skorer. Musinim dolaskom ne ocekujem da ce se Singleton spustati na trojku.
Moja neka ocekivanja su da ce dobiti 15 do max 20 minuta po mecu. Sve ispod je malo, a sve preko bi me iznenadilo. Poenterski ocekujem 7-8 ppg. Sve ispod je malo, a sve preko 10 bi me pozitivno iznenadilo. U ovoj sezoni ne treba ocekivati previse iz vise razloga. On sigurno nije u nekoj formi i trebace mu vremena da nakon potpunog reseta dodje u normalu, a i dolazi u tim u kojem se vec sve zna, lideri su i vise nego jasni i tesko ce on tu moci nesto promijeniti. Vjerujem i da je dobio neku garanciju od trenera da ce se od naredne sezone ozbiljnije racunati na njega, pogotovo ako Micic ode iz kluba. Slicnu ulogu je imao i u Cedeviti na pocetku njegove zadnje sezone tamo, tj. bio je planiran kao neka rezervna opcija na SF, pa se nekako uspio izboriti i za minute i za suteve. Nadam se da ce to uspjeti i u Efesu. U svakom slucaju, sretno mu bilo!

bombaysaphire je napisao/la: ↑14 jan 2021, 10:50Ništa ti ne bi falilo da malo češće pišeš na ovo forumuDivos je napisao/la: ↑14 jan 2021, 10:36' - у овој " $ 2.002.800 $ $ $ " тренутно " " $ ? - на " (&) уговора $ 200 ? 400.000 евра, " & ' то $ "$ $", пуно је " $ " $ ' " $ $ - се $ ".
А " је ' " ' ', " се ¥ са " " $ увјеравања $ - ? ' " $ ' $ - & ? ' " " $ то & " " " " $ " праву " %. Наравно " $ њега је " ".
% се " " &, " то " & је $ за оне " ? " " у саставу "" странаца", $ на ' ' " 5 странаца. Ефес " $ " 10, $ 9 јер ? " & & $.
То $ & за ', ? " &. " Ефес на & " " по $ странца, но & је " ? " ' статус странца " у саставу, на & $ " Ефес " " $ " па су на " " ? у саставу " " " $, " " за " на """. " ту " ' ' $ % на & $ '. А " " (36 $) " $ (32) су " " су ? ", Ефесу је ту " " & " ? " " - $ (% се $ са ") & се сезона & " ту се ' $ ? & ".
? $ је ово за ' $ ", - " /, наравно " - ", $ је " $ њега.![]()

u realu fernandez,carroll,causeur,abalde,taylor,deck,sve dokazani euroligaski igraciShategabri je napisao/la: ↑14 jan 2021, 13:28Meni se čini da bi prije u Realu dobio priliku nego u ovom Efesu. Previše je igrača koji su mu konkurencija, a koji su realno bolji i imaju bolji status.
Morao bi baš puno pokazati pa da dobije neke zagarantovane minute.
Ovo je više na ime menadžera mu, al eto nek se bori.
Musa u "najboljoj" NBA sezoni igrao 12.2 minute po meču, Larkin u svojoj najgoroj (rookie) 10.2, u najboljoj 24.5.
Musa u dvije sezone odigrao 49 utakmica za Netse, Larking u prvoj 48 utakmica.
Ni po čemu Musa ni blizu Larkinu u NBA nije bio.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- katalinski
- Kontakt:
Uz micica samo moze popraviti svoju defanzivu.
Biće ovo pravi potez i za Efes i sa Musu.
Biće ovo pravi potez i za Efes i sa Musu.
Ajvatar
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma do njega je sve. rijetko koji igrac ovoliko prilika da je dobio. Miško mu je to sve maestralno pripremio, sad je fakat sve do njega da i on nesto pokaze
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Kaze Miško da se Musa protiv Zenita debitovati vjerovatno,to je iduci cetvrtak na rasporedu 

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- QUARTERBACK
- Kontakt:
ma ja sta ce nek sirotinja igra tursku ligu
On samo da je u NBA pogađao otvorene šuteve sad bi ulazio umjesto Hardena. Iz NBA donosi sa sobom 22.7% za tri poena, neće moći ni u Efesu tako.
- hule_barca
- Kontakt:
Nikad ga nisam smatrao posebnim trojkašem, a gledajući cifre iz Cedevite, gdje je imao procente 23, 34 i 31.5 za tri poena, sve mi se čini da je on igrao pogrešnu ulogu u NBA-u, gdje su od njega pravili ćoškaroša koji će ubacivati otvorene trojke. Musa voli da ima više loptu u rukama, da razigrava i pogađa na razne načine, odnosno da preuzme s vremena na vrijeme vodeću ulogu. U ekipama u kojima ima podređenu ulogu, njegova igra ne može doći do izražaja, jer u njegovom slučaju igra se ne mjeri samo po statističkim parametrima. Nažalost, priliku koju je dobio u Americi nije iskoristio na način na koji je morao, ali mislim da mu je to bila jedna dobra lekcija da se ipak zaletio sa NBA-om, barem tako mlad. On mora napraviti ime u Europi kao Teletović, pa se onda vratiti u Ameriku, gdje bi sa mnogo boljom reputacijom imao i više minuta, mada smatram da njegov tip košarke i NBA nisu baš kompatibilni, njemu je Europa najbolje mjesto za razvoj, a od Amerike je uzeo šta je trebao - razvoj na fizičkom planu.
Mes Que Un Club
Ovo je jos jedan od onih postova koji ce se za par godina citirati kao oni o poredjenju Doncica i MuseGhuraba je napisao/la: ↑14 jan 2021, 15:38Bas ste mislili da ce Dzenis nakon NY pristati na nesto manje od Istanbula?
Moja neka ocekivanja su da ce dobiti 15 do max 20 minuta po mecu. Sve ispod je malo, a sve preko bi me iznenadilo. Poenterski ocekujem 7-8 ppg. Sve ispod je malo, a sve preko 10 bi me pozitivno iznenadilo. U ovoj sezoni ne treba ocekivati previse iz vise razloga. On sigurno nije u nekoj formi i trebace mu vremena da nakon potpunog reseta dodje u normalu, a i dolazi u tim u kojem se vec sve zna, lideri su i vise nego jasni i tesko ce on tu moci nesto promijeniti. Vjerujem i da je dobio neku garanciju od trenera da ce se od naredne sezone ozbiljnije racunati na njega, pogotovo ako Micic ode iz kluba. Slicnu ulogu je imao i u Cedeviti na pocetku njegove zadnje sezone tamo, tj. bio je planiran kao neka rezervna opcija na SF, pa se nekako uspio izboriti i za minute i za suteve. Nadam se da ce to uspjeti i u Efesu. U svakom slucaju, sretno mu bilo!![]()

Najjače mi je ovo "Sta bi od price da ide u Bosnu, Sparse, Megu, Cedevitu, Buducnost". Isto kao da ga u Efes nije gurnuo menadžer
Miško je odradio svoje, a da li će on svoje? Ostaje da vidimo

Miško je odradio svoje, a da li će on svoje? Ostaje da vidimo
Kad već gura što ne progura nekog svog rodju u Efes, po toj priči bilo koji njegov igrač može igrati za jednu od najboljih ekipa u Evropi.
Moć menadžera u košarci nije nova stvar, ako ti misliš da to nije tako poštujem i nemam se namjeru raspravljati.
Misko je jedna od rijetkih pametnih stvari na koje se Musa odlucio u karijeri, dosao poslije NBA u Efes ciji je trener kakve li slucajnosti Miskov klijent
Naravno da ne mislim da je to jedino bitno, po tvojoj priči Atic bi igrao u Real Madridu da mu je Misko menadžer.
pa Miško jeste i Atiću menadžer
, ali nije u tome poenta, naravno da ne može ubaciti svog rođaka bilo gdje u Evropi, ali realno gledajući, istina je da je Beobasket takva agencija da vrlo često svoje klijente ubaci u klub koji je u datom trenutku iznad vrijednosti tog igrača.
Ne kažem da je to slučaj u ovom primjeru Musa - Efes, ali nagledali smo se svakakvih slučajeva.

Ne kažem da je to slučaj u ovom primjeru Musa - Efes, ali nagledali smo se svakakvih slučajeva.
cak i da musa nije nivo anadolu efes-a, razumljivo je da ga potpisu, jer dobri odnosi se moraju njegovati
ti meni, ja tebi, tako to funkcionise, ne zelis naljutiti mocnog agenta kao sto je misko, koji je agent dobrim igracima, trenerima itd
ti meni, ja tebi, tako to funkcionise, ne zelis naljutiti mocnog agenta kao sto je misko, koji je agent dobrim igracima, trenerima itd
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.