NBA 2020/2021

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: NBA 2020/2021

Post Postao/la Epidaurus » 14 jan 2021, 23:21

E cuj prerizicna ponuda Brown, Smart i pickovi za superstara u primeu. Kakav god da mu je stil igre, Harden je pojam igraca za sve ove sto su se pominjali u trejd paketima Phille i Bostona zajedno. Brooklyn je i bez Hardena bio ofanzivno na drugom nivou sto se tice talenta u odnosu na citav istok, ovako je razlika par klasa.

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 14 jan 2021, 23:22

Chinaglia je napisao/la:
14 jan 2021, 22:19
cak i da se slozim s tvojom konstatacijom, nece oni napasti nista ako trio u brooklyn-u bude funkcionisao, jednostavno je to nevjerovatna kolicina talenta na ofanzivnom kraju parketa... defanzivno blago receno upitna, al kad npr pogledas jokica i koliku razliku pravi njegova ofanziva, vidis da to to i nije toliki problem

sto se bostona tice, drummond ce zasigurno biti dostupan, al pitanje je dal bi pristao na smanjenu ulogu i radio ono sto mu stevens zatrazi, a i generalno je uvijek bio nekonstantan kad je rijec o zalaganju... decko ocigledno ima problem da se motivise

a npr mogu sacekati jos dvije sezone, pa pokusati ugrabiti nurkica, ako odluci postati slobodan igrac, a i ukoliko bude npr 18/10 igrac
Mislim da neki olahko pišu da nije problem sačekati par godina da se Brooklyn raspade pa da bi se napala titula.
Psihički je to jako opasno za mlade igrače, ne treba napominjati da će isto tako biti i frustrirajuće. Nezadovoljstvo će sigurno rasti.
Vidjet ćemo ali ne znam, rijetko se isplate ovi ziheraški potezi.

Boston sad da dovede all-star centra ne mogu parirati ovim Netsima sa Hardenom

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 jan 2021, 23:24

da ne mogu parirati ovim netsima?ajde,bute vidjeli. lowrya bi u tom slučaju očigledno dao za maxeya,greena i pickove clutch, nisam za to, radije harris-conley ili kako do vašeg degromara

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 14 jan 2021, 23:30

Felixians4 je napisao/la:
14 jan 2021, 23:24
da ne mogu parirati ovim netsima?ajde,bute vidjeli. lowrya bi u tom slučaju očigledno dao za maxeya,greena i pickove clutch, nisam za to, radije harris-conley ili kako do vašeg degromara
Kako su maxey i green = lowryeva plata?
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jan 2021, 23:39

Mislim da vi svi sad olako pisete da je BKN sila, a nisu ni stupili na parket, niti im je rijesena situacija s Irvingom.

Ok, na papiru su odlicni, ali nisu bez brojnih pitanja oko rostera...Ko tu igra odbranu?Sta je sa C pozicijom? Kako Hardena uciniti ozbiljnim igracem kad nije "na lopti" itd?
Da ne pominjem pitanje izgradnje hemije.

U pogledu ovog trejd prijedloga koji je HOU uputio BOS- ni u ludilu ga ne bi prihvatio!! Dati 2way krilo koje je u rastu i ima fantasticnu sezonu plus odlicnog defanzivca i fakticki buducnost za Hardena, koji ce sutra promijeniti misljenje u vezi necega?? Ne, hvala! Da se ne pominje kako bi BOS ostao bez srca svoje odbrane u ova 2 igraca, a ionako ima tanku klupu. Nadalje i Kemba je igrac koji je najefikasniji s loptom u rukama, a kad bi dosao do nje pored Hardena i Tatuma?? Nikako dobar fit za BOS.

@Azpi Nikako.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 jan 2021, 23:47

Sto volim kad neko objasni moju tezu umjesto mene :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 jan 2021, 23:50

Zato nek se oni drze srca ekipe po ko zna koji put u zadnjih 5 godina i gledaju kako ih hrabrije ekipe redovno samaraju u PO. Ne znam sta ocekuju, da im neko pokloni superstara ili all stara za 2 picka druge runde i Langforda samo jer su eto Boston?

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 jan 2021, 23:54

Pa ta zadnja recenica je nesto sto navijaci Lakersa vole da rade :mrgreen:

Sto se tice ove situacije trebaju se neke stvari odgonenutni i postaviti teza.

a) Da li Harden cini BOS direktno glavnim favoritom? NE
b) Da li daješ 2 od 4( ili čak 3) najbitnija igrača? DA
c) Da li pojačavaš ahilovu petu ekipe? NE
d) Da li gubiš budućnost ako sadašnjost propadne? DA
e) Da li dovodiš tempiranu bombu u svlačionicu? DA

Boston očekujem da će ići putem Dallasa od 2000-2015, konstantno se održavati u vrhu a titula/titule bi trebale nekad doći.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 jan 2021, 23:55

Epidaurus je napisao/la:
14 jan 2021, 23:50
Zato nek se oni drze srca ekipe po ko zna koji put u zadnjih 5 godina i gledaju kako ih hrabrije ekipe redovno samaraju u PO. Ne znam sta ocekuju, da im neko pokloni superstara ili all stara za 2 picka druge runde i Langforda samo jer su eto Boston?
Pa bolan koliko Tatum i Brown imaju godina ?
Njima treba centar prije svega , Juka bi bio idealan za njih .
Myles Turner isto .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 jan 2021, 00:02

Da li je trejd Davisa ucinio Lakerse glavnim kandidatom za titulu? Naravno da nije. Fazon je sto ne mozes ic tom logikom da ne trejdas za superstara jer te eto nece ucinit glavnim kandidatom za titulu. To Ainge radi vec 5 godina i zato ce svaki put dobit po usima od hrabrijih ekipa u PO. Imao je sansu i za Butlera, Georga, Kawhija i sve redom nije htio dati paket vrijedan takvih igraca za razliku od Toronta koji je povukao obarac i uzeo titulu (uz srecu doduse al to im sigurno ne umanjuje uspjeh). Precijenio je resurse koje je imao (pick Sac, Mem) i sad je dosao u situaciju gdje pored Brooklyna pa i Bucksa na istoku moze samo mahat usima.
bombaysaphire je napisao/la:
14 jan 2021, 23:55
Epidaurus je napisao/la:
Myles Turner isto .
Jusuf koji bi Davisa npr mogao samo pogledom pratit sigurno nije idealan za njih. Turner druga prica. Idealan visoki za njih al i njega su propustili jer je Ainge takav kakav je.
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 15 jan 2021, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 jan 2021, 00:03

BOS "samaraju" zato sto su im glavni igraci izuzetno mladi za glavne nositelje sampionske ekipe.Oni treba da razviju te mlade igrace dodatno (na odlicnom su putu), generalno ojacaju roster u smislu boljih role igraca i skontaju da li je Kemba taj igrac na kojeg ces potrositi 30+mil!?

U principu, Kemba i jeste ta njihova greska, po meni.Dati takve pare igracu koji niije 2way, a zelis titulu je vrlo upitno.Kao da nisu vjerovali u ovakav razvoj Tatuma i Browna.Kemba je igrac kojeg ne mozes ni sakriti u odbrani, jer jedno je kad "sakrivas" lika od 2m poput Hardena, a sasvim drugo kad je to Kemba.Njemu ce i taj x lik koji coskari dotrcati i zgrabiti vrlo vazan skok i sl.

Da sam na njihovom mjestu, gledao bih da se njega rijesim i dovedem 2 tipa Green/Crowder igraca tj. 3&D igrace koji su iskusni, a ne i preskupi.Ovaj mali Pritchard i Smart mogu "glumiti" PGa, prenijeyi loptu, a onda je dati u ruke Tatuma ili Browna.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 15 jan 2021, 00:07

Epidaurus je napisao/la:
15 jan 2021, 00:02
Da li je trejd Davisa ucinio Lakerse glavnim kandidatom za titulu? Naravno da nije. Fazon je sto ne mozes ic tom logikom da ne trejdas za superstara jer te eto nece ucinit glavnim kandidatom za titulu. To Ainge radi vec 5 godina i zato ce svaki put dobit po usima od hrabrijih ekipa u PO. Imao je sansu i za Butlera, Georga, Kawhija i sve redom nije htio dati paket vrijedan takvih igraca za razliku od Toronta koji je povukao obarac i uzeo titulu (uz srecu doduse al to im sigurno ne umanjuje uspjeh). Precijenio je resurse koje je imao (pick Sac, Mem) i sad je dosao u situaciju gdje pored Brooklyna pa i Bucksa na istoku moze samo mahat usima.
bombaysaphire je napisao/la:
14 jan 2021, 23:55
Epidaurus je napisao/la:
Myles Turner isto .
Jusuf koji bi Davisa npr mogao samo pogledom pratit sigurno nije idealan za njih. Turner druga prica. Idealan visoki za njih al i njega su propustili jer je Ainge takav kakav je.
Davisa ne može nijedan centar da čuva , možeš samo da se pokuša ublažiti njegov učinak sa timskom odbranom , udvajanjem možda ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 jan 2021, 00:14

Svakako da je Davisa prilicno tesko cuvati ali Turner je uz Embiida vjerovatno najpogodniji visoki u ligi za to. Jusuf je opcenito previse teretan centar i ni blizu dobar zastitnik obruca kao Turner. Ovaj ti jos donosi strech element i vrhunski se moze uklopit u svaku ekipu u ligi, a cijena mu je poprilicno niska.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 15 jan 2021, 00:51

azpi - slaba mi računica,išlo bi tu i scott i još neke kerefeke s trećim teamom, al ne vidim da će se riješiti dannya i howarda,zašto i bi. s lowryem to isto nije tip-top. puno je realnije da čak ide simmons i paket za recimo lowrya,anunobya kolikogod to bilo smiješno. Morey je kupio vrijeme Benu,svi ostali u rosteru su ovaj početak lijepo iskoristili te izgledaju dobro, a on je nikada gori i pasivniji na postavljene obrane, to se od sada i ovog matcha s heatom mora promijeniti. Mada JA nisam za nikakav veći trade ove sezone što se tiče sixersa.

Nije se šetao Miami Heat s lebronom i wadeom pored paul georgea i hibberta, a kamoli spursa,nije se gsw pored kawhija i rocketsa pa neće definitivno ni ovaj ludi brooklyn. Inače, one sezone 2017-2018. Boston ej izgledao briljantno s irvingom,dali bi papra da su se plasirali u finale, čak i ovako zeleni s horfordom,rozierom,tatumom i brownom dali bi jači otpor od cavsa koji su bili mrtvi i ni najsavršeniji lebron to nije mogao promijeniti,a čak i oni su ih mogli skinuti u oaklandu na početku serije pa pokušat zakuhati...

a miami heat,bucksi,boston i phila jako su ozbiljne škvadre. o trenerima pojedino možemo ih smatrati prevarama i precijenjenim, al svi su nakupili već jako fino iskustvo ,ovamo je prvi nash iako igra staff bitnu rolu jako.

Clutch voli srati po Bostonu ko i Embiid, OK mi je to, al ja ih smatram rivalima koji su izutetna franšiza i općenito u ostalim am.sportovima veleuspješni, a i recentno su nabili mnoge komplekse Sixersima što međusobnim poslovima, a tek 8-1 u playoffu itd... tako da ja biram poniznost i ulogu autsajdera u sjeni. Nije mi jasno zašto ainge nije uzeo mylesa turnera,no ne tvrdim da je to epic fail,ima on računicu sa Stevensom,bit će jako žilavi uvijek, a Tatum i Jaylen stalno napreduju postepeno i čini se da imaju dobar karakter,kompatibilni su, tu bi uskoro mogao nastati problem liderstva i hoće li brown iskazati ljubomoru, tu će se iskazati handlanje Uprave i Stevensa.

Dakle,Brooklyn Netsi apsolutno veličanstven napadački tercet skupio,ovaj sastav je jači od 70 % reprezentacija što su slali na prvenstva, no da su toliko jasni favoriti,nipošto.

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 15 jan 2021, 00:58

Sixersi apsolutno nisu rivali Bostonu (kažem to kao neko ko ne gotivi Boston u većini sportova) a Buckse možeš izbaciti iz te kategorije ozbiljnih škvadri
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 15 jan 2021, 01:43

Boston i Philadelphia su rivali u svemu pa makar se kuglali, kroz povijest vlada međusobni animozitet među ta dva grada koji se prenio i na sport.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 15 jan 2021, 01:55

Meh posmatrajući samo iz NBA ugla to je toliko one-sided da je tužno
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 15 jan 2021, 02:04

Dok je senilni staronja neko ko se pita u Bostonu, proce godina dok se osvoji titula...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 15 jan 2021, 03:22

Durantu instant narasla muda poslije dovodjenja Hardena pa odmah ide prepiranje sa navijacima na IGu :urnebes:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2021, 03:34

Ide prcana, Durant nikad u karijeri nije imao boljeg suigraca

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.