Dallas Mavericks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

dirkules
Kontakt:

Re: Dallas Mavericks

Post Postao/la dirkules » 19 jan 2021, 03:00

Rick u elementu, ovi Raptorsi su konstantno dobra defanzivna ekipa. Luka mora više potegnuti da se ovo dobije ili da THJ šta ubaci.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 jan 2021, 04:20

B2b, dosta igrača je igralo izmoreno, pod grčom, ali i to je razumljivo. Težak period, bez igrača iz rotacije i ovo je period kada se može vidjeti koliko ko može pružiti ovoj ekipi od ovih sporednih. Zbog ovih izostanaka prisiljeni smo da su igrali Luka i Brunson u istom momentu, što se vidi da ne pridonosi ekipi. Pohvale mogu dobiti KP i donekle Burke, ostali nisu vrijedni komentara. Isto tako, očekivao sam Bobana večeras u rotaciji u vremenu kada Boucher je na terenu, da doprinese i u skok igri i igri 2na2 sa Lukom, gdje bi bilo prostora za šutere, ali Carlisle se opredijelio za ovo. THJ je ovakav kakav jeste, ili ga ima ili ne, večeras katastrofalan, i to je njegova kvaliteta odnosno limitiranost. Ovoj ekipi je potreban jedan igrač koji će rasteretiti Luku jer ne može svake noći nositi napad zbog fizičke spreme, igrač koji će biti ili vrhunski razigravač odnosno vrhunski p&r igrač sa različitim ofanzivnim arsenalom a da može igrati i dobru odbranu ili igrač koji je vrhunski bez lopte kao što je LaVine npr.a njegova kvaliteta je da može sebi i kreirati. Definitivno volio bih LaVinea ako se ne može doći do Beala (teška solucija) ili Oladipa, i LaVinea bi lh zamislio u ulozi Klaya što je u Gsw-u bio, dosta kretnje bez lopte, a vjerujem da može i šuterski to iznijeti. U tom potencijalnom dealu THJ bi morao ići i to je odlično, nisam za njegov odlazak ako ne dobijamo dobrog SG igrača, a LaVine bi bio veliki upgrade u odnosu na njega, THJ+Green i pick bi moglo biti dovoljno za takav deal.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 19 jan 2021, 04:35

sad se vidi kolika je dončić nenormalna igračina. i da vam je silas ogroman staff gubitak. ne treba lavine, preveliko odricanje, gubiš obranu dodatno na krilu, a on puno bez lopte i van ritma teško će biti tako učinkovit. kevin love ili čak markannen puno bi bolje došli,a jeftiniji. i treba dobro procijeniti šta s kristapsom

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 jan 2021, 05:05

Felixians4 je napisao/la:
19 jan 2021, 04:35
sad se vidi kolika je dončić nenormalna igračina. i da vam je silas ogroman staff gubitak. ne treba lavine, preveliko odricanje, gubiš obranu dodatno na krilu, a on puno bez lopte i van ritma teško će biti tako učinkovit. kevin love ili čak markannen puno bi bolje došli,a jeftiniji. i treba dobro procijeniti šta s kristapsom
Silas je dobar kordinator napada bio, ali prerano je pisati koliko nedostaje zbog svih ovih okolnosti (izostanci i loš ulazak u sezonu Luke). Love nije problem za dovesti, problem je zdravlje i njegov ugovor, koliko je on razlog za rizik s obzirom na historiju povreda? Opet mislim da FO neće praviti neki trade a da ugrozi fleksibilnost Capa za ljeto, nikada se ne zna šta može biti i kakve opcije se mogu otvoriti a tu ima dosta dobrih role igrača za dovesti i da se ne uzme neko tipa Oladipo.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 19 jan 2021, 05:24

istina, al richardson i dfs ipak više def.nedostaju. ništa to oladipo,lavine, neće vas to dovesti do trona. da igraju za manje ugovore ajd, ovako bi se zabetonirali, a to teško da je šamp sastav pokraj la 1 i 2. Čak prije Vic jer je two-way i mogao bi shvatiti da će morati prilagoditi igru te se podrediti za najviši cilj. to što želi u miami je dobar znak,no nekako mi je to nedovoljno pouzdano kad je stani-pani s latvijcem i nindžom. isto i startni pg bi morao biti drukčijeg profila

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 jan 2021, 05:36

19 jan 2021, 05:24
istina, al richardson i dfs ipak više def.nedostaju. ništa to oladipo,lavine, neće vas to dovesti do trona. da igraju za manje ugovore ajd, ovako bi se zabetonirali, a to teško da je šamp sastav pokraj la 1 i 2. Čak prije Vic jer je two-way i mogao bi shvatiti da će morati prilagoditi igru te se podrediti za najviši cilj. to što želi u miami je dobar znak,no nekako mi je to nedovoljno pouzdano kad je stani-pani s latvijcem i nindžom. isto i startni pg bi morao biti drukčijeg profila
Slažem se da nas neće donijeti do trona, prerano je o tome razmišljati, oba LA tima plus Netsi su u svom peaku još barem dvije sezone ukoliko ne bude povreda. U nas PG-a igra Luka, slična uloga kao Harden u Hou ili Bron, i u takvim situacijama okruženje mora biti fit, 3&D igrači, ali dođeš u ovakvu situaciju gdje ti igrač oko kojeg se vrti sve nije fizički spremno dočekao početak sezone plus i ovi izostanci. Što se tiče clutch momenata, Luka je taj koji donosi odluke i znaju biti veoma upitne kao prošle sezone, ove je drugačije zasad, i to je do njega, do decision makinga. Sa full ekipom kada na visokim pozicijama oko sebe ima Maxija i KP-a prostor se otvara, a malo ko od krila ga može čuvati kada napada obruč, mada opet ponavljam on nije spreman, da je makar kao prošle sezone do prekida, tada je bio bombona, prvim korakom rješavao čuvara, sada već to nije to, više se ide na tijelo. No vjerujem da sebi neće dozvoliti ovu nespremnost sljedećih sezona, pametan je to momak.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 19 jan 2021, 06:16

ma dobro, lebron je lani igrao pg-a full time maltene, prije i sad to nije slučaj(schroder, chalmers,naravno irving,delly) kao što uz luku igraju burke or brunson, baš na njih mislim. Dončić to kao LeBron lani u lakersimaće moći ako za to bude imao okruženje. znamo tko je playmaker, ko što će u phili biti simmons ako ga konačno prebace kamo trebaju ili da je dray to u gsw bio i ostao itd.

Ma u Dončića NIŠTA ne sumnjam, samo da je čitav,zdrav i dostupan. Njega Cuban ne bi trejdao ni za što,uvjeren sam u to, i to s punim pravom. BLAGO...

Digao se taman na prijelazu godina, nije još na 100 %, no itekako je prihvatljivog stanja za razliku od starta prvih 6-7 utakmica.

Jest da LA i Brookly mogu izgledati zastrašujuće, no mislim da je grjehota svaka godina u kojoj nema ovaj mali manijak adekvatan support, a to ovo nije iako je napredak u odnosu na lani. Odličan ste trade odradili s nama(philom) mada za prvu izgleda kao da je obrnuto i da su sixersi pobjednik. Sve je to divno i krasno i ne treba ići u panic mode, tjerati se pošto-poto, no zahtjevat će se uskoro više ambicija. Porzingis me uopće ne kupuje, slično ko i zion. Highlight kralj(iako sad konkretno obojica su atletski uslijed ozljeda i rada na skillu i tijelu bliže ostatku nego da zapanjuju svako malo kao na startu karijera), izvanredan šuterski kao bek hoćeš catch and shoot, iz blokova pa i 1 v 1 pull up game, no ono gdje "pada" su konstantna visoke izvedbe(dajemo mu kredita zbog sile izostanaka,rehabilitacije,hvatanja ritma s donekle novim teamom),mekoća, limit defanzivno,a tu je jako obećavao te općenito čudan karakter. Mutan i siv mi je tip. Može od njega biti "giannis", al bome i razočaravajući mediokritet kako vrijeme odmiče. nije ušao vjerojatno ni u prime i svi ovi zaključci,tj.više osjećaj može pasti u vodu, no mislim da treba obratiti pozornosr na njega u tom smislu.

eventualna pojačanja što bi po mom idealno sjeli: Smart,Anunoby,Huerter

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 jan 2021, 07:21

19 jan 2021, 06:16
ma dobro, lebron je lani igrao pg-a full time maltene, prije i sad to nije slučaj(schroder, chalmers,naravno irving,delly) kao što uz luku igraju burke or brunson, baš na njih mislim. Dončić to kao LeBron lani u lakersimaće moći ako za to bude imao okruženje. znamo tko je playmaker, ko što će u phili biti simmons ako ga konačno prebace kamo trebaju ili da je dray to u gsw bio i ostao itd.

Ma u Dončića NIŠTA ne sumnjam, samo da je čitav,zdrav i dostupan. Njega Cuban ne bi trejdao ni za što,uvjeren sam u to, i to s punim pravom. BLAGO...

Digao se taman na prijelazu godina, nije još na 100 %, no itekako je prihvatljivog stanja za razliku od starta prvih 6-7 utakmica.

Jest da LA i Brookly mogu izgledati zastrašujuće, no mislim da je grjehota svaka godina u kojoj nema ovaj mali manijak adekvatan support, a to ovo nije iako je napredak u odnosu na lani. Odličan ste trade odradili s nama(philom) mada za prvu izgleda kao da je obrnuto i da su sixersi pobjednik. Sve je to divno i krasno i ne treba ići u panic mode, tjerati se pošto-poto, no zahtjevat će se uskoro više ambicija. Porzingis me uopće ne kupuje, slično ko i zion. Highlight kralj(iako sad konkretno obojica su atletski uslijed ozljeda i rada na skillu i tijelu bliže ostatku nego da zapanjuju svako malo kao na startu karijera), izvanredan šuterski kao bek hoćeš catch and shoot, iz blokova pa i 1 v 1 pull up game, no ono gdje "pada" su konstantna visoke izvedbe(dajemo mu kredita zbog sile izostanaka,rehabilitacije,hvatanja ritma s donekle novim teamom),mekoća, limit defanzivno,a tu je jako obećavao te općenito čudan karakter. Mutan i siv mi je tip. Može od njega biti "giannis", al bome i razočaravajući mediokritet kako vrijeme odmiče. nije ušao vjerojatno ni u prime i svi ovi zaključci,tj.više osjećaj može pasti u vodu, no mislim da treba obratiti pozornosr na njega u tom smislu.

eventualna pojačanja što bi po mom idealno sjeli: Smart,Anunoby,Huerter
Luka i Brunson na terenu mi ne djeluju kao fit, i jedan i drugi traže loptu, Brunson je praktički bez nje beskoristan, a da igra neku odbranu i ne, catch and shoot igrač nije za razliku od Burkea koji to radi odlično ove sezone kao i u bubbleu što je radio, ove sezone preko 40% trica. Što se tiče Brunsona rado bih ga se odrekao u nekom tradeu za nadogradnju ekipe. Burke je odličan da bude PG sa klupe.

J. Rich. je doveden da bi nam dao neke mogućnosti, preuzimanje na perimetru, i to se odmah vidjela razlika, on i DFS znače širinu na tom polju. Seth je igračina i to nema sumnje, dokazan šuter, koji još sebi kreira, ali za nas nakon prošle sezone prioritet je bio da se odbrana popravi i za takvo nešto se moralo odreći nečega, pogotovo na vanjskim pozicijama, uspjeha nema bez odbrane. Seth je vama legao kao nudali šamar, vi imate prije svega Bena plus Green plus Thybulle, sve vrhunski defanzivci, tako da imate mogućnost ga kriti u odbrani, a mi to baš uz Luku i THJ-a nemamo. Na kraju i da J. Rich. ne bude igrao zadovoljavajuće on je na expiring contractu odnosno ima PO, i to je dobar ugovor za bilo koga da ga uzme u tradeu, dakle ima vrijednost u potencijalnom tradeu ukoliko ne zadovolji.

KP je posebna priča, mi smo se kockali i uzeli ga i to je odluka Cubana i ekipe, razumljiva s obzirom da si imao jednog All-timera u prošlosti sa sličnim sadržajima igre. Da bih ga ocijenio kao igrača i koliko je dobar i bitan za ovu ekipu treba njegovo zdravlje, i to je stvar sreće i šta ti Bog da. On svoju igru gleda kroz prizmu krila (aka KD, Dirk) i to se vidi na njegovim odlukama na terenu, pick&pop, midrange. Ono što mogu da ga kritikujem jeste igra u postu, tu nije ostvario napredak, pa kroz cijelu NBA karijeru momak nije usmjeren ka post igri, nažalost, sa tom visinom, cijelim repertoarem, da dodaš post igru to bi bio superstar. Da je dočekati da bude konstantno zdrav, u bubbleu je bio vrhunski kada je stavljen u funkciju rollera gdje ili se izvlači na šut ili se odmotaje prema obruču ka lobu, vrhunski je bio. Nadati se zdravlju i da u nekom vremenu, na ljeto, usavrši 1na1 igru, ne znam šta ima u glavi ali ako već se ne možeš/želiš tući u reketu, usavrši fadeway gdje te niko ne može blokirati, sa tom visinom gdje ga čuvaju izrazito manji čuvari to su dobri šutevi. Koliko bi mu samo značilo da ljeto provede radeći uz Dirka ili Holgera, da proširi svoj skill set.
FO će mu dati vremena, i za zdravlje i za igru, na njemu je što se tiče ovog drugog. I opet lahko ga je tradeati, vjerujem da bi mnogi GM-ovi vrlo rado ga uzeli u ekipu, naravno ako bude zdrav.

Sve su to dobri igrači koje si naveo, pogotovo prva dvojica, no teško je to izvodivo.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 jan 2021, 07:52

Nazalost, bio sam u pravu kada sam rekao da ce nas anonimusi tipa Bouchera i Powella natrpati. Bas ta dvojica, uz dodatak onih najboljih i jesu donijela pobjedu Raptorsima. Nama fale dva tipa igraca, Lavine kao sto ste rekli i to kao secondary playmaker i catch and shoot opcija, ali i Drummond kao opcija kada loptu treba spustiti pod kos. Ni jedan od nasih centara nema post igru. Ni Drummond nije idealan, ali barem ima dobro postavljanje i kada primi loptu blizu kosa, znas da je opasan. O skoku necu ni pricati, samo Sasa Matic i FO Dallasa to ne vide.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 19 jan 2021, 14:48

pa to i tvrdim da umjesto burkea i brunsona treba 3&d (već i ofucan naziv role,al kad pristaje) ako ne i više-kyle lowry op.

Ma Seth će biti liability u playoffu,niti su održive ove šuterske eskapadae, a tamo se uvijek ciljaju missmatchevi i teško ćeš ga ikako skriti,a u halfcorutu opet nećeš imati kreacije. dobro,vidim, ti imaš veliko povjerenje u kristapsa ala clutch u joela, u redu,lijepo,naravno da bi idealno bilo da on to i postane ,superstar,jel... lavine i drummons --- to me odmah podsjeća na sastav clippersa paul-redick-mbah-griffin-deandre -uvijek jaki,opasni,atraktivni,al nedovoljno i disbalans,a o obrani tek,ideš.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 jan 2021, 17:19

19 jan 2021, 14:48
.
Ja mu dajem vremena, ne može se preko noći ništa desiti, potrebno je zdravlja njemu, konstantan broj utakmica, da bih se tek tako odrekao momka sa takvim predispozicijama. Prevelika očekivanja se stavljaju na pleća ekipe, ameri nas guraju kao ekipu koja bi mogla iznenaditi LA ekipe, to se ne može očekivati, mlada je ekipa, a glavni duo još nije u primeu, jedan je daleko od toga. I naravno Luka je taj oko kojeg se gradi ekipa i FO ima vremena da ga okruži fit igračima. I ako ne zadovolji KP, nikakav problem nije odreći ga se, a sigurno bi dobili za uzvrat nešto korisno.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 jan 2021, 17:34

Sljedeća je Indiana, koja će biti bez nekoliko bitnih igrača: Warren, Lamb, LaVert i Turner. Ne znam kakvo će biti stanje naše ekipe u pogledu korona situacije, J. Rich.je izašao iz karantena i vratio se kući pa bi smo ga mogli očekivati. DFS je enigma, da li je izašao i on? Sve to će nam biti jasnije sutra.

Indiana u ovakvoj situaciji sa izostancima je must win, Brogdon igra košarku života i reklo bi se da je glavna poluga ovih Pacersa, razigrava, napada obruč, igra odbranu na perimetru, zato bi bilo bitno da nam se vrati makar J. Rich.kako bi pokušao usporiti ga. Druga stvar je Sabonis, dva igrača od kojih ovise ovi Pacersi, jak sa razvijenom post igrom. Tu su i braća Holiday, veoma korisni role igrači, McDermott kao glavni šuter. Na njihovu nesreću nema Turnera koji je glavni bloker lige (4,2 bpg) i to mijenja konstalaciju igre, Luka će morati više napadati obruč gdje ga nema ko čekati, a to otvara prostora i za ostale. Vrijeme je za prekid ove serije poraza.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 19 jan 2021, 18:22

normalno da ga se nećeš sad odricati,dapače, mora ga se forsirati i ako ga ne ide...

morate poboljšat omjer ,uvijek prijeti opasnost da luka bude primoran izostajati,e onda će biti panike

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 jan 2021, 19:01

19 jan 2021, 18:22
normalno da ga se nećeš sad odricati,dapače, mora ga se forsirati i ako ga ne ide...

morate poboljšat omjer ,uvijek prijeti opasnost da luka bude primoran izostajati,e onda će biti panike
Ova sezona je čudna, dobiješ Hou i Den pa se desi da trojica izostanu, pa onda dobiješ Orl i Cha pa opet dvojice nema. A to nisu nebitni igrači, sve članovi rotacije.

Da je dočekati da su svi tu :D

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 jan 2021, 22:47

Po injury reportu ostaje sve isto, poznata 4orica out.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 jan 2021, 23:12

Ja bih birao poraz i protiv ovakve Indiane, ako bi to znacilo da ce se nesto mijenjati. Najgore jeste sto se ovaj prvi dio moze desiti, ali drugi jako tesko :D
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 20 jan 2021, 15:06

Posto kupio, po toliko i prodao. Listam neke vijesti i na jednoj od njih, tj. Google news je u pitanju, spekulise se o tradeu izmedju Mavsa i Celticsa.

Celticsi bi dobili Porzingisa, Powella i Terrya.

Mavsi bi dobili Smarta, Thompsona, Grant Williamsa, Aaron Nesmith, 2021 pick prve runde i 2023 pick prve runde.

Sta kazete? Ja kazem da. Iduce godine pustimo THJ, imamo odbranu Richardason i Smart, mozda i najbolji duo sto se tog dijela tice. Smart je popravio sut, dobro vrti pick. Thompson je dobar defanzivac koji je odlican na skoku, narocito u ofanzivnom dijelu, tako da bi nam taj problem trebao biti rijesen. Boston je ocito u all in stanju i nemam problem da se rijesimo Porzingisa jer ne znamo u kakvom stanju ce biti sto se zdravlja tice.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 20 jan 2021, 23:19

Ja sam da se ima strpljenja, KP igra tek drugu sezonu, ne bih želio da ga se tek tako odreknemo, a da faktički nismo dali ni priliku ni vrijeme, to bi srozalo i imidž franšize. Cuban radi ogroman posao, sve oko ekipe, sjećam se i Peđe kad je pričao da je najbolje uslove kroz karijeru imao u Dallasu, pa onda ovo oko Delonte Westa. Jedan potez tradeanja igrača kojem si dao novac i kojem si dao povjerenje prošlo ljeto bi bio i kontradiktoran. Mišljenja sam da ne treba žuriti pogotovo kada ti glavni igrač puni u februaru 22ije godine. Kada smo tradeali za njega povrijeđenog pokazali smo šta mislimo o njemu.
Just the Mavs' luck: Tonight will be the first Pacers home game in which fans are allowed: About 1,000 in this case.

Pacers coach Nate Bjokgren says says Pacers "might get" "at least" two of the 3 questionable players back tonight. Myles Turner is one of the questionable players. Bjokgren declines to say which of the two might return.
Kod nas je THJ probable, 4ka out.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 20 jan 2021, 23:45

smart kako sam i naveo bi bio sjajan dodatak, odličan trade za jedne i druge osim tristan nepotreban. SAMO - u franšizi znaju što je s kristapsom psihofizički,Luka zna kakve odnose gaje i može li on napredovati koliko bi bilo potrebno,prosto je toliko genijalanog osjećaja da zna to bolje od ikojeg analitičara i trenera sasvim sigurno. I ako im je on dao blagoslov i vidi da porzi ne štima, to je to, najbolje riješiti to odmah na vrijeme.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 21 jan 2021, 00:55

Tradeo si za momka (koji je tada bio povrijeđen), koji se vratio nakon teške povrede, dao si mu novac i opet ponavljam taj max ugovor si dao radi njegovog potencijala i toga koliko ga cijeniš i šta misliš da može biti. Početak je bio težak, pun oscilacija, da bi u bubbleu pokazao šta može biti, na kraju krajeva biran u All bubble drugi tim, i onda odigra dobar PO (baziram se na igru) i desi se povreda tokom G2 pa odigra i G3 povrijeđen. Nakon toga liječnici franšize odugovlače, ne znaju da li će ga operisati i na kraju operacija bude 9.oktobra a kada smo završili sa PO nastupima? 30.augusta je bila eliminaciona utakmica, znači 40 dana nakon ispadanja iz PO-a bude operacija. Da li su mogli ga prije operisati? Mogli su. Da li je mogao biti spreman za početak ove sezone da je odmah operisan? Mogao je.

Druga stvar, ovo je objavio portal koji samo predlaže tradeove, dakle nije relevantan. nbaanalysis.com

O Luki i KP-u i njihovom odnosu nema nikakvih problema, a da ne govorim o fitu. Ko je to omogućavao prostor Luki da napada obruč? Powell? Da li bi to radio TT? Da li je on ta stratch 5ica? Da li mi želimo ostati samo na Kleberu kao stratch igraču od visokih? Vidjeli smo probleme kada igra Powell sa Lukom 2 na 2 igru gdje Powellov igrač se bazira na Luku i njegovo napadanje i ostavlja "5 metara" prostora Powellu, sam kao duh na trici? Šta će raditi TT u tim situacijama? Rollati, završavati na obruču? Pa taj lik u karijeri najbolje što je dao 12ppg. Evo ostali bi od visokih na WCS, TT, Maxi i JJ, JJ ističe ugovor, šta ćemo na ljeto? Da li opet želimo ostati na Maxiju jedinom koji je u stanju pogoditi iz vana? Hoćemo li potpisati Griffina? Starog Aldridgea? Jesu li oni garanti većeg uspjeha za franšizu od KP-a? Da li se njihove godine poklapaju sa timelineom Luke kao glavnog igrača? Hajmo dalje, dobili bi pickove, u redu, to je uz Smarta najbolji dio "tradea", šta dalje? Na koga idemo? Beal? Ima li visokog kojeg bi mogli dovesti ili ostajemo na TT, Maxi pa sa klupe WCS (na kojeg imamo TO). Šta hoću reći, KP igra drugu sezonu kod nas, ima 25 godina (savršeno se poklapa sa Lukinim timelineom), savršen je fit, minus je njegovo zdravlje, odnosno to je kocka, samo što ja mislim da vrijedi rizikovati sa njim, makar dati vremena. Na ljeto kada imaš okosnicu Luka, KP, DFS, Maxi, Burke, Brunson, dakle mlada ekipa, pa onda imaš otprilike 34mil$ Cap spacea gdje možeš dodati značajan upgrade bio to jedan sa max ugovorom (bio to Drummond koji bi možda i pristao na 20ak mil$ koji bi riješio problem skoka, bio to neko drugi) ili 2-3 role igrača pa možeš produžiti J. Richa, to je već ozbiljna stvar. Proširen roster, ista stvar kao što su Lakersi imali ljeto '19, ganjali Kawhija i na kraju potpisali dobre role igrače Green, KCP, Rondo.

Samo Boston bi prošao u tom zamišljenom tradeu, ta stvar bi ih bacila u contendere, gdje bi Tatum, Brown imali prostora do mile volje da napadaju obruč. Dobili bi rim protectora boljeg od TT-a, i plus ofanzivno oružje.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.