Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Vidi Burica zvanog moram braniti 60 minuta. Pa ni ne znamo ko nam je drugi golman.
Kreni od sebe i svojih gresaka. Sjedi na klupu kad te ne ide.
Kreni od sebe i svojih gresaka. Sjedi na klupu kad te ne ide.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
ma daj. pa više se hercegovci-hrvati lože na hrvatsku nego purgeri, slavonci, istrijani. otiđi u hrvatske krajeve kad igra hrvatska i reci im to što si sad ovdje napisao.visegrad8392 je napisao/la: ↑16 jan 2021, 13:01neznam tacno godinu ali bilo je nekoliko dana u novinama. vjeruj mi da mi imamo reputaciju hrvatske 90% njih bi zaigrali za nas, mozda samo onih 10% najokorijelih ne.
malo sam proguglao to za buntića, ali nisam ništa našao pa ne mogu komentirat. čovjek je godinama igrao za hrvatsku na najvećim takmičenjima i osvojio nešto medalja.
kažem, za hrvatsku neće igrati samo oni koji znaju da nemaju kvalitet za istu, pa onda može i bih. jedan od bitnih razloga što bih nema reputaciju hrvatske ili srbije je upravo taj što hrvati i srbi ne igraju za bih nego za njih. znači to je začarani krug. da hrvati i srbi većinski žele igrati za bih i doživljavaju je svojoj zemljom onda bi i BIH reputacija bila puno veća.
Drug izvini samo lupaš previše koji Milas taj nije mogao ni kod igrati Grabovac tadašnji selektor doveo pola Ljubuškog da igraju prvenstvo nijedan nije postao igrač.Koji GOD Hrvat ista zna ide u svoju matičnu državu samo ovi odpadi Vegari,Nuici,Perici Itd igraju za nas jer se mogu prodati preko reprezetacije.Braća Karacic jedan zna igra za Komšije ,drugi prosjek može za nas ne budali jarane.visegrad8392 je napisao/la: ↑16 jan 2021, 12:39Martinovic i Jaganjac napr. nisu hercegovci tj 50%. kad se trudis mozes ponesta i uspjeti. ivan milas je odbio hrvate za BiH, barisa krasic, sasa papac, d. martinovic, .. su u "teze" doba zaigrali za nas. i buntic je bio potpisao da zeli da napusti hr repku i da igra za nas kao i martin vanjak u kosarci. uglavnom uz trud dodju i makar minimalni uspjesi, ali i ti minimalni su veci od nule...
-
- Kontakt:
zasto onda ima njih po lijep broj koji su u nasoj armiji se borili protiv hrvatske agresije, ako svih 100% vole hrvatsku vise od BiH? nejse, nije vazno. back to topic.
Haj sve ovi hercegovci njih od malena uce tako jbg razumijes nekako al Damir Mulaomerovic, Hallil Jaganjac i drugi e to stvarno nikad necu shvatit.
Ima 2% šta ti misliš da Prce voli BiH vise od Hrvaske,ili koji bilo samo oni žive od naše selekcije nastup+menadžer =dobar klub dobra lovavisegrad8392 je napisao/la: ↑16 jan 2021, 14:57zasto onda ima njih po lijep broj koji su u nasoj armiji se borili protiv hrvatske agresije, ako svih 100% vole hrvatsku vise od BiH? nejse, nije vazno. back to topic.
A Bogdanovic je inace u hrvatskoj citav zivot bio haha
- ASD
- Kontakt:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Buric ovaj isto ljiga od čovjeka prije par godina podržavao Sumana,kao nema mladi igrača selektor dobro radi.Sad promjenio ploču razlozi su jasni Maglajlija mu nije vise menadžer,radi sa Bratićem najboljim menadžerom jaja porasla.Dobio je ime dobro brani i zaradjuje ali mislim da je vrijeme da prepusti mjesto Ahmetasevicu ili nekom mladzem bar iz razloga da momci nadzu bolji klub i zarade nešto.I tako nama niko nemoze pomoći trebaju temeljite promjene to nikada neće doći
-
- Kontakt:
drugi najbolji strijelac austrije danas sa 6 golova protiv francuske lukas hutecek 2000. godiste...
Buric je jedan od najboljih svjetskih golmana i vi ga pljujete, sramota!!!!
- ASD
- Kontakt:
Nivo Burića ili nivo Terzića pogtovo ostali naši golmani odnosno defanzivci neće nikada dostići taman da sto godina karijere imaju.Fagus501 je napisao/la: ↑16 jan 2021, 19:02Buric ovaj isto ljiga od čovjeka prije par godina podržavao Sumana,kao nema mladi igrača selektor dobro radi.Sad promjenio ploču razlozi su jasni Maglajlija mu nije vise menadžer,radi sa Bratićem najboljim menadžerom jaja porasla.Dobio je ime dobro brani i zaradjuje ali mislim da je vrijeme da prepusti mjesto Ahmetasevicu ili nekom mladzem bar iz razloga da momci nadzu bolji klub i zarade nešto.I tako nama niko nemoze pomoći trebaju temeljite promjene to nikada neće doći
Dobro nam pomažu pogotovo Terza za 16 godina nasputa reci staje to uradio za našu reprezentaciju.Ništa velko ništa valjo je samo sebi sad neda nijednom mladom momku da zaigra iako ga Rekreaticvi Estonci levate ko zadnjeg papkaASD je napisao/la: ↑16 jan 2021, 22:59Nivo Burića ili nivo Terzića pogtovo ostali naši golmani odnosno defanzivci neće nikada dostići taman da sto godina karijere imaju.Fagus501 je napisao/la: ↑16 jan 2021, 19:02Buric ovaj isto ljiga od čovjeka prije par godina podržavao Sumana,kao nema mladi igrača selektor dobro radi.Sad promjenio ploču razlozi su jasni Maglajlija mu nije vise menadžer,radi sa Bratićem najboljim menadžerom jaja porasla.Dobio je ime dobro brani i zaradjuje ali mislim da je vrijeme da prepusti mjesto Ahmetasevicu ili nekom mladzem bar iz razloga da momci nadzu bolji klub i zarade nešto.I tako nama niko nemoze pomoći trebaju temeljite promjene to nikada neće doći
- ASD
- Kontakt:
Pa ne možeš samo njega kriviti. Čovjek je vrhunski rukometaš, pogotovo u defanzivi. Godinama jedan od najboljih svjetskih defanzivaca. Po mom skromnom mišljenju prije 4-5 godina najbolji na Svijetu.
Najbolji svjetski defanzivac Tomy Deri u Dvi utaknice prošao ga
15 puta lagano,bolji od Karabatica,Morosa,Duvnjaka,Šulića Itd nije medzu 50 ne budali i nikada igra na toj najodgovornijoj poziciji u odbrani Vesprema
- ASD
- Kontakt:
U Veszpremu je godinama bio ključni igrač odbrane. Jedina konstanta. Ako si gledao utakmice to bi trebao znati.
Vrijeme je za rekonstrukciju....ako je ikad vrijeme to je onda sada, prvo zamjeniti sumana i zabraniti mu ulazak u bilo koju dvoranu u BiH.
Terzicu i Prceu uruciti plakete na sledecoj utakmici i zahvaliti im se na uradjenom.
Ovcini se isto zahvaliti i prepudtiti nekom potencijalu poziciju koju on ne zasluzeno drzi 7 godina.Vedran Delic udje u tridesete, a posteno nije odigrao ni jednu utakmicu za repku.Jedna od najvecih nepravdi cijelokupnog sporta u BiH sto ovaj momak nije dobio sansu.....Vedran Delic, 10 praznih mjesta pa sledeci sto se tice nasih igraca.
Herceg i Vegar ...Vegar je odigrao dobrih utakmica za nasu repku, znacajnu ulogu je igrao i Eurofarmu u ligi prvaka i seha ligi, sada ga vise koriste kao odbrambenog i izgubio je kontinuitet.Dojma sam da mu nije dopusteno da pridonese vise za nasu repku.Herceg-zauzima mjesto nekom mladom potencijalu, tu je radi maglajlije da vi mu ovaj obezbjedio bolji ugovor.Odlaskom Sumana niko ga vise nikad nece zvati i svi ce ga zaboraviti.
Igor Mandic-po meni odlican defanzivac koji je igrao jako bitnu ulogu kod cervara u metalurgu...Misljenja sam da bi trebao da bude uz Vranjesa specijalista za defanzivu u nasoj repci na spisku od 28 igraca.
Karacicu se zahvaliti sa plaketom, u svoje vrijeme nama jako koristan igrac koji je isao na glavu i lomio se za repku...takvog igraca nema vec zadnje 4 godine.
Tarabokija-trenutno ima 10 boljih srednjih bekova u ligi kod nas...nikad nije doprinio repci ni na jedan nacin iako je igrao na vrhunskom nivou 3-4 godine u poljskoj-repka to nikad nije osjetila.Prekriziti ga !
Marko Panic i Malinovic-- prvi je trenutno medju najboljim desnim bekovima na svijetu i treba da bude vodja ove reprezentacija, dok za malinovica ne znam sta reci, ocekivao sam da bude TOP klasa...moze biti koristan ali bih opet na njegovo mjesto pozvao nekog mladjeg kao zalog za buducnost da dopuni Panica.
Desno krilo....Djurdjevicu treba dati sansu, vjerujem da je kvslitetniji od haseljica i njih dvojica treba da drze tu poziciju.
Pivoti....Buric i Vranjes se tu mogu dopunjavati, od kvalitetnih igraca tu jedino mogu biti jos Gradjan koji je dobar u pozicioniranju i realizaciji, ali ne toliko koristan u pravljenju prostora za bekove i odbrani.Definitivno zasluzuje sansu.Hadziomerovic i Halilkovic...ovom drugom bi dao sansu jer mislim da zasluzujem da igra u puno boljem klubu.Hadziomerovic me razocarao protiv estonije, ali u nedostatku igraca jedino ovih pet imena ima na tom sirem spisku.Susa je na ovoj poziciji sto se tice buducnosti, ne vidim ni jednog igraca koji je potencijal na toj poziciji.Faljic mi jedino pada na pamet, ali to je daleko od reprezentativnog nivo.Ova pozicija ce nam biti problem u buducnosti...
Golmani...Buric svjetska klasa ali u klubu, od utakmice sa svicarskom se ne sjecam da li odigrao kvalitetnu utakmicu....ali opet promjenom selektora mozda nam pokaze da moze prikazati isti kvalitet i u repci.Podrsku njemu vidim jedino u Ahmetasevicu i Hodzicu, mozda i Serdarevic.
Rezime svega je da sa trenutnog spiska treba ostaviti par igraca i pozvati nove mlade nade.
Siri spisak:
GK:Buric,Ahmetasevic,Hodzic,Serdarevic
LK:Delic prvi izbor i dati sansu nekim mladjim igracima
LB:hamidovic, Loncar, Sakic,
SB:Peric,Vuksic,Kadric,Hamzic
DB:Panic, i dodati par mladjih igraca
DK:Djurdjevic,Haseljic
P:Buric,Vranjes,Gradjan,Halilkovic,Hadziomerovic
Terzicu i Prceu uruciti plakete na sledecoj utakmici i zahvaliti im se na uradjenom.
Ovcini se isto zahvaliti i prepudtiti nekom potencijalu poziciju koju on ne zasluzeno drzi 7 godina.Vedran Delic udje u tridesete, a posteno nije odigrao ni jednu utakmicu za repku.Jedna od najvecih nepravdi cijelokupnog sporta u BiH sto ovaj momak nije dobio sansu.....Vedran Delic, 10 praznih mjesta pa sledeci sto se tice nasih igraca.
Herceg i Vegar ...Vegar je odigrao dobrih utakmica za nasu repku, znacajnu ulogu je igrao i Eurofarmu u ligi prvaka i seha ligi, sada ga vise koriste kao odbrambenog i izgubio je kontinuitet.Dojma sam da mu nije dopusteno da pridonese vise za nasu repku.Herceg-zauzima mjesto nekom mladom potencijalu, tu je radi maglajlije da vi mu ovaj obezbjedio bolji ugovor.Odlaskom Sumana niko ga vise nikad nece zvati i svi ce ga zaboraviti.
Igor Mandic-po meni odlican defanzivac koji je igrao jako bitnu ulogu kod cervara u metalurgu...Misljenja sam da bi trebao da bude uz Vranjesa specijalista za defanzivu u nasoj repci na spisku od 28 igraca.
Karacicu se zahvaliti sa plaketom, u svoje vrijeme nama jako koristan igrac koji je isao na glavu i lomio se za repku...takvog igraca nema vec zadnje 4 godine.
Tarabokija-trenutno ima 10 boljih srednjih bekova u ligi kod nas...nikad nije doprinio repci ni na jedan nacin iako je igrao na vrhunskom nivou 3-4 godine u poljskoj-repka to nikad nije osjetila.Prekriziti ga !
Marko Panic i Malinovic-- prvi je trenutno medju najboljim desnim bekovima na svijetu i treba da bude vodja ove reprezentacija, dok za malinovica ne znam sta reci, ocekivao sam da bude TOP klasa...moze biti koristan ali bih opet na njegovo mjesto pozvao nekog mladjeg kao zalog za buducnost da dopuni Panica.
Desno krilo....Djurdjevicu treba dati sansu, vjerujem da je kvslitetniji od haseljica i njih dvojica treba da drze tu poziciju.
Pivoti....Buric i Vranjes se tu mogu dopunjavati, od kvalitetnih igraca tu jedino mogu biti jos Gradjan koji je dobar u pozicioniranju i realizaciji, ali ne toliko koristan u pravljenju prostora za bekove i odbrani.Definitivno zasluzuje sansu.Hadziomerovic i Halilkovic...ovom drugom bi dao sansu jer mislim da zasluzujem da igra u puno boljem klubu.Hadziomerovic me razocarao protiv estonije, ali u nedostatku igraca jedino ovih pet imena ima na tom sirem spisku.Susa je na ovoj poziciji sto se tice buducnosti, ne vidim ni jednog igraca koji je potencijal na toj poziciji.Faljic mi jedino pada na pamet, ali to je daleko od reprezentativnog nivo.Ova pozicija ce nam biti problem u buducnosti...
Golmani...Buric svjetska klasa ali u klubu, od utakmice sa svicarskom se ne sjecam da li odigrao kvalitetnu utakmicu....ali opet promjenom selektora mozda nam pokaze da moze prikazati isti kvalitet i u repci.Podrsku njemu vidim jedino u Ahmetasevicu i Hodzicu, mozda i Serdarevic.
Rezime svega je da sa trenutnog spiska treba ostaviti par igraca i pozvati nove mlade nade.
Siri spisak:
GK:Buric,Ahmetasevic,Hodzic,Serdarevic
LK:Delic prvi izbor i dati sansu nekim mladjim igracima
LB:hamidovic, Loncar, Sakic,
SB:Peric,Vuksic,Kadric,Hamzic
DB:Panic, i dodati par mladjih igraca
DK:Djurdjevic,Haseljic
P:Buric,Vranjes,Gradjan,Halilkovic,Hadziomerovic
Nije to loše , ali ja bi i drastičnije podmladio roster, samo bi dao novom Selektoru vremana.
Ali ovo nisi u pravu , od Đurđevića se može i mora naći bolje krilo , prosječan premijerligaški igrač kojem malo ozbiljniji golman pola šuteva odbrani , on je ispod Haseljića jedno 3 levela.
Ali ovo nisi u pravu , od Đurđevića se može i mora naći bolje krilo , prosječan premijerligaški igrač kojem malo ozbiljniji golman pola šuteva odbrani , on je ispod Haseljića jedno 3 levela.
Djurdjevicu treba dati sansu, vjerujem da je kvalitetniji od haseljica i njih dvojica treba da drze tu poziciju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.