FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

TonySosa
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la TonySosa » 20 jan 2021, 14:56

Rodjo najjači forumaš definitivno. :salut:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 20 jan 2021, 15:04

Rodju je napisao/la:
20 jan 2021, 14:52
Glavni problem Barcelone je njen trenutni trener.
Čovjek je slab trener. On poznaje nogomet, ali nije nogometni trener.
Ova ista Barcelona je 6.1.2021 razvalila ovaj isti Bilbao u Bilbau.
Rezultat je bio 3 : 2, no objektivno je moglo biti i 8 : 3 .
U nedjelju Bilbao nije napravio niti jednu šansu u drugom poluvremenu utakmice. Niti jednu.
Da budem iskren ne sjećam se ni iz prvog poluvremena kakve šanse Baska.
Barcelona cijelu sezonu sama sebe pobjeđuje.
Trener je igračima naredio defanzivu i zonu na 35 m od svog gola. RK se htio igrati taktičara,
igrati povučeno, "taktički", kao ide se na trofej.
Na trofej se ide protiv Bilbaoa ide tako što ih napadneš, što im uvališ tri komada, što
stvoriš još pet šansi odmah u prvom poluvremenu, a ne pasivnom igrom stopera i golmana.
Svoju odličnu odluku, da prebaci Dembelea sa desne na lijevu stranu RK upropasti izmjenom
istog igrača u 90 minuti, bez da pomisli, a šta ako ovi slučajno u par minuta produžetka izjednače,
je...., s kim ću napadati 2x15 min? Sa Martinom? Zato tvrdim da on nije trener.

Btw. Plus imaš lopova u vidu sudije Manzana, koji čeka svaku situaciju da ti naškodi. Dopušta Muniainu
i ostalima nekažnjeno hrvanje, a Messi-ja isključi zbog "udaranja", za koje se iskazalo da i nije udaranje.
Druga kamera otkriva, da je igrač Athletica ruke pružio ispred Messi-ja.
To sa sudijom sam spomenuo onako usput, bez da pravdam tužnu igru Barcelone.
Želim samo ukazati na činjenicu koje sudije je Savez poslao suditi ovaj turnir.
Sve je bilo spremno za Realovo osvajanje Superkupa. Munuera jedan i drugi + Manzano, ahahahahahha.
Slučajno?
Nisu računali na greške Lucas Vasquez-a.
Kako je problem trener najveci kad si zadnje 4 godine promijenio 4 trenera i samo si se sramotio? Zar ne mislis da ipak igraci snose glavnu krivicu?

Enrique
Valverde
Setien
Koeman

Niti jedan ne valja ili na kraju nije valjao- osramotio se. To su cinjenice. Dakle problem je daleko veci.
27.10.2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 20 jan 2021, 15:08

leorey je napisao/la:
20 jan 2021, 14:16
Leorey ne tvrdi da se nema kvaliteta, procitaj gore post, vec samo da je krajnje vrijeme da se rijesi ovih starosjedioca, deduka koji nece da potrce vec godinama. To je pod moranje- prije nego bilo kakvog normalnog trenera doveli.
Tvrdiš upravo to Alois Alzheimeru,

za ovakve postove bi trebalo banane dijeliti
leorey je napisao/la:
19 jan 2021, 13:03
Svjetska klasa u ovoj ekipi trenutnoj nije ni Lionel Messi, kamoli De Jong.

Dalje,
leorey je napisao/la:
20 jan 2021, 14:16
Ali raskrstit sa dedukama oronulim koji nemaju vise motivacije ni u svojoj kuci kamoli na travi.
leorey je napisao/la:
19 dec 2020, 18:28
Nije da se nije govorilo da ce Suarez prekucat u bilo koju ekipu da ode.
leorey je napisao/la:
31 dec 2020, 11:11
Jel uopste neko sumnjao da ce Suarez bas uzet titulu svima ispred nosa sa Atleticom nakon onog ljeta i smijesnog tjeranja preko telefona? :urnebes:
:kralj: kontradiktornosti

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 20 jan 2021, 15:13

Pa svi znaju ovdje sta mislim o Suarezu, rekao sam to i neki dan. Covjek je opet medju top strijelcima lige, sto sam i rekao da ce bit.

Isto tako mozes me citirat gdje sam napisao da je Suarez trebao jos prosle godine da ode, ali ukoliko bude jedini koji ce napustiti ekipu bez ikakvog pojacanja- onda nije problem ni da ostane.

Trece, pod tim sam mislio da Messi ne pokazuje na terenu ove godine svjetsku klasu, sto je istina. Bar igrom nije.

Ali po tvom je i Busquets trenutno svjetska klasa, iako je zadnju dobru tekmu odigrao prije 3 godine.
27.10.2020

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 20 jan 2021, 17:03

leorey je napisao/la:
20 jan 2021, 15:04
Rodju je napisao/la:
20 jan 2021, 14:52
Glavni problem Barcelone je njen trenutni trener.
Čovjek je slab trener. On poznaje nogomet, ali nije nogometni trener.
Ova ista Barcelona je 6.1.2021 razvalila ovaj isti Bilbao u Bilbau.
Rezultat je bio 3 : 2, no objektivno je moglo biti i 8 : 3 .
U nedjelju Bilbao nije napravio niti jednu šansu u drugom poluvremenu utakmice. Niti jednu.
Da budem iskren ne sjećam se ni iz prvog poluvremena kakve šanse Baska.
Barcelona cijelu sezonu sama sebe pobjeđuje.
Trener je igračima naredio defanzivu i zonu na 35 m od svog gola. RK se htio igrati taktičara,
igrati povučeno, "taktički", kao ide se na trofej.
Na trofej se ide protiv Bilbaoa ide tako što ih napadneš, što im uvališ tri komada, što
stvoriš još pet šansi odmah u prvom poluvremenu, a ne pasivnom igrom stopera i golmana.
Svoju odličnu odluku, da prebaci Dembelea sa desne na lijevu stranu RK upropasti izmjenom
istog igrača u 90 minuti, bez da pomisli, a šta ako ovi slučajno u par minuta produžetka izjednače,
je...., s kim ću napadati 2x15 min? Sa Martinom? Zato tvrdim da on nije trener.

Btw. Plus imaš lopova u vidu sudije Manzana, koji čeka svaku situaciju da ti naškodi. Dopušta Muniainu
i ostalima nekažnjeno hrvanje, a Messi-ja isključi zbog "udaranja", za koje se iskazalo da i nije udaranje.
Druga kamera otkriva, da je igrač Athletica ruke pružio ispred Messi-ja.
To sa sudijom sam spomenuo onako usput, bez da pravdam tužnu igru Barcelone.
Želim samo ukazati na činjenicu koje sudije je Savez poslao suditi ovaj turnir.
Sve je bilo spremno za Realovo osvajanje Superkupa. Munuera jedan i drugi + Manzano, ahahahahahha.
Slučajno?
Nisu računali na greške Lucas Vasquez-a.
Kako je problem trener najveci kad si zadnje 4 godine promijenio 4 trenera i samo si se sramotio? Zar ne mislis da ipak igraci snose glavnu krivicu?

Enrique
Valverde
Setien
Koeman

Niti jedan ne valja ili na kraju nije valjao- osramotio se. To su cinjenice. Dakle problem je daleko veci.
Izvini, ali ja ne mislim, da su sezone pod Enriqueom i Valverdeom bile slabe. Tu se očito ne slažemo i dolazimo do stare dvojbe,
da je za neke samo LP uspjeh. Za mene nije, jer je to takmičenje dnevnog nadahnuća, sretnog žrijeba, pogrešne sudijske odluke, nedosuđenog penala ili ofsajda, boljeg izvođenja jedanaesteraca, crvenog kartona, itd, itd........
Reći za dva trenera, koji su, ako se ne varam 4x bili prvaci Španjolske, 1x LP, 3x Kup kralja i još nekih drugih titula u tom razdoblju, da ne valjaju,
hmmmm, nije fer, ruku na srce. Igra nije uvijek bila vrhunska pod njima dvojicom, bilo je slabih momenata, ali ja bi sad sve dao za prvu sezonu Valverdea, a da o prvoj Enriquea ne govorim.
Setien je meni najveće razočarenje, no on imao drugi problem............................ u 11 sezona je Barca bila 8x prvak, pa da ne objašnjavam dalje šta mislim. Sjetimo se upotrebe VAR-a u prošloj sezoni, sudačkih odluka, lopovluka.
No, o tom smo već 1000x pisali, da se ne ponavljamo.
Svi bi željeli, da FCB uzima svake godine sve, ali to je nemoguće. Igraju i drugi nogomet i isto tako žele kao i mi.
Vremena se mijenjaju, igrači stare i prolaze, očekivati stalno samo uspjehe je nerealno.
Ovaj RK je nešto drugo. To je klasično trenersko neznanje, jer ja mislim da i u ovoj sezoni ima respektabilnu ekipu, koja je mogla, uz više
trenerove ruke i manje gluposti u odbrani sad biti prva na tablici La Lige. Kako, neki će pitati?
Pa lako. EIB+VAL ( kod kuće, dakle 4 boda više), ATLM bod, CAD bod, ALA dva boda ( dakle barem 4 boda više, eto sjetite se, pa ćete vidjeti ). Zbroji i oduzmi, ako ste gledali sve te utakmice, ništa nemoguće, imali bi sad 3 boda više od ATLM. Dakle, bez sijajne igre i unatoč povredama i porazu od RM, GET i nerješeno protiv SEV na Camp Nou.
Ovdje je trener taj koji svojim suludim potezima unosi slabu energiju u ekipu, unosi nemir, unosi lošu karmu, što se itekako na igrama osjeti.
Jednostavno on to nije zaslužio zbog svog neznanja.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 20 jan 2021, 17:10

leorey je napisao/la:
20 jan 2021, 15:13
Pa svi znaju ovdje sta mislim o Suarezu, rekao sam to i neki dan. Covjek je opet medju top strijelcima lige, sto sam i rekao da ce bit.

Isto tako mozes me citirat gdje sam napisao da je Suarez trebao jos prosle godine da ode, ali ukoliko bude jedini koji ce napustiti ekipu bez ikakvog pojacanja- onda nije problem ni da ostane.

Trece, pod tim sam mislio da Messi ne pokazuje na terenu ove godine svjetsku klasu, sto je istina. Bar igrom nije.

Ali po tvom je i Busquets trenutno svjetska klasa, iako je zadnju dobru tekmu odigrao prije 3 godine.
Ako ćemo realno Busquets je svoju poziciju na finalnoj utakmici odigrao bolje, nego su to učinili Dest, Pedri, Pjanić, Dembele i Lenglet.
Ništa slabije od Albe, Ter Stegena, Messi-ja, Puiga i De Jonga na njihovim pozicijama. Meni su jedino Araujo i Griezmann odigrali svoje pozicije bolje od Busquetsa.
Martin tu uopće nije konkurencija. On jadnik nije kriv, što je zalutao u Barcelonu.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 20 jan 2021, 19:46

De Jong je najbolji bio na terenu i generalno je ponajbolji igrac ove sezone, Busquets je bio ok, al vecina opasnih napada su dolazili jer je on bio previse naprijed pa su nam preskakali sredinu, a on kao single pivot treba da stoji kao zakucan uz stopere, a ne da igra pressing na njihovoj poli uz njegove fizicke predispozicije

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 21 jan 2021, 12:43

Onda Cero" navodi da je posudba Juniora Firpa u Milan završena stvar!
‼ Barcelona će za vrijeme trajanje posudbe dobiti 500 000 eura. Italijanski klub će na kraju sezone imati pravo otkupiti njegov ugovor za 20 miliona eura.
Ljudi haman nemaju odbrane i bekova, ali i dalje se rjesavaju igraca u zadnjoj liniji hahaha, jezivo. :rol:

Po obicaju stara dobra posudba, nema veze sto je uprava otisla. :rol:
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 jan 2021, 12:48

leorey je napisao/la:
21 jan 2021, 12:43
Onda Cero" navodi da je posudba Juniora Firpa u Milan završena stvar!
‼ Barcelona će za vrijeme trajanje posudbe dobiti 500 000 eura. Italijanski klub će na kraju sezone imati pravo otkupiti njegov ugovor za 20 miliona eura.
Ljudi haman nemaju odbrane i bekova, ali i dalje se rjesavaju igraca u zadnjoj liniji hahaha, jezivo. :rol:

Po obicaju stara dobra posudba, nema veze sto je uprava otisla. :rol:
:rol: :rol:

Puno im bilo dati 5 miliona za Garciju, ali ce zato ko iz pichke Firpa pokloniti Milanu, ko biva Koji ce nam qrc, nek ide tamo nek se kali :lol:

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 21 jan 2021, 14:18

bas me zanima da li je Tusquets pitao Koemana i ove kandidate da li da pokloni Firpa za 500k eura dok Alba ostaje kao jedini lijevi bek i uz to pruza onakve partije kao protiv Bilbao-a (defanzivne)

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 21 jan 2021, 15:23

Debili zasluzuju sve sto im se desava oko kluba zadnje 3-4 godine. Apsolutno su za sve krivi oni sami. Igraci zajedno s upravom. Kontinuirano los rad na svim poljima.
27.10.2020

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 21 jan 2021, 20:24

slika
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 21 jan 2021, 20:26

Potpuno nepotrebni Grizz i Lengle..
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 21 jan 2021, 20:29

glavni krivac je UPRAVA. Sve drugo je posljedica. Igrački kadar vam je uvijek top5,a bome takvi su i rezultati u Europi,četvrtfinala i polufinala, 2019. trebalo je bit finale

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 21 jan 2021, 21:09

Vrijeme je da Pjana zabije.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 jan 2021, 21:15

Valja vam ispast od tima koji ima neke plave linije po terenu

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 21 jan 2021, 21:16

**** mater isto stream trening meča.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 21 jan 2021, 21:25

**** majku smijali se realu sinoc, a ove hablecine jos gore

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 21 jan 2021, 21:27

ANamelessGhoul je napisao/la:
21 jan 2021, 21:25
**** majku smijali se realu sinoc, a ove hablecine jos gore
Da igra Messi, De Jong, Coutinho i Dembele i svi ostali nikakve razlike nebi bilo .....
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.