AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: AC Milan
Ma zna i više nego dovoljno da komunicira sa igračima, a sa Rebićem i Zlatanom može i na našem jeziku komotno 

'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Nek' požure sa Tomorijem dok se oni nisu predomislili 
Mada evo Di Marzio javlja da je gotovo i da bi sutra trebao sletiti u Milano. Isto se spominje i Firpo, više će se znati u narednim danima da li će doći do transfera.
Mada kako god obrneš, doći će neki bek do kraja čak i ako ne uspije ovo sa Firpom.

Mada evo Di Marzio javlja da je gotovo i da bi sutra trebao sletiti u Milano. Isto se spominje i Firpo, više će se znati u narednim danima da li će doći do transfera.
Mada kako god obrneš, doći će neki bek do kraja čak i ako ne uspije ovo sa Firpom.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Romagnoli13
- Kontakt:
Pa s obzirom da je do kraja merkata ostalo 10 dana čini mi se, transferi će se morati brzo završavati. Nema puno ni vremena. Jer čekanjem zadnjeg dana merkata se ništa je postiže, samo se izjalovi posao.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
From Spain: Real Madrid to offer Milan winger in order to secure early return of Brahim Diaz
- Romagnoli13
- Kontakt:
Koga će ponuditi Hazarda? Asensia? 

- OldFashioned
- Kontakt:
Sa Zlajom će lakše na engleskom.Romagnoli13 je napisao/la: ↑19 jan 2021, 23:25Ma zna i više nego dovoljno da komunicira sa igračima, a sa Rebićem i Zlatanom može i na našem jeziku komotno![]()
Skroz mu loše ide naš osim ako se nije nešto promijenilo u međuvremenu

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- OldFashioned
- Kontakt:
Vjerovatno Lucas, znam da smo se i prije sa njim povezivali.
Meni jako gotivan igrač i pun pogodak da se ja pitam.
Meni jako gotivan igrač i pun pogodak da se ja pitam.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Pa realno samo su dvije opcije, Lucas jer mu ugovor završava na ljeto, ali problem je što ga Zidan iz nekog razlog baš gotivi, a tu je i Odegaard, koji želi van iz kluba, a može igrati desno krilo. Rodrygo je povrijeđen a mislim da ga Real ne planira pustiti. Mada sumnjam da će doći do nekog trejda po tom pitanju.
Lucas je u pitanju.Odegaard ako bude isao nece ga dati ispod 20 miliona.
Meni je vala Lucas sličan tip igrača ko Salemakers, više neka radilica nego pravo ubitačno moderno krilo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ja mislim da je realnija opcija da dođe razmjena igraca između Rome i Milana na ljeto. Under za Castilleja.Po svemu sudeći Leicester nece odkupiti njegov ugovor , a momak ima 23 godine i pravo je moderno krilo, ima brzinu, centarsut i dribling.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ako bilo kakvo krilo dođe, pogotovo desno prva opcija ke svakako Thuvian. Iz više razloga.
Jest , ali trebat ce barem 3 krila desno i lijevo.Castillejo će da ide i umjesto da se cjenka za njega i daje ga nekakve posudbe swap ne bi bio los.Under je svakako mnogo bolja opcija plus ima prostora za napredak.Romagnoli13 je napisao/la: ↑20 jan 2021, 00:24Ako bilo kakvo krilo dođe, pogotovo desno prva opcija ke svakako Thuvian. Iz više razloga.
Šta će mi koji qurac Under, Thauvin za džabe je 5x bolja solucija, a i bolji igrač.
Biti će dovoljno opcija po krilima, pogotovo ako i Diaz ostane.
Ne znam šta to trenutno Real može ponuditi, a da bi Milanu koristilo osim možda Odegarda. Onaj Lucas je smeće, neka slobodno i ostane tamo gdje jest.
Biti će dovoljno opcija po krilima, pogotovo ako i Diaz ostane.
Ne znam šta to trenutno Real može ponuditi, a da bi Milanu koristilo osim možda Odegarda. Onaj Lucas je smeće, neka slobodno i ostane tamo gdje jest.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Dobro došao Mandžo!
Što se tiče Brahima Diaza i povratka u Real, slobodno, neka nam pošalju Odegaarda u suprotnom smijeru i nema zime. Odegaard svakako nije ni bio u rosteru za kup utakmicu, zatražio je sam transfer. Vidim prošli mu nastup davnog 1.dec, a momak je lani u Sociedadu pokazao šta zna, odnosno koliko može.
Sa njim i Haugeom je svakako lakše dovesti Haalanda tog dana kada Zlatan okači kopačke o klin :mrgreen
Nego ko je gledao Tomoria? 6mj uz opciju 30M mi zvuči kao loš deal za Milana, te duži put do minutaže jako talentovanom Kalulu-u
Što se tiče Brahima Diaza i povratka u Real, slobodno, neka nam pošalju Odegaarda u suprotnom smijeru i nema zime. Odegaard svakako nije ni bio u rosteru za kup utakmicu, zatražio je sam transfer. Vidim prošli mu nastup davnog 1.dec, a momak je lani u Sociedadu pokazao šta zna, odnosno koliko može.
Sa njim i Haugeom je svakako lakše dovesti Haalanda tog dana kada Zlatan okači kopačke o klin :mrgreen
Nego ko je gledao Tomoria? 6mj uz opciju 30M mi zvuči kao loš deal za Milana, te duži put do minutaže jako talentovanom Kalulu-u

- Beduin
- Kontakt:
Diaz je jedina zamjena Hakanu, a sezona je duga, tako da mi nema smisla pustati momka sad kad nam treba i lad igra sasvim solidno. Bitniji nam je on, nego Odegard ili Licas iako Odegard igra i tog ofanzivnog veznog samo sigirno ni blizu forme Diaza. Uostalom, ako i ima istine u ovome onda ne bi tek tako ga htio vratiti Zidan.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Thauvin je mozda upgrade na postojeća krila koja Milan ima na desnoj strani , ali na osnovu čega je bazirano ovo da je bolji igrac ?
Mislim da se Thauvin previše hajpuje bez nekog konkretnog razloga , lik igra ok u Marseju i to je to.
2011 je doveden Taye Taiwo, slična situacija kao s Thauvinom , u Marseju je bio ok igrač, dosao kao free-agent, imao skoro isto godina kao Thauvin sad, ali se pokazao kao totalni promašaj. Taiwo na terenu je djelovao kao kakvo drvo, lopta se odbijala od njega. Odigrao je par utakmica za Milan i to je bilo to isao je od po raznim posudbama dok nije zavrsio u turskoj ligi.
Zbog čega sam naveo primjer Taye Taiwo-a ? Zbog toga sto je lik bio solidna opcija u Marseju cak mozda jedan od njihovi najbolji igraca, ali jedno je igrati u Seria A za veliki Milan a drugo je igrati u La Ligue , ligi koja je neuporedivo slabija od Seria A, u Marseju koji je tamo nivo Rome.
Thauvin je igrao van Francuske , ne znam sjeca li se ko sezone 2015/2016 kad je doveden na pozajmicu u Newcastle, gdje je dobio priliku u nekih 13 utakmica, odnosno prema transfermarktu 420 minuta ,bez ikakvog posebnog učinka. Naravno ovdje gledamo samo PL bez kupova. Da napomenem tad je bio istih godina kao Under sad i doveden je kao potencijalno veliko pojacanje međutim ta epizoda je zavrsila neslavno.
Under je u Leicesteru za sad na 204 minute imao dvije asistencije. Pogotovo velike zasluge idu za gol Vardy-a protiv Arsenala koji je Leicester dobio 1 - 0.
Dalje treba pogledati učinak Thauvina i Undera u Ligi Prvaka :
Thauvin - 12 utakmica 1 gol 2 asistencije (ukupno odigrano 722 minute)
Cengiz Under - 11 utakmica 4 gola 3 asistencije (ukupno odigrano 673 minute)
Dalje pogledajmo domaća prvenstva. Thauvin je svoj peak imao 2017/2018 sto mu je i zaradilo poziv u nacionalni tim.
Te sezone Thauvin je zabio 22 gola i upisao 11 asistencija na 35 utakmica u prvenstvu Francuske odnosno 26 golova i 17 asistencija na 54 utakmice.
Nakon te sezone stvari su izgledale skromnije i bio je ozlijeđen tokom 2018/2019 sezone , a 2019/2020 je skroz propustio zbog ozljeda sto govori da je igrac koji je jako sklon ozljedama.
A sad statistika za zadnje 3 sezone.
Thauvin 2018/2019 :
Ligue 1 33 utakmice (2624 min) 16 golova 8 asistencija
EL 3 utakmice(228 min). 2 gola 1 asistencija
Cengiz Under 2017/2018 :
Seria A 26 utakmica (1379 min) 3 gola. 7 asistencija
CL 6 utakmica (437 min) 3 gola 2 asistencije
Thauvin 2019/2020:
Ligue 1 2 utakmice ( 20 min) - ozlijeđen cijelu sezonu
Cengiz Under 2019/2020 :
Seria A 18 utakmica (873 min) 3 gola 0 asistencija
EL 3 utakmice (99 min) 0 golova 0 asistencija
Thauvin 2020/2021:
Ligue 1 18 utakmica ( 1333 min) 6 golova 7 asistencija
CL 6 utakmica (485 min) 0 golova 1 asistencija
Cengiz Under 2020/2021:
PL 6 utakmica (203 min) 0 golova 2 asistencije
EL 6 utakmica (395 min) 1 gol 1 asistencija.
Ja shvatam da su mnogi ovdje optimisticni sto se tiče Thauvina, ali on se dosad jedino dokazao u Francuskoj ligi , dok je Cengiz Under pokazao da moze da igra i u Ligi Prvaka, Seria A i PL-u.
- Beduin
- Kontakt:
Under je kanta, skoro koliko i Thauvin, nisu to neki veleigracine, ali u uredjenom sistemu mozda mogu biti solidni i to je to. Na kraju krajeva Milanu je bitan rezultat, a ne individualna statistika, kao sto je trenutno stanje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Under jos uvijek ima potencijala da postane nesto vise, dok je za Thauvina vec kasno. Čovjek je imao vec par ozljeda i njegov peek je prosao. Pisati da je Thauvin bolji igrac na osnovu Francuske lige je glupost.
Lik je 2018 ispucao sve sto je imao. 10 poziva u repku imao i to je to. Da je valjao dosad bi ga neko vec kupio, ne bi se sa 27 godina smucao po Francuskoj ligi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.