FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Brkooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Brkooo » 19 jan 2021, 14:35

@Kana, Te dvije opcije koje spominjes. Jedna je Ceric a druga, neki drugi ulagac ili ovi sadasnji?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 jan 2021, 14:35

Ma ovo kod nas ni Tito vise pohvatati ne moze. Milion sad nekih opcija, prijedloga. :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 19 jan 2021, 14:35

Treutni status i situacija nam kaže da nema druge prilike, i ovo treba prihvatiti. Nadam se da u Klubu imaju uvid u relevantnost i namjere Cerića. Lično, itekako sam sretan ako uđe i ponudi rješenja, u što ne sumnjam.

Sretno Skupštinari!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 jan 2021, 14:36

Brkooo je napisao/la:
19 jan 2021, 14:29

Pusti tu pricu ko bi Bosnji ugodio, treba realno sagledati stvari..

Pozitivne stvari vezane za ovog Cerica su te da ima bas jake konekcije, veze i vezice. Mogao bi mozda privuci jake ljude.

Negative stvari vezane za njega su da je jako mutan lik. Citam po netu da ga mnogo ljudi u Engleskoj naziva prevarantom, da je ugasio 20 kompanija itd

Treba sve dobro izvagati, vidjeti ko su ljudi koje bi on predlozio za uo, postaviti jak nadzorni odbor koji bi pratio sta rade i pravovremeno djelovao u slucaju necega loseg itd..
Bravo, izvagati. Dosta forumaša uzima samo jednu stranu priče tj. ili onu lošu ili onu dobru. Zašto ne uzeti Cerićeve dobre i loše strane u obzir i izvagati tj. nek' ih izvaga onaj ko će o tome odlučivati u subotu, a ne ja ili peti deseti. Ovdje čim kažeš da ti se nešto ne sviđa u vezi njega skaču ti za vrat da si Amarov bot, da te plaća sportsport da loše pišeš i slično.

Polako neka odluči ko treba, pa i ako uđe u klub poželit mu sreću i da bude najbolji predsjednik do sada. Ali jok daj odmah yebi mrtve forumašu koji se ne slaže s tobom.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 19 jan 2021, 14:37, ukupno mijenjano 1 put.

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 19 jan 2021, 14:36

Saurman je napisao/la:
19 jan 2021, 14:22
Čovjeku treba dati šansu jer kako god okreneš ne može biti lošiji od trenutne garniture u klubu.Ako te magazin Times uvrsti na listu najuticajni ljudi onda sigurno nije neka ubleha.
Izvinjenje na upadu, na tu listu ga je uvrstio "Times magazine" koji i ne postoji :) Imas "TIME" magazin i imas "The Times", oba su relativno poznata u svijetu, i nijedan ga nije uvrstio ninasta. "Times magazine" ne postoji, bar ne van glave doticnog Samir Bega.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 19 jan 2021, 14:37

KANA je napisao/la:
19 jan 2021, 14:21
LjoZee je napisao/la:
19 jan 2021, 14:20
Znaci statut koji ce se usvojiti je djelo Vukotica?
pa cije ce se ?
Vukotic nije ni predao statut niti ce predati. Za njegov statut su se trebale uraditi neke pripreme koje nisu uradjene. Statut koji bi se trebao usvajati ili ne usvajati je dijelo Dzinde.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 jan 2021, 14:41

Ja ovih dana kad citam temu:

:shock: :think: :wtf: :crazy:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 19 jan 2021, 14:42

Ja koliko sam shvatio a neka me neko ispravi ako grijesim,modnom macku je cilj uci u klub sa svojim ljudima,izmjeniti statut i prilagoditi ga investitoru kojeg bi on nasao,jesam u pravu ?

@voltrone ma ne moze biiti gore kako god okrenes :D

@1921boy ma nama je u krvi da preventivno sve popljujemo,i ja sam prvi poletio sinoc.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 19 jan 2021, 14:45

Neka mijenjaju statut kako hoce i neka dovode koga hoce, samo imovinu zastititi zivotom i ne dozvoliti da neko i u snu baci oko na nju..
Pročepit će negdje.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 19 jan 2021, 14:46

NAPADAJ je napisao/la:
19 jan 2021, 14:37
KANA je napisao/la:
19 jan 2021, 14:21
LjoZee je napisao/la:
19 jan 2021, 14:20
Znaci statut koji ce se usvojiti je djelo Vukotica?
pa cije ce se ?
Vukotic nije ni predao statut niti ce predati. Za njegov statut su se trebale uraditi neke pripreme koje nisu uradjene. Statut koji bi se trebao usvajati ili ne usvajati je dijelo Dzinde.
brate oni su to davno predali ,samo se mijenja nacin ulaganja od onog njihovog
Mozemo i u pp

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 jan 2021, 14:47

delinjo je napisao/la:
19 jan 2021, 14:42
Ja koliko sam shvatio a neka me neko ispravi ako grijesim,modnom macku je cilj uci u klub sa svojim ljudima,izmjeniti statut i prilagoditi ga investitoru kojeg bi on nasao,jesam u pravu ?
Da, on nije investitor. On bi bio predsjednik kao sto je bio rahmetli Dzubur, Misimovic, Vukotic i slicno. Samo on je ovako predao plan pa oni prenijeli da je investitor.

Ovdje kaze sve:
"Ja ću tek nakon skupštine, pod uslovom da skupština pozitivno primi moju viziju i akcioni plan i izglasa ga, biti upućen u tačno činjenično stanje što se tiče svih trenutnih dugova Želje prema radnom osoblju, poreskim organima, dobavljačima i svim drugim osobama i organizacijama kojima Željo eventualno duguje bilo kakva sredstva. Do tog momenta, i uz tu pretpostavku, bilo bi veoma neprofesionalno od mene da izlažem bilo kakve planove investitorima, uz činjenicu da trenutni Statut nije uopšte prilagođen na adekvatan način, da bi uopšte bio interesantan bilo kakvim donatorima, a kamoli investitorima."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 19 jan 2021, 14:51

LjoZee je napisao/la:
19 jan 2021, 14:47
delinjo je napisao/la:
19 jan 2021, 14:42
Da, on nije investitor. On bi bio predsjednik kao sto je bio rahmetli Dzubur, Misimovic, Vukotic i slicno. Samo on je ovako predao plan pa oni prenijeli da je investitor.

Ovdje kaze sve:
"Ja ću tek nakon skupštine, pod uslovom da skupština pozitivno primi moju viziju i akcioni plan i izglasa ga, biti upućen u tačno činjenično stanje što se tiče svih trenutnih dugova Želje prema radnom osoblju, poreskim organima, dobavljačima i svim drugim osobama i organizacijama kojima Željo eventualno duguje bilo kakva sredstva. Do tog momenta, i uz tu pretpostavku, bilo bi veoma neprofesionalno od mene da izlažem bilo kakve planove investitorima, uz činjenicu da trenutni Statut nije uopšte prilagođen na adekvatan način, da bi uopšte bio interesantan bilo kakvim donatorima, a kamoli investitorima."
Ma nek mu je sretno ,mozda i bude nesto iz ovoga.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 19 jan 2021, 14:52

Pa trebala su biti dva modela poslovanja, vjerovatno sa malim razlikama. Jedna od razlika je ta sto je Vedranov statut radjen prema ulagacima koje je imao u planu (bivsi predsjednici i uspjesni zeljini navijaci) dok je Dzindin status bio prema hipotetickom investitoru. Koliko znam Vukotic nije ni predao svoj prijedlog statuta. Brzo ce subota sve ce nam se samo kazati.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 19 jan 2021, 14:56

Subota je svakako za par dana. Definitivno znamo da imamo jednu opciju, to je ovaj Cerić, druga je nastavak rada ove uprave sa par novih ljudi u UO. Treća vjerovatno i ne postoji ali eto, sačekajmo možda bude nešto.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 19 jan 2021, 14:56

Samo da nakon skupstine ne bude ona stara otisao jedan advokat iz UO,dosla dvojica i kedan polupoduzetnik, sve ostalo je uspjeh.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 19 jan 2021, 14:57

NAPADAJ je napisao/la:
19 jan 2021, 14:52
Pa trebala su biti dva modela poslovanja, vjerovatno sa malim razlikama. Jedna od razlika je ta sto je Vedranov statut radjen prema ulagacima koje je imao u planu (bivsi predsjednici i uspjesni zeljini navijaci) dok je Dzindin status bio prema hipotetickom investitoru. Koliko znam Vukotic nije ni predao svoj prijedlog statuta. Brzo ce subota sve ce nam se samo kazati.
znam brate i mene je to bilo cudno da je nevezano :D
ali nebitno pisaj ga samo eto bar to da sve prodje pa valjda i nas nekad nesto krene

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 jan 2021, 14:58

NAPADAJ je napisao/la:
Pa trebala su biti dva modela poslovanja, vjerovatno sa malim razlikama. Jedna od razlika je ta sto je Vedranov statut radjen prema ulagacima koje je imao u planu (bivsi predsjednici i uspjesni zeljini navijaci)
Ovo je tačno 100%, mogu potvrditi. Samo stvarno ne znam da li je predao ili ne.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 19 jan 2021, 15:00

braco je napisao/la:
19 jan 2021, 14:58
NAPADAJ je napisao/la:
Pa trebala su biti dva modela poslovanja, vjerovatno sa malim razlikama. Jedna od razlika je ta sto je Vedranov statut radjen prema ulagacima koje je imao u planu (bivsi predsjednici i uspjesni zeljini navijaci)
Ovo je tačno 100%, mogu potvrditi. Samo stvarno ne znam da li je predao ili ne.
99% da nije, jer da jeste, moralo bi se uvrstiti u materijal za zasjedanje i negdje bi se to pojavilo, kao što je ovaj Cerić izašao na svim portalima jučer.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 jan 2021, 15:03

Dejan1921 je napisao/la:
19 jan 2021, 15:00
99% da nije, jer da jeste, moralo bi se uvrstiti u materijal za zasjedanje i negdje bi se to pojavilo, kao što je ovaj Cerić izašao na svim portalima jučer.
Covjek koji je u Skupstini sinoc je napisao ovdje da su jucer ujutro dobili na mail od Cengica ovo od ovog Samira i da je zamolio da ne ode u javnost. Nije napisao da su dobili kompletan materijal.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 jan 2021, 15:06

Evo šta kaže Buki
Privatizacija je neminovna, FK Sarajevo je odličan primjer rukovođenja. Ovo sa Cerićem više liči na medijske natpise koji nisu provjereni"

Na pitanje da li je privatizacija jedini način za finansijski oporavak klubova, Biščević navodi da je to neminovno i da je FK Sarajevo odličan primjer tog modela.

"Privatizacija je nešto što nam je neminovno, uzmimo za primjer FK Sarajevo gdje smo vidjeli da su način rukovođenja i model dali rezultate jer je FK Sarajevo daleko najbolje organizovano. Normalno, kad je u pitanju rukovođenje jednog lica, odnosno vlasnika onda je očekivano da imate takve rezultate", kazao je nekadašnji kapiten FK Željezničara u razgovoru za ****.ba.

Na pitanje kako komentariše medijske natpise vezano za Samira Cerića, koji je navodno zainteresiran da uđe i uloži u FK Željeničar, Buki kaže da da to više liči na medijske natpise koji nisu provjereni.

"Kada su u pitanju ove informacije koje su se pojavile vezano za FK Željezničar, iskreno sve vise liči na neke spekulacije, neke novinske natpise koji nisu provjereni, tako da nemamo nikakvih ulaznih podataka da bih se mogao očitovati u ovom trenutku", kazao je on.

S njim smo se dotakli i omladinskog pogona, za koji kaže da je potrebno mnogo toga da bi se stvari dovele na svoje mjesto, a da najveću ulogu u tome imaju savez, klubovi i država, koja veoma malo ulaže u sport.

"Što se tiče omladinskog pogona ima tu hiljadu razloga, jer treba ulagati u tu omladinsku školu da bi se dali neki rezultati. Najlakše je reći kako generacija nije talentovana ili da su loši treneri. Puno je uslova da bi se došlo do rezultata, jer i klubovi, savez i država moraju ulagati u omladinski sport, finansijski ga pomagati, davati adekvatne uslove i obezbijediti sve ono što je optimalno za razvoj jednog igrača, raditi na podizanju kvalitete i rezultati će na kraju doći. Potrebna nam je i dodatna edukacija trenera, a u svakom slučaju uključiti u svemu tome i roditelje koji na kraju krajeva svoju djecu upisuju. Kad se sve uzme, to treba da bude zadatak i saveza kao krovne organizacije, ali u svakom slučaju mi smo država koja nije toliko finansijski jaka da kupujemo igrače, mi treba da pravimo profit na prodaji igrača", zaključio je Biščević.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.