Bennacer ,Diaz i Calabria su tu negdje njegove visine.
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: AC Milan
Možda već danas bude završen posao oko Firpa, Barcelona je spremna da ga pusti na plaćenu pozajmicu+ mogućnost ili obavezu otkupa.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
A jest brat zapeo za Undera, svašta. Čak se uopšte i ne povezuje sa nama.
Nisam sad ni ja neki ogromni fan Thauvina, ali kad se u računicu uzme finansijsko stanje kluba i gomilu ovih posudbi koje će se morati isplatiti, onda dođeš do zaključka da bi Thauvin kao slobodan igrač bio odličan posao, pogotovo jer nam fali to desno krilo. Pa ti bi takvog igrača trebao platiti minimum 30 miliona u normalnim okolnostima (kao što bi i Under koštao dvadesetak), a ovako ga možeš dobiti maltene za džabe što je prilika koja se ne propušta.
Haj nađi nešto bolje, a da malo košta? Nemoguće i nerealno.
Na stranu francusku ligu, momak ima 84 gola i 60 asistencija što je strašna brojka. Underova statistika je smiješna naspram njega, stid me i da uporedim.

Nisam sad ni ja neki ogromni fan Thauvina, ali kad se u računicu uzme finansijsko stanje kluba i gomilu ovih posudbi koje će se morati isplatiti, onda dođeš do zaključka da bi Thauvin kao slobodan igrač bio odličan posao, pogotovo jer nam fali to desno krilo. Pa ti bi takvog igrača trebao platiti minimum 30 miliona u normalnim okolnostima (kao što bi i Under koštao dvadesetak), a ovako ga možeš dobiti maltene za džabe što je prilika koja se ne propušta.
Na stranu francusku ligu, momak ima 84 gola i 60 asistencija što je strašna brojka. Underova statistika je smiješna naspram njega, stid me i da uporedim.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Romagnoli13
- Kontakt:
Tatu, Dalot-Tomori-Gabbia-Kalulu, Tonali-Meite, Leao-Diaz-Samu-Mandzukic..
A jos su tu Krunic, Musacchio, Hauge, Firpo(ako dođe).. Ovo je B tim ove sezone. Prije 3 godine ovo bi bio prvi tim Milana i to svi bi bili ovdje zadovoljni.
A jos su tu Krunic, Musacchio, Hauge, Firpo(ako dođe).. Ovo je B tim ove sezone. Prije 3 godine ovo bi bio prvi tim Milana i to svi bi bili ovdje zadovoljni.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Prije par dana pojavili su se medijski natpisi koji ga povezuju s Milanom , cak je i Milan prosle sezone bio zainteresovan za Undera.Tesko da ce se to desiti ali ako bi bilo prilike za swap Castillejo - Under to bi bilo super i odlican posao.rope11 je napisao/la: ↑20 jan 2021, 13:21A jest brat zapeo za Undera, svašta. Čak se uopšte i ne povezuje sa nama.![]()
Na stranu francusku ligu, momak ima 84 gola i 60 asistencija što je strašna brojka. Underova statistika je smiješna naspram njega, stid me i da uporedim.![]()
Sad što se tiče statistike jedno je Ligue 1 jedno Seria A, ja sam napisao da je valjao ne bi se sa 27 godina smucao po Francuskoj ligi. Stoji to da ima 84 gola i 60 asistencija i to super izgleda ali koliko utakmica je odigrao da bi stigao do toga ?
U Ligi Prvaka i općenito EU takmicenjima je slab pogotovo ako se uzme u obzir da je jedan od najboljih igrača Marseja.
Za Francusku ima 10 nastupa i 1 gol , Cengiz za Tursku 26 utakmica i 8 golova.
Mediji su napravili analizu Cengiza za sezonu 2019/2020 iako nije imao puno golova i asistencija bio je među top 4 krilna igrača kad su u pitanju driblinzi i kreirane šanse u ligi.
https://totalfootballanalysis.com/artic ... ester-city
Helem nejse evo ti jedno poređenje iako je Dybala trenutno neuporedivo bolji od Cengiza mozemo uporediti njihovu statistiku iz vremena kad su
igrali za Palermo odnosno Romu (bili su istih godina)
Dybala 93 utakmice(6499 minuta) 21 golova 16 ass
Under 88 utakmica(4596 minuta) 17 golova 12 ass
(Napomena Dybala je imao 30 utakmica u Seria B s Palermom)
Napominjem ne poredim trenutnog Dybalu i Undera vec njihov pocetak u Italiji.Greska Undera je sto se previse zadrzao u Romi i sto nije otisao u veci klub u ligi.
Iako se previse hajpuje Thauvin , nije losa opcija s obzirom da bi trebao doci besplatno , ali brine cinjenica da zadnjih par sezona muči muku s povredama.
Pa on da valja, ne bi mrtvi Albrighton i Perez igrali prije njega. Pa ta dvojica ni u Milanu pored jednog Castileja ne bi mogli igrati.
On u suštini poslije one jedne dobre polusezone u Romi nije ništa više ni pokazao u karijeri. Znam ja njega dobro jer sam odgledao dosta utakmica Rome, igrač sa inteligencijom u minusu ala Niang koji puno zuji, a malo meda daje. Thauvin je po tom aspektu za par kopalja ispred njega.
I to poređenje sa reprezentacijama je suvišno, pa ne možeš ti porediti jednu Francusku čiji je i C tim jači od prvog tima Turske.
Bezveze diskusija, dotični niti se povezuje sa Milanom niti će ga dovesti. Ovako možemo u nedogled pričati o svim desnim krilima i upoređivati, a ne znam koja je poenta ukoliko dotični igrači nemaju dodirnih tačaka sa Milanom.

On u suštini poslije one jedne dobre polusezone u Romi nije ništa više ni pokazao u karijeri. Znam ja njega dobro jer sam odgledao dosta utakmica Rome, igrač sa inteligencijom u minusu ala Niang koji puno zuji, a malo meda daje. Thauvin je po tom aspektu za par kopalja ispred njega.
I to poređenje sa reprezentacijama je suvišno, pa ne možeš ti porediti jednu Francusku čiji je i C tim jači od prvog tima Turske.
Bezveze diskusija, dotični niti se povezuje sa Milanom niti će ga dovesti. Ovako možemo u nedogled pričati o svim desnim krilima i upoređivati, a ne znam koja je poenta ukoliko dotični igrači nemaju dodirnih tačaka sa Milanom.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Bezveze su prepucavanja Under vs Thauvin, nijedan od njih nije vrhunsko krilo, ali su u ofanzivi upgrade prema Kastijehu. Thauvin je stariji pa ima bolje brojke, ali je propustio 2 god fudbala zbog povreda, dakle slican Contiju, Caldari i ekipi. Under je klasicni balkanski papak, to sto je lik 1.70m, nema nikakve veze sa fudbalom. Sta onda tek rec za tri najveca fubalera, koji su jos nizi? Pele, Maradona, Messi.... Mi sa prostora Ex-YU smo uz holandjane, skandinavce, svabe, daleko najvisi ljudi u Evropi, i na svijetu (uz par africkih zemalja). Barca je harala sa Jordi Albom, Davidom Villom, Messijem, Xavijem, Iniestom, vrhunski fudbaleri koji su nizi od Undera, svi u istoj ekipi... Medju 3 najkorpulentinja stopera/CB zadnjih 20 god su relativno niski Cannavaro, Puyol i Cordoba, za CB-ove izuzetno niski, ali odlicni i u skok igri. Mora da ti je neki nizi lik stao na zulj pa tako pises
Nego ukoliko ovaj iz Chelsea nije posudba na 18mj, nego 6mj, ne znam zbog cega ce nam ovdje - jer je 30M svakako previse za platiti. Kao svi sa otoka, previsoka cijena, kvalitet upitan, nivo Rudigera, a vjerovatno dosta slabiji cim mu je noga u istom klubu? Onda dakle nije bolji ni od Roma-Kjaera? Milan niti treba da formira tudje igrace, niti postane farmerski klub, niti nam treba novi CB/RB pored spremnog Kalulua, a tu je i Gabbia, kao i Musaka do ljeta. Po meni bezveze potez, ukoliko ne moze pokriti LB, ali evo ovaj momak iz Barce izgleda stize da pokrije taj LB/alternativa Hernandezu. Haj necu biti prenegativan dok ne vidimo momka kako igra, ako je bolji od Kjaera/Roma bujrum

Nego ukoliko ovaj iz Chelsea nije posudba na 18mj, nego 6mj, ne znam zbog cega ce nam ovdje - jer je 30M svakako previse za platiti. Kao svi sa otoka, previsoka cijena, kvalitet upitan, nivo Rudigera, a vjerovatno dosta slabiji cim mu je noga u istom klubu? Onda dakle nije bolji ni od Roma-Kjaera? Milan niti treba da formira tudje igrace, niti postane farmerski klub, niti nam treba novi CB/RB pored spremnog Kalulua, a tu je i Gabbia, kao i Musaka do ljeta. Po meni bezveze potez, ukoliko ne moze pokriti LB, ali evo ovaj momak iz Barce izgleda stize da pokrije taj LB/alternativa Hernandezu. Haj necu biti prenegativan dok ne vidimo momka kako igra, ako je bolji od Kjaera/Roma bujrum

- Romagnoli13
- Kontakt:
Ma nema posudbe od 6 mjeseci sa tom cifrom za otkup. To je vjerovatno 18 mjeseci. A to što ne igra u Chelseau je zbog drugih razloga. Što tvrde i navijači tog kluba.
Tek ćemo da vidimo šta piše u ugovoru, iako i meni više ima smisla da to bude posudba na godinu i po. Iako postoji mogućnost da klub ima nešto drugo u planu i da ga žele samo kratkoročno do ljeta, ali prema Maldinijevim riječima, prate ga već neko vrijeme i sviđa im se kao igrač tako da pretpostavljam da imaju želju da ostane za stalno.
Puno bi značilo kada bi Diaz i on bili na posudbi iduću sezone, jer već ima nekolicina ugovora koji se moraju otkupiti. Bilo bi previše da sve odjednom platiš.
Pregovara se da Firpova otkupna cijena bude oko 15 miliona, to je već dosta prihvatljivija cijena.
Puno bi značilo kada bi Diaz i on bili na posudbi iduću sezone, jer već ima nekolicina ugovora koji se moraju otkupiti. Bilo bi previše da sve odjednom platiš.
Pregovara se da Firpova otkupna cijena bude oko 15 miliona, to je već dosta prihvatljivija cijena.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
U pravu si Albrighton i Perez su prelosi odigrali zajedno 1758 minuta dali 1 gol i 3 upisali tri asistencije.
Under za 598 minuta 1 gol i 3 asistencije.

Šta onda reci za Thauvina koji nista nije pokazao u Engleskoj ?

Underov pad, kad je u pitanju doprinos golova i asistencija, je počeo s dolaskom Armenca , a evo bas je cudno sto ga se Roma vec pokusava rijesiti iako je mlad igrac i puno su ga hvalili od Tottia do Ranieria.
https://sempremilan.com/report-roma-cou ... castillejo

A to da li će ga dovesti ili ne to niko ne moze znati osim Maldinia i menadzmenta , ali skoro svaki prelazni rok se igrac povezuje s Milanom.
Dobar pocetak Atalante
Idemo, dajte im još koji, iscrpite ih do kraja.

Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
- OldFashioned
- Kontakt:
Meni su obojica onako, li-la, ne vjerujem da bi bili sada neko ubojito pojačanje.
Ali ako već moram birati, onda daj Floriana džaba jer smo baš-baš tanki na toj poziciji.
Ali ako već moram birati, onda daj Floriana džaba jer smo baš-baš tanki na toj poziciji.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Atalanta je itekako ranjiva ove sezone. Jednostavno nije to taj tim od prije godinu recimo. Ali i dalje jako opasna ekipa.
Ovaj Firpo je 1,84 m. To treba odmah dovesti. Platiti u kesu, nista posudbe. 

https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Atalanta bez Ilicica i ovog Duvana je slabija za 20-30%.
The International Federation of Football History & Statistics have revealed that – as per their metrics – Milan were the sixth-best team in world football last year.
The Rossoneri’s resurgence after the return of Zlatan Ibrahimovic and under the guidance of Stefano Pioli has been well documented as Milan went into 2020 fighting for a spot in the top half and ended it top of Serie A having lost just twice in the league all calendar year.
The IFFHS (via MilanNews) have published their ranking of the best teams of 2020 based on a number of different index rankings. Bayern Munich are top unsurprisingly with a 30-point lead, while Palmeiras and PSG complete the podium.
Inter are fourth, followed by Milan and Juventus, sixth and seventh respectively. In fifth place is Manchester City.
It must be noted that Stefano Pioli’s team rose 155 positions compared to 2019, and below is the rankings in full…
1) Bayern Munich – 260 points
2) Palmeiras – 230
3) PSG – 226
4) Inter – 223
5) Manchester City – 221
6) Milan – 220
7) Juventus – 218
8) Sevilla 213
9) Manchester United – 212
10) Arsenal – 206
Utakmica sa Interom pomjerena dan ranije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.